Познай на кого е това... /игра/
Публикувано: 02 October 2008 - 08:37 AM
Енотовидно куче ? :rolleyes:

Всички Кучета Имат Родословия , Разликата Е, Че На Някои Им Е Написано На Хартия ....
Hanna Is Everything For Me .... She`s Just My Life .... I Love Her More Than Everything In The World ..... I LOVE YOU MY GOLDEN .... :*
Публикувано: 02 October 2008 - 11:03 AM
Цитат
Лалугер?Хомяк?
Ето информация:
Лалугерът е дребен гризач. Наричан е понякога и суек, суяк или съсел. Застрашен от изчезване вид в световен мащаб.
Общи сведения
Дължината на тялото е 20 см, а на опашката около 10 см. Тежат 200-400 г. Окраската му е в светло кафеникав маскировъчен цвят, по-светла на корема и гърдите.
Разпространение
Среща се в равнините и покрити с трева местности.
Среща се в Европа и Азия, но с много ниска плътност на популацията и с непрекъснато намаляващ ареал.
Начин на живот и хранене
Храни се със семена на различни растения и друга растителна храна която намира по земята. Храни се също и с някои дребни безгръбначни които намира. Дневно животно, живее на колонии в дупки в земята, които често са свързани в система от проходи с няколко изхода. Дупките изкопава сам, в тях често събира запаси от храна за зимата, въпреки че натрупва значителни количества кафява мазнина и прекарва зимата в зимен сън. Врагове на лалугера са котки, порове, невестулки, плъхове, грабливи птици, змии и др. На много места се смята за вреден и от човека.
Размножаване
Ражда 4-10 малки, които се раждат безпомощни, слепи и глухи.
Допълнителни сведения
Застрашен в световен мащаб вид, включен в Червената книга на застрашените видове
извинявам се за линка,само че не ми позволява да кача цялата снимка и за това ви я давам така ;) http://vasillevski-o...0us/laluger.jpg
Публикувано: 03 October 2008 - 08:27 PM
Цитат
Цитат
Извинявам се на coolice, в статията за това животно пише че има и такова име -зеброид, но който иска да пуска.
Няма защо да ми се извиняваш, всичко е наред. :blink:
За загадката:Сервал?
според мен позна,даже открих и снимката в нета ;D
http://images.google...4BG275%26sa%3DX