Dog.bg Форуми : Разстройство при смесване на храните

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Разстройство при смесване на храните

#21 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 December 2009 - 11:41 AM

Нас Док ни поставя на диета при разстройство, но за толкова малко кученце мисля, че не е разумно. Най-добре се посъветвайте с ветеринар. Докато на едно голямо куче нищо няма да му стане от един ден неядене, то това малко и интензивно растящо пале може и да пострада. Аз лично не бих си правила експерименти.
При нас проблемът е същият с разстройството. По принцип от храната в консерва акитата са меки, докато от гранулираната храна са твърди (и това от един вид храна, Hepathic на Royal Canin). Проблемът е, че моят дзвер като яде дълго време една храна и взема да му втръсва, сменя ли я, веднага се покачва апетитът, но се появява разстройството. Особено от l/d консверва доста се подрисква, особено в началото. Смесването на храни също съм забелязала, че не му се отразява добре на стомахчето. Сещам се за рекламата на кучешката храна, в която се споменаваше, че от добрата храна акитата трябва да са твърди и това значи, че се усвоява храната (не помня точните думи). Така ли е наистина?
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   StanEti Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 December 2009 - 03:44 PM

Благодаря за отговорите! Истината е че се посъветвах с ветеринар и той ми даде едно прахче на Роял Канин плюс храна за кастрирани кучета на същата марка. След като овладеем нещата с разстройството ще се опитаме да преминем на Еукануба отново. Истината е че ние избързахме с прехода. Възможно е и да не е от храната, а просто да е близал нещо от пода... Ще видим как ще се развият нещата.
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни