привет! Разкошен кучо наистина! Жив и здрав да ти е Арес, прекрасен е. :yahoo:
От моя скромен опит с НОК, а от 3г и със старонемеца Дар, приятелски те съветвам в никакъв случай да не прекаляваш с къпането, дори лятото. Аз гледам да къпя кучето си на около 6 месеца. Наистина периода е доста дълъг. Аз го гледам в апартамент все пак. :rolleyes: Когато преценя обтривам козината му с мокра кърпа, чисти се страхотно, без да уврежда косъма. Реша го често, и така козината се поддържа в отлично състояние. Блести на слънцето, здрава и лъскава е. Често по улиците ме питат с какво го мажа, че е толкова чист и лъскав. Дори са ми казвали: "О-о-о това куче сигурно го къпете всеки ден". :o Е къпя го на половин година с катранен сапун. Ако искате вярваите. Това е тайната, останалото в въпрос на желание. Чистя крачетата и корема след всяка разходка, но сапун, шампоан и каково и да било друго колкото може по рядко. Почистващите препарати изсушават козата резрушават защитното покритие на косъма, правят го неустойчив, чуплив. Излиза пърхот...абе мъкаааа. :sos: Затова умерено с къпането.
Колкото до строгия нашийник сваляй му го, когто не го разхождаш. Той доста скубе и накъсва гривата по вратлето.
Поздрави от мен и моя хубостник.