Dog.bg Форуми : Клиника "Св. Антим"?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Клиника "Св. Антим"?

#61 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 16 August 2011 - 06:28 AM

.....,а защо не заведохте кученцето отново в Св.Антим,когато отново се е влошило неговото състояние?....доста често самите собственици на животните не дават никакъв шанс на лекарите да стигнат до правилната диагноза,а започват да обикалят,като...............всички възможни клиники кабинети,амбулатории и др.,като вследствие на неадекватното им поведение,най-често животните умират,без да се разбере истинската причина за болеста на техния любимец,а лекарите се демотивират,защото на никой не му е приятно,когато някой саботира работата му и обикновено гледат да вземат някой лев и да си "измият ръцете".Често чета тука във форума как се дават "тъпи" съвети,веднага да се потърси второ,трето.....десето мнение без да се даде шанс на лекаря да стигне до диагнозата,но това е типично българска черта.
След като вашето куче е правилно ваксинирано с всички необходими ваксини,не би трябвало да се разболее от парвовироза- в това е логиката на професионалното мислене.......,но съм сигурен,че ако сте посетили отново клиниката ,вече след като отново няма подобрение щяха да направят необходимите изследвания..Вие във вашата професия безгрешен/на ли сте........приятно ли ще ви бъде,ако някой който нищо не разбира от естеството на вашата работа/примерно аз/,започне да ви нарича некарднък,глупак,профан и др.,без да сте го заслужили.

#62 Потребителят е офлайн   vasy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 09:28 AM

Защитавай ги колкото си искаш,само дано да не попадаш в нашата ситуация и немога да разбера как професионалната логика на един лекар е веднага да направи тест,пък другият само да бие инжекции.И да ти кажа честно с годините ми опит в мойта работа съкатлъци не правя!

#63 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 11:44 AM

Не защитавам никого.Между другото положителния тест за парвовироза не означава 100%,че кучето е болно от нея,мисля,че са ви го обяснили,тоест да се твърди,че когато тестът за наличие на парвовирусни антигени в изпражненията е парвовироза е прекалено опростенчески и некоретно спрямо пациента,естествено и спрямо неговите собственици.Положителния тест означава,че в момента в изпражненията на кучето има вирусни частици.Едно правилно ваксинирано куче може да има положителен тест без никакви клинични признаци,или те да се ограничат само с еднократно повръщане или лека диария,отминаващи от само себе си без никакво лечение....................................В медицината две и две рядко прави четири,така че ако във вашата работа,както твърдите не правите грешки,мисля,че опростенческото ви мислене и прекалената категоричност твърдят точно обратното.

#64 Потребителят е офлайн   vasy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 02:44 PM

:))Категоричността ми показва професионализмът ми ,явно се обиждате от нещо,но за това трябва да работите сам върху себе си.Темата е за клиниката и изразих мойто мнение да си имат хората едно на ум и престанете да разводнявате темата с глупави заяждания.

#65 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 05:21 PM

Познавам лично екипа на вет. клиника Св. Антим,като техен колега и мога да кажа,че техния професионализъм е вън от всякакво съмнение.Считам вас за пълен НЕПРОФЕСИНОЛИСТ по отношение на ветеринарната медицина,така че вашето мнение в тази насока е грубо оклеветяване на колегите.Опитах се да ви обясня човешки, че положителния резултат от теста не означава нищо особено,но явно не искате да разберете това......................
Ако сте толкова възмутена от колегите,то си имаме комисия по етиката към БВС/Ветеринарен съюз/,обърнете се към нея,иначе най-лесно и подло под някакъв си никнейм да се плюе.....................

#66 Потребителят е офлайн   vasy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 August 2011 - 06:40 PM

Естествено ,че не съм професионалист по ветеринарна медицина, иначе нямаше да ми се налагам да ползвам услугите на вашите любими колеги:)Пожелавам ви успех и да не се впрягате толкова,че нещо сте ми нервничък.За себе си пък дай боже малкият да се оправи,кракът ми няма да стъпи там.

#67 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 09:20 PM

Vasy,
Дори и да приемем, че кучето Ви е болно от парвовироза, заболяването няма спецефично лечение. Разбирате ли ме?

#68 Потребителят е офлайн   vasy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 August 2011 - 06:26 AM

Разбирам ви докторе и благодаря за по-нормалният отговор.Въпросът ми е по-бързата диагноза и на тази болест не дава ли по-големи шансове на кучо да оцелее

#69 Потребителят е офлайн   victoe_A6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2011 - 01:02 PM

Vasy, края на 2010 ми се случи нещо подобно. Както е казал AXEL бултериерът, че правилно ваксинирано куче с всички необходими ваксини, не би трябвало да се разболее от парвовироза - сигурно е така, но ето, че и нашето куче се разболя.
Развитието на случката при нас беше много подобна на вашата, само, че за разлика от вас, аз не потърсих друго мнение - бях убедена, че докторите от Св. Антим знаят какво правят.
И продължавам да съм убедена в това, тъй като благодарение на тях Виктор е жив. Беше доста зле, но с тяхна помощ за няколко дни се вдигна на крака.
Грижа се за две кучета, които по стечение на различни обстоятелства са много болнави. До скоро посещавах Св. Антим почти всяка седмица. Следвайки стриктно съветите на докторите там, то сега срещите ни се разредиха и се виждаме само по повод годишните ваксини.
Рядко пиша във форума, но когато съм силно убедена в нещо, то няма как да не го защитя.
Успех с лечението на кучето ви.

#70 Потребителят е офлайн   bla555 Икона

Публикувано: 30 March 2012 - 09:23 AM

Там нямат отношение към хората, камо ли към животните!!!! Толкова некомпетентни лекари не съм виждала никъде!!! Написах това мнение, за да не повтаря никой моята грешка, защото тази клиника УБИВА животни!!

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни