Старонемска овчарка
Публикувано: 17 August 2008 - 04:30 PM
На 31.01.2007 си купих дългокосместа НОК за 200 лв без родословие естествено, при 4-6 предложения, без родословие = от 150 до 250 лв, с родословие НОК - около 500 лева.
На 15.07.200 купих късокосместа НОК за 200 лв без родословие, при 5 предложения, без родословие = от 200 до 300 лв, с родословие НОК - около и над 500 лева.
АКО ПОЧЕРПИТЕ - ЩЕ ВИ "УРЕДЯ" ... ;) ;D
Публикувано: 17 August 2008 - 08:58 PM
Публикувано: 17 August 2008 - 09:37 PM
Публикувано: 17 August 2008 - 09:44 PM
Цитат
купих късокосместа НОК за 200 лв без родословие, при 5 предложения, без родословие = от 200 до 300 лв, с родословие НОК - около и над 500 лева.
Публикувано: 18 August 2008 - 07:11 AM
Публикувано: 18 August 2008 - 07:20 AM
Цитат
точно
и моя милост е на това мнение ;)
Публикувано: 18 August 2008 - 12:40 PM
Цитат
Цитат
Първо родословието не е НИЩО повече от гаранция за произход на кучето,гаранция,че някой преди ти да си навиеш на пръста да си купиш точно немска овчарка се е постарал да селектира тази порода и да я запази.Гаранция,че родителите на това куче преди да бъдат заплодени са били изследвани за различни болести,които евентуално биха се предали на бебетата.Като например тазобедрена дисплазия често срещано заболяване,точно при породата НОК.Гаранция,че ТИ получаваш точно това което в представите ти е НОК,а не подобие на нок което на 1г прилича повече на хъски.Защото дори и майката и бащата на кучето да са перфектни,ти не знаеш техните кученца какви гени могат да наследят от бабите и дядовците си.Ето за това е родословието и няма нищо общо с любовта към животното.Човек когато обича кучето си (бъдещото си куче) е длъжен да се застрахова,длъжен е да поиска документ за произход на това животно за да си спести много главоболия по натам,както на себе си така и на животното.
Ако ти не разбираш значението на думата ПОРОДА то това си е твой проблем.Защото като толкова искаш можеш да си осиновиш някой косматко от улицата,има ги достатъчно ... и все жадни за твоята любов.
След като старонемската овчарка не е призната по стандарт,то тя не бива да се развъжда.
А относно гениалното ти заключение,че не всеки може да даде 1000лв за куче с родословие,само ще ти кажа,че по развъдниците продават кученца клас домашен любимец които са на доста по-ниска цена от шоу класата и имат всички нужни документи за произход.Също така ако прочетеш по напред в темата ще видиш,че хора които развъждат НОК казват,че по някой път в едно кучило се появява и дългокосместо нок което може да не е по стандарт,но това не значи,че е по-малко нок от другите ...
Даже в момента в един от българските развъдници се предлага такова кученце и можеш да го видиш на предните страници.
Публикувано: 18 August 2008 - 12:48 PM
Цитат
Даже в момента в един от българските развъдници се предлага такова кученце и можеш да го видиш на предните страници.
;D Много смешно ми стана развъдниците със зъби и нокти се борят да опазат породата чиста,хем пък продават такива,които са извън стандарта. :huh: :huh: :huh: Ами значи самите те я разпространяват тая несъществуващата Старонемска овчарка :huh:
:wub: :wub: :wub: на Нортчето
Публикувано: 18 August 2008 - 01:17 PM
Цитат
п.п няма ли да имате по рано кученца ;)примерно към октомври края
Публикувано: 19 August 2008 - 09:09 PM
Цитат
Цитат
п.п няма ли да имате по рано кученца ;)примерно към октомври края
А на теб Дардарон ли си какъв си,само ще кажа,че на мен ми е смешно когато хората четат през редовете каквото им изнася.
Ако беше чел по напред в темата,щеше да видиш,че тук в този форум има регистрирани потребители,собственици на известни развъдници за НОК,които споделят,че няма начин този ген да се изчисти от породата и винаги в едно поколение може да се появи и дългокосместо кученце,въпреки късия косъм на родителите.

Публикувано: 19 August 2008 - 09:15 PM
Публикувано: 19 August 2008 - 09:20 PM
Цитат
Почни и ти да разбираш за да не ти писва! Лека ...

Публикувано: 19 August 2008 - 10:03 PM
А и нали уж форума не е бит пазар, а точно ТИ, която си пуснала темата, точно от този бит пазар си търсиш куче ... :-
Публикувано: 19 August 2008 - 10:31 PM
Цитат
А и нали уж форума не е бит пазар, а точно ТИ, която си пуснала темата, точно от този бит пазар си търсиш куче ... :-
Смятам,че още в първия си пост достатъчно красноречиво съм написала какво търся,ЗАЩО го търся и какво целя.Логично е преди да искам да се сдобия с каквото и да е куче да се поинтересувам от него и темата я има защото харесвам тези кучета както всички пишешти тук в този раздел.Също така темата е обща като цяло за породата,а не основно за това какво търся аз.Защото каквото съм търсила съм го намерила вече.

Публикувано: 20 August 2008 - 05:14 AM
БИЖУ,един добър съвет от мен.След като искаш да общуваш с хората,където и да било,научи се да приемаш всичко,дори и това което не ти харесва.Ако продължаваш по този начин,убедена съм че няма да стигнеш много далеч.И разбери че,това че съм попитала някой дали има женска,това не значи че пускам ЕВТИНИ ОБЯВИ,защото това куче е много по-скъпо и по-ценно от теб.И МНОГО ПО УМНО РАЗБИРА СЕ.Бях решила повече да не се обръщам към теб,защото страшно много се изнервям като общувам с такива хора,но просто не се сдържах като видях че и други съфорумници са на същото мнение като мен и те се държиш с тях по същият начин.Не си най великата,РАЗБЕРИ ГО.Не всичко което лети се яде.
Публикувано: 20 August 2008 - 07:39 AM
Цитат
БИЖУ,един добър съвет от мен.След като искаш да общуваш с хората,където и да било,научи се да приемаш всичко,дори и това което не ти харесва.Ако продължаваш по този начин,убедена съм че няма да стигнеш много далеч.И разбери че,това че съм попитала някой дали има женска,това не значи че пускам ЕВТИНИ ОБЯВИ,защото това куче е много по-скъпо и по-ценно от теб.И МНОГО ПО УМНО РАЗБИРА СЕ.Бях решила повече да не се обръщам към теб,защото страшно много се изнервям като общувам с такива хора,но просто не се сдържах като видях че и други съфорумници са на същото мнение като мен и ТИ се държиш с тях по същият начин.Не си най великата,РАЗБЕРИ ГО.Не всичко което лети се яде.