Dog.bg Форуми : гранулите

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

гранулите

#1 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 November 2006 - 08:57 PM

вече няколко пъти чувам изкази от рода "кучето/котката ми умря,защото я хранех само с гранули","не си храни кучето/котката само с гранули-става им нещо на корема и щу умре!!послушай ме!!"(тези изкази са от продавачи в зоомагазин,докото купувам храна за кучетата и котката си) bl)

е та какво е това "нещо"?има ли изобщо нещо такова!!??повечето хора хранят кучетата/котките си предимно с гранули(суха храна) и животните са им здрави,четави с лъскава козина и живеят дълго!! bl) ако има такова "нещо"-кажете какво е това и нещо повече за него!! bl)
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#2 Потребителят е офлайн   Голдънче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 09:19 PM

Незнам за кучетата ,но котки умират от гранули.Получават бъбречна криза и край!Лично едно персийче приятелче на Чарли умря от бъбречна криза пречинена от тях.Аз не бих искала да рискувам с тях и не му давам.А и зайчето ми получи бъбречна криза от гранулите! a) a) a) Незнам ама явно с някакви отвратителни неша им слагат в тях.А за куче ,мила да ти кажа хич незнам ,защото и не съм имала ,но за зайчетата и котетата знам ! s) s)
User's Signature

Всички гледат породата, търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй че, както при хората, приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!.

#3 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 16 November 2006 - 10:34 PM

Голдънче, не получават никаква бъбречна криза, както и от бъбречна криза не се мре. Симптомът бъбречна криза се използва при хората и животните за описанието на силна болка в областта на бъбреците. Мъжките котки, хранени предимно с гранули, които не са балансирани според техните нужди развиват FUS-котешки уролитиазен синдром или казано по-просто пясък и камъни в ПИКОЧНИЯ МЕХУР, не в бъбреците. Когато някоя песъчинка или камък запуши уретрата и урината се задържи в пикочния мехур започва обратна резорбция и интоксикация с амоняк. Животните отначало са превъзбудени и повръщат после стават летаргични, зениците се разширяват и умират. Това става в рамките на 48-72 часа, ето защо ако забележите, че котето ви не е пикало 1 ден трябва по най-бързия начин да го заведете при лекар да го катетеризира и да премахне събралата се урина. За съжаление това заболяване не е на отделителната система, а на обмяната на веществата, така че при появата му е необходима доживотна корекция на хранене и отглеждане и пак няма гаранция, че няма да се запуши отново. Хубавото е , че при навременно хващане на запушването смъртността е ниска.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#4 Потребителят е офлайн   притил Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 02:13 PM

благодаря за отговорите!!в повечето постове се пишешеш за котки,а това и за кучета ли се отнася ? кучетата по рядко страдат от това ли? s) r) w)
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СТОПАНИ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ

#5 Потребителят е офлайн   Голдънче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 02:18 PM

Съжалявам ,ако с нещо съм збъркала ,но просто така го знам r) и така ми го казаха.Специално аз не рискувам а и пък котето ми не обича гранули така че.Ние сме си на консервите на Уискас само от тях той не прави разтройство и такива работи.А иначе за гранули е хубава храната Royal Canin .Тези гранули си се взимат от самата възраст за котето.Единственият проблем е ,че са малко скъпички.
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 03:31 PM

Гранулата като гранула, не значи нищо. Между Любимец и Роял Канин, Педигри и ПроПлан има огромна разлика. Храните се делят на обикновени, премиум и суперпремиум според нивото им на усвояване.
Но и при супер премиум храните например има разлика в това от каво е извлечен протеина в тях. Протеина от месото има най-полезни вещества и аминокиселини. Храните с високи нива на животински протеин са най-скъпи. В други храни се използва по-малко животински и повече яйчен или даже соев протеин. Те също може да са с ниво на усвояемост над 70% (супер премиум), но са по-евтини от първите.

В евтината гранула предимно присъства ярма (с нея хранят селскостопанските животни)

Най-смешно ми е, когато хората смятат че хубавата храна е с различни по цвят гранули (червеното са домати, зеленото зеленчуци, а кафявото - месо) b) b) b)
Искрено се забавлявам с такива изказвания.
Аз не правя компромиси с качеството на храната за моите кучета. ПроПлан, Роял Канин, Юкануба (докато все още я имаше), Адванс. Ако внесат Хилс ще пробвам и нея. Не бих купил непозната марка за цена 7-8 лева. Но никога не бих хранил кучетата си с храна от 3лв. килограм.

При котките не зная как е, но си има например на ПроПлан специална (уринари) храна, която спомага да не се отделят песъчинки в бъбреците. Има и такива с които се подпомага незадържането на топки от косми в стомаха.

Една поправка от друг потребител през модератора:

Цитат

Моля, четящите в този форум да не обръщат внимание на цитираното изказване.
Уринари е ветеринарна диета, която се препоръчва при наличие на струвитни камъни, но при оксалатни или здрав организъм може да влоши нещата.
Д-р Боянов

Приятен ден!
Ваш модератор най-сърдечен: Vabank

Хубавото на гранулираната храна(качествената) е, че е удобна, балансирана и съдържа всички необходими на кучето съставки за да е пълно дневното му меню

#7 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 09:47 PM

Деца,
има много писано по темата за смесването на гранулирана и готвена храна. Пуснете една търсачка, а? Запомнила съм следното: вредно е да се смесват в едно хранене.
По-подробно го обясниха професионалистите - потърсете.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#8 Потребителят е офлайн   Голдънче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 09:56 PM

А аз пък съм запомнила друго.Вредно е да яде кучето едно и също нещо през целият си живот.Хайдеда питам дали няма да ви умръзне ако всеки ден ядете едно и също като например само чипс.Може би не вредно поне на него не му е приятно.С никой няма да споря аз съм си казла своето по въпроса.
пп.А тва само деца като ми кажат ще убия човек .Това е форум в който не е особено важно кой е възрастени кой не.Викате деца каточели децата нещо не разбират по-малко .
Не искам да ставам лудичка с тва ма поне на мен не ми е много приятно.
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2006 - 09:58 PM

Може ли само да приемеш от мен една информация-кучето не е всеядно животно,не е човек за да яде разнообразна храна,не му омръзва повярвай.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Голдънче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 10:02 PM

Незнам s) ,не е честно ,защо винаги получавам грешна информация b)
Все някои ми каже нещо не вярно!
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 10:03 PM

Хех, Голдънче. В голяма грешка си.
Не е вредно да яде едно и също през целия си живот. Ако беше така, тогава животните щяха да живеят по 1-2 години l)
Неуместно е и сравнението с чипса - кучето не е човек да му се прище сладко, солено, кисело, пържено, варено, печено, уиски, па после биричка, па за разнообразие кока-кола ...... Именно затова са измислени и създадени храните за домашни любимци. Защото те напълно задоволяват нуждите им.

#12 Потребителят е офлайн   Голдънче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 10:10 PM

Добре де признах се за виновна b) А защо да ми е неуместен примера аз казах примерно какво толкова неуместно.
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 21 November 2006 - 09:42 AM

r) скоро правихме сметка със една пациентка която си е взела кученце - с какво да го храни за щото и било мчного скъпо да взима скъпа храна - първо реши че ще е готвено но държи да е балансирано - и се започна 30гр месо на кг живо тегло + ориз + зеленчуци + ... + витамини + микро имакроелементи .= 5 лв НА ДЕН bl) ооооне няма да е готвено
мина на консерви 1250 гр за средно голямо куче + витамини + микроелементи = 4 лв на ден
bl) пак е много
гранула от педигри средна дневна дажба за средно голямо куче 500 гр на ден + витамини + още неща 3 лв на ден това бива ама ...

гранула премиум или супер премиум клас дневна дажба 250 -300 гр при цена на кг 4лв ако си купи чувал 20 кг без да дава допълнителни неща - бе много скъп големия чувал ,малка разфасовка 10 кг излиза 5 лв за кг на едро
е накрая реши сама че най добре е да храни с качествена гранула r) - не готви , не се чуди дали е дала витамините днес , и кучето и нама разстройство през ден от смяна на храната

та така мислете и решавайте кое е най добре за вас и вашия любимец , но мое убеждение е хранете със скъпа и качествена храна излиза по евтино отколкото с евтина или поне на същата цена
д-р Гетова 1super

#14 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2006 - 09:53 AM

bravoS bravoS bravoS cheers

#15 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2006 - 09:53 AM

Както вече изяснихме в друга тема, няма законови изисквания за храната за домашни любимци в зоомагазините. Затова продават и изкупена на едро луканка с минал срок на годност. Или ще ми кажете, че това е подходяща храна за куче?
Иначе вечно спорещите wink ветеринари и развъдчици са общо взето единодушни, че ниският клас храни често причиняват сериозни здравословни проблеми - на бъбреци, стомах, черва, черен дроб. Ако погрешно съм разбрала - поправете ме...
Моят извод е, че ако няма човек пари за скъпа храна (случва се нерядко, пък и много хора отглеждат осиновен домашен любимец, спасен от далеч по-тежки условия от попара...) - по-добре да вари кокали, шийки, рагу..., да стърже мръвчица и да добавя ориз. Поне със сигурност знае какво яде четирилапият.
Но ако предстои да си купуваш кученце - обезателно в пресмятането на разходите да влиза качествена храна и медицинско обслужване. И никакви залитания по съвети - "щом е на пазара - и от 2 лева килото става!"
И този съвет - да внимаваме за размера на гранулите ме разби! Когато човек купува на кило от отворен чувал - най-вероятно и хабер да си няма как изглеждат истинските. Камо ли да може да прецени, без да има база за сравнение - шепа истински гранули в ръката си. А дори и тогава този, който е решил да ментосва, има далеч по-богатия опит, за да може да финтира многознайкото.
Между другото - освен опасността да си купиш "микс", отвореният чувал не крие ли риск от окислена, изветряла и най-общо казано загубила доста от качествата си храна, пък била тя и висок клас преди това? Малки количества, разфасовани нефабрично, бих рискувала да взема само от човек, на който имам 100 % доверие - за проба, защото в момента кчуо е гладен, а пари се предвиждат след седмица и ей такива битовизми...
Е, така става, като пиша бавно... И аз си правих тази сметка с готвене, балансиране и пр. - та като теглих чертата само приблизително - качествена гранула е спасението!
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#16 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2006 - 11:05 AM

(корекция от модератора след почистването) Има и добри, но по-евтини вносни храни, защото в Щатите се използват генномодифицирани продукти, които са евтини. И по-принцип в Щатите си е доста по-евтино когато иде реч за храна.
Същата храна, но вече произведена за Европа е на по-висока цена (въпрос на търговска политика).

#17 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2006 - 11:09 AM

А това означава ли, че продаваният у нас *** е произведен с генномодифицирани продукти?
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2006 - 11:14 AM

Това питай вносителя или производителя.

#19 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2006 - 11:24 AM

Ти го каза... Мислех, че знаеш.
Но щом някъде има генномодифицирано НЕЩО - хммм, аз бих стояла по-далеч. Категорични резултати засега няма - смята се, че най-тежките поражения върху организма ще блеснат след 20-ина години - тоест, когато се види как се отразяват този вид продукти вурху следващото и по-следващо поколение на хората, които са ги потребявали. Но специалистите по хранене са на мнение, че именно този вид храни са една от причините за пробелмите на американското население със затлсъстяването - след като консумираш храна от животно, тъпкано с какво ли не, за да наддаде максимално бързо - какво да очакваш за себе си.
И това са най-дребните обсъждани проблеми... А в едно сме абсолютно сигурни - ако добрата гранула е синтезиран вид на храни, които кучето яде и в природата, то генномодифицираните продукти по никакъв начин не влизат в природосъобразния му порцион.
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2006 - 01:34 PM

Цитат

Но щом някъде има генномодифицирано НЕЩО - хммм, аз бих стояла по-далеч. Категорични резултати засега няма - смята се, че най-тежките поражения върху организма ще блеснат след 20-ина години - тоест, когато се види как се отразяват този вид продукти вурху следващото и по-следващо поколение на хората, които са ги потребявали.

Щом учените не са категорични, кои сме ние, че да решаваме кое е ОК и кое не.
Със сигурност съм много по-сигурен в храните произведени в САЩ, Канада, Германия, Великобритания... отколкото в такива дето се произвеждат у нас, Турция, Бразилия та дори и Чехия. Като знам какви са стандартите за качество в развитите страни, просто изборът е ясен.

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни