Източноевропейска овчарка
Публикувано: 29 March 2015 - 10:29 PM
Публикувано: 30 March 2015 - 05:47 PM
anihar, в 29 March 2015 - 01:45 PM, написа:
Ми светнете ни всички за каква далаверка точно става въпрос. И ние искаме да "не съжаляваме". Да си чифтосваме животинките на поточна линия и да продаваме на килограм ли? Да си организираме среща за запознанство ли? Или сте открили бърз начин за обучение и печелене на "сертификати" с двадесет годишна давност. Пък може случайно да е нещо полезно и добро за всички тук. Макар , че не ми се вярва.
Любопитни сме, и ако не ни осветлите ще се чувстваме силно засегнати и пренебрегнати....... Благодаря Ви предварително за проявената загриженост към интересите на "колегите".
P.S. Извинявам се, сега обърнах внимание, че към Тихомир Ви е призива.
Което не отменя горе казаното от мен
Моля да ме извините, но не съм длъжен да отговарям на никого. Благодаря на колегата от Гривица, че даде телефонния си номер. И един съвет- преглеждайте внимателно всяко едно мнение, за да не задавате безпочвени въпроси, както в случая.
Публикувано: 31 March 2015 - 12:46 AM
Лично аз винаги се радвам и ще се радвам , да си говоря на тема " кучета " с всеки един човек , който обича кучетата . Затова давам и публикувам номера си , на всеки който би искал да говорим на тази тема :)
0878 31 74 30 - Тихомир
По въпроса за печалбарското развъждане на кучета - аз също съм против . - Кучета затворени в клетки - като свине - майки с единствената цел да раждат и носят печалба на стопаните си .
Все още не сме се чули с г-н Райковски , но за да не бъдем упреквани в някакъв " печалбарски заговор " , ще повторя - както вече казвах - За момента кучето ми е младо , за да мисля изобщо за заплождане . Все пак , ако някой ден реша , бих го направил с мъжко , родословно куче .
Ще си позволя и малко странични разсъждения относно " развъждането само на родословни " кучета и проблема с бездомните . Първо според мен за тежкото състояние с бездомните кучета е виновна кризата в която сме изцяло - като държава . По улиците на нашия град има много бездомни кучета - и не само . Има , и много хора без дом , които се ровят по кофите за боклук , за да намерят " средства за препитание " , че дори и храната си там . Тези хора , както и кучетата също имат нужда от помощ . Но тази помощ може да им я осигури една силна икономически страна , каквато за съжаление нашата отдавна не е . Манталитета и отношението на хората към животните също е от голямо значение . - Не се ли срещат по улиците и в приютите , и породисти кучета - макар по-рядко , но се срещат . Има богати хора , които притежават много пари и могат да си позволят , да си купят скъпо родсловно куче , но след няколко изхождания в скъпото им луксозно жилище , кученцето не остава там . Има и хора , които нямат толкова големи доходи , но дават максимума от себе си , за да се чувстват любимците им добре . Нека погледнем в " olx " / бившият " продавалник " / обявите за кучета , особено от миниатюрните породи : чихуахуа , минипинчер , минишпиц , померан , йоркшир ... Колко от кучетата в тях са наистина " родословни " ? Колко от хората публикували обява , че продават " минипинчер " изобщо знаят за реалният стандарт на минипинчера ? От друга страна - колко хора биха могли да си позволят , да купят на дечицата си родословен минипинчер , чихуахуа , минишпиц от по 1 000 лв и повече , при условие , че получават заплата в размер на минималната заплата или до към 450 - 500 лв ? / по нашият край това е размера на заплатите / . В столицата и другите по-големи градове , може-би нещата със заплащането стоят по-добре . Ще добавя и това , че знам за хора , които са си извадили родословия на своите неродословни кучета , за да могат после да продават малките от тях по-скъпо .
На основата на това - лично аз не съм тотално срещу " неродословното " развъждане на кучета . 100 % съм против тези " кучкари " , които събират по " Х " на брой женски кучета - възможно най-много според мястото , в което могат да ги набутат . Затварят ги и ги пускат на всяко разгонване , без никакви други грижи , внимание и разходки .
Публикувано: 31 March 2015 - 01:11 AM
" ira67 " според теб - Кое от двете твърдения е по-близо до истината ?
Ето и линк :
http://rdog.forum24....010-000-10001-0
Публикувано: 31 March 2015 - 08:11 PM
А на вопрос -защо УЖАСС!!!,поразява ме гледна точка на Райковский , той си мисли че ще прави пари с кучето си,ни то го интересува че кучките ти още млади ,ни то разбира че няма да чифтосваш кучка та си с какво то падне, как то знам че кучката ти има родословно потекло..Няма да съжаляваш.....,голямо сватане . Така ли се прави селекция???Да представи потекло на своя мъжкар....,поне да знаем откъде произлезе хубавец . Знам че доста си търсил докато купиш своята хубавица , Но така или иначе,само ти имаш право да решаваш.
Публикувано: 01 April 2015 - 05:43 PM
Обичам всички животни и хора. Но не изпитвам състрадание към просяците и хората, които ровят по кофите. Животното няма избор, когато е закупено, разплодено или изхвърлено. Човекът винаги има избор и възможност да промени живота си. Има обезлюдени села и пустееща земя. Има рушащи се манастири и църкви, в които никой не живее и поддържа. Ама тогава се иска да работиш.
Публикувано: 01 April 2015 - 05:55 PM

Какви препарати използвате за превенция , срещу външните паразити ? Днес забелязах първите кърлежи :(
Купих " Frontline Combo " . Като започнат да хапят комарите , ще ползвам и " Адвантикс " . Вариант също е и каишката " Скалибор " , която също предпазва от комари . Вие какви препарати ползвате ? / Сигурно има отделна тема за това , но не ми се търси , и реших тук да споделим мнения / . От проверките ми в описанията на продуктите миналото лято , попаднах единствено на Адвантикс и Скалибор , с действие срещу комарите . Някой знае ли за още препарати , действащи и срещу тях ?
Публикувано: 01 April 2015 - 07:09 PM
tihomirgrivica, в 01 April 2015 - 01:00 AM, написа:

На мен ми се иска да внеса мъжко куче от Русия , като еталон за породата . Но в тази криза ще е скъпо удоволствие и затова не се решавам да го направя .
Преди коледа бях в Сърбия в Ниш. Видях там на собственничка на хотела,която е украинка,страхотна женска източноевропейка , Съдяйки по големина на куче ,помъслих че мъжкар ,обаче се оказа че женска. Чух че и в Сърбия има страхотни екземпляри,и ,мисля ,че ще е поевтини.
Публикувано: 02 April 2015 - 03:55 PM

Публикувано: 23 April 2015 - 08:39 AM
Вихър вече стана на две години и 2-3 месеца и почваме да се оглеждаме за хубава женска. Вихър е много чистопороден - родослвието, и на майка му, и на баща му (широкоизвестния мултишампион Дик от Батак), може да се проследи до 40-те години на миналия век. Аз не държа на тези неща, но знам, че може да е важно в някои случаи, особено като става дума за продажби.
Самият той е младши шампион на България. Мислехме да го водим на изложба и когато влезе в зрялост, но на мен цялата работа с изложбите ми се вижда доста фалшива.
Кучето е много кротко и добре възпитано.
Търсим хубава женска. Наясно съм, че всеки харесва кучето си и е много вероятно моята дефиниция за "хубава женска" да не съвпадне с която и да е друга... Аз не държа на родословие, но ми се иска да го пускам само при наистина красиви представителки на породата. Предпочитам да е чиста източноевропейска овчарка, но някоя едра, красива немска също може да стане.
Аз нямам опит в развъждането на кучета, но държа копулацията да стане максимално безопасно за Вихър, така че женската трябва също да е кротка и възпитана.
Нямам опит в развъждането на кучета и предполагам, че всички тези изисквания могат да звучат претенциозно, но ние (цялото семейство) много държим на Вихър...
Публикувано: 23 April 2015 - 08:58 AM
vihar2013, в 23 April 2015 - 08:39 AM, написа:
Вихър вече стана на две години и 2-3 месеца и почваме да се оглеждаме за хубава женска. Вихър е много чистопороден - родослвието, и на майка му, и на баща му (широкоизвестния мултишампион Дик от Батак), може да се проследи до 40-те години на миналия век. Аз не държа на тези неща, но знам, че може да е важно в някои случаи, особено като става дума за продажби.
Самият той е младши шампион на България. Мислехме да го водим на изложба и когато влезе в зрялост, но на мен цялата работа с изложбите ми се вижда доста фалшива.
Кучето е много кротко и добре възпитано.
Търсим хубава женска. Наясно съм, че всеки харесва кучето си и е много вероятно моята дефиниция за "хубава женска" да не съвпадне с която и да е друга... Аз не държа на родословие, но ми се иска да го пускам само при наистина красиви представителки на породата. Предпочитам да е чиста източноевропейска овчарка, но някоя едра, красива немска също може да стане.
Аз нямам опит в развъждането на кучета, но държа копулацията да стане максимално безопасно за Вихър, така че женската трябва също да е кротка и възпитана.
Нямам опит в развъждането на кучета и предполагам, че всички тези изисквания могат да звучат претенциозно, но ние (цялото семейство) много държим на Вихър...
Ето го и Вихър.
Публикувано: 23 April 2015 - 01:52 PM
Моят съвет е да се запознаеш по добре и да прецениш защо ти е това кучило.Какво целиш да създадеш с него?
Качества,екстериор.....определено няма да ги получиш смесвайки породите.
Прочети за наследствено предаваните болести,както и за полово предаваните такива.
Преди скачката най-малкото се увери е елементарните неща и за двете кучета-снимки за дисплазия лакти и стави,очи,сърце,брузелоза,бих тествала и за носител на дълъг косъм.
Ако ще създаваш кучило поне тези елементарни изисквания да са спазени!
Далеч не се заблуждавай,че наличието на родословие е достатъчно условие да развъдиш кучето.Не всяко куче с родословие е задължително да има поколение,но не съм тук да те разубеждавам,защото виждам,че решение вече си взел,но поне вземи необходимите мерки да произведеш здраво кучило!
PS:Гледам имаш прескок занимаваш ли го с нещо-аджилити?
Публикувано: 27 May 2015 - 01:39 PM