Dog.bg Форуми : Източноевропейска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (59 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Източноевропейска овчарка

#981 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 October 2014 - 10:53 AM

:ba_025:
:smile:

#982 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2014 - 06:05 PM

Днес участвахме в изложбата CACIB - Плевен . Получихме оценка " Многообещаващ " . За съжаление моя спътник направил само клипче , нямаме снимки от ринга :)

Прикачена снимка
Прикачена снимка

#983 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2014 - 07:33 PM

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#984 Потребителят е офлайн   Райковски Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Немски и Източноевропейски овчарки.
Публикувано: 15 November 2014 - 03:42 PM

Здравейте и от мен. От доста време се каня да се регистрирам тук, но все не ми остава време. Имам Източноевропеец на 8 месеца, 54-5 килограма. Казва се Арес.
Качена снимка

#985 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 November 2014 - 09:39 PM

Прекалено тежък за възрастта си. :ea_103:
Виж предните крака!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#986 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2014 - 11:13 AM

Нищо му няма на крака,но има чели някаква буца на гръди отляво.А и не ми прилича на чист източноевропеец ,чели и немец присътства. Поприземест ,а европейци повисоки. И ако стана на вопрос ,в София ,кв. Борово видях страхотен екземпляр на 8 месяца ,С высочина като среден немский дог ,още не оформен но е страхотен и типичен за порода.Даже не можах да повярвам на очите си ,какъв е хубавецТа аз в Росия не съм видяла такъв голям и с изразени черти отговарящи на порода..,а обикалях изложби непрекъсното.Предложих на момчето да се регистрира в дог бг.Не ми било удобно да го снимам ,но беше като кон,огромен и добричек,все му се играеше,даде ме лапа,тя беше огромна ,но в стави беше много добър.,Дано някой пъть ще реши да го изложи на изложба ще о бере всички точки.,Но, като разбрах ,стопани хич не се интересуват от това,някой доктор им подарил.Питах колко дадоха за него ,казаха че от Росийский произход и и струваще 600,нищо не за този екземпляр.Дай боже да смогат да го вдигнат на крака,че това животно трудно да запази стави с тези килограми.Като го гледам ,май има 60 кила на свойте 8-9 месяца.Няма начин че някой от сайта ще мине покрай него и да не му обърне внимание.Все отнякъде ще направи впечетление на кучкари и ще стигне дотук..
Горе долу ще стане подобно куче като от линка http://prikachi.com/...51/7205051R.jpg Даже незнам ,дали няма нещо общо с него ,ако някой пъть го видя пак ,ще помоля да го снимам.

#987 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2014 - 12:42 PM

Може и от снимката да е,но определено има нещо с постава на предните лапи.
За мен е недопустимо подрастващо куче от едра порода да тежи 55-60кг при положение че в завършен вид теглото по стандарт е около 45-47 за мъжки и 36-40 за женски.Това е адско натоварване за развиващите се все още стави.Даването на хондропротектори е препоръчително,както и добра диета и средни физически натоварвания.
Колега дай други снимки на симпатичния младеж :ba_025:
Относно изложбите отиват в графа непризнати породи където реална конкуренция няма.Единствено оценки за допускане до разплод ,но пък е фън на изложбите пада забава и срещаш приятели и завързваш нови познанства :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#988 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2014 - 01:20 PM

Може би съм и преувиличила с кг. ,Приценявам по себе,но куче наистина страхотно и няма да стане помалко от това изложено в сайта http://vbox7.com/play:3c199881d8 Ако някой пъть ги срещна ,ще попитам за разрешение да го снимам. Но едно зная,голям конкурент расте ,и зъбы прямоляри вече се показаха ,не съм гледала дали и две топки на място ,но ако е така ,чакайте в България да порасне страхотен екземпляр,може би бъдъщ чемпион ,и не говоря за България ,а говоря за Балкани.Само незнам дали на стопаните му ще се занимава,.,Като гледам ,имат и малко дете ,млади.Ако не го изведът в свят ,ще е голяма грешка И повярвайте че и Ибис паста ще яде. Само да не направят грешка в негово отглеждане. Засега е перфектен и стави силни,сам леко слабичек,както трябва при растежа. ,неоформен ,но гръден кош широк и дълбок. Много тича.Има огромна глава със тъмна маска,не жилт а бял .Дано да го видите ,ще се гордеете че има такива екземпляри в България.

#989 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2014 - 01:31 PM

Здравей не мога да отварям вбокс от чужбина за съжаление :dh_188:
Наистина се надявам да успееш да го снимаш или пък собтвениците му да се регистрират за да го видим и да оплакнем окото :ba_025:
Дано им се занимава на хората да го водят по изложби или да работят с него.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#990 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2014 - 01:41 PM

ДАно им се занимава. Но както обясниха ,не го купуваха целенаправлено ,подарок им от някакъв лекар.Така че ако нямаха за цел да имат изложбено куче ,май не го приемат на серйозно ,просто го гледат с любов и кеф.Казах им да не го оставят незабелязан ,не проявиха кой знае какъв интерес ,поскоро розбрах че те изобщо не в час ,незнам дали и документи взеха,невярвам че намало някакво родословие ,Щом съм заемалась с изложбени кучета в Украйна и не съм обърнала някакво внимание на дадена порода,но този Рони ,или Роки,име нещо на Р,не помня точно.,ми направи впечетление,. НАкара ме да мечтая за такова куче ,като на бивш собственник на развъдник ,потекоха ми лиги.

#991 Потребителят е офлайн   Райковски Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 16 November 2014 - 02:19 PM

Показване на мнениетоira67, в 16 November 2014 - 11:13 AM, написа:

Нищо му няма на крака,но има чели някаква буца на гръди отляво.А и не ми прилича на чист източноевропеец ,чели и немец присътства. Поприземест ,а европейци повисоки. И ако стана на вопрос ,в София ,кв. Борово видях страхотен екземпляр на 8 месяца ,С высочина като среден немский дог ,още не оформен но е страхотен и типичен за порода.Даже не можах да повярвам на очите си ,какъв е хубавецТа аз в Росия не съм видяла такъв голям и с изразени черти отговарящи на порода..,а обикалях изложби непрекъсното.Предложих на момчето да се регистрира в дог бг.Не ми било удобно да го снимам ,но беше като кон,огромен и добричек,все му се играеше,даде ме лапа,тя беше огромна ,но в стави беше много добър.,Дано някой пъть ще реши да го изложи на изложба ще о бере всички точки.,Но, като разбрах ,стопани хич не се интересуват от това,някой доктор им подарил.Питах колко дадоха за него ,казаха че от Росийский произход и и струваще 600,нищо не за този екземпляр.Дай боже да смогат да го вдигнат на крака,че това животно трудно да запази стави с тези килограми.Като го гледам ,май има 60 кила на свойте 8-9 месяца.Няма начин че някой от сайта ще мине покрай него и да не му обърне внимание.Все отнякъде ще направи впечетление на кучкари и ще стигне дотук..
Горе долу ще стане подобно куче като от линка http://prikachi.com/...51/7205051R.jpg Даже незнам ,дали няма нещо общо с него ,ако някой пъть го видя пак ,ще помоля да го снимам.

По-чистокръвно от това едва ли има накъде. Килограмите не са му много. Няма как да е по-малко при положение, че родителите са му по 56-7 килограма. На снимката малко прилича на Немец, да и все едно са му къси краката. Имам снимки на пра-родители от преди 25. Ето още една снимка.

Качена снимка

#992 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2014 - 07:34 PM

Няма да споря с вас ,просто ми прилича повече на немска овчарка.,само че поедър А и какво значение има.Нали ваше куче ,а мойто мнение едвали има някакво значение.Просто аз имам предпочитания на повисоки екземпляри и с по друг тип глава.Ваше куче е тежко и масивнао ,не дебело а масивно.Костна структура му е потежка.От малка съм заемалась със кучета ,дядо ми имаше източноевропеец даден му от военкомат. При нас нямашемного немци ,всичко беше източноевропейци.,основно бяха с бели подпали.Имам предвид комбинация бяло черно ,а не черно и жилто.Израстнала съм с филма Мухтар и представа имам друга.Ако излезеш на изложба и вземеш отлично ,май ще ми бъде срам за свойте думи.

#993 Потребителят е офлайн   Райковски Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 16 November 2014 - 09:06 PM

Аз си мисля, че окраската му ще се изсветли още. Баща му е такъв тъмен, той явно е на него. Да е жив и здрав, не е важно дали е светъл или тъмен.
Ето ги родителите.
Качена снимка

#994 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2014 - 11:39 PM

Цитат

По-чистокръвно от това едва ли има накъде.

Би ли споделил тогава.Майка,баща по родословие също и от кой развъдник ти е кучето?

Ако родителите му са тези от снимките не очаквай кучето да изсветлее и двамата определено приличат повече на НОК отколкото на ИЕО.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#995 Потребителят е офлайн   Райковски Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 17 November 2014 - 09:50 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 16 November 2014 - 11:39 PM, написа:

Цитат

Би ли споделил тогава.Майка,баща по родословие също и от кой развъдник ти е кучето?

Ако родителите му са тези от снимките не очаквай кучето да изсветлее и двамата определено приличат повече на НОК отколкото на ИЕО.

Не мисля да коментирам повече. Бях до тук с този форум.

#996 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2014 - 10:49 PM

Да,този отговор очаквах :ab_041:
Жив и здрав да си и ти и кучето :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#997 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2014 - 05:24 PM

Аз незнам защо се сърдиш,кучето ти е хубово ,в крайна сметка то е твое и ти го обичаш ,То е ясно че родословие няма,и закакво то на теб.Защо трябва нещо да се преписва и измисля. Имаш си хубаво куче ,но не от родословни, то 70 процента се такива в форума.. Ако не ми вярваш ,изведи го на изложба и сложи в ринг при източноевропейци Нека да кажат специалисти . Аз не съм и няма да споря,просто имам друга представа за порода.Така изглежта представител на дадена порода-
Прикачена снимка

#998 Потребителят е офлайн   Райковски Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 18 November 2014 - 09:34 PM

Показване на мнениетоira67, в 18 November 2014 - 05:24 PM, написа:

Аз незнам защо се сърдиш,кучето ти е хубово ,в крайна сметка то е твое и ти го обичаш ,То е ясно че родословие няма,и закакво то на теб.Защо трябва нещо да се преписва и измисля. Имаш си хубаво куче ,но не от родословни, то 70 процента се такива в форума.. Ако не ми вярваш ,изведи го на изложба и сложи в ринг при източноевропейци Нека да кажат специалисти . Аз не съм и няма да споря,просто имам друга представа за порода.Така изглежта представител на дадена порода-
Прикачен файл 7205051R.jpg

Не се сърдя. Просто няма смисъл да влизам в спор с хора, които се имат за най-големите кинолози и за тях хубаво куче няма. Това, че едно куче няма родословие, не значи, че не е чистокръвно. Бащата на моето е със сертификат и куп медали за откриване на наркотици. Майката няма сертификат, но е с доказани роднини от преди 25-30 години. И какво като няма сертификат? Както и да е, не съм взел кучето за да го водя по изложби, както правят повечето тук. Не искам да се заяждам, не го приемайте като заяждане, но в крайна сметка, оставам с впечатление, че тук са само всезнайковци. Иначе кучето, което сте ми показали като типичен пример за такава овчарка.. аз не си падам по толкова светли видове. Едното куче от кучилото беше толкова светло, но аз избрах този, защото беше по-тъмен. Това, че е по-тъмен не означава, че е Немска овчарка. Пък и със сигурност ще изсветлее още.
Качена снимка

#999 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2014 - 10:47 PM

Толково много съм заемалась със кучета,та със родословия до 10 коляно ,че направих си извод.Можеш да имаш изложбено куче ,но ако помежду ви няма емоционална връзка ,брой че куче е твое само по документи.А можеш да имаш помярче ,но ще е найзлатно куче. Аз вече нямам куче ,помагам на приятели ,на кой да му намеря ,на кой в дресиране. Но вече разбрах ,че егоистично имах не кучета а медали.Гордеехся май с тях заради егоизм.,правих на тях пари.Незнам дали кучета ми бяха щастливи похапвайки найхубава храна,носяйки найскъпи аксесуари.,обирайки медали.Не мисля .Оженихсе,купих от Москва немска овчарка със страхотно родословие отелитен развъдник. и докарахме го в България.Свекър и свъкърва и цялото ми семейство бяха категорични че няма да се влачи това куче по изложби.,вместо това влачих ме го по Витоша и по други планини. ,това куче май беше пощастливо от мойте изложбени.Така че мен хич не ме интересуват сертификати.Говориме за различни неща.Сертификат за работно куче няма нищо общо с родословие и потекло.Там се взимат предвид работни качестна а не екстериер.И защо ,ShiBumi_GirL , винаги задаваш вопрос за родословие.,да не би твое с родословие,освен чи не ,не толково и източноевропейско,и по екстериер същото кото куче на даден човек.Защо все на някой нещо трябва да се доказва. Та повече хора незнаят какво е това родословие,быркат го със сертификати и медицински паспорти. Но това не значи че не го обичат.-Нека да хора измислят какво ли не ,но нека да гордеятся със свойте кучета.Та ние с приятелка прибрахме от Ботевградско едно помярче,изкъпахме го ,постригахме ,кастрирахме и напудрих ме я. И сега всекий ,който ни срешне по алея, упитватсе да ми докажат че това е породисто,и на отговор че помярче ,чак се каратсе на мен че не разбирам .И в такива случаи казвам че това е датский шнайдер и хора се радват че видяха рядък екземпляр ,единствен в България :ab_041:
А ето го Датский Шнайдер собственной персоной
Прикачена снимка

#1000 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2014 - 08:19 PM

Цитат

И защо ,ShiBumi_GirL , винаги задаваш вопрос за родословие.,да не би твое с родословие,освен чи не ,не толково и източноевропейско,и по екстериер същото кото куче на даден човек.Защо все на някой нещо трябва да се доказва. Та повече хора незнаят какво е това родословие,быркат го със сертификати и медицински паспорти. Но това не значи че не го обичат.-Нека да хора измислят какво ли не ,но нека да гордеятся със свойте кучета

Ира когато някой твърди,че кучето му е родословно държа това да не са празни приказки,а именно да е подплатено с доказателство.

Цитат

Единственото доказателство,че кучето е чистопородно е родословието.Смятам поне за това ще се съгласиш с мен като бивш собственик на развъдник.
Аз за разлика от някои тук не подскачам като ощипана мома когато някой ми каже нещо което не ми се нрави.
Ако се върнеш назад в темата ще разбереш откъде идва моето куче.(относно екстериора).Специално в тази тема има 2-3 човека с родословни кучета и никъде никой не е върнат затова,че има породоподобно и това ВКЛЮЧВА и моето куче.
Невежеството на хората които не правят разлика между паспорт и родословие не ме вълнува,но когато някой твърди нещо е добре да го прави с доказателство иначе е разтягане на локуми.
Не бъркай родословието с любовта към животното.Независимо има или няма хартийка всеки си обича животното и се гордее с него.
Но хайде да не се правим на нашето гардже си е най-хубаво.

Към господина с овчарката:
Не виждам защо подскачате когато някой сподели мнение,което не ви се нрави.Обижда ли ви моето мнение,че най-вероятно кучето Ви няма да изсветлее?
Обижда ли ви това,че кучето показано на снимките за баща на вашето прилича повече на НОК,а майката е доста дебела за породата с 50 и кусур кг които споменахте?
За добро или за лошо казвам това което мисля и никога не го правя с цел да обидя някого,камо ли пък умишлено.
Вашето куче не е типичен представител на тази порода.....нито пък моето!!! Това в никакъв случй не означава,че не си го обичате и че не можете да постигате успехи на всяко едно поприще с него.
Преди 25-30 години дори родителите да са били най-типичните представители,то това се е размило(със селекцията най-вероятно нецеленасочена такава).

Относно на вас лично какво ви харесва като екстериор и какъв е облика на породата са две коренно различни неща,нали?
Неслучайно породата си има стандарт :ba_025:

Пак казвам не виждам с какво сме Ви засегнали та да подскачате така.
Тук е мястото където споделяме снимки,съвети,радваме се на успехите на нашите животинки и все такива приятни неща.
Когато говорим сериозно за сериозните неща няма нужда никой да се чувства обиден.
Най-малкото което търся е заяждане и обиди,така че не приемайте винаги въпросите ми като критика.
Толкова ли е трудно да се отговори кротко и спокойно и да стане цивилизован диалог?

И понеже сме зли и заядливи ето Ви един форум където можете да покажете кучето си и да поискате съвет и мнение и там хората са наистина ''знайковци'' и знаят за какво става въпрос.Можете да опитате в подфорумите за ''работен тип'' или ''други кръстоски''
http://nemskaovcharka.com/

И в крайна сметка нека не забравяме,че е хубаво човек да чува различни мнение(независимо дали ни харесват),но в крайна сметка е важно вие да си харесвате животинката независимо кой какво казал.И найголямия шампион да имате пак ще се намери някой от който да получите критика или да не му допада нещо,просто се научаваме да гледаме реално нещата и понякога градивната критика е полезна.Защото е трудно да погледнем понякога отстрани,защото си е нашето куче и си го обичаме и за нас е перфектно,но хората отстрани имат по обстоятелствена и реална преценка понякога....

Със здраве и ще се радвам и за в бъдеще да списвате в нашата скромна тема и да ни показвате Арес.
Имате бира от мен(примерно) ако докато расте изсветлее.Ще ми е интересно да наблюдавам как се развива :ba_025:

И понеже е против правилата на форума и няма да копирам линка към обявата тази женска да ви е позната отнякъде?
Продават се хем ''источноевропейски'' овчарки,хем ''екстериорни'' от същата майка....кой ли е бащата :tb_195:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (59 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема