Dog.bg Форуми : Как да науча малкото кученце да пишка на определено място ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да науча малкото кученце да пишка на определено място ?

#41 Потребителят е офлайн   radinaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 30 June 2009 - 10:11 PM

На нас ни действаха капките,а памперсите от зоомагазина си ги взимах,не от аптека

#42 Потребителят е офлайн   puppito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 July 2009 - 09:30 AM

да се разпиша и аз в тази тема.
малкият дзвер изобщо не желае да пишка нито върху вестници, нито върху пеленките, нито капките помагат...строгия тон единствено го кара да се скрие на сигурно в легълцето и да ме изчака да отида в другата стая - тогава се развихря където му падне....
не знам как да действам вече, в чудо съм се видяла.

#43 Потребителят е офлайн   ilina888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2009 - 10:20 AM

Показване на мнениетоpuppito, в Jul 1 2009, 07:30 AM, написа:

да се разпиша и аз в тази тема.
малкият дзвер изобщо не желае да пишка нито върху вестници, нито върху пеленките, нито капките помагат...строгия тон единствено го кара да се скрие на сигурно в легълцето и да ме изчака да отида в другата стая - тогава се развихря където му падне....
не знам как да действам вече, в чудо съм се видяла.

Аз я водех в банята и нямаше мърдане докато не се изпишка, а после награда и така за около 2 седмици свикна и сама започна да си ходи
User's Signature

“The average dog is a nicer person than the average person.”
― Andy Rooney

Качена снимка
Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   keisha Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 July 2009 - 10:07 AM

Нашия Арчи свикна доста бъзро на памперсите по начина описан по-горе при всяко събуждане след игра и хранене го носех на памперса и после наградка и дори само похвала и милване. Сега дори след вяко пиш тича към мен зада го похваля, ако не му обръщам внимание прилага същата тактика пиш и тича да го похваля. Но проблема ни е друг от скоро /две седмици/ излизаме и за сега само ака на вън .. сутрин и вечер и понякога на памперсите, но не иска да пишка, връщаме се от разходка и той отива и на памперса пишка. Ако цял ден сме на вън може и цял ден да не пишка. Май ще преминем към вариянт банята.

#45 Потребителят е офлайн   radinaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 15 July 2009 - 11:42 AM

Няма нужда с банята,не може веднага да постигнете ефекта по пишкане на вън.Кучето ви е свикнало да си ходи на памперс и до сега това му е набивано.С по-дълги разходки ще почне да пишка и вън и вие отново ще го награждавате и така ще свикне и когато се уверите ,че може да се стиска след 2 месеца ходене ъм можете и да му махнете памперса за да спре да пишка в къщи и така.Аз с Миси така процедирах и имахме успех,сега само на вън ходи,важното е обаче да има режим кучето,да не го разхождате когато ви скимне,а на определено време.Докато всикне Миси я разгождахме като сме на работа по 4 пъри,а като почиваме максимум по 5.Сега вече излиза по 3 и през останалото време си се стиска.Важното е постоянството и резултатите ще са на лице :ae_085: :ae_085: :ae_085:

#46 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2009 - 01:49 PM

Показване на мнениетоkeisha, в Jul 15 2009, 08:07 AM, написа:

Нашия Арчи свикна доста бъзро на памперсите по начина описан по-горе при всяко събуждане след игра и хранене го носех на памперса и после наградка и дори само похвала и милване. Сега дори след вяко пиш тича към мен зада го похваля, ако не му обръщам внимание прилага същата тактика пиш и тича да го похваля. Но проблема ни е друг от скоро /две седмици/ излизаме и за сега само ака на вън .. сутрин и вечер и понякога на памперсите, но не иска да пишка, връщаме се от разходка и той отива и на памперса пишка. Ако цял ден сме на вън може и цял ден да не пишка. Май ще преминем към вариянт банята.

Вие много искате от кучето. Неможе по ваше желание да ходи на различни места
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#47 Потребителят е офлайн   keisha Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 July 2009 - 04:50 PM

Аз не очаквам от първия ден да пишка само навън, въоръжена съм с търпение, странно ми е че той никога до сега не е пишкал на вън... нито веднъж

#48 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2009 - 05:18 PM

Моето в началото също не пишкаше навън, защото му беше странно, опознаваше и даже го беше страх първия ден много. Но много бързо свикна. След 5-6 разходки направи първата стъпка. След още 1-2 още веднъж и след това вече ходи само навън. Естествено получаваше и лакомства за награда. А ако случайно му се припишка вкъщи отива до банята.
User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2009 - 10:34 PM

Ние имаме следният проблем, акаме само навън ..... взех Моли на 32 дни ....... и само първата седмица акаше където и падне . После свикна на памперси и до месец и половина ака само на вън ...... но пишкането е проблем , ако е в стаята с памперса ще пиша на него ........ но ако е в друга стая ще пиша където и падне . Никога не е акала повече от два пъти дневно , но пиша доста , вече сме на четири месеца и половина и пишаме постоянно на памперси , като излезе на вън пак пиша , но явно не стига ...... да и взема водата ли , се чудя , гадно е но съм се поотчаяла ..... знам че трябва до 6 тия месец да е научена

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   Ellly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2009 - 01:42 AM

Аз мога да споделя моя горчив опит с кокер шпаниола ми- до 1 година пишкаше и акаше в къщи- ей по 3 пъти на ден за по 2 часа го извеждах (добре че тогава ходех на училище и имах време) смятайте това са 6 часа на вънка и той се стиска и кат се прибере веднага свършва всичко. И награди, и караници, и шамари, какво ли не беше и не и не. Докато нашия не започна да си вдига крака като пикае и реши изведнъж, че вънка ше ходи щот в нас няма дървета и така ама бая зор видях с него. Сега гледам малка Мери бързо възприема, скоро като почна да я извеждам ще я видим- дано да се научи бързо.
User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 06:53 PM

Преди време в някой от форумите прочетох за една мама на кученце, която споделя, че нейният хубостник след разходка часове на вън без резултат за изпишкване и изакване... влизайки в къщи в средата на хола се облекчавал с мисълта: "Без малко да се изпусна в парка!" Така се смях, като го четох. И сега... аз съм на нейното място. Стиска се момчето, грешка няма. Влизайки в къщи бяга къмо пелената си и прави огрооомна локва. Какво ли може да го накара да си върши нещата навън... не знам. Вероятно някой път няма да се стърпи, или ще стане случайно. И тъй като си спомням, май и Мечо доста трудно свикна. С тази разлика, че локвите пишо от каракачанка са си направо сериозни.

#52 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 07:20 PM

Когато кученцето е вече приучено на памперс започнете да ходите навън с малко парче от памперса.... когато се изпишка го хвалете дълго и го поощрявайте. След като свикне на това .... започнете в къщи да махате памперса през деня като по често го извеждате ... след около 15 дена го махнете и през ноща ....
Така с времето кученцето се научава навън и е гордо че толкова го хвалят за невероятният му подвиг ab_041.gif а едновременно с това си запазвате и навика с памперса за да може недай боже когато е болно или както аз често ги водя по хотели да пазим хигиена и там.
Това е от мен !!! Поздрави и търпение като с децата!!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#53 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 07:54 PM

Благодаря! Макар че, като си помисля вината не е в него. Ние го извеждаме едва от десетина дни, тъй като третата ваксина беше на 13 август. В началото преодолявахме стреса от външните фактори. Сега вече спокойно пътуваме в кола, не трепери като е в ръцете ми и бяга при разходките. Така че мисля ще се случи и това. Търпение и възпитание. Дано имам сили да се справя, че малката ми 15 годишна дъщеря нещо ме е поизчерпила. eg_033.gif

#54 Потребителят е офлайн   Viera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 09:21 PM

Здравейте!
Ще споделя от опит как научих Джони да ходи до тоалет вън, а не на памперс. Той на 27 декември стана на 3 месеца, а времето беше студено и го научихме на памперс. Някъде в края на март, когато се стопли времето, реших да му отделя 3 дена само за учене на хигиенни навици, но имах цялото си свободно време за него. Джони никога няма да направи бела, докато е в мен или до мен и така сутрин ставам преди него и го чакам да се събуди, взимам го на ръце, водя го вън и го пускам, после на ръце го нося из къщи, пускам го да хапне да пие вода, но стоя до него. Като се нахрани - пак вън, на повод, носех му и водичка. Към обяд пак се прибираме, но гледам или да е в мен или аз да съм до него и пак като хапне и пийне, пак излизаме. Така няколко дни - на ръце или вън.
Той просто нямаше избор, а като се научи му хареса да му е чистичко и минахме на схема с 4 разходки. Може да ви се стори глупаво, но аз не можах да го науча по друг начин. Стояхме с часове преди това...Нищо не се получи. А пък аз не мога да му посегна или да му се скарам, той горкия мислеше, че трябва на памперса.
Сега сутрин като се събуди и ми облизва хубаво лицето, за да ми каже, че трябва да се разхождаме. После ляга на моето място, докато се измия и излизаме smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   sisis4a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 04 September 2009 - 07:44 AM

Здравейте!
Изпадам в ужас. От три дни моята хубосница прави само бели. Първия ден се изака в леглото ни, втория се качи на дивана в хола и там се изчишка, днеска сутринта на другия диван в хола. Какво става с нея? Не разбирам. Тъкмо почти бях решила,че сме се научили на някакви навици,ходеше си на пелената,но сега какво става? Дали е защото още не е извеждана навън. Другата седмица става на 4 месеца,но понеже не и бяха направени всичсите ваксини,се забавихме и едва тази неделя вече ще можем да излезем за първи път. Според вас дали не ме наказва нещо? Защо постъпва така? Карам се,тупам с вестника, тя ме гледа жално и после на другата сутрин пак така. Не остава сама нито за минута в къщи. Когато аз излизам отива при децата или при мъжа ми. Защо прави така? Не ми се иска да я наказвам,мъчно ми е когато сутрин излизам, а тя стои в нейното легло замръзнала след наказанието. Днес и казах,че ако още веднъж го направи и няма да излезе от банята! ea_103.gif
Моля ако някой е имал такъв проблем и се е справил да ми даде малко акъл,щото вече ще си имам и семейни неприятности с това чишкане по леглата-тати ще ни наказва и двете.

#56 Потребителят е офлайн   My_dolly_Molly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 September 2009 - 08:41 AM

Цитат(sisis4a @ Sep 4 2009, 05:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!
Изпадам в ужас. От три дни моята хубосница прави само бели. Първия ден се изака в леглото ни, втория се качи на дивана в хола и там се изчишка, днеска сутринта на другия диван в хола. Какво става с нея? Не разбирам. Тъкмо почти бях решила,че сме се научили на някакви навици,ходеше си на пелената,но сега какво става? Дали е защото още не е извеждана навън. Другата седмица става на 4 месеца,но понеже не и бяха направени всичсите ваксини,се забавихме и едва тази неделя вече ще можем да излезем за първи път. Според вас дали не ме наказва нещо? Защо постъпва така? Карам се,тупам с вестника, тя ме гледа жално и после на другата сутрин пак така. Не остава сама нито за минута в къщи. Когато аз излизам отива при децата или при мъжа ми. Защо прави така? Не ми се иска да я наказвам,мъчно ми е когато сутрин излизам, а тя стои в нейното легло замръзнала след наказанието. Днес и казах,че ако още веднъж го направи и няма да излезе от банята! ea_103.gif
Моля ако някой е имал такъв проблем и се е справил да ми даде малко акъл,щото вече ще си имам и семейни неприятности с това чишкане по леглата-тати ще ни наказва и двете.

Здравей sisis4a! Истината е, че едва ли ще разбереш защо точно го прави. Не вярвам да ти прави напук, защото не е извеждана, просто тя все още не е разбрала какво е да ходи на разходка.
На мен също ми се е случвало да имам такъв период с мойта. Разликата е в това, че тя не спи при нас и не се качва на леглото в спалнята. Спи си сама в другата стая, има си легълце, което е поставено в голяма колибка, в каквато пренасят кучетата от по големите породи. Когато започна да прави бели я затваряхме да спи в нея и си решавахме проблема. Когато си бяхме вкъщи си беше отворена разбира се. Освен че тази колибка ме предпази от постоянно пране на дивани и килими, предпази и кученцето ми в бебешките и месеци, да нагризи кабели, пантофи и два бар стола, които си беше харесала за гризкане smile.gif
А това, което мога да ти дам като съвет е, да продължаваш да се караш и да пошляпваш. Понякога са големи диванета и от малко не разбират wink.gif

#57 Потребителят е офлайн   bobo98 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2009 - 03:14 PM

мойто почна а пи6ка на весника от 3 месец smile.gif
User's Signature

ARCHI

#58 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2009 - 06:39 PM

Нашият Бари още не се е решил да пишка навън. А това си е проблем, тъй като като излезем на разходка понякога сядаме на кафе или бира и той се стиска. Започва да скимти, а аз не мога да му помогна по никакъв начин. Ще се постарая събота и неделя да поработя по въпроса. Или ще трябва да нося пелена със себе си.

#59 Потребителят е офлайн   ilina888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2009 - 08:26 PM

Цитат(mama na Bari @ Sep 4 2009, 04:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Нашият Бари още не се е решил да пишка навън. А това си е проблем, тъй като като излезем на разходка понякога сядаме на кафе или бира и той се стиска. Започва да скимти, а аз не мога да му помогна по никакъв начин. Ще се постарая събота и неделя да поработя по въпроса. Или ще трябва да нося пелена със себе си.

Мъничък е още,ще се научи с времето

User's Signature

“The average dog is a nicer person than the average person.”
― Andy Rooney

Качена снимка
Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2009 - 08:33 PM

Да, вероятно. Аз го споделям защото ми е жал за него. Не искам да му е дискомфортно. Разходките са изцяло посветени на него. Другото е в добавка.

• (10 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни