Как да науча малкото кученце да пишка на определено място ?
Публикувано: 01 July 2009 - 09:30 AM
малкият дзвер изобщо не желае да пишка нито върху вестници, нито върху пеленките, нито капките помагат...строгия тон единствено го кара да се скрие на сигурно в легълцето и да ме изчака да отида в другата стая - тогава се развихря където му падне....
не знам как да действам вече, в чудо съм се видяла.
Публикувано: 01 July 2009 - 10:20 AM
puppito, в Jul 1 2009, 07:30 AM, написа:
малкият дзвер изобщо не желае да пишка нито върху вестници, нито върху пеленките, нито капките помагат...строгия тон единствено го кара да се скрие на сигурно в легълцето и да ме изчака да отида в другата стая - тогава се развихря където му падне....
не знам как да действам вече, в чудо съм се видяла.
Аз я водех в банята и нямаше мърдане докато не се изпишка, а после награда и така за около 2 седмици свикна и сама започна да си ходи
Публикувано: 15 July 2009 - 10:07 AM
Публикувано: 15 July 2009 - 11:42 AM

Публикувано: 15 July 2009 - 01:49 PM
keisha, в Jul 15 2009, 08:07 AM, написа:
Вие много искате от кучето. Неможе по ваше желание да ходи на различни места
Публикувано: 15 July 2009 - 05:18 PM
Публикувано: 21 August 2009 - 10:34 PM
Публикувано: 24 August 2009 - 01:42 AM
Публикувано: 01 September 2009 - 06:53 PM
Публикувано: 01 September 2009 - 07:20 PM
Така с времето кученцето се научава навън и е гордо че толкова го хвалят за невероятният му подвиг

Това е от мен !!! Поздрави и търпение като с децата!!!

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 01 September 2009 - 07:54 PM

Публикувано: 01 September 2009 - 09:21 PM
Ще споделя от опит как научих Джони да ходи до тоалет вън, а не на памперс. Той на 27 декември стана на 3 месеца, а времето беше студено и го научихме на памперс. Някъде в края на март, когато се стопли времето, реших да му отделя 3 дена само за учене на хигиенни навици, но имах цялото си свободно време за него. Джони никога няма да направи бела, докато е в мен или до мен и така сутрин ставам преди него и го чакам да се събуди, взимам го на ръце, водя го вън и го пускам, после на ръце го нося из къщи, пускам го да хапне да пие вода, но стоя до него. Като се нахрани - пак вън, на повод, носех му и водичка. Към обяд пак се прибираме, но гледам или да е в мен или аз да съм до него и пак като хапне и пийне, пак излизаме. Така няколко дни - на ръце или вън.
Той просто нямаше избор, а като се научи му хареса да му е чистичко и минахме на схема с 4 разходки. Може да ви се стори глупаво, но аз не можах да го науча по друг начин. Стояхме с часове преди това...Нищо не се получи. А пък аз не мога да му посегна или да му се скарам, той горкия мислеше, че трябва на памперса.
Сега сутрин като се събуди и ми облизва хубаво лицето, за да ми каже, че трябва да се разхождаме. После ляга на моето място, докато се измия и излизаме

Публикувано: 04 September 2009 - 07:44 AM
Изпадам в ужас. От три дни моята хубосница прави само бели. Първия ден се изака в леглото ни, втория се качи на дивана в хола и там се изчишка, днеска сутринта на другия диван в хола. Какво става с нея? Не разбирам. Тъкмо почти бях решила,че сме се научили на някакви навици,ходеше си на пелената,но сега какво става? Дали е защото още не е извеждана навън. Другата седмица става на 4 месеца,но понеже не и бяха направени всичсите ваксини,се забавихме и едва тази неделя вече ще можем да излезем за първи път. Според вас дали не ме наказва нещо? Защо постъпва така? Карам се,тупам с вестника, тя ме гледа жално и после на другата сутрин пак така. Не остава сама нито за минута в къщи. Когато аз излизам отива при децата или при мъжа ми. Защо прави така? Не ми се иска да я наказвам,мъчно ми е когато сутрин излизам, а тя стои в нейното легло замръзнала след наказанието. Днес и казах,че ако още веднъж го направи и няма да излезе от банята!

Моля ако някой е имал такъв проблем и се е справил да ми даде малко акъл,щото вече ще си имам и семейни неприятности с това чишкане по леглата-тати ще ни наказва и двете.
Публикувано: 04 September 2009 - 08:41 AM
Изпадам в ужас. От три дни моята хубосница прави само бели. Първия ден се изака в леглото ни, втория се качи на дивана в хола и там се изчишка, днеска сутринта на другия диван в хола. Какво става с нея? Не разбирам. Тъкмо почти бях решила,че сме се научили на някакви навици,ходеше си на пелената,но сега какво става? Дали е защото още не е извеждана навън. Другата седмица става на 4 месеца,но понеже не и бяха направени всичсите ваксини,се забавихме и едва тази неделя вече ще можем да излезем за първи път. Според вас дали не ме наказва нещо? Защо постъпва така? Карам се,тупам с вестника, тя ме гледа жално и после на другата сутрин пак така. Не остава сама нито за минута в къщи. Когато аз излизам отива при децата или при мъжа ми. Защо прави така? Не ми се иска да я наказвам,мъчно ми е когато сутрин излизам, а тя стои в нейното легло замръзнала след наказанието. Днес и казах,че ако още веднъж го направи и няма да излезе от банята!

Моля ако някой е имал такъв проблем и се е справил да ми даде малко акъл,щото вече ще си имам и семейни неприятности с това чишкане по леглата-тати ще ни наказва и двете.
Здравей sisis4a! Истината е, че едва ли ще разбереш защо точно го прави. Не вярвам да ти прави напук, защото не е извеждана, просто тя все още не е разбрала какво е да ходи на разходка.
На мен също ми се е случвало да имам такъв период с мойта. Разликата е в това, че тя не спи при нас и не се качва на леглото в спалнята. Спи си сама в другата стая, има си легълце, което е поставено в голяма колибка, в каквато пренасят кучетата от по големите породи. Когато започна да прави бели я затваряхме да спи в нея и си решавахме проблема. Когато си бяхме вкъщи си беше отворена разбира се. Освен че тази колибка ме предпази от постоянно пране на дивани и килими, предпази и кученцето ми в бебешките и месеци, да нагризи кабели, пантофи и два бар стола, които си беше харесала за гризкане

А това, което мога да ти дам като съвет е, да продължаваш да се караш и да пошляпваш. Понякога са големи диванета и от малко не разбират

Публикувано: 04 September 2009 - 06:39 PM
Публикувано: 04 September 2009 - 08:26 PM
Мъничък е още,ще се научи с времето