Източноевропейска овчарка
Публикувано: 26 June 2015 - 07:17 PM
корина, в 27 May 2015 - 01:39 PM, написа:
Здравейте на всички!От много , много време не съм влизала във форума и виждам ,че има много нови страхотни източноевропейки.Надявам се и старите да са добре.Аз съм стопанкана на Гея / по паспорт / и Гая -както ние я наричаме нашата девойка московчанка.Тя стана прекрасна голяма и все така щура както като малко пале.Попътувахве доста с нея по света ,но сега вече сме си тук и ако има други ИЕО из София бихме искали да се запознаем.Снимките ни са от миналото лято ще кача и по-нови.Поздрави на всички стари инови приятели!
Гея изглежда прекрасна! Ако случайно решите да имате кучило, Вихър е на разположение. Той е много хубав мъжкар.
Публикувано: 13 July 2015 - 08:43 AM
Публикувано: 29 July 2015 - 03:52 PM
Още малко тренировки. Живот и здраве ноември трябва да се явим на БХ и АД и ако вземем от там се готвим за ИПО1 :)
Публикувано: 03 August 2015 - 05:24 PM
Публикувано: 15 August 2015 - 12:26 PM
tihomirgrivica, в 14 August 2015 - 03:02 PM, написа:
Здравей rowny ,
Нещо се поизгубихме участниците във форума :)
Как е твоят красавец , все така ли е послушен , както беше на 6 месеца , или става по-палав с възрастта .
Тук в Плевенския край ни тормозят ужасните горещини ...
Нещо се поизгубихме участниците във форума :)
Как е твоят красавец , все така ли е послушен , както беше на 6 месеца , или става по-палав с възрастта .
Тук в Плевенския край ни тормозят ужасните горещини ...
Здравей. Кучето става по-послушно. Вече не ми дъвче ръцете, предполагам зъбите му са пораснали. Разхождам го в гората, той си тича кротко около мен, и не ме кара да го гоня, а почти не ме познава - виждал ме е само 3-4 пъти. Като види хора, се връща при мен, и чака да го запознавам. Досега не е имало случай да налае някого, всички много му се радват, особено добър е с деца. С кучетата си играе. Мога да седна на заведение, той си кротува. Малко е мълчалив, много рядко лае. Нощем вие като вълк.
Единствено на каишка е трудна работа - невъобразимо як е (за размерите си), и ме влачи като парцал. Металната верижка на снимката я е късал веднъж. Сега е към 40 кг, на почти 10 месеца. Не знам как ще бъде, като порасне съвсем.
Публикувано: 15 August 2015 - 10:53 PM
Супер е , щом става все по-послушен :) Струва ми се че има прилика със сивото куче по-горе на снимките . Те са дадени като пример в руски сайт за кръв от северните породи , а другите снимки - с кавказците ...
Мисля . че ,оже да съ, го публикувал това вече , но ето пак -
" И вот стараниями советских кинологов ГУЛАГа, пограничников и пр. началась серьезная работа по воспроизводительному скрещиванию. На Севере и в средней полосе к немцам приливали кавказов и крупных лаек, а на Юге — среднеазиатов. Те, кто видел "лохмачей» -ВЕО советских времен, подтвердит, что их тип оброслости был присущ скорее кавказам и лайкам, чем немецким овчаркам. "
За размера , може-би ще достигне до към 50 кг . Бързият растеж приключва до 7-8 месеца . Сега ще започне бавно да се оформя и да възмъжава . Зимата със застудявамето се повишава и апетита :)
Мисля . че ,оже да съ, го публикувал това вече , но ето пак -
" И вот стараниями советских кинологов ГУЛАГа, пограничников и пр. началась серьезная работа по воспроизводительному скрещиванию. На Севере и в средней полосе к немцам приливали кавказов и крупных лаек, а на Юге — среднеазиатов. Те, кто видел "лохмачей» -ВЕО советских времен, подтвердит, что их тип оброслости был присущ скорее кавказам и лайкам, чем немецким овчаркам. "
За размера , може-би ще достигне до към 50 кг . Бързият растеж приключва до 7-8 месеца . Сега ще започне бавно да се оформя и да възмъжава . Зимата със застудявамето се повишава и апетита :)
Публикувано: 26 August 2015 - 11:04 PM
" Наиболее активно щенки ВЕО растут до 7-ми-8-ми месяцев. После 8-ми месяцев начинается формирование мышечной массы, начинает увеличиваться, объём корпуса собаки. Окончательный рост ВЕО приобретает к году. Окончательный объём корпуса - только к 2,5 годам. "