Клиника "Св. Антим"?
Публикувано: 18 September 2007 - 03:37 PM
Да, там я оставихме, права си, няма нужда да се обзалагаш.
Може и да съм постъпила панически, както казваш, но, повярвай ми, достатъчно се обвинявам сама.
Целта на темата е друга.
Освен това опитът ми с други ветвринари, говори за добро ниво на изолация на животните, нещо, което очевидно в "Св. Антим" липсва. Не знам ти на какви си попадала. Мисля, че ще е добре да не ги посещаваш отново тези, които са оставили кучето на пода в клиниката, завито заедно с друго куче!

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 18 September 2007 - 03:46 PM
Публикувано: 18 September 2007 - 03:56 PM
А белята беше да раздърпа найлонова торба с боклук, нещо не много трудно.
Моите кучета и 3 дни след операция са се чувствали страхотно!
Другото е въпрос на избор, принципно се предполага, че трябва да те попитат дали искаш да вземеш...трупа, или искаш да го оставиш там.

Публикувано: 18 September 2007 - 04:02 PM
Публикувано: 18 September 2007 - 05:32 PM

Публикувано: 18 September 2007 - 08:15 PM
Цитат
http://saintantim.di.../?df=46&dflid=3
И понеже пак се изсипаха много мъдри приказки ще се опитам да коментирам някои от тях.
1. Естествено има голяма вероятност да се разболее кученцето от парвовороза, след като не ваксинирано. Естествено в конретния случай първостепенна задача е бил първостепенния проблем.
2. В Америка се взимат подобни мерки, но в България - не. И обяснението е много просто: В Америка почти няма бездомни кучета и по тази причина масата от кучетата не са ваксинирани.
3. Не видях нищо потресаващо в действията на докторите. И нищо непрофесионално.
4. Новите лекари там не са стажанти, а са лекари с практика, преместили се на нова работа.
5. Това е единствената клиника, за която знам, че има договор с екарисаж. (Предполагам, че има и много други, но за тях знам със сигурност).
6. Поне веднъж седмично прекарвам в "Св. Антим" по 1-2 часа и съм наясно, че помагат на много бездомни животни.
И последно: Много се учудвам, че иначе много активни ветеринари не писаха и ред тук, за да защитят колегите си.
Публикувано: 18 September 2007 - 08:18 PM
Цитат
Аз бих казала 99%.Ще споделя едно мое преживяване в една уш елитна Ветеринарна клиника.Бях там за годишната ваксинация.Преди нея бяхме проформа преслушани.Мопсовете имат характерно хъркане при дишане,а и от жегата то беше по изразено.Моя близка коята беше с мен попита защо така хърка. Преди да оспея да и отговоря лекарката и каза че има нещо на гърлото.Оставам на вас да прецените до колко разбира от породите.Въпроса ми е как да се намери компетентен и обичаш професията си лекар.А не едноличен търговец както се водят.

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 18 September 2007 - 08:54 PM
Антим има добра материална база, но не това прави една клиника добра. Савов и Нунова сигурно са добри специалисти, но и това не стига за перфектната вет грижа. има стажанти, на които им се поверяват сериозни и не само случаи, а аз не бих искала моето животно да го лекува стажант. доколкото си спомням има и една млада лекарка - Златева или Златарова, не съм сигурна как се казва, но на мен лично ми е много неприятна. не ме е страх да говоря с имена и затова ще посоча и един вет лекар, който ми е много приятен най-вече като отношение към животното - Дюлгерски. има кабинет в младост, малък, малко гаражен тип, но е невероятен като човек. съжалявам само, че ми е толкова далеч. съжалявам и че не практикува в голяма, добре оборудвана и модерна клиника.

Публикувано: 18 September 2007 - 09:30 PM
Цитат
Всъщност аз съм доволна от кабинета в който ми лекуваха кучето. Дори и това с другото куче - моята беше в стрес освен всичко друго. Прекалено тежки травми +5 дни в това състояние на дъжда отвън. Не искам да правя реклама те си имат достатъчно, но пък кучето е живо. Не знам кое му е помогнало, но не мога да кажа нищо срещу ветерниарката. Е освен за хубавата сума с която ме изръсиха(ауч)
Честно казано те биха били един от изборите ми ако нещио се наложи отново. Не са антим, за антимовци от преди съм чула лоши неща.
Между другото и на мен на езика ми беше да кажа да я евтаназират - трудно можеше да повярва човек, че от този труп ще стане пак куче, а и на мен не ми се занимаваше изобщо. Обаче имам някаква психическа бариера и не мога да кажа да евтаназират дори и абсолютно непознато бездомно умиращо куче. За мой и за късмет на лудата жаба. Та следващия път не бързай с евтаназията.
ПП: Наричам я луда жаба защото има навика да скача безумно и да се радва много. Като се има предвид колко счупвания имаше е направо чудо.
Публикувано: 18 September 2007 - 10:26 PM
Публикувано: 19 September 2007 - 08:13 AM
2. В Америка се взимат подобни мерки, но в България - не. И обяснението е много просто: В Америка почти няма бездомни кучета и по тази причина масата от кучетата не са ваксинирани.
3. Не видях нищо потресаващо в действията на докторите. И нищо непрофесионално.
4. Новите лекари там не са стажанти, а са лекари с практика, преместили се на нова работа.
5. Това е единствената клиника, за която знам, че има договор с екарисаж. (Предполагам, че има и много други, но за тях знам със сигурност).
6. Поне веднъж седмично прекарвам в "Св. Антим" по 1-2 часа и съм наясно, че помагат на много бездомни животни.
И последно: Много се учудвам, че иначе много активни ветеринари не писаха и ред тук, за да защитят колегите си.
]
vlado-zoo:
1. вероятността да е болна от парвовироза е не само висока, това е почти 100% сигурно. Това го знаем аз и ти, хора, добили знанията си от книги и опит (предполагам не си вет). А защо професионалистите не й направиха тест, при положение, че имаха такъв в клиниката, защо дори не се усъмниха, не казаха, че това стои като възможност?!?
2. да, в САЩ нямат бездомни кучета, но повечето са ваксинирани. Освен това са наясно колко силно заразна е парвовирозата и затова взимат такива мерки. Аз не ги оправдавам, ако наистина виждах шанс за Ректа нямаше да взема това решение.
3. За потресаващите и непрофесианални действия няма смисъл да споря. Достатъчно ясно съм обяснила нещата. Радвам се, че на теб помагат! Целта ми е не да ги очерня, а да споделя конкретния случй, в който за мен те действаха изключително непрофесионално!
4. Дали са стажанти, или лекари с практика изобщо не ме интересува! Аз съм отишла там, защото имам проблем и ни най-малко не ме вълнува дали ще ми го разреши стажант или лекар с практика, важното е да получа помощ. За съжаление в случая, нито стажантите, нито лекарите се справиха успешно.
5. Похвално е, че имат договор с екарисаж. Но смятам това за съвсем нормално, все пак, както писаха и други, материалната им база е на ниво и не съм се съмнявала, че са разрешили и този проблем.
6. В случая ставаше дума за бездомно животно, но от тях не сме искали безвъзмездна помощ, поехме си всички разходи, с които бяхме наясно още, когато отидохме. При положение, че им се плаща, не виждам причина, поради която да откажат да помогнат на бездомно животно.
За последното и аз се учудвам, даже вече помолих за експертно мнение, но никой не го даде.
Vlado_zoo, наистина се радвам, ако на теб помагат, дано и занапред да е така. За съжаление всеки прави грешки, случи се, точно с мен да направят. Но грешките им бяха елементарни и не мога да ги оправдая!

Публикувано: 19 September 2007 - 03:39 PM
1. Инкубационния период на парвовирозата не е 48 часа, дори и това да го е казал ветеринарен лекар.
2. При кучета, заболели от парвовироза ако има адекватни грижи смъртността е ниска - около 10% по американски данни. Дори и при мен повечето оцеляват.
3. Когато има изпаднал ректум трябва ВЕДНАГА да се вправи или оперира изпадналия ректум. Разбира се, би могло да бъде направен и рентген, скенер, ядреномагнитен резонанс, да се изследва нивото на холестерол, да се тества за гана, хеатит, лептоспироза, калций,фосфор, и т.н.
4. Вероятността намерено куче да е с парвовироза не е голяма.
Публикувано: 19 September 2007 - 04:13 PM
Цитат
Не мога да повярвам, че за нещо, което подлежи на лечение си избрала тази ужасна алтернатива bl) . За пореден път се убеждавам, че САЩ не е мястото, от което трябва да се черпи опит в това отношение.
Публикувано: 19 September 2007 - 09:54 PM
За секунда не съм подлагала на съмнение решението на ветовете от "Св. Антим" да направят операцията веднага, това наистина беше приоритет. Не съм искала от тях, нито някои от изброените от Вас изследвания, нито чудеса.
Не мога да бъда разубедена, обаче от нуждата тя да е била изолирана възможно най-добре от болните от парвовироза кучета, които са били по същото време в стационара. Дори при двете ми телефонни обаждания, за да ги информирам, че повръща и не се храни, дори при директния ми въпрос "Дали не е парво?", никой от тях не се усъмни, а са знаели, че такава възможност съществува!
До Mecho_Puh- самите лекати в клиниката ми казаха, че шансовете й са "много малки"...не можаха, а нямаше и как да ми кажат категорично мнението си, разбираемо. Трудно ми е, а и не смятам за нужно да описвам начина, по който изглеждаше и се държеше кученцето, което бе и причината да се стигне до моето решение.

Публикувано: 26 September 2007 - 03:51 PM
Публикувано: 27 October 2007 - 02:15 PM
Ами като не сте доволни що не птърсихте друг кабинет или клиника дали в София нямя друга.
Какво потърсващо е станало, при хората като ги заразят със спин какво става?!?!?!? и тогава кой е виновен докторите ли, хайде стига толкоз глупости просто невидях защо поста ви е такъв освен ако не е платен и най-вероятно това е така само ме интересува колко ви платиха?

Д-р Ангел Ангелов,[br]Вет. кабинет"ИДА-ВЕТ"[br]гр.Плевен[br]0898/514376
Публикувано: 28 October 2007 - 06:31 PM
Цитат
Цитат
а това как го измисли? колко случая на заразени от спин познаваш при медицинска манипулация. приемам и линкове към научни публикации.
Онези в либия за какво ги съдеха, за грип? Дори само немърливост да е било ...
Между другото всички си спомнят времето когато с една спринцовка се ваксинира цял клас. Дори сега като ти взимат кръв иглата е нова но стъклената тръбичка която ти допират до раната е н-та употреба.