След месец ме потърси жена, която ми каза, че го е блъснала кола. Бил лежал два дена до кофите за боклук. За малко да го изхвърлят, като събирали боклука. "Не го барай де, виж че диша!" - викнал някой и котьо бил оставен да лежи. Тая реплика, макар и несъпроводена с някаква реална грижа му е спасила живота. Както и борбеността му. След няколко дена вече се навъртал отново около магазина. Жената, която ме потърси каза, че го видяла, че премята парчетата храна в устата си, без да може да ги сдъвче.
Тогава ме потръси. Обеща ми, че ще поеме финансовите му нужди за лечение, както и пътуването му след време.
Борко беше опериран - поставиха му тел в счупената челюст. Лекувахме окото, което можеше да загуби изцяло. Хранех го с пасирани меса и зеленчуци - много му допадна.
Свикна и много му хареса у дома. Тих, спокоен, чист и много, много гальовен. Прекрасно същество, добър и доверчив. Влюбих се в него така, както не съм си позволявала в друго временно животно, макар и с пълното съзнание, че някой ден ще си иде.
Основния му проблем е, че бие, направо маризи всичко с четири крака. Кучета, котки - размера няма значение - хвърля се като тигър. Това го обрече на самота. В една малка стаичка, с по няколко минути внимание на ден от мен.
След 2 месеца лекаря прецени, че вече телта може да се махне. Между временно окото се възстанови, доколкото е възможно. Сега е замъглено и не вижда с него, но поне го има, ако има значение за визията му.
Жената, която oбеща подкрепа ... се покри. Успях да изпрося, буквално, едни 100 лв, като отидох на вратата й и досадих, като казах, че е дала обещание и е редно да го спази. Повече няма да я търся, няма да има полза.
След 4 месеца самота в малката стая, вече напълно здравия Борко има шанс да намери дом и галещи ръце, които толкова много обича, в чужбина. Проблема е, че исках все пак да се оправя сама финансово, след като онази се покри. Но няма да мога.

Затова имам нужда от вашата помощ. Остана да му се сложи чип и да се плати пътя, който ще е около 120 лв - Борко се поугои доста за това време. Ще съм безкрайно благодарна на всяка помощ. Наградата ще е че един голям, дебел и добър Борко, най-сетне ще има дом и свои хора, в чиито скут да лежи.
Ето моят любим, прекрасен, нежен Боря: