Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 10 January 2009 - 01:25 AM
Публикувано: 10 January 2009 - 09:05 PM
Аз:Котката ми загуби зрение и се блъска в мебелите, какво мога да направя за да помогна- да я докарам при вас ?/Като обясних преди това ,че е на лекарства, какви са те и защо се дават/
Докторът:Ооооо,не се безпокойте котките могат да живеят и без зрение
Аз: Не става въпрос за възрастна котка или за инцидент- това става в момента ,как да помогна?
Той:Амиии, ние тук нищо не можем да направим, ако дойдете ще си загубите времето,виж ако беше без око ,или да извадим око- може,но така ....И изобщо излишно се вълнувате, ще се оправи а и да не оправи и без зрение може да живее
Аз:Котката страда и плаче, нещо не е в ред - кажете какво да направя ?
Той:Както ви казах, тя може да ослепее по много причини, освен това зрението не и е нужно, не се притеснявайте, утре в 10 ще бъде доктор /не знам си кой/ елате тогава.И не се притеснявайте, не е страшно.
Аз затворих, намерих по интернет друг кабинет - в пряката до Пирогов, лекарят само като чу за какво става въпрос веднага каза, че котката вероятно е направила алергичен шок и трябва веднага да я види-посред нощ се качи на колата си и отиде в кабинета/който е не близо до дома му/направи вливания, сложи необходимите лекарстава и я закрепи за момента, като ми даде полезни съвети и изрази желание на следващия ден да помогне с каквото може - да даде адрес на добър ехограф и т.н.
Това беше лекар, на когото съм благодарна и няма да забравя какво направи и с какво отношение беше към котката.
А този от Анимото - даже не искам да знам за него, колегите му и целият им кабинет- за мен тези хора просто ги няма на картата.
Публикувано: 10 January 2009 - 09:32 PM
Какви са тези олигофрени бе,а как пък работят изобщо,няма ли кой да им прати проверка......един пациент поставен и са заминали...боже,боже...
Аз затова съм безкрайно благодарна на нашата лекарка,тя става ,тръгва посред нощите само и само да помогне на животинките.Нали затова са лекари ...ееее страшни идиоти има :angry:
Публикувано: 10 January 2009 - 10:02 PM
разглеждам из нета сайтове за аксесоари за кучета, но не попадам като че ли на нищо подходящо. някой би ли препоръчал сайт или още по-добре магазин в София, където продават качествени играчки, аксесоари, храни, четки и всичко необходимо за кученцата? Така някои изпиПан, но и изпиТан магазин, където стоката да си заслужава :palec: предварителни благодарности! :wub:
Публикувано: 10 January 2009 - 10:05 PM
Не мога, за съжаление това което пиша е истана- даже мислех да отида и на място да видя кой беше този човек/езика не ми се обръща да кажа доктор/,но тъй като котката ми наистина беше много зле , просто физически не ми остана време да отида.
Но - не съм го забравила, няма да го забравя и може би след време ще мога да направя каквото трябва такива хора да ги няма.
И още една случка -от преди 3 години, с тези хора от Анимото в Младост.
Започна да ражда шар-пейката ми-естествено през нощта.
Преди това имаше едно секцио и аз не исках да чакам да се напъва по естествен начин , обадих се в клиниката там, казаха ми да тръгвам и аз и Нели, голямата ми дъщеря тръгнахме с колата към 10.30 вечерта.Пристигнахме, те я погледнаха и и сложиха лекарство, което я подготвяше за секцио.Обаче-дойде куче прегазено от кола и докато го преглеждаха и се занимаваха с него мина поне 1 час.Моето куче взе да се унася вече, когато накрая го сложиха на масата-бяха двама лекари, млади,и започнаха да му търсят вена за да инжектират упойка- шар-пея има много гънки и свободна кожа/ поне моята има /, и кожата и е доста плътна.
Започнаха да режат предния и ляв крак , долу - търсейки вена- направиха един разрез, дълъг около 3 см , отвориха кожата- няма вена отдолу.Направиха втори разрез - на 1 см от първия - пак дълъг 3 -4 см - отвориха кожата - отдолу пак няма вена.
Минаха на десния крак- направиха 3 разреза и там - но вена пак няма.Ние с дъщеря ми взехме да се споглеждаме - що е то ?Досега не съм имала проблем - лекар да не може да и намери вената ?
Кучето заприлича на готово за разфасоване месо- краката и нарязани на ивици .
Единия от тях каза - ,, Я излезте и си тръгвайте - звъннете след час, да ви кажем колко бебета са и какво става,, .
Аз го питам - Няма ли да ви трябват хора за да обдишват бебетата- когато са със секцио бебетата са също под упойката на майката и трябва да бъдат реанимирани много енергично,защото могат да не задишат.
А те са двама- единия докато вади бебета и зашива майката, другия сам не може да се справи с повече от едно бебе.
Не- те щели да се справят и сами.
Отиваме в колата и тъкмо да тръгнем Нели казва- Майко , в колата има куче!
Аз даже не разбрах какво ми казва- какво куче???
Обръщам се на задната седалка и що да видя- там бях постлала вълнено одеало за Лейла, и в него едно здраво и право шар-пейче -плаче!!! :o :o :o
Докато сме я карали към болницата - едното бебе се е родило и в гънките на одеалото не сме го видели!!!!!!!!Здраво и гласовито!!!
Слизаме с бебето и тичаме вътре обратно-докато не са я приспали - може и да роди нормално!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Специалистите от кланницата обаче казват - АААА, не !щом вече сме сложили упойка, те вече не могат да се родят нормално, няма смисъл да чакаме , просто ще я срежем!
Взеха бебето и ни казаха да си ходим.
В 1 и 30 им се обадих - имаме 7 бебета и майката е добре, да си я вземем на другия ден в 10.
Отиваме в 10 - бебетата са само 4 .
Къде са другите- Ами умряха!
Нито ми дадоха бебетата, нито ги видях .
Взех си кучето и повече никога не я заплодих.
Мисля,че повече главобол не и трябва -нито на нея нито на мен.
Отгледахме бебетата и понеже тогава Топпи -померанката ми, също беше родила - един единствен път 4 бебета/сама при това /,се смеехме в къщи,че померанката има раждаемост толкова висока ,колкото и 25кг.шар-пей!
А Лейла първият път роди 10!!!И ги отгледахме!
Вторият път 7!
Толкова за специалистите от Анимото
Това е моята Лейла де Шон- Балкански Шампион, Шампион на София, един от най-прекрасните шар-пей които съм виждала,чудесно и много добро куче, умно и интелигентно!И едно от нейните бебета.
Публикувано: 10 January 2009 - 11:02 PM
Публикувано: 10 January 2009 - 11:21 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 January 2009 - 11:45 PM
Просто подбирайте си хората,които се грижат за любимите ви животни.
Има страхотни лекари,на които мога само да кажа огромно благодаря, но има и такива ,за които ви разказах.
Публикувано: 11 January 2009 - 11:56 AM
Дано никога овече не се случва подобно нещо!!!
Ричко какъв е хубааааввв,къпан,сресан и стойки прави ;D ;D ;D
Публикувано: 11 January 2009 - 03:06 PM
Публикувано: 11 January 2009 - 05:52 PM
Публикувано: 11 January 2009 - 06:18 PM
:wub:
Публикувано: 11 January 2009 - 07:30 PM
Цитат
Цитат
Ричко какъв е хубааааввв,къпан,сресан и стойки прави ;D ;D ;D
Хихихи много е хубав да чак цвета му се смени след тая баня ;D
Браво на вас,много сте готини,а какви сте наперени само :->) :->) :->)

VelvetD`amour
Persian,Exzotik,Ocicat,Pomeranian&Greyhound
cattery&kennel
http://vdamour.hit.bg/
http://velvetdamour.net/