Dog.bg Форуми : Източноевропейска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (59 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Източноевропейска овчарка

#1021 Потребителят е офлайн   anihar Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 December 2014 - 09:40 AM

Здравей! Историята на Веста е малко дълга. Имахме преди нея мъжки източно европеец. Разкошен. Бяхме много привързани към него , особено съпруга ми. И когато той си отиде реших да му подаря кученце от същата порода. Започна едно търсене..... И така попаднах на обявата за Веста. Само че, тогава тя не приличаше на нищо. Таласъм някакъв. Пример за това как не се цени нещо, което не си желал, не си си купил, а са ти подарили просто така. Като я видя на снимка мъжа ми подскочи - Това на нищо не прилича. Ти не си добре.... Както и да е, отидохме да я "видим" и естествено се прибрахме с нея в къщи. Беше трагична. Куцаше, белези по главата, почти удушена от отдавна отеснялата каишка. Чак не ми се пише за всичките подробности от глада и боя, който е изживяла. И така, сега си живее с нас, двор, игри и много разходки, защото ние си живеем на вилата в гората. А иначе и тя е от Батак. Баща и е Ирбис, а майката Ялса Царица Востока. Имаме си и родословие. Не, че за нас това е от някакво значение. В началото не вярвахме, че може да се възстанови като поведение, самочувствие и т.н., защото беше вече на 9 месеца, когато я взехме. Но слава Богу преминахме през това успешно. И сега Веста е разкошна - спокойна, уравновесена, умна и добра. Стократно ни връща грижите и любовта. Това е нейната история....

#1022 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 December 2014 - 01:21 PM

На каква възраст е в момента? :wub:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1023 Потребителят е офлайн   anihar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 December 2014 - 04:58 PM

На 3г е. Снимките са по-стари. Последната е от тази есен.

#1024 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2014 - 08:22 PM

Здравейте " anihar " :) ,
Много голям взаимен късмет сте имали - и кучето , и вие :) . Не му е потръгнало на горкото кученце в началото на живота му , за огромно щастие сте го открили и спасили от небрежните / лошите / хора в чиито ръце е било .
Поздрави :) !!!

#1025 Потребителят е офлайн   Райковски Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Немски и Източноевропейски овчарки.
Публикувано: 30 December 2014 - 11:19 PM

Интересна история. Браво. Моята (според вас) мивка стана на 10 месеца. И нищо, че (според вас) не блъска въобще на овчарка, ще си позволя да кача няколко снимки.
Качена снимка

Качена снимка

Можете да започвате да хулите. :D

#1026 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2014 - 04:13 AM

Здравейте г-н Райковски ,
Хубаво е Вашето куче
Повечето от нас тук сме любители на кучетата , а не професионални кинолози , зооинженери, участвали в създаването на една или друга порода , за да сме наясно перфектно и в детайли със стандартите . Като приятели помежду ни всеки изказва мнението и опита си доколкото го има , за да споделяме и учим нови , полезни неща . Понякога мненията се разминават , но вярвам , че никой - никого умишлено не иска да засегне и обиди , най-малко кучетата :) .
Въпреки официалният стандарт при много от породите , вътре в самата порода , се срещат различни типове кучета , отговарящи като цяло на стандарта . При някои е по-силно изразена разликата , при други по-малко . И затова предполагам понякога се задават въпроси - с цел да се доуточняват тези неща , а не с цел да се обиди някой . Реално в самото начало Източноевропейската овчарка е създадена като работно и служебно куче на базата на Немската овчарка , така че няма нищо чудно и нищо необичайно - куче от породата Източноевропейска овчарка по някои черти да има прилики с Немска овчарка . В руски сайт коментиращ цвета на породата се споменаваше мнение , че не е правилно , да се избягва тъмният пигмент при оцветяването на Източноевропейските овчарки . Бяха качени снимки на кучета с тъмно-кафяв~рижав цвят . За съжаление четох коментара още пролетта и не съм сигурен дали ще открия статията отново , ще опитам ... Има много " сиваци " / " зонарный окрас " / и чисто черни източноевропейски овчарки .
Интересувам се от доста породи - на любителско ниво . Прочел съм стандартите на повече от една порода - като пример / пак от любителското си ниво споменавам / - при Средноазиатската овчарка има високи , сухи с по-леки кости кучета , а има и по-тежки и масивни кучета - двата типа са много различни на пръв поглед , но са все " Азиатска овчарка " . За Американският Булдог попадах в руските сайтове на 5 - 6 различни стандарта . Всички сме виждали ротвайлери с широки гърди , тежки , здрави кучета , както и такива които приличат повече на ловджийските гончета . Американският стафордшир - също много вариации - в типа на тялото , главата и муцуната .
Преди попадах на обява в руските сайтове , че се продават кученца източноевропейска овчарка от " Старият съветски тип - високи над 70 см ... " - каквото и да означава това - Между другото беше ми интересно в клип от изложба на източноевропейски овчарки - или в Украйна , или в Русия , един от интервюираните мъже каза , че му е харесала изложбата , но се чуди - Къде са изчезнали едрите , масивни кучета , от преди разпада на СССР . Така че ние тук от България с нашата оскъдна информация не бихме могли да бъдем с най-точните и обективни познания относно тази порода .
Споделяйте снимки , нали затова е форума :)
Прегледах набързо назад мненията в темата и никъде не видях някой да изразява такива мнения :) - " Моята (според вас) мивка стана на 10 месеца. И нищо, че (според вас) не блъска въобще на овчарка " . Вярвам , че се е получило недоразумение и затова сте останал с такова впечатление , а не защото някой реално е имал такива мисли предвид . Всички ще се радваме да виждаме повече снимки и да бъдем повече участници във форума , а не поединично през няколко месеца , някой да се сеща да публикува и споделя по нещо :)
Потърсих мнението за цвета , не открих точно него , но ето и друга полезна информация :)
" При разведении восточноевропейских овчарок никогда не придавали серьезного значения окрасам. С одной стороны, это повлекло за собой появление собак со значительно осветленным пигментом и слабой маской. С другой стороны, позволило сохранить все вышеперечисленные окрасы. "
Ще добавя и някои снимки посочени като пример за цвета .
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#1027 Потребителят е офлайн   Райковски Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 01 January 2015 - 02:17 PM

За много години. Не съм си взел куче, за да го хваля по форумите и да го кича с медали. А и мнението на ''кинолозите'' тук.. е последното нещо което може да ме трогне. Кучето си е с доказани родители, но според повечето тук, няма ли родословие, то не става. Затова написах, че е мивка. Важното за мен е не родословието, а това че кучето получава повече грижи и внимание, отколкото повечето овчарки тук, които са с по 23 сертификата за родословие. Кое е по-важното?
Доста хора го мислят за НОК, защото си е по-тъмен. В кучилото имаше и по-светли, но аз предпочитам по-тъмни екземпляри, затова си избрах този. Иначе не споря, прилича си на 50-килограмова Немска овчарка, само където не му е скосена задницата.

#1028 Потребителят е офлайн   anihar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 January 2015 - 05:09 PM

Честита новата 2015г.! Нека за всички да бъде година на здраве, положителни емоции и успехи. Година на удовлетворение и щастие! Да са здрави и четириногите ни приятели - кой родословен, кой не . Кой риж или светъл кой пък черен..... това не е важно. Господин Райковски, хем казвате , че ни ви пука за мнението на другите , хем в същото време звучите обидено. Не вземайте навътре нито едно мнение. По важно е, че вие си харесвате кучето, по важно е то вас да обича и да ви е удоволствие да правите нещо заедно.Кучето ви е много хубаво. Кефете му се... Всеки има своя гледна точка и всеки си е прав за себе си. Предишното ни куче беше страхотно, беше без родословие, беше без забележки. Сега Веста е с родословие и ние си знаем какви проблеми имахме с поведението и т.н. Кой е виновен - пак ние хората нали.... Често виждах да "разхождат" куче , стопаните казваха , че е кокер някакъв.Облечен със скафандър, виждаха се само лапите, носа и очите. Жал да ти стане за животинката. Изложбен бил, козината му пазили , ама било 30градуса. Изложбен експонат за собствениците си . Но и те са прави. Такъв тип кучета сигурно така трябва да се гледат. Както и да е . Не е от значение , че ние не сме чистопородни , а го правим на въпрос за кучетата ни. Нека са здрави четириногите ни приятели и да си ги обичаме така , като те ни обичат.

#1029 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 January 2015 - 06:24 PM

За много години на всички! Желая Ви изпълнена със щастие и успехи 2015г :beer:

Тишо ще ти дам един линк пък ти ми отговори каква порда са кучетата там?
http://forum.dog.bg/...ost__p__1127655

И понеже си ми приятел ще ти подскажа НЕ са ротвайлер.Така НЕ трябва да изглежда породата,а който има акъл в главата си и смее да говори за чистопородност също ще го проумее.
Не случайно дадена порода си има стандарт. :beer:

Райковски
зададе въпрос на форумните драскачи и когато ти отговориха подскочи като ощипана мома.
Ми бъди мъж кво се обиди от едни драскачи не можеш ли да приемеш,че не всички могат да ахкат и да охкат по твоето куче.
И тук проблема не е в кучето,а в това че го наричаш чистопородно без то да е такова.
Не вярвам за кучето ти да има значение дали е или не е......но от постовете ти се разбира,че май за теб има колкото и да се опитваш да твърдиш,че няма.

Това е форум създаден и подкрепящ чистопородното развъждане! ( за справка правилата на форума,които би трябвало да сте прочели при регистрацията си) Нормално е тук нещата да се наричат с истинските им имена.Ако на теб ти харесва да живееш в заблуда,то моля те не въвеждай и останалите в нея или поне не очаквай да я приемаме.

Единствения човек,който тук обижда кучето ти си ТИ,наричайки го ''мивка''.
Аз не те задължавам да харесваш моето куче и ти не можеш да ни задължиш да харесваме твоето.Още повече когато сам молиш за мнение.
Никой от нас не ти е отговорил,че кучето ти е грозно,тъпо или въобще да си е позволил обида.
Чисто и просто изказахме мнение,особено след като намеси чистопородност.

Цитат

Важното за мен е не родословието, а това че кучето получава повече грижи и внимание, отколкото повечето овчарки тук, които са с по 23 сертификата за родословие. Кое е по-важното?

Продължавай да си го повтаряш докато напълно повярваш в това.Нали знаеш една лъжа изречена 100 пъти става истина казват хората.До там ли стигна да си мерим кой колко внимание обръща на кучето си :ab_041:

И тъй като ние сме само едни форумни драскачи,а ти каза,че си харесваш кучето то нашето мнение не би трябвало да те интересува нали?
Но ако наистина искаш да чуеш мнението на специалист по въпроса найприятелски ти препоръчвам да заведеш кучето на изложба за експертна оценка.Три различни изложби при трима различни съдии.
Искрено ще се радвам тогава да споделиш оценителните листи и да ни докажеш,че сме били в грешка.Това го казвам най-чистосърдечно и добронамерено. :rc_036:

Като собственик именно на нечистопородно куче за мен не е важно как изглежда кучето щом ми върши работата,за която е взето.(това обаче не означава,че не знам как би трябвало да изглежда едно куче от породата) Както споменах и по назад овчарката е куче на действието и тя трябва да има цел и занимания да изразява работните си качества дали ще е каникрос,байкджоринг,аджилити или пук Ипо това вече всеки собственик решава сам за себе си.
На мен куче да ми лежи и да ми краси диваните не ми трябва :ab_041:
Ще завърша с една мисъл на Щефаниц нищо,че е за НОК:

''The ideal dog is a friendly,good-natured family member,an alert,courageous protector and an obedient,reliable companion''

ПС: анихар ще ми бъде интересно ако публикуваш още снимки на твоята принцеса,изключително ми допада :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1030 Потребителят е офлайн   anihar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 January 2015 - 11:27 AM

Малко снимки от нас.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#1031 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2015 - 10:49 PM

Малко спорт :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1032 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2015 - 06:09 PM

Здравейте ,
Честита и Успешна Нова Година на всички :) !!!
/ Останах без интернет по празниците , чак до вчера и затова поздравите ми са с голямо закъснение :) /

Красавица е Веста - по-тъмна е , доколкото разбрах таткото е на Ашот - Дик , той е с такъв цвят :) . Ако е той и искате , мога да кача още малко негови снимки . Няколко страници по-напред има от тях :)

Shibumi имам чувството , че е в Кучешкият Рай ... :)

Малко снимки и от нашите снежни разходки :) Тъкмо приключи разгонването на голямата и вече започнахме спокойните големи разходки , се случи лека злополука - малката глезла ми пресече пътя , излизайки ми в гръб отзад . Неволно я настъпих и куцукахме известно време . За щастие вече всичко е наред :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1033 Потребителят е офлайн   Райковски Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 09 January 2015 - 11:30 PM

Показване на мнениетоtihomirgrivica, в 09 January 2015 - 06:09 PM, написа:

Здравейте ,
Честита и Успешна Нова Година на всички :) !!!
/ Останах без интернет по празниците , чак до вчера и затова поздравите ми са с голямо закъснение :) /

Красавица е Веста - по-тъмна е , доколкото разбрах таткото е на Ашот - Дик , той е с такъв цвят :) . Ако е той и искате , мога да кача още малко негови снимки . Няколко страници по-напред има от тях :)

Shibumi имам чувството , че е в Кучешкият Рай ... :)

Малко снимки и от нашите снежни разходки :) Тъкмо приключи разгонването на голямата и вече започнахме спокойните големи разходки , се случи лека злополука - малката глезла ми пресече пътя , излизайки ми в гръб отзад . Неволно я настъпих и куцукахме известно време . За щастие вече всичко е наред :)

Мислил ли си след време да заплождаш малката?

#1034 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2015 - 01:18 AM

Още е малка , но като цяло - Не . - Не разполагам с времето за необходимите грижи , свързани с бремеността , после докато израстнат малките ...

#1035 Потребителят е офлайн   anihar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 January 2015 - 10:00 AM

Здравей "tihomirgrivica" Ще ми бъде интересно да видя снимки на ДИК. Казваш, че по-назад във форума има негови снимки, но аз не мога да видя кои са. Видях качени само снимки на Ирбис. Ние не сме взели Веста лично от производителя - Ашот Хачатрян, за да сме видели и бащата и майката. В родословието и пише : Баща - Gertsegovina-Grad Irbis и Майка - Yalsa Tsaritsa Vostoka. Име на кучето - Град Ирбис Веста. Производител - Ашот Хачатрян. Преди време се чудехме да я заплождаме ли, защото много искаме и мъжки източно европеец, да си имаме двама. Открихме един хубав мъжки със същия цвят като Веста, но се оказа, че и е брат от същото кучило. Та и Веста е "мома" все още. А твоите госпожици са много красиви. Малката е изрисувана направо. Да са ви живи и здрави и много да ви радват.

#1036 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2015 - 02:00 PM

Едно евентуално заплождане трябва да е един много добре обмислен акт според мен.
Стопанина носи голяма отговорност спрямо собственото си куче(една бременност е доста изтощаваща за кучето,недай Боже да се появят усложнения),отговорност към кученцата в какви ръце ще бъдат поверени след това и отговорност към бъдещите собственици да получат здрави кученца,защото няма по-голяма трагедия от това да вземеш малка пухена топка и тя в един момент да се окаже болна от нещо.
Трябва и голямо себеотдаване и грижи 24 часа за малките до 2рия месец-специална храна за майката,адаптирано мляко за кученцата(ако се наложи да бъдат дохранвани допълнително) при евентуална бройка от 12 палета примерно.Ваксини поне 2,обезпаразитяване и чипове-това си е голям разход.
Хубаво е да са направени всички здравни тестове за да се избегнат макс. наследствени заболявания.
Не е задължително всяко родословно куче да се запложда/развъжда.Все пак за запазването на породата и подобряването и трябва да се използват животни макс. близо до стандарта на породата.
Ако получите необходимите оценки за допускане до разплод трябва да намерите и качествен мъжки,а не просто първия срещнат.Трябва да се внимава за близък инбрийдинг(както е станало че сте срещнали брат на Веста)
Със сигурност бързо ще намерите стопани,но трудно можете да знаете какво ще стане после с кученцата и дали няма да се повтори историята на вашата Веста,затова е важно да се търси най-подходящия стопанин,а не първия появил се желаещ готов да плати цената или да вземе подарено кученце(ако да речем няма да ги продавате).
Въобще трудна работа е и трябва да си отговорим на въпроса защо правим дадено заплождане?
Чисто от ''трябва да роди поне веднъж'' и ''искам да си оставя 1 за мен'' не е основателна и резонна причина поне за мен.

Разбира се това е само моята гледна точка :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1037 Потребителят е офлайн   anihar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 January 2015 - 03:34 PM

Твоята гледна точка се покрива изцяло с нашата. Затова не сме предприели нищо по въпроса. Но понеже Веста се разгонва 3 пъти в годината се чудехме да я кастрираме ли? Да роди веднъж и да си оставим едно мъжко и да кастрираме? Или нищо да не правим и да я пазим като е разгонена. Аз не мога да си представя Веста да живее вързана на синджир от 1 метър. Или пък нейно кутре гледано така. Но всяко разгонване си е проблем. Гости с различни размери и мераци, виене на съседските мъжки и т.н. И някой, който да стои в къщи през това време. Темата "Какво да правим с женското куче" има различни гледни точки. Въпрос на отговорност е.

#1038 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2015 - 03:58 PM

Моите и 3-те женски са кастрирани.
Нямам проблеми или оплаквания след кастрацията.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1039 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2015 - 09:10 AM

Здравейте :)

Благодаря anihar :) ! Gertsegovina-Grad Irbis е и вашият татко , често на кучетата имената по родословие не съвпадат с ежедневните - с тези които ги наричаме в къщи . За родословията се спазват правилото - дават се имена според поредността на кучилото името да започва със съответна буква от азбуката / не знам дали има още правила :) / . Поради това понякога кученцата получават по-странни имена - ако има в кучилото 5 - 6 кученца от един пол и всички имена трябва да започват с една и съща буква ... :) Затова понякога новите собственици в последствие дават нови имена .
За разгонването - стопаните на Беба - втората източноевропейска , която е при мен в момента , са давали хапчета против разгонване . Не знам как се отразяват на здравето , затова при сегашното и разгонване - понеже няма опасност от нежелано заплождане , просто изчаках да премине :)
Имаше по-напред във форума клипчета с Дик , сещам се че дори станаха повод за различни мнения , но нали за това е форума - да се коментира и обсъжда :)
Първо пак за Вас anihar , ще кача отново клипчетата - просто за да придобиете представа как изглежда Дик " на живо " , по-долу , ще прикача и снимки :)

http://vbox7.com/play:3c199881d8
https://www.youtube....h?v=NTpz8fAP3aM

Снимките явно са в къщи в настолният компютър , тук на лаптопа не ги откривам :) . Но ето на тази страница от форума съм качил и 3 негови снимки , човека със синята блузка и шапка е баща ми , от екскурзията ни до Батак :) На първите 3 снимки зад решетката на вратата е майката на Еми , долу с баща ми е Дик .
http://forum.dog.bg/...0/page__st__940

Ако имате регистрация във фейсбук имам албумче с негови снимки , но може-би ще ги отвори след като разменим приятелство

https://www.facebook...38689561&type=3

Довечера като се прибера в къщи , ако имам време , ще кача отново няколко негови снимки :)

#1040 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2015 - 09:38 PM

Gertsegovina-Grad Irbis

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка