Dog.bg Форуми : Източноевропейска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (59 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Източноевропейска овчарка

#421 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 April 2009 - 02:45 PM

благодаря,gabipap.Форумът го разгледах още преди време и изчетох всичко в него.Благодаря за съчувствието,който не го е преживял веднъж трудно разбира.Моята душичка издържа час и половина докато дойде лекарката,но не можех да я мръдна сама.После дойде и мъжът ми но докато я качим в колата вече беше късно,но много боли ,че до последно тя я лекуваше от възпаление на матката.А то беше леко и беше отшумяло вече.Така и не разбра ,че моето съкровще много го боли и има нужда от спешна помощ.Искаше да я закараме да я види и ако не и било минало да я кастрира.Кора не беше малка ,но беше в перфектна форма.Малко преди това направихме пълна кръвна картина преди това правихме още изследвания защото искахме бебе от нея което да си оставим за нас.Гледа я един от преподавателите ,който е и действащ лекар.Направих и други консултации за да сме спокойни.Всички казаха ,че може спокойно да се заплоди и да износи независимо ,че беше на 13г.Можете да прецените сами -снимките са и скорошни как изглеждаше.Нямахме никакви проблеми-нито стави нито зъби нито вътрешни органи.Вървеше и танцуваше.Чакахме четири бебета-бяхме ги видяли на видеозон.Толкова и треперехме и и се радвахме.А стана така нелепо.Два часа преди това я разхождах в градинката и игра с две нейни приятелки и после...Още плача дакато говоря.Надявам се на никого да не се случва.Когато приятелят ти си отива по малко сигурно също много боли но човек някак свиква с мисълта ,че го губи.А в Москва съм намерила ,но се надявах ако някой знае нещо в България да стане по-лесно и по-бързо.Превозът е огромен проблем.Трябва да намериш познат ,който да пътува когато трябва и да се навие да го вземе като багаж.А и руснаците искат ако маже да не се занимават с тяхната митница.

#422 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 28 April 2009 - 01:36 PM

Хей, виж тук: Куче към/от чужбина
Случайно попаднах на тази тема, много рядко влизам в този подфорум.
Сигурно е, защото поста ти ме разчуства.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#423 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 12:31 PM

Много благодаря за информацията.Ще я проверя.

#424 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 05:23 PM

Много благодаря за информацията.Ще я проверя.

#425 Потребителят е офлайн   desincet000 Икона

Публикувано: 07 May 2009 - 04:11 PM

Това е моето куче->истинска източноевропейска овчарка//100% породист//Вече е на 14г.,но пак си е най-умното куче на света :zh_112: Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

FleuRe~>~My SunshinE~<~

#426 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 08 May 2009 - 04:07 PM

:ae_085: Хубавец!
Май напоследък никой не пише в темата, къде изчезнахте?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#427 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2009 - 07:58 PM

защо всички собственици на немски овчарки плюят по източноевропейките,как мислите?Вместо да погледнат по- далече в собствените си родословия и да видят че предците им доста приличат на нас.Срещнах изрази дори от сорта че ВЕО били дефектни или изродени от много близки връзки-и това се водят развъдчици.Ама че неуки същества!А защо според тях все по-често немските овчарки са с дисплазия на ставите,слаби са и неработоспособни.В последно време голям процент от новородените нок са брак.Какво мислите за това.Май им трябва малко свежа кръв.

#428 Потребителят е офлайн   stuvan Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2009 - 08:42 AM

няма какво да им се нервира6 нали трябва да пи6ат не6то :) Мали само 4акам да доиде края на месеца да си взема 1 сед отпуска и да из4езвам сас моито псе :) на риболов малко.Нормално ли е да гони си4ко по малко от него смисал (котки,,заици,,коко6ки) :) ама направо се побарква не се отказва

#429 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2009 - 05:54 PM

здравейте на всички макар че нещо все ви няма.Някой може ли да ми каже защо не мога да видя повечето снимки?И още едно питане - при тази липса на източноевропейки в България разкажете от къде са вашите,всички ли са внос?

#430 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2009 - 10:34 AM

Хич не им се връзвай на хората от НОК-ския форум. Просто не им се чете явно, та твърдят, че такова животно като ВЕО нема. Ама истината ние сме се интересували и си я знаем :da_005:
Специално за нашия дзвер - не е внос, няма си и педигри. Тази линия са служебно селектирани (в бившия СССР, а след това и нашите тук си ги развъждат в даден период за служебно ползване като полицейски и граничарски). Нортън е потомък на полицейска селекция.
Много бях впечатлена, когато още като бебе застана да пази наш багаж, без никой да го е учил на това - просто остана при багажа, докато ние се отдалечавахме и не стана от там, докато не го повиках да дойде. Показвал е и доста други (аз ги наричам вродени, но те явно са плод на дългогодишните усилия целенасочена селекция) умения.
А за снимките - не само в този подфорум, а навсякъде - изчезнаха, защото се сменяха сървър, софтуер и т.н. - нямаше ги архивирани и почти всичко от стария форум се загуби.
Но ние сме упорити и ще си качим нови :af_089:
Например тези - от вчера:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#431 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2009 - 12:51 PM

Права си за ноковците,но ме е яд че само развалят кучетата с тази селекция.Радващото е ,че на едно две места срещнах вече негативни отзиви за много ниската задница.Е имат дълго да работят докато настигнат източноевропейките.Между др. и моята Кора беше точно такава селекция като твоят красавец,самоче майка и беше тъй нар. "сивак".Страхотни кучета бяха ,неповторими.Няма да има др. като тях.За съжаление започнаха да изчезват.Би било прекрасно ако и у нас някой се заеме сериозно с развъждането им.Да се похваля намерих в Москва женска ,която много напомня на моята и днес я заплождат.Така че се надявам след три месеца да се увеличим с още един кучо.Сомо да стане и да мога да я прекарам.И таткото е страхотен,но още не съм свалила снимки за да ги покажа.Стискайте ми палци.Между др. ако още някой търси истиска ВЕО знам две прекрасни кучила там ,които се продават.

#432 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 11 May 2009 - 12:55 PM

Е,не сме се загубили :da_005: Тук сме,ама повечко чета и по-малко пиша :ab_041:
gabipap,аз същото съм го забелязала при Тара.На някои неща не съм я учила,но тя някак си ги знае.Особено как се пази детенце!
stuvan,ние гоним гълъбите и птичките,не отказваме и на котки.Гоним ги за да играем.Иначе основно гоним топки.
Хайде да се отчета и малко и аз със снимки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#433 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2009 - 12:59 PM

Тара гледам ,че сте от Бургас.Да сте срещали като се разхождате източноевропейка със странното име Чубака.Това е едно от нашите някогашни бебета /вече доста пораснало/,но нещо изгубихме връзка със стопанина.

#434 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 11 May 2009 - 01:08 PM

Не,не съм.В комплекса където живея не съм виждала друга ВЕО.Знам ,че в морската градина разхождат 2 или 3.Никога не съм ги виждала лично,но мога да поразпитам.
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#435 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2009 - 01:12 PM

gabipap извинавай ако погрешно съм написала в женски род още опита ми малее, а погледнах после ,че не е уточнено.Моята Кора също като че дойде научена.Всички основни неща а и други такива като пазенето и се отдаваха с лекота.А с послушание бяхме пословични.Сега много се страхувам как ще е с малката/защото без кученце няма да останем/Тара снимките са страхотни, а двете сладурки на тях още повече.Това с пазенето на детето остава за винаги.Така ще бъде и след години.А детенцето ви ще си има вярна приятелка.Едно въпросче възникна в момента.Накой случайно да е чул в София нещо за малки булонки?По възможност да не са скъпи или да се подаряват.Моата приятелка сега ми се обади че сутринта и е починала Мелинда.Ако мога много бих искала да и подаря бързо.Знам какво е много скоро минах по този път.Ако накой се сети нещо пишете.

#436 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2009 - 01:27 PM

мерси Тара ,ще съм ти мн. благодарна

#437 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2009 - 05:21 PM

taraT, кога успяхте да пораснете толкова?
Това с пазенето на детенце при нас се оказа голям проблем - Нортън не разрешава щерката да играе с други деца. Вече няколко месеца се мъча да го отучвам от това да ръмжи, лае и да се хвърля срещу тях с помощта на дъщеричката на един приятел. Но резултатът е незадоволителен.
Може би Тара като дама е по-толерантна. Ще кажеш, като порастнете още мъничко.
корина, , ще стискаме палци за кученцето. А за булонка - ако искаш можеш да погледнеш в Без дом, ако смяташ, че приятелката ти би гледала някое от тези кученца.
User's Signature

#438 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2009 - 11:57 AM

Ето няколко наши бебешки снимки.Извинявам се за лошото качество-доста са стари.Относно пазенето на децата-как се опитвате да ги отучите.Когато синът беше малък минахме през този период,но когато показах на Кора ,че нямам нищо против той да играе с децата тя започна да седи до мен и от тук да го държи под око.Когато поотрасна и тя започна да се включва в игрите на децата.Всички малчугани в градинката я познаваха и искаха да играят с нея,а тя беше доволна да е с тях.Може би това е пътят-не забрана,а да види че не си против и да го приобщиш към играта ,но децата да не го тормозят. :ba_025:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#439 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2009 - 01:39 PM

Хубави са си снимките :ba_025:
А за нашия какво да ти кажа - не съм го изолирала от деца. И навън проблем с деца няма, вобще не им обръща внимание - ако не са до малката му стопанка.
Когато беше малък (разбирай - под 1 год.) имаше един период, когато се опитваше да доминира над щерката - буквално я смъкваше на няколко пъти на земята и я строяваше, каточели тя е куче. Не й разрешаваше да тича - скачаше да я хапе по краката. Това чудо го преодоляхме с много упоритост, корекции , поощрения и тренировки с двамата за около 3-4 месеца.
По същия начин работим и сега. За щастие детето на този приятел, който е собственик на майката на нашия, не се страхува от кучета и с радост съдейства. Опитвам, когато двете деца играят да накарам Нортън да лежи до мен кротко(естествено все още с намордник и на повод). Кротък е до момента, в който двете дечки се хванат за ръка или се разтичат, или станат по-шумнички. Когато започне да се хвърля и да лае другото дете - следва корекция. Когато лежи кротко - похвала.
Има малък напредък, откакто се занимаваме така, но все още не е задоволителен. Според наша позната кучешка инструкторка, която познава кучето от бебе (и на първата им среща ми каза "Лелеее, ти не знаеш какво чудо си си избрала и какви ядове ще береш"), е почти безнадеждно да излезе нещо от това. Ама аз съм си упорита.
User's Signature

#440 Потребителят е офлайн   корина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2009 - 01:10 PM

само това е пътят,просто трябва да сте по упорити от него.Той всъшност на колко е , изглежда млад.Как се отнася когато децата искат да играят с него?

• (59 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни