Dog.bg Форуми : раждане

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

раждане

#61 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 December 2006 - 03:06 PM

Цитат

Секциото не би трябвало да води го загуба на плодовитостта.То е основен метод за раждане при някои породи кучета/булдог/.В нащият клуб имаме кучки,които раждат вече 3-4 път със секцио без последици.Оперативният приом е такъв,че няна връзка с последващо заплождане
d) Разбира се ако се получат усложнения и сраствания - да, възможно е да има проблем,но при здрава матка и правилно изпълнение - не.

При хората - на жена родила със секцио не се препоръчва раждане в следващите 3 години. При кучетата може би е нещо подобно?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#62 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 December 2006 - 04:06 PM

Цитат

При хората - на жена родила със секцио не се препоръчва раждане в следващите 3 години. При кучетата може би е нещо подобно?

Освен ако не е пак със секцио. Или изобщо?
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#63 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 05:13 PM

Цитат

Цитат

Освен ако не е пак със секцио. Или изобщо?

Изобщо,да. Не се препоръчва бременност и после раждане.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#64 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 07:42 PM

Изобщо... защото? bl)
Според мен 1) зависи от причината - ако кучето е имало физически проблем при раждането, т.е. тесен таз например, то е логично собственикът да е наясно, че без секцио няма да й се размине и следващия път; + че проблемите в телесната конструкция много често се предават по наследство: тясната кучка ражда тесни кучки. Но ако причината е било примерно заклещило се кученце, тръгнало странично, с рамо или свръхедър плод... хм. 2) зависи от здравословното състояние на женската - т.е. колко качествено е направена операцията и каква е ситуацията вътре след това (ехограф значи...)
Като цяло НЯМА съществени противопоказания, ако "вътре" всичко е наред, да не се осъществяват следващи бременности и раждания или да се очаква, че при тях ще има проблеми. То като се замисля, гореизброеното се отнася и до жените.
Познавам женски, раждали след година-година и нещо без проблем (след секциото имам предвид). Познавам и женски, ПОЧИНАЛИ година-година и нещо след секциото. Или две. Без да са заплождани; от коремни усложнения. И в двата случая става дума за "повече от едно" куче, т.е. това не е наблюдение върху голям брой животни, но и не е единична бройка.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#65 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 08:37 PM

...защото операцията е сериозна - рязане на коремни мускули, стена на матката и една по-скорошна бременност би могала да предизвика проблеми. Не толкова раждането, а бременноста - увеличаването на плода и разтягането на тъканите. Това беше препоръката на лекаря, при който раждах, със секцио.
User's Signature

#66 Потребителят е офлайн   mommo.vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 10:55 PM

При хората не разрешават на жени раждали един път със секцио да раждат след това по нормален начин - дали това се дължи на особенности на маточната стена при хората, на захващането на плацентата /което е много различно при кучетата и котките от това при хората/ или на някакви други медицински съображения не ми е известно. При кучетата и котките това определено не е така - имам много случаи на животни родили със секцио, които раждат след това напълно нормално и без никакви усложнения. Ако животното има аномалии от типа на тесен родилен път, атония на матката или някави други аномалии ясно - тогава ако ще ражда пак ще е само секцио, ако обаче проблемът е другаде - например един или два прекалено едри плода довели до физиологични, а не до анатомични проблеми, няма причина да не роди след това по нормален начин. Секциото само по себе си не е индикация за повторно такова.

#67 Потребителят е офлайн   Dr Baytril Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2006 - 12:19 PM

Съпругата ми роди с цезарово сечение(секцио).Мина год. и половина.
Сега искам второ-мисля че вече се възтановила.Второто раждане пак ще е чрез цезарово.

При кучките веднъж родили сеекцио,второ и трето пак.При животните при добро гледане и хранене може и след година.Матката се възстановява много бързо-за 24-48 часа е почти зараснала.Разреза на матката се прави там където не се имплантира плацентата.

#68 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2006 - 09:03 AM

не е задължително следващите раждания да са със секцио, ако преди това е правено такова. нито при хората, нито при животните. дискусията е безсмислена.

#69 Потребителят е офлайн   джуджанка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2006 - 10:59 AM

От кучешки раждания не разбирам много, но за човешките мога да говоря. Не се препоръчва да се забременява 2 години след секцио. Може да се роди нормално, ако са минали 5 години от секцио. Това е препоръчително, но има много жени забременели преди да е минал този период. Лично познавам жена, която забременя 3 месеца след секцио. Усложнения имаше, защото се получиха сраствания и лежа доста време в болница преди роди. Познавам и жена, коят ое раждала със секцио и след няколко години роди нормално. Стига да се даде достатъчно време на тъканите да зарастнат няма проблем да се роди и нормално. Разбира се, ако жената има тесен таз или други противопоказания да роди нормално се прави второ секцио. В БГ за съжаление лекарите предпочитат след 1 секцио да израждат след това само със секцио, но има тенденции в скоро време да опитват и нормално раждане след секцио. wink
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2007 - 04:12 PM

Моето куче на 3год и маи е бременна.Интересува ме трябва ли да исчакам с ваксината.
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#71 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 04:40 PM

Ако е бременна, по- добре не слагайте ваксина!
Ако сте и слагали редовно досега, няма никакви проблеми ,да отложите с няколко месеца!
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 04 January 2007 - 08:41 PM

На бременно куче не се слага ваксина.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#73 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2007 - 12:17 PM

Редовно сме я ваксинирали .Благодаря !!!
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни