Dog.bg Форуми : Източноевропейска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (59 Страници) +
  • « Първа
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Източноевропейска овчарка

#1081 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 March 2015 - 05:52 PM

ЧЕСТИТ 8-ми МАРТ НА ВСИЧКИ ДАМИ :) !!!

#1082 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2015 - 01:37 PM

Това е майката на нашата Еми . Относно условията и на живот ... снимката е само една , но се възползвам да кача и още покрай едната ... :)

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#1083 Потребителят е офлайн   anihar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 March 2015 - 07:47 PM

Тихомир, Благодаря и за снимките и за поздравите. Да сме здрави всички - и ние и приятелите ни!
Ние се поизгубихме малко....

#1084 Потребителят е офлайн   anihar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 March 2015 - 07:58 PM

Ето какво изрови рано сутринта Веста от куп строителни отпадъци. Беше почти мъртво, едва прогледнало,кално, мокро. От предната вечер е изхвърлено.
Шашнах се от реакцията и като го намери. То не бе близане, обгрижване. Държи се все едно, че е нейно бебе.Чак се чудя това нормално ли е? Много имаме да учим от тях......
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1085 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2015 - 07:58 AM

Горкото - имало е късмет ...

#1086 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 March 2015 - 11:17 PM

Браво на Веста! Честито майчинство на вас! ... Както и адмирации!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1087 Потребителят е офлайн   rowny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 March 2015 - 11:02 AM

Здравейте, според един руски другар това куче е порода - обсъжданата в темата.
Обаче според мен е просто кръстоска на хъски с НОК или нещо подобно. Нямам идея какви са му родителите. Сега на около 6 месеца.

Качена снимка

Виждам, че тук доста хора имат понятие от породи, бихте ли изказали мнение?

#1088 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 March 2015 - 08:16 PM

Колега дай повече и по ясни снимки :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1089 Потребителят е офлайн   rowny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 March 2015 - 11:06 PM

Ами ето още няколко снимки:

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка

Нямам по- ясни засега...

#1090 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2015 - 11:14 PM

И на мен ми прилича на нещо с примес на хъски.Голям е сладур как се казва?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1091 Потребителят е офлайн   rowny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2015 - 12:36 AM

Казва се Майк.
Разгледах темата и наистина е 1:1 с някои от кучетата тук. Но това не е официална порода или бъркам?

#1092 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2015 - 02:51 AM

Здравей " rowny " ,
Малко е сложно положението , относно признаването на породата :smile: . - Не е призната във FCI , но е призната от Руската кинологическа организация / РКФ / . Против признаването от FCI са германците , които са на мнение , че ИЕО е просто по-едър вариант на НО . Руснаците пък опитват , да регистрират породата като самостоятелна , твърдейки , че вярно - в началото , в основата на породата е била НО , но после в СССР , е добавена кръв и от други породи , за да отговаря на специфичните условия на живот и работа в СССР . - За по-голяма устойчивост на студа - кръв от северните породи кучета , за окрупняване на ръста от азиатска овчарка и т.н. Въпроса за признаването от FCI до днес е висящ ...
Понеже самите германци се увлякоха по " изложбеният тип " кучета и окалпазаниха породата . Лично предпочитам Източноевропейските овчарки . Преди падането на Берлинската стена всички работни кучета от страната на СИВ и Варшавският договор , развъждани на основата на Немската овчарка , бяха наречени " Източноевропейска овчарка " - Унгария , Чехословакия ... След края на студената война , отново им беше върнато името - " Немска овчарка " , но много често с допълнението " Работна Немска Овчарка " - за щастие , така се запазиха работните качества .
В момента за всекиго има по нещо :smile: - За любителите на изложбените кучета е най-големият избор . За кучетата с работни качества също :smile:
Ето какво имам предвид , с " окалпазаниха породата " :

http://vbox7.com/play:a9d72869

#1093 Потребителят е офлайн   rowny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2015 - 10:05 AM

Здравей,

Стана ми интересно просто. Чел съм книги по кинология и наистина си е цяла наука да определиш произхода на едно куче. Майк е много красив, хората се спират от улицата да го снимат.

Колкото до изложбите, аз не ги възприемам. За мен това е просто средсто за изтъкване на някой комплексиран стопанин и тормоз за кучето. Вече за задните крака на НОК дори аз знам, ами като ги кефи, правят го, въпрос на вкус. Някои хора харесват създания като мопс и разните там провиснали догове. Както каза - за всекиго по нещо :)

#1094 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2015 - 12:13 PM

На 100 % произхода може да го определи само стопанина на майката , а дори и той може да бъде изненадан понякога :smile: . Гаранция за произхода е родословието на кучето / за тези които държат на определена порода / . Но съм чувал за съжаление , че и с това може , да се злоупотреби ... Както са казвали нашите съфорумници и преди във форума - Важното е да си обичаме любимците и според възможностите си , да се грижим добре за тях :smile:

#1095 Потребителят е офлайн   anihar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2015 - 07:17 PM

Да докладваме на групата как се развиваме
Прикачена снимка
Растем
Играем
Прикачена снимка
Качваме се на "мама" на главата
Прикачена снимка
Ядем-заспивайки
Прикачена снимка
Кой без къща, кой със... - Ангел с локално отопление
Прикачена снимка

#1096 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2015 - 12:12 AM

Цитат

Колкото до изложбите за мен това е просто средсто за изтъкване на някой комплексиран стопанин и тормоз за кучето

Без да се заяждам просто информативно колко изложби си посетил? Знаеш ли за какво всъщност служи самата изложба? :smile:

Относно произхода на кучето правиш ДНК тест и разбираш каква кръв тече във вените на кучето :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1097 Потребителят е офлайн   rowny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2015 - 09:43 AM

Посетил съм две. В родния ми град има всяка година. Като видиш мопс, който едва диша и трябва да се храни с пипетка, ти става ясно, че някои хора грам жал нямат. Кучетата са големи стоици и никога не показват колко ги боли, мисля, че много хора не осъзнават това. Надпреварите за по-нормални кучета са по-интересни разбира се, защото поне и кучето се забавлява. Но пак ми убягва смисъла, защото аз възпремам кучето като член на семейството и личност, не цирков фрик.

Чак до ДНК тест няма да стигна. Кучето си е много хубаво. Поздрави и благодаря за отговорите :-)

#1098 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2015 - 03:27 PM

Поздрави на всички :smile: !
Първо към " anihar " ще изразя възхищението си за щастливото и красиво бебенце :smile: !!! - На първите снимки ми приличаше на агънце , а сега - в краката на детенцето все едно , че е алабайче :smile: - тази стойка и визия показват , че много добре се грижите за него :smile: Прикачена снимка Прикачена снимка

#1099 Потребителят е офлайн   tihomirgrivica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2015 - 04:09 PM

Здравейте " rowny " :smile: ,
Отново потърсих , прочетеното отдавна за произхода на ИЕО . Намерих статия близка до това , което бях чел и ще цитирам дословно :) . Но мисля , че пропуснахме нещо важно още в началото , което ще допълня след това :smile:
" Правда жизни оказалась в том, что некрупный немец со своим "бараньим", с точки зрения необходимости, весом оказался мало пригоден для советских реалий: он вязнул в глубоких российских сугробах, мерз на Северах, и страдал от жары в Средней Азии… Да и управляемость, присущая породе, оказалась излишней. "
" На Севере и в средней полосе к немцам приливали кавказов и крупных лаек, а на Юге — среднеазиатов. Те, кто видел "лохмачей» -ВЕО советских времен, подтвердит, что их тип оброслости был присущ скорее кавказам и лайкам, чем немецким овчаркам. "
Това което има връзка с нашите разсъждения е : - " крупных лаек ", " ... их тип оброслости был присущ скорее ... и лайкам, чем немецким овчаркам " .
Явно руснакът , който ви е казал , че кучето е Източноевропейска овчарка , е виждал този тип кучета .
Това което имах предвид , че пропуснахме е - Какъв е характера и поведението на кучето ? / За кръвта която носи , можем да съдим и от това освен по външният вид и снимките :smile: / - Северните породи много често са по-първични и неконтролируеми . - Излизат и бягат от дворчетата си . Обичат да ловуват . Някои кучета често вият . - Четох , че това се е формирало от начина им на живот - в суровите условия на север , тежки физически натоварвания - дълги преходи в Сибир ... Формирали са се като свръх-издръжливи кучета и за това в нашите условия преливат от енергия и сили , и се " чудят " , как да ги изразходят :smile:
Накратко - ако кучето е " по-послушно " и контролируемо , не бяга от къщи - ще има по-голям процент кръв на източноевропейска овчарка . Обратно , ако си устройва самостоятелни разходки , вие и има силни ловни инстинкти - значи то има повече кръв от северните кучета :smile: / Това е според прочетеното от мен :smile: /
Хъскитата всички знаем как изглеждат . Ето две снимки на ловджийски лайки -
Западносибирска - Прикачена снимка
и
Източносибирска - Прикачена снимка :smile:

Качвайте снимки на кучето - сега като се оправи времето и има хубави слънчеви дни , ще бъдат сполучливи . Онзи ден мислех и ние , да се снимаме , но се оказа , че са " паднали " батериите на апаратчето . Сега чакаме хубавото време :smile:

#1100 Потребителят е офлайн   rowny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2015 - 05:16 PM

Здравей, за съжаление живея в чужбина, и не виждам кучето много често. Но може и да ми пратят снимки :). Бях качвал тук и преди, като беше кутре, но не се виждаше много-много какво е. Като мишок беше :)

За характера - много послушно куче. Категорично не напуска двора без специална покана - може всички врати да зеят, но той седи и чака нас. Въобще не го мислим, а още е малък. Както виждаш по-горе, може спокойно да прескочи оградата, но не го прави. Други кучета, които сме имали колко съм ги гонил из махалата :). Този не е луд фен на разходките - като види каишката не изпада в див възторг, просто махва с опашка и излизаме.
Навън е дружелюбен с други кучета. С непознати е малко резервиран. Харесва ми, че не се лигави и умилква, просто сяда някъде настрана и гледа с любопитство какво правиш или просто си гледа неговата работа. Иначе ако го затвориш накъде вие като заклан. Игрив е, носи пръчки. Въобще много спокоен и уравновесен. Докато го сърбяха зъбите гризеше и хапеше, но вече пораснаха. Имаме котка и е много дружелюбен с нея, но тя не го харесва :)

Качена снимка

Ето тука обича да стои и да гледа минувачите.

• (59 Страници) +
  • « Първа
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни