Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 27 January 2009 - 09:46 AM
Браво Markizza_Silv!Померанчето ви е страхотно,много е красиво!С удоволствие разгледах снимките.Пожелавам ви да расте здраво, красиво и да ви радва сега и в бъдеще!
Публикувано: 27 January 2009 - 11:57 AM
Малкото пухче се казва Спартак ;D. Живее във Варна. Син е на Буги.
Силви, Спартак става все по-красив. Да ти е жив и здрав! :blink:
Силви, Спартак става все по-красив. Да ти е жив и здрав! :blink:
Публикувано: 27 January 2009 - 12:27 PM
Благодаря за комплиментите!!!Спартак наистина е чудесен и го обичам страшно много!
Публикувано: 27 January 2009 - 02:17 PM
Цитат
Честито на победителите на САСИБ 24-25.01.09!
А каква е класацията на 5 група? Шпицовете класираха ли се?
Публикувано: 28 January 2009 - 06:07 PM
Има си братче. Живее в София.
И аз много харесвам помчета с волф цвят. Мечта ми е да имам някога и такова кученце. А в България има едно момченце в този цвят. Пристигна със стопаните си от Англия преди 2-3 години и живее в едно шуменско село с още 6-7 померана. ;) Жалко, че не ги виждаме по изложбите. Заведох ги на 2-3 бг изложби да погледат, но нещо не им харесаха, свикнали са с английска точност и красиви рингове. ;D
И аз много харесвам помчета с волф цвят. Мечта ми е да имам някога и такова кученце. А в България има едно момченце в този цвят. Пристигна със стопаните си от Англия преди 2-3 години и живее в едно шуменско село с още 6-7 померана. ;) Жалко, че не ги виждаме по изложбите. Заведох ги на 2-3 бг изложби да погледат, но нещо не им харесаха, свикнали са с английска точност и красиви рингове. ;D
Публикувано: 28 January 2009 - 06:42 PM
Цитат
А страшно много ми хареса померанчето с цвят волф-сейбъл от изложбата,красота
Кучето с цвят волф сейбъл с кремав подпал е малък шпиц, не е померан!
Цветът е много ефектен.
Казаха ми обаче,че този цвят често дава много високи кучета при померана.На една позната от Швейцария ,се беше родило бебе волф-сейбъл, което стана 28 см, момче.
Тя обаче го продаде в Щатите- там не са се притеснили от ръста.
Доколкото знам и второто волфче пак беше над 25см-този път момиче.
Нямам представа дали е само резултат от конкретната линия или е закономерност.
Публикувано: 28 January 2009 - 06:49 PM
Аз не виждам причина цветът да диктува размера на кучето. В Германия има померани в този цвят и са с нормален размер. Може би така се е случило при товоите познати.