Днес за първи път път видях отблизо померанче, страхотен сладур! Те наистина ли са толкова малки? По принцип моя малтизер/ши-цу е от най-дребните кучета в парка (с изключение на чихуахуатата), но го гледаше отгоре
Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 06 February 2010 - 03:59 AM
Днес за първи път път видях отблизо померанче, страхотен сладур! Те наистина ли са толкова малки? По принцип моя малтизер/ши-цу е от най-дребните кучета в парка (с изключение на чихуахуатата), но го гледаше отгоре
Публикувано: 08 February 2010 - 01:25 PM
Много се радвам, че най-накрая и вие имате подфорум, така е по-подредено и по-лесно за форумците.
Имам няколко въпроса:
1.Мъжките или женските кучета са по едри по принцип?
2.Кое кученце струва по скъпо/ и съответно по евтино (домашен клас) мъжко или женско?
3.Вярно ли е твърдението, че кучетата от тази порода усещат студ чак на -30/-40 градува (не си спомням къде четох тази информация)?
Благодаря ви много за отговорите и се надявам да не ви се сторят въпросите налудничови
Много цунки на вашите малки, сладки, пухкави топчици
Публикувано: 08 February 2010 - 01:33 PM
Прочетох една интересна статия и реших да я споделя. В статията пишеше, че когато започнат да никнат зъбките и започне дъвченето на мебели и обувки, най-добрия начин за облекчаване на кученцето е леко намокрена гъба (за миене на съдове) да се постави във фризер докато замръзне. Студената гъба много добре облекчавала неприятното усещане при никненето на зъбките.
Незнам доколко би било ефективно, но не е ли малко опасно. В смисъл има ли вероятност да настине? Аз дори храна като му давам гледам да не е студена, а по-скоро стайна температура. Има ли значение това?
Ромео започна да киха и от два дена не излизаме навън, но затова пък се понаучихме да ползваме тоалетната
Давах му наградка като се изпиша в тоалетната и накрая ми се стува,че той взе да се прави на хитър. Излайва, аз съответно скачам и ходя с него до тоалетната. Той изпишква 5 капки и започва да си търси наградата

Silence is often the best thing to say
Публикувано: 08 February 2010 - 08:48 PM
А пробвали ли сте с изкуствени кокали-когато ги сърбят зъбите давам на моите, пада голямо гризане, същото става и с много, много голям истински кокал/който да не може да се счупи или глътне/,при мен помага и допълнително с пръсти разклащам клатещите се зъби докато паднат, иначе се налага да се махат под упойка.
Публикувано: 08 February 2010 - 08:51 PM
Домшаните любимци са на по-малка цена, защото не могат да се заплождат и да ходят по изложби, но пък са чудесни домашни приятели!
Публикувано: 08 February 2010 - 08:55 PM
Ако чау-то и померана са от един пол, може да има подредба в йерархията, но всичко да е ок, ако са от различен пол женското куче обикновено води парада, но като се разгони какво ще правите с мъжкото?
И- първото куче може да ревнува и да му трябва време за да приеме второто, като гледа на него като натрапник.
Чау-тата са специфични по характер, обърнете се към хора, работещи с тази порода, те вероятно имат наблюдения за взаимоотношенията им с по-малки по големина кучета и да могат да дадат повече съвети и идеи.
Късмет!
Публикувано: 08 February 2010 - 09:19 PM
Домшаните любимци са на по-малка цена, защото не могат да се заплождат и да ходят по изложби, но пък са чудесни домашни приятели!
Благодаря много за отговора.Надявам се скоро и аз да се сдобия с една малка топчица (разбира се от легитимен развъдник в България), но за сега нямам възможност за съжаление.
Публикувано: 09 February 2010 - 01:05 AM
При нас все още има мноооог сняг и удоволствието от разходките е двойно. Хапва сняг и си скача в по-големите преспи, много е смешен

Публикувано: 09 February 2010 - 02:56 PM
Да, аз не бързам, защото искам когато си взема кученце да имам свободно време за него и да му осигуря всичко от което се нуждае, а и най-вече да е с доказан произход (от развъдник) и да е живо и здраво (няма да направя грешка, като повечето форумци да си взема първото сладко кученце, което съм видял в зоомагазин, борса или агенция).
За сега само се информирам и се радвам на всички сладури!
Публикувано: 09 February 2010 - 04:09 PM
Публикувано: 09 February 2010 - 11:25 PM
Top_Gun, Top Gun of little Gansters Paradise е голям красавец. Да ти е живо и здраво и още много успехи в професионално отношение :)

Публикувано: 10 February 2010 - 01:25 AM
Всичко е доста хаотично и аз вече немога да се оправя къде и какво ...
Подредбата при мини шпица е супер и всичко е доста по-разбираемо!
Кое точно не разбра и не е подредено?Дай предложение кое и как да го направим, аз лично не виждам съществена разлика от другите подфоруми, но съм за нови идеи.
Публикувано: 14 February 2010 - 07:47 PM
Поздравявам всички със една снимка на Ани от днес.
Публикувано: 14 February 2010 - 08:08 PM
При нас все още има мноооог сняг и удоволствието от разходките е двойно. Хапва сняг и си скача в по-големите преспи, много е смешен
ами... 6те е добре да се в вамини според мен .. сега не сам в къ6ти но като се прибера 6те ка4а снимка на котията ... витамините струват около 15 лева но мисля че не са пре4ка ........дава се по половин на ден .

Вход

Горе
Цитиране +