Експерт по поведенчески проблеми на кучета
Публикувано: 26 September 2007 - 04:55 PM
Питам, защото се сблъсках с необходимост от професионален експерт, който да докаже дали куче е агресивно или не пред общинските власти и мнението му да се признава на различни инстанции - примерно община ,съд , РВМС.Случаят не е никак прост ,защото животното нито е хапало хора или други кучета , даже не облайва, просто има спор между две страни ,от който спор зависи бъдещето на кучето .Кучето е домашно ,има всички необходими документи ,чип и прочее.
Понеже поразпитах приятели - разбрах ,че има списък от такива хора, които се използват за вещи лица при съдебни процедури. И май друго конкретно не научих. Ми този случай как и да е - ама се стреснах ,че толкова сериозни неща са оставени , според наредбите, в ръцете на инспекторите общински еколози ,които незнам колко и каква квалификация имат ..И в ЗВД няма нищо за това.Няма и в проектозакона за защита на животните.В Щатите примерно има Асоциация на професионалните треньори на кучета ,както и специализирано обучение за такива специалисти.Как е в Бг ?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 26 September 2007 - 07:17 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 26 September 2007 - 07:43 PM
Ako ne e teka, pone niakoi ot tiah ste moge da Vi orientira po-pravilno.
В е т е р и н а р н а м е д и ц и н а
513. ГРИГОР ВЪРБАНОВ МИНКОВ
София, 1330, бул.Възкресение №51, бл.233, вх.Б, ет.4, ап.37
Д.т.21 58 01; 0887 062 331
Специалност: Ветеринарна медицина
514. ДИМИТЪР КОНСТАНТИНОВ ДРАГНЕВ
София, 1163, ул.Пенчо Славейков № 27
515. КАЛИН НИКОЛАЕВ КОСТОВ
София, 1408, ул.Иван Вазов № 15, ап.13
Т. 987 05 06; 0888 723 554
516. ЯНКА ГЕОРГИЕВА ЯНАЧКОВА-БЪЧВАРОВА ст.н.с.І ст.,двмн
София, 1797, ж.к.Младост-1, бл.85, вх.А, ет.6, ап.11
Т.873 33 83
Публикувано: 27 September 2007 - 02:28 PM
Амааа..нещо ветове да разбират от поведенчески проблеми толкова чак ...с цялото ми уважение към професията им ,не ми се вярва .Като се замисля как некви набедиха едно животинче, че е агресивно ,щото не могат да се гледат по комшийски и отровиха живота на хората с жалби - просто се чудя -при това все повече увеличаващо се поголовие от домашни кучета и всички произходжащи от това взаимоотношения в обществото - тепърва ще е необходимо такиви експерти.Чини ми се ,че това трябва да са хора занивамали се с обучение, работили дълго с кучета ,с различни породи , там тестове има специални по света, ситуации се разиграват..И ако да кажем се стигне до необходимост от конфискация на животното и унищожаване или пък има възможност за превъзпитание ,кой вет ще го подпише това и как ли ще се аргументира... :-

Публикувано: 27 September 2007 - 04:56 PM
Цитат
Амааа..нещо ветове да разбират от поведенчески проблеми толкова чак ...с цялото ми уважение към професията им ,не ми се вярва .
V sluchaia kakvo ti puka!? Nali ti triabva da si dadat mnenieto koeto ti iskasch? ;)
Форума има конвертор за кирилица.
Моля, уважете правилата, според които тук се пише на кирилица и всички други, на които е направена по ЕДНА забележка и те са започнали да пишат на кирилица.
мод
Публикувано: 28 September 2007 - 08:03 PM
Цитат
Цитат
Амааа..нещо ветове да разбират от поведенчески проблеми толкова чак ...с цялото ми уважение към професията им ,не ми се вярва .
V sluchaia kakvo ti puka!? Nali ti triabva da si dadat mnenieto koeto ti iskasch? ;)
Форума има конвертор за кирилица.
Моля, уважете правилата, според които тук се пише на кирилица и всички други, на които е направена по ЕДНА забележка и те са започнали да пишат на кирилица.
мод

Публикувано: 29 September 2007 - 06:07 PM
А иначе, чисто теоритично на комшийски начала винаги печели по наглия без значение законите. А експерти пък се назначават с връзки. Та цялата работа няма какво да я мислиш.
Публикувано: 01 October 2007 - 06:36 PM

Публикувано: 03 October 2007 - 03:37 PM
Изхождам от презумцията, че развъдчиците на дадена порода най-детайлно познават поведението на кучетата си и биха могли да "разшифрират" езика на кучето.
Аз самият имах подобен случай, набедиха ми кучето че, цитирам: "гледа ме и лае злобно" :o ??? ::) Последва разговор с кварталния, аз му поговорих за работни изпитания по подчинение и защита, заведох го да ми разгледа развъника, да го погледат кучетата злобно :D ;D и той не заведе преписка до прокурор. Може да съм имал късмет.... може да съм бил по вярното време, на вярното място?!
Публикувано: 04 October 2007 - 08:36 PM
Клубовете могат да окажат съдествие , да - но всяко куче е различно ,макар от дадена порода , гледано е различно ,възпитавано различно ,пък и всяка ситуация е различна, има тънкости ...
А за конкретния случай - кучето е дребно, рошавко, куче-бенджи.А срещу него се е изправил един човек , който добре знае какво прави ,та чак е ужасяващо ...