Dog.bg Форуми : Експерт по поведенчески проблеми на кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Експерт по поведенчески проблеми на кучета Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 September 2007 - 04:55 PM

Да питам тук, че сте повече  знаещи накуп.Та  има ли в България  професионален специалист по поведенчески проблеми на кучета ?Ако има такива - то коя организация  , комисия или друго  ги определя и сертифицира , кой ги оторизира и им дава  квалификация официално ?
Питам, защото се сблъсках с необходимост от  професионален експерт, който да докаже  дали куче е агресивно или не пред общинските власти и мнението му да се признава на различни инстанции - примерно община  ,съд , РВМС.Случаят не е никак прост ,защото животното нито е хапало хора или други кучета , даже не облайва, просто има спор между две страни ,от който спор зависи бъдещето на кучето .Кучето е домашно ,има всички необходими документи ,чип и прочее.

Понеже поразпитах приятели - разбрах ,че има списък  от такива хора, които се използват за вещи лица при съдебни процедури. И май друго конкретно не научих. Ми този случай как и да е -  ама се стреснах ,че толкова сериозни неща  са оставени , според наредбите, в ръцете на инспекторите общински еколози ,които незнам колко и каква квалификация имат ..И в ЗВД няма нищо за това.Няма и в проектозакона за защита на животните.В Щатите примерно има Асоциация  на професионалните треньори на кучета ,както и специализирано обучение за такива специалисти.Как е в Бг ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 September 2007 - 07:17 PM

На повечето въпроси не мога да отговоря, но до колкото ми е известно има две вещи лица, чието мнение се признава в съда. Поне преди няколко години бяха толкова.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   impres91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2007 - 07:43 PM

Tova e spisak na veterinarite koito sa takiva lica. Spored men, izuchavaiki psihologoa i povedenie na kucheto v universitete bi triabvalo da mogat da davat takiva ochenki.
Ako ne e teka, pone niakoi ot tiah ste moge da Vi orientira po-pravilno.

В е т е р и н а р н а    м е д и ц и н а

513. ГРИГОР ВЪРБАНОВ МИНКОВ

София, 1330, бул.Възкресение №51,  бл.233, вх.Б, ет.4, ап.37

Д.т.21 58 01; 0887 062 331

Специалност: Ветеринарна медицина

514. ДИМИТЪР КОНСТАНТИНОВ ДРАГНЕВ

София, 1163, ул.Пенчо Славейков № 27

515. КАЛИН НИКОЛАЕВ КОСТОВ

София, 1408, ул.Иван Вазов № 15, ап.13

Т. 987 05 06; 0888 723 554

516. ЯНКА ГЕОРГИЕВА ЯНАЧКОВА-БЪЧВАРОВА ст.н.с.І ст.,двмн

София, 1797, ж.к.Младост-1, бл.85, вх.А, ет.6, ап.11

Т.873 33 83

User's Signature

Качена снимка; Качена снимка
Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 September 2007 - 02:28 PM

impres91,благодаря ти.Ще ги питам ,то даже един от тях ми е добър познат.
Амааа..нещо ветове да разбират от поведенчески проблеми толкова  чак ...с цялото ми уважение към професията им ,не ми се вярва .Като се замисля как некви набедиха едно животинче, че е агресивно ,щото не могат да се гледат по комшийски и отровиха живота на хората с жалби - просто се чудя -при това все повече увеличаващо се поголовие  от домашни кучета и всички произходжащи от това взаимоотношения в обществото -  тепърва ще е необходимо такиви експерти.Чини ми се ,че това трябва да са хора занивамали се с обучение, работили дълго с кучета ,с различни породи , там тестове има специални по света, ситуации се разиграват..И ако да кажем се стигне до необходимост от конфискация на животното и унищожаване или пък има възможност за превъзпитание ,кой вет ще го подпише това и как ли ще се аргументира... :-
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   impres91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2007 - 04:56 PM

Цитат

Амааа..нещо ветове да разбират от поведенчески проблеми толкова  чак ...с цялото ми уважение към професията им ,не ми се вярва .

V sluchaia kakvo ti puka!? Nali ti triabva da si dadat mnenieto koeto ti iskasch? ;)

Форума има конвертор за кирилица.
Моля, уважете правилата, според които тук се пише на кирилица и всички други, на които е направена по ЕДНА забележка и те са започнали да пишат на кирилица.
мод

User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   stephoko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 September 2007 - 07:19 PM

трябва ти етолог, но не ми е известно в бг нито едно име. не всеки дресьор е добър етолог. познавах навремето един, чийто методи на обучение никога не бих одобрил!
  успех !!!

#7 Потребителят е офлайн   impres91 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2007 - 08:03 PM

Цитат

Цитат

Амааа..нещо ветове да разбират от поведенчески проблеми толкова  чак ...с цялото ми уважение към професията им ,не ми се вярва .

V sluchaia kakvo ti puka!? Nali ti triabva da si dadat mnenieto koeto ti iskasch? ;)

Форума има конвертор за кирилица.
Моля, уважете правилата, според които тук се пише на кирилица и всички други, на които е направена по ЕДНА забележка и те са започнали да пишат на кирилица.
мод

Качена снимкаКачена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2007 - 06:07 PM

Ахам, най-вече мнението което ти искаш. Е можеш да го подпомогнеш финансово.  8)
А иначе, чисто теоритично на комшийски начала винаги печели по наглия без значение законите. А експерти пък се назначават с връзки. Та цялата работа няма какво да я мислиш.

#9 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 October 2007 - 06:36 PM

Нещо грешно съм била разбрана - не мнение, което аз търся ,а  за истинска преценка идеше реч.Защото може да се случи да сме обвинявани  за-, или пэтърпевши от агресия на кучетата . От едната страна или и от другата.И защото си требе ред.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2007 - 03:37 PM

Може би може да ти помогне клуба по породата, която така и не споменаваш. Естествено ако не дай си боже се стигне до съд, само той самият ще определи на кого да вярва.

Изхождам от презумцията, че развъдчиците на дадена порода най-детайлно познават поведението на кучетата си и биха могли да "разшифрират" езика на кучето.

Аз самият имах подобен случай, набедиха ми кучето че, цитирам: "гледа ме и лае злобно"  :o ??? ::) Последва разговор с кварталния, аз му поговорих за работни изпитания по подчинение и защита, заведох го да ми разгледа развъника, да го погледат кучетата злобно  :D ;D и той не заведе преписка до прокурор. Може да съм имал късмет.... може да съм бил по вярното време, на вярното място?!

#11 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 October 2007 - 08:36 PM

Ще опитам пак да се поясна ,защото нещо явно не стана ясно.Та всеки е имал какви ли не случки ,повечето от нас са били потърпевши на всекакви простотии.Просто този последният случай ме втрещи и затова писах тук за идеи.Но най-вече се втрещих ,като разбрах ,че някакви лелки от общината ще правили комисия и тя да решала дали куче е агресивно!!Викам им как така ,бе хора ,то си трябва специалист, ако такова нещо ми спретнете на мен (примерно) и вие кажете дали е или не кучето ми  (пак примерно) за крути мерки , аз ще ви скъсам от съдене ,честно..Как така хора, дето грам не им разбират главите от кучешко поведение ,ще определят кой какъв е и от това може да зависи живота  му ??И като се сетих ,че тук имаше тема, в която всички искаха да има структура като зоополицията другаде - ми то нейната работа е и това -да има такива професионалисти оторизирани от кой знае кого ,които да решават съдби..Та дори и хипотетично това да се случи- да сполучим на добър закон -кой ще решава , кой е етолог в Бг и кой го прави такъв?
Клубовете могат да окажат съдествие , да - но всяко куче е различно ,макар от дадена порода , гледано е различно ,възпитавано  различно ,пък и всяка ситуация е различна, има тънкости ...
А за конкретния случай - кучето е дребно, рошавко, куче-бенджи.А срещу него се е изправил един човек  , който добре знае какво прави ,та чак е ужасяващо ...
User's Signature

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни