Dog.bg Форуми : Котешки катерушки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котешки катерушки

#1 Потребителят е офлайн   LilKittie Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 12 September 2007 - 11:57 AM

Здравейте. Искам да направя на маците котешка катерушка. Гледах снимки, харесах си някои неща. Имам плоскости, ще купя мокет, сезал и лепило. Друго какво ми трябва? Искам да е здрава и да става за две котки... Видях, че вие сте си правили сами, имате ли някакви схеми? Искам нещо като това прикаченото.

Прикачени файлове

#2 Потребителят е офлайн   fanagoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 12:26 PM

Ако наистина някой знае как се прави катерушка, го моля да каже! r)
User's Signature

Earth. I like it here. Think I'll stay for a while.

#3 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2007 - 01:53 PM

Най-вече с ентусиазъм и желание. Ние нямаме катерушки специално за котките, в замяна на това двете бюра вкъщи са домашшно направени и с идеята котките да ги ползват за точене на нокти. И всъщност те ги ползват и за спане в долната плоскост. b)
Малко необичайно обзавеждане, но щом котаците се радват какво толкова. w)

#4 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 September 2007 - 01:59 PM

Тук чете ли?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5 Потребителят е офлайн   fanagoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2007 - 03:28 PM

Много благодаря, не бях видяла. ??? :)
User's Signature

Earth. I like it here. Think I'll stay for a while.

#6 Потребителят е офлайн   Valentina-Cveta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2007 - 04:16 PM

Да съобщя и тук : за тези от София, които не могат или не искат да се занимават с трудово - намерих фирма " Тес", която произвежда детски катерушки от дърво. Свързах се с тях и ми отговориха, че изделието е лесно за направа и с удоволствие ще изработят такова. Може и по ваши проекти, размери и т.н. Това важи и за тези от страната - аз например съм от Варна, а казаха, че няма проблеми с дставките из страната. Така че - пробвайте и там: явно ще свършат работа!!!! :)

#7 Потребителят е офлайн   Valentina-Cveta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2007 - 04:17 PM

;D Забравих - уеб сайта на фирмата е www.tes-bg.com. Там има и телефон, и адрес за връзка!!!! :)

#8 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2007 - 06:34 PM

А! Супер. Ако някой поръча - да сподели. Цени и качество  :-X
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#9 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2007 - 10:30 PM

Качена снимка

Качена снимка
:blink:
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2007 - 06:19 AM

Браво, майсторе ! :blink:
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#11 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2007 - 11:12 AM

Цитат

Браво, майсторе ! :blink:
:blink:

Всъщност това ми е най-старата част от катерушката. По-новта е облечена с мокет (видях от Снежанка) и изглежда по-добре. Новото в случая е синьото висящо нещо, което е купено. Идеята му е да се закача на парното и котаните да лежат там, топлейки се.
Ама на моите изобщо не им хареса там, не го уважиха хич, смо едно куче го пробва. Та реших да го преместя от парното - горе на катерушката (то това не е точно катерушка де). Веднага се настани едната вътре - явно й хареса да си виси.  :blink:
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 03:14 PM

У дома навсякъде са катерушки  :rolleyes: всички мебели и други възможни неща. Тази на първата снимка е наистина много красива и с удоволствие бих я направила, но ми се струва доста сложно

#13 Потребителят е офлайн   Seniorina Lombardi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2008 - 01:10 PM

Качена снимка

Искам да се похваля със собственоръчно направената ни нова къща - катерушка. Наложи ни се да и я направим поради наближаващия зимен сезон и затварянето на досега обитаемия от нея балкон. Целта бе да постигнем големи височини, за да намира спасение и покой от сина ни, който все още я счита за негова играчка. Умишлено сме я поместили до секцията, чийто таван ще освободим, за да може да скача и там.
Дизайнер съм аз, а архитект - мъжът ми.  :drugarche:

#14 Потребителят е офлайн   muffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2008 - 01:57 PM

много е хубава!
колко време я правихте?
а какви материали ви трябваха?
иска ми се и аз да снабдя Маца с катерушка
чудя се да купувам, или правя - за това събирам инфо  :blink:
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   Seniorina Lombardi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2008 - 02:13 PM

Правена е по-хубава, купешките са много смотани и излизат двойно по-скъпо! Само чужбинските от по 300 - 400 долара ми харесват повече. Освен това като си я правиш сам си е кеф и после и се радваш повече. Аз направо се гордея с нея.  ;D
Дори мъжът ми, който не е най-големият привърженик на котката, а още по-малко на идеята, че ще и местим леговището от балкона в хола, с такъв ентусиазъм я направи, не се спря докато не я построи.

Начертахме външния вид и размерите, кроихме от вестници, за да добием реални представи за размерите и височината. Описахме вси§ки дъски и колони и ги поръчахме на дърводелец. Купихме мокет, пътека с друг цвят (че е по-евтина), сезал (2 лв метъра - обирджии) и аз облепих дъските с хелметекс и заковах с пистолет за телбод. Всички неща са от Мосю Бриколаж. Мъжът ми сглоби всичко с бормашина и винтове. Трудното беше, че дървото е много плътно и едвам влизаха винтовете, дъските трябваше да са чамови - много по - лесни за работа, но дърводелеца казал, че няма толкова големи размери чам (най-голямата дъска е 50/50 см).

Правихме я 2 седмици, защото се размотавахме и купувахме материалите на части. Общият труд можеше да бъде точно 2 дни - един за опаковане и съхнене на лепилото и един за сглобяване. Мъжът ми я монтира за два дни по два часа, понеже така му беше удобно, а аз опаковах дъски 1 седмица по половин час вечер, защото така ми беше кеф.

Преди малко котката се качи на секцията до катерушката и много се зарадвах. Не знам защо имам големи амбиции да стои точно там. Мисля да и сложа къщата от ракита отгоре, до сега спа в нея на балкона, дано да се съгласи ве§е да спи върху секцията!

#16 Потребителят е офлайн   ragdoll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2008 - 02:18 PM

Цитат

Целта бе да постигнем големи височини, за да намира спасение и покой от сина ни, който все още я счита за негова играчка. Умишлено сме я поместили до секцията, чийто таван ще освободим, за да може да скача и там.

.....ние и там не намерихме покой, тъй като синът ми я приватизира на мига

#17 Потребителят е офлайн   Seniorina Lombardi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2008 - 02:23 PM

Еха, вашата е страхотна! От България ли я купихте и колко струва?
Нашата не е толкова здрава, че да се качи и детето. Но и аз го уча да не я пипа, да не се подпира на нея. Бях го научила да не излиза при никакви обстоятелства на балкона, така, че когато Бети бяга от него намира покой там. Сега ще го науча да не и пипа къщата. По-лесно ще ми е, от колкото да мъ викам всеки път да не завира главата си между масата и столовете под нея, където се криеше котката до сега.

#18 Потребителят е офлайн   ragdoll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2008 - 02:30 PM

Тази драскалка я поръча моята приятелка по е-бей и излезе само 35Е , с доставката до България ми излезе към 70Е. Но на котките все още не им се усмихнало щастието да я пробват, тъй като моя син не слиза от нея. Не знам още колко дълго ще издържи  :blink:

#19 Потребителят е офлайн   Seniorina Lombardi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2008 - 02:41 PM

Цитат

Но на котките все още не им се усмихнало щастието да я пробват, тъй като моя син не слиза от нея. :blink:

То и това е решение.  ;D Нали не ги закача, докато виси там.

Много добра цена за толкова хубава катерушка. На нас ни излезе над 200 лв, но н ие не подбирахме материалите. Ако се бях разтърсила повече и бях пазарувала примерно от женския пазар, вместо от Бриколаж, можеше да излезе на половина. Но нямах време за това.

#20 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2008 - 04:39 PM

Цитат

Тази драскалка я поръча моята приятелка по е-бей и излезе само 35Е , с доставката до България ми излезе към 70Е. Но на котките все още не им се усмихнало щастието да я пробват, тъй като моя син не слиза от нея. Не знам още колко дълго ще издържи  :blink:

На мен в мопмента ми правят същата и цената не е по-ниска, ама вече е късно да се откажа.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни