Здравейте ,
Виждам , че неволно съм предизвикал лек спор
Мисля , че всеки има основания за твърдията си . - Доколкото разбрах ShiBumi_GirL се занимава професионално и на много високо ниво с дресура и обучение на кучета . Г-н Slavi Balinov има удоволствието , да познава и наблюдава отблизо Герцеговина Град Ирбис . Според мен разликата и разминаването в мненията са породени от разликата в темперамента на кучетата , от клипчетата на ShiBumi_GirL и темперамента на Герцеговина Град Ирбис . Просто едни кучета хапят с хъс и настървение , а други са по-спокойни . Зависи и в каква насока е работено повече с кучето . Не бих искал да омаловажа качествата и възможностите на Герцеговина Г. Ирбис . Изказването ми - " кучето не показва нищо особено " беше направено на базата на това , че наистина , както е посочила ShiBumi_GirL : " Пак казвам аз съдя по това конкретното клипче,други не съм виждала. " . Под " нещо особено " имам предвид работата на качените от мен линкчета за работата на Хард за защита срещу няколко фигуранта . За съжаление въпросното клипче не разкрива пълните възможности на Герцеговина Г. Ирбис и ако с изказването си неволно съм засегнал г-н Balinov, се извинявам !
Относно цените на източноевропейските овчарси в Русия , успях да намеря реномиран развъдник който предлага кученца на разумна цена , но проблем си остава организирането на транспорта .
" Здравствуйте, Тихомир.
У нас уезжали щенки в Болгарию с провожатым. с поездом не отправляли.
У нас практикуется отправка щенков с людьми, что едут на выставки.
Средняя цена на щенка ВЕО 15-18т.р.
Сколько люди возьмут за доставку - не знаю. В Польшу стоило 200 евро.
Всего наилучшего. "
Средняя цена на щенка ВЕО 15-18т.р. - Което е 600 - 750 лева + доставката .
Просто информация за който се интересува :)