Ринусха,Ултима показвайте още снимки страхотни кучове
Източноевропейска овчарка
Публикувано: 28 February 2011 - 02:43 AM
Ринусха,Ултима показвайте още снимки страхотни кучове
Публикувано: 03 March 2011 - 04:32 PM
Публикувано: 04 March 2011 - 01:33 AM

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...

Публикувано: 04 March 2011 - 02:17 AM
Публикувано: 04 March 2011 - 03:06 AM
ShiBumi_GirL, в 03 March 2011 - 08:12 PM, написа:
Има.Между-другото,наскоро попаднах на интересна информация за развъдник Ирбис,България.Руснаците твърдят , че неговите кучета са напълно легитимни.Същото потвърждение получих и от Руски развъдник ,чието куче беше представено за баща на кучило.След като порових наново в сайта им ,стигнах до извода ,че най-вероятно развъдника е руски с регистрация /седалище/в България.Кофтито е ,че не подържат актуална информация за кучетата си,както и побликуват снимки на такива ,които вече не са между нас,а се предлагат за заплождане.Но нали сме си в България....
Публикувано: 04 March 2011 - 03:25 AM

Публикувано: 04 March 2011 - 03:33 AM
ultima, в 03 March 2011 - 09:20 PM, написа:
Доста съм се ровила из сайтове,за да изхващам руснаците,какво точно са набъркали ,за да съществува породата в този си вид.И въпреки неуспешните опити до сега,все си мисля ,че няма как да не са набъркали и нещо си тяхно.Не е само външния вид.Имат и огромна разлика в характер и нрав.
Ултима,Нок или ВЕО ,те са си прекрасни....
Публикувано: 04 March 2011 - 04:35 AM
taraT, в 03 March 2011 - 09:28 PM, написа:
Доста съм се ровила из сайтове,за да изхващам руснаците,какво точно са набъркали ,за да съществува породата в този си вид.И въпреки неуспешните опити до сега,все си мисля ,че няма как да не са набъркали и нещо си тяхно.Не е само външния вид.Имат и огромна разлика в характер и нрав.
Не сме били там за да знаем какво се е случило и нямаме гаранция какво точно са и не са правили, но според книжките търкалящи се в нас и тук-там през нета си било селекция само на НОК, а смяната на името на породата се е дължало на факта, че след първата и втората световна Европа не е била голям фен на Германия. Не само името на НОК е пострадало били са зaменени имена и на други породи, които са включвали думата "german". След 2рата Световна Война в САЩ са били заведени първите немски овчарки, а името на породата им било променено на елзаска овчарка (аlsatian). После е било променено отново на НОК, но е факт, че и американците са го сменяли.
Иначе за разликата в екстериора съм съгласна с теб. ЕИО е запазила до голяма степен първоначалния облик на НОК, който много се различава от този на сегашните шоу кучета. Виж обаче разлика няма с този на работните линии НОК (на които аз съм фен) .... освен естествено в размера на животните. Даже някъде четох, че някой развъдници на ЕИО освежават кръвта на кучетата си с работни НОК от чешки линии. Така че наистина няма значение и както ти каза все са прекрасни
И преди да свърши деня искам да ви честитя празника!

Публикувано: 04 March 2011 - 03:44 PM
ultima, в 03 March 2011 - 08:30 PM, написа:
taraT, в 03 March 2011 - 09:28 PM, написа:
а името на породата им било променено на елзаска овчарка (аlsatian). После е било променено отново на НОК, но е факт, че и американците са го сменяли.
това е вярно в Обединеното кралство тук на кучетата казват Алзатиан дог-знаят ги и като герман шепърд,но алзатиан е най-разпространено.И много се озадачих като се заприказвахме с едни познати какво куче имам и аз обяснявам НОК нали ,а те ааа алзатиан.Гледах като мишка в трици.Добре,че ми подариха ключодържател на който хората си го написали та да вдена
Публикувано: 10 March 2011 - 10:14 PM
Публикувано: 12 March 2011 - 12:46 PM
Публикувано: 12 March 2011 - 01:31 PM
kokoca, в 12 March 2011 - 12:46 PM, написа:
Породата източноевропейска овчарка съществува само в границите на Русия. Извън тази страна на тези кучета се гледа като на немска овчарка. Зависи дали искаш кучето ти да е родословно или не. Ако искаш истинска източноевропейска овчарка трябва да внесеш куче от Русия. Ако нямаш тази финансова възможност просто си потърси немска овчарка работен тип - те са с прав гръб (не с полегат като шоу кучетата) и при тях селекцията е била на основата на работа, тоест не се е гледал толкова външния вид и съществуват страшно много разновидности на окраската като: черно-кафява (чепрак), чисто черна, сиваци и т.н. а кучетата са изключително умни.
Това е моята работна НОК - Бък - почина преди няколко години.

Това е кучето на приятеля ми - Лъки - сив работен тип.

Как изглежда истинска източноевропейска овчарка.

Публикувано: 12 March 2011 - 07:07 PM
kokoca, в 12 March 2011 - 06:53 PM, написа:
http://irbis-batak.com/

Вход

Горе
Цитиране +