- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Храни и цени - търся съвет
Публикувано: 21 February 2006 - 12:43 PM

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 21 February 2006 - 02:47 PM
В коя западна страна клиент на дрбно може да си купи стока на едрова цена от борса или доставчик?????
Ако не може ЗАЩО?????
И дали трябва да поощряваме доставчиците и продавачите на едро да продават на едрови цени на клиенти на дребно????
Публикувано: 21 February 2006 - 02:54 PM
Да не говорим, че при други обстоятелства бих направила всичко възможно само и само да не давам 60% надценка на някой си, който си въобразява, че за това, че е отишъл до борсата и преместил храната на два километра, нейната цена става примерно от 79 на 120 лева! За мен това е пълно безобразие и бих поощрила всеки, който се опитва да купува храна без надценка.
Публикувано: 21 February 2006 - 03:15 PM
Т.е. ако се искат примерно минимум 5 чувала, трябва да си купи 5 чувала и на никой няма да му пука дали е фирма, дали е зоомагазин или е частен клиент-развъдник.
ДРУГ е въпросът, че ВСИЧКИ фирми за храни и аксесоари извън България се избиват (буквално) да спонсорират развъдници, като им предоставят солидни отстъпки от цените си, специални развъдникови "разновидности" на дадената храна, дават им рекламни материали от рода на фанелки, якета, шапки и т.н., съответно използват кучетата от развъдниците за реклама... спонсорират явяването им на големи изложби и така... У нас, понеже пазарът е малък, фирмите общо-взето се дърпат или офертите, които дават, нямат особено много общо с това, което се случва на Запад.
Тоест, на Запад "за бугром", както казват руснаците, развъдниците нямат сметка да пазаруват от борсите, а собствениците на по 1 куче дори не подозират колко по-евтино може да струва храната... пък и голямо чудо - при заплата от 1500 евро примерно да даваш 40-50 месечно за своя кучо е, с извинение, сламката в купата от разходи.
НО ще ми е интересно, докторе r) , да цитираш някъде правилник, закон или забрана, чрез който на частния клиент се забранява да си купи нещо директно от борса / производител (не говорим за едно гребенче или 200 гр. храна).
АЗ например бих цитирала сайта на ферпласт:
Ferplast don't sell directly to the consumer.
The minimum order quantities are for retailer information only.
Т.е. "Ферпласт" са заинтересувани КАТО КОМПАНИЯ да продават само на други компании (в смисъл, не-единични доставки). Ако "аз" мога да им осигуря постоянни заявки на указаните минимални количества, минавам в категория "търговци на дребно" и ще ми продават. В случая въпрос на ценова политика плюс оборот... компанията няма сметка да продаде еднократно 10 контейнера за кучета, примерно - тя има сметка да продава по 10 на месец на някого.

Публикувано: 21 February 2006 - 04:10 PM
Тук просто искам да насоча вниманието към Българския навик да се продава наДРЕБНО от БОРСИТЕ!!! Т.е. 1 опаковка от 5 кг, 1 шампоанче и т.н.
Това засяга закона за Нелоялната конкуренция, който го има във всяка напреднала държава. И сте абсолютно права за МИНИМАЛНИТЕ количества, но аз не познавам стопанин на 1 куче в Бг, които да си купи 2, камоли 5 чувала храна наведнъж.
Проблема в насочването на едно-куче-стопани ;-))) към борсите е, че магазините остават без клиенти и дори да спазват стриктно ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИТЕ цени на вносителите пак излизат криви, че продават по-скъпо!!!
Публикувано: 21 February 2006 - 04:21 PM
Вабанк много добре го е обяснила, всичко зависи от политиката на фирмата.
Аз лично разбирам че по-тоя наичн някой зоомагазин или вет кабинет ще прави по-малко оборот от това, ама все пак какво е основанието за надценки от 50-100%?
Ама чесно казано ми пука какви са вижданията на търговците на дребно, аз има сключен договор и взима храни на по-ниски цени и роял канин не ми струва 6, 7 или 8 лв, а доста по-ниска ми е цената. напълно подкепям и казното от insult
Но пък ще дойде време когато, ще може и без договор да се взима храна на по нормална цена. Както примерно в Чехия и навсякъде другаде.
Публикувано: 21 February 2006 - 04:33 PM
Не познавам борса с квалифициран персонал от консултанти. В борсите нещата са продажба - оборот - печалба!!!
Така,че клиента не би могъл да очаква да си купи нещо, което му е наистина необходимото, няма кой да му обясни коя храна с какво е по добра от друга и до какво може да доведе пестенето от средства за хранене.
Относно 50-100% надценка - това е малко пресилено. Ако наистина познавате такива магазини просто ги предайте на инспекторите по защита на потребителя. Максимално допустимата търговска надценка в магазините е 30%, а препоръчителните цени на вносителите на реномирани марки е 25%.
Освен това мисля, че сте запознати с това, че за да осигурят по-евтина храна за развъдчиците - производителите правят известен компромис с качеството и сериите предлагани за развъдници не се продават в търговската мрежа.
Публикувано: 21 February 2006 - 04:42 PM
А относно надценките изобщо не преувличавам, на свеки ъгъл има магазинче за храни :) можете да влезете и да видите. Тези който имат сключени договори знаят за какво става дума и веднага могат да направя сметка. Най-простия пример метро изберети една храна вижте колко струва чувала и съпоставете с тая от магазините. Но пък съм убеден, че разкривам някаква тайна.
Публикувано: 21 February 2006 - 04:44 PM
Цитат
Eто с това ми позволете категорично да не се съглася,що се отнася до храните BOSCH.Немците компромис с качеството не правят и храната им като качество е една и съща както за развъдници,така и за всички останали.Развъдната серия се предлага и на развъдници,и на търговци.

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 21 February 2006 - 04:50 PM
Цитат
Това не е вярно. Пазарът диктува цените.
Магазините печелят 30% от оборота на храната, което означава 50% надценка.
Публикувано: 21 February 2006 - 04:55 PM
това е абсолютно вярно!!!!!
Това какво правят някои търговци е друг въпрос.
Всеки % над 30 е закононарушение по Закона за защита на потребителя!
За храните Бош още не сме запознати защото доста години ги нямаше в пълната им гама на нашия пазар, но съм склонен да се съглася с Шелти за това което каза за тях и за германците.
Публикувано: 21 February 2006 - 06:40 PM
Цитат
това е абсолютно вярно!!!!!
Това какво правят някои търговци е друг въпрос.
Всеки % над 30 е закононарушение по Закона за защита на потребителя!
Стар Закон
Нов Закон
Къде са ми нарушени правата точно, защото смятам да си ги потърся?
Доколкото знам в България са регулирани единствено цените на лекарствата, горивата и някои услуги..

.
Публикувано: 21 February 2006 - 07:19 PM
Живея в малък град където няма голямо разнообрази е на храни за кучета!От форума разбрах за различни видове и пробвах.....всякакви...стигнах до Роял Канин но за персийски котки!Оказа се че от всички гранулирани храни на моя пинчер му хареса точно тази!Когато попитах ветеринаря /който е и собственик на аптеката в която продават храната/може ли кученцето да яде от нея -той ми каза че кучето ми може да я яде без проблем-нищо че е за котки-съдържанието е едно и също!
Искам съвет от специалист-да продължавам ли да я давам на кучето ,като е храна за котки?????

Публикувано: 21 February 2006 - 10:59 PM
Докторе, докторе, озарена от свежия лъч, който довяха в деня ми твоите пламенни лични бележки, да поясня -
1.В България има свободен пазар;
2.Цените на храните в магазините са със 60%, че и на места повече;
3.Във всички бели страни частни лица могат да пазаруват от борси;
4.По същите места докторите не работят в зоомагазини и не продават на клиентите си под формата на лекарство разпространяваната от тях марка;
5.Във въпросната борса, която така жарко оплювате се продава ProPlan;
6.На същото място има квалифициран персонал;
7.Познавам достатъчно хора, които да купуват по 5 чувала наведнъж;
8.Именно защото търговецът може да си измисля каквато ще политика, а клиентът да прави каквото реши - прекупвачите ДГД.
l) l) l) l) l) l) l) l) l) l)
Каква забава днес, кой би очаквал.
- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »