Dog.bg Форуми : Две котки под един покрив.Възможно ли е и как да стане???

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Две котки под един покрив.Възможно ли е и как да стане???

#1 Потребителят е офлайн   kiro1969 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 September 2007 - 08:40 PM

Здравейте.от 2 месеца гледаме в  апартамента си персийска котка.женска е и се казва Миси.проблемът е,4е от сутрин до ве4ер в къщи няма никой,който да се занимава с нея.искам да и взема другарка в къщи.намерих една котка меи-куун,но тя е с 2 месеца по малка от Миси,и уви по-дребна засега съответно.какво бихте ме посъветвали:да взема ли котето меи-куун или ..... :-

#2 Потребителят е офлайн   malaya Икона

Публикувано: 25 September 2007 - 11:45 PM

:) Две котки под един покрив...Не е невъзможно, но все пак много зависи и от характера на котката, която вече живее във вас - някои са страшно ревниви и не искат да делят любовта на собственика си с друго животно.Вкъщи в момента имам цели пет котки  :) /живеят си на двора и много се разбират/..Взети са по различно време..В началото по-старите поступват новодошлите, но после нещата се променят..Дори имах такъв случай - бях си взела едно малко котенце и в същия момент котката ми имаше бебе.Тя взе под крилото си и чуждото коте и го кърми заедно със своето, но все пак това беше майчински инстинкт..И въпреки всичко мисля, че можеш да си вземеш ще една котка..Обаче предупреждавам те,че доста лудории и игри ще има  ;)

#3 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 September 2007 - 07:51 AM

Да,наистина си зависи много от характера на котката ти(Миси).Аз не мисля,че новодошлата ще направи проблем,защото тя все пак ще е на чужда територия ;).Моят котарак напр. е страшно гостоприемен и много любопитен.Когато се е налагало да гледаме чужди котки вкъщи той още от вратата ги посреща и иска да си играе с тях.Интересното е,че те му съскат,а не той на тях ;D.Според мен няма да имате никакви проблеми като вземете котенцето,все пак Миси е персийка,а персийските котки не са злобни ;).

#4 Потребителят е офлайн   Ralichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2007 - 10:11 AM

А на колко години е персийката?И ако е голяма,защо изобщо трябва да вземаш друга котка?Аз от 8 години имам котка.В началото и тя стоеше сама и ми направи впечатление,че това не и пречи,в смисъл,че котките обичат спокойствието и през повечето време си стоят някъде и дремят.Поне моята е такава откакто навърши 1 година.Също е персийка.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2007 - 10:41 AM

И аз съм на мнение, че много зависи от котката. Преди няколко месеца взехме още едно коте и нямаше проблем, даже сега не могат един без друг. В началото малко голямия котарак се чудеше какво става, но съскане не е имало. Според мен ще свикнат.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#6 Потребителят е офлайн   kiro1969 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 October 2007 - 09:46 PM

Ето за тези сладуранки става въпрос.днес им е втори ден заедно и още си съскат и си посягат и гонят из апартамента!!!

Прикачени файлове

#7 Потребителят е офлайн   kiro1969 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 October 2007 - 09:48 PM

Ето за тези сладуранки става въпрос.днес им е втори ден заедно и още си съскат и си посягат и гонят из апартамента!!!

Прикачени файлове

#8 Потребителят е офлайн   maya_coheleach Икона

Публикувано: 18 January 2008 - 10:57 AM

Хехе! Като гледам по аватара ти, двете мацки са се разбрали и заобичали!  :wub:
Това е много обнадеждаващо, защото и аз от три дена имам второ женско коте /на 5 месеца/ и още не смея да го събера със старата котка. Страх ме беше, че ще се изпоизтрепят!
Ама сега ще действам по-смело де!  ;D

#9 Потребителят е офлайн   {Anna} Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2008 - 08:39 PM

Според мен две котки да живеят под един покрив е невъзомжно.Та то те ще се изпобият на първия ден още сигурно,аз не бих рискувала.Но скоро се случи така,че баба ми има малко котенце мъниче е още и не го искаше много и ние семейството адски го харесахме и викаме да го вземем,но сегашното ми коте едва ли ще му хареса това и не го взехме точно поради причината че няма да се понасят.Е сигурно има и изключения но са малко..

#10 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 February 2008 - 08:56 PM

Аз имах 5 котки, Снежанка има 4, Дени има - хм,колко бяха 3? Мечо Пух, май 2 и т.н. и т.н.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#11 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2008 - 08:57 PM

Ако твойта котка е женска, няма проблеми да има още 1 котка. Ако е мъжка, те по-трудно приемат друг мъжки котарак, но не е невъзможно. Котето е малко, така че няма д аима проблеми.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#12 Потребителят е офлайн   ivkalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 01:57 PM

При мен двете писанки дойдоха едновременно и нямах проблеми.Не е невъзможно , защото съм виждала много котки на различна възраст под един покрив.Е, естествено, че докато свикнат една с друга може да не се разбират много, много, но с времето това ще се промени.  ;)
User's Signature

The only thing I need right now is you...

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни