Dog.bg Форуми : гранулите

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

гранулите

#41 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 December 2006 - 03:57 PM

Става, храната е направена за кучета занимаващи се с лов, така че е супер за лабрадор. Поне тези познати, които хранят с нея са доволни.

#42 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 10:27 AM

имам кане корсо на 14 месеца и го храня с роял канин. то живее с булонка на 14 години която е страшно лакома и бабата я е захранила с пържен свински дроб в резултат на което булонката е със свръх тегло. в момента и се дава гранулирана храна за отслабване. двете кучета умират от желание да ядат от чуждата храна. как да си реша проблема? ясно е че с проблема с бабата немога!!!!

#43 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 11:00 AM

Храни ги на смени. Даваш на едното, викаш ако не иска му я вдигаш и толкова. И ние имахме този проблем ама с бебе и голямо куче. Това е единственото решение, а и принципно не е хубаво да им се оставя храната ей така да си седи. 10-15 минути чакаш и тва е. Ще видиш как на 3-4 път ще се омита всичко за секунди.

#44 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 December 2006 - 11:10 AM

Отдавна се каня да ви питам нещо. Как съхранявате сухата храна, когато е по-голямо количество. Преди 2 месеца купих на моята котка чувалче от 10 кг и тя ще има да го яде още няколко месеца. Притеснявам се да не би от неправилно съхранение храната да си влоши качеството.

#45 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 12:05 PM

Аз съхранявам храната по два начина:
-или от големия чувал пресипвам цялото к-во по кутии които стоят плътно затворени
-или пресипвам примерно 2 кг в кутия, а после чувала запечатвам наново с тиксо.

#46 Потребителят е офлайн   mad_presley Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 01:00 PM

Здравейте!
От известно време ме тормози един въпрос.Купувам за кучето си гранулирана храна, която е точно за породата (Боксер).Цената и е ~120лв за 12кг, което си е почти 10лв за килограм.Дневната дажба е 430г по спецификации, аз давам по 500г.Та значи, правя си едни сметки от доста време, килограм чисто месо е ~8-10лв, но пък иска време, за сготвяне.
Кое според вас е по-добре, гранулите, които купувам на цена килограм месо или месото.Витамини така или иначе му давам отделно.
На няколко пъти вземах свински котлети, сварявах ги и мога да кажа, че кучето определено повече ги харесва (как ли пък няма да хареса чисто месце b) ).
И така, кое според вас е по-добре, 1/2кг месо на ден или гранулите, които са на същата цена, но не се знае какво точно има в тях?
Единственото, което ме спира да го храня само с месо, е готвенето.

#47 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 02:32 PM

Цитат

Здравейте!
От известно време ме тормози един въпрос.Купувам за кучето си гранулирана храна, която е точно за породата (Боксер).Цената и е ~120лв за 12кг, което си е почти 10лв за килограм.Дневната дажба е 430г по спецификации, аз давам по 500г.Та значи, правя си едни сметки от доста време, килограм чисто месо е ~8-10лв, но пък иска време, за сготвяне.
Кое според вас е по-добре, гранулите, които купувам на цена килограм месо или месото.Витамини така или иначе му давам отделно.
На няколко пъти вземах свински котлети, сварявах ги и мога да кажа, че кучето определено повече ги харесва (как ли пък няма да хареса чисто месце b) ).
И така, кое според вас е по-добре, 1/2кг месо на ден или гранулите, които са на същата цена, но не се знае какво точно има в тях?
Единственото, което ме спира да го храня само с месо, е готвенето.

Прегледах всичките по горе побликации не ми стана ясно защо са всички те празни приказки не е ли по лесно всеки да сподели с какво храни любимеца си и свои те наблюденея от споделения опит ще се очертаят качества та на различни те марки bash
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#48 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 December 2006 - 03:57 PM

Джуди, мисля че аргументът, който отговаря на

Цитат

защо са всички те празни приказки не е ли по лесно всеки да сподели с какво храни любимеца си и свои те наблюденея от споделения опит ще се очертаят качества та на различни те марки

e

Цитат

има един аргумент на Vabank, за който никога не се бях замисляла, но който звучи доста убедително - наказателната отговорност, която носи сайтът, ако някоя фирма реши, че изказвания във форума подронват авторитета й и водят до загуби.

Оценката на въздействието на дадена марка храна върху кучето е нещо много субективно, да не говорим че примерно Х е дистрибуторът на тази храна и пише под ник Пешо да речем (приликата с евентуален реален ник е случайна) че прави мека като коприна и сияйна примерно..това ли за теб са не-празни приказки....

Обективни критерии за качеството на дадена храна могат да са примерно изследванията на институтите за защита на клиента - мога да публикувам изследвания на немския такъв по повод предлагани в Германия храни, ще се опитам да го направя скоро.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#49 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 04:50 PM

Съжалявам, но по някаква причина не мога да редактирам предното си съобщение, така че това е продължението ;)

Значи ето оценка на сухи храни/гранулирани храни за кучета, на немската фондацията за тестване на стоки (независима фондация основана 1964 от немския Бундестаг, анонимно тестване, независима оценка на качеството на базата на научни изследвания)- Stiftung Warentest

Тествани са храни, предлагани в Германия, не знам дали изследването може да се пренесе и за същите марки в България, тъй като не съм наясно дали/кои храни се произвеждат за различните пазари по идентични методи.

оценка на качеството на гранулирани храни

Ако има нужда от пояснения за немския съм насреща, бих превела всичко, но тъй като е таблица на официален източник не се наемам да я публикувам в изменен вид.

Това не е оценка на марки храна, а на дадени разновидности, например Purina One Adult mit viel Huhn und Reis (с пиле и ориз) която както се оказва в теста съдържа ( виж бележка под линия [4] ) генно-модифицирана соя.

Максималната оценка е 1, минималната 5
test-Qualitätsurteil - това е полето в което се съдържа общата оценка съставена от показателите:

Ernährungsphysiologische Qualität: качество на базата на хранителни и физиологични критерии (55% от оценката)
Schadstofffreiheit - липса на вредни вещества (22%)
Mikrobiologische Qualität - качество на базата на микробиологични критерии (10%)
Deklaration - (15%)

Други важни полета в таблицата са:

Inhalt - има се предвид разфасовката на чувала, за грамаж на дневната дажба (Tagesration) и цена на дневната дажба (Preis pro Ration) е взето за пример 15кг, малко-активно куче с големината на кокер, но така или иначе това са немските цени, така че едва ли са показателни за нас.

Първата таблица (Alleinfutter, für ausgewachsene Hunde) е за "самостоятелна" храна за вече достигнали зрялост, порастнали кучета, втората е за храни без ограничение във възрастта.

Надявам се да е в помощ на някой, за мен имаше изненади. Ако има въпроси по отношение на немския, свиркайте.

d)
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 05:43 PM

Линка при мен не се отваря s)

#51 Потребителят е офлайн   myki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 06:04 PM

аз мисля че е малко пресилено да се каже че са опани r).Наистина по хубаво е за кучето(както и за човека)да папа пресно и хубаво месце b) но все пак по малко гранулки не мисля че могат да навредат b) А и не мисля че някоя голяма фирма би си позволила да произвежда храна която да е вредна и най вече опасна r)

#52 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 06:25 PM

Съжалявам, нещо съм объркала с линка горе oleeee и вече не мога да го редактирам

Ето го отново:

тук
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   д-р Цветан Цонев Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 07 December 2006 - 06:32 PM

Цитат

А и не мисля че някоя голяма фирма би си позволила да произвежда храна която да е вредна и най вече опасна

Искам само да дам пример от практиката:
Развъдник за НОК храни с известна марка български гранули.В един момент при всички се явява диария,която колеги продължително време лекуват симптоматично,но тя не отшумява.Решават,че трябва направят анализ на храната.Занасят проба в Катедрата по хранене към Тракийски университет и се оказва,че има пясък в гранулите.Това световна марка храни никога няма да си го позволи.
User's Signature

Ветеринарен кабинет "Д-р Цонев"
гр.Варна, ул."Пейо Яворов" 38
GSM 089 8761905:087 8761905
http://www.d-rtsonev.info

#54 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 07:39 PM

Цитат

Отдавна се каня да ви питам нещо. Как съхранявате сухата храна, когато е по-голямо количество. Преди 2 месеца купих на моята котка чувалче от 10 кг и тя ще има да го яде още няколко месеца. Притеснявам се да не би от неправилно съхранение храната да си влоши качеството.

Продават пластмасови кофи за различно количество храна. Аз имам на Роял канин за 15 кг, върши много хубава работа. Капакът се затваря добре и храната се запазва.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#55 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2006 - 10:40 PM

Цитат

аз мисля че е малко пресилено да се каже че са опани r).Наистина по хубаво е за кучето(както и за човека)да папа пресно и хубаво месце b) но все пак по малко гранулки не мисля че могат да навредат b) А и не мисля че някоя голяма фирма би си позволила да произвежда храна която да е вредна и най вече опасна r)

bash Много приказки и на края едно нищо не е ли по-добре да сподели те с какво храните и вашите впечатления какво подронване на авторитета на някоя фирма на ли всеки споделя с какво храни а според мен това не е подронване на авторитета bash
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#56 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2006 - 08:25 AM

Щом толкова държиш, сподели с нас с какво храниш кучето си, Джуди b) , слушаме те с наострени уши 1super
Темата за гранулираната храна vs натуралната, заедно с натуралната, отделно от натуралната; за ползите, предимствата, недостатъците и прочие на едното и другото е невероятно необятна; надали в момента или някога в обозримото бъдеще може да бъде изчерпана, още повече че няма 2-ма души на точно едно и също мнение по въпроса.
Пардон, има едно и също мнение: че диета само от "прясно и чисто месце" е ВРЕДНА за кучето, едностранчива и не съдържа всичко необходимо... което не означава, за нещастие, че и храненето само и единствено с гранула осигурява абсолютно пълноценно хранене за животинката. Иначе нямаше да се продават всякакви витаминни добавки dribble
А кой с какво храни и дали ако 40% от пишещите тук хранят с една и съща марка, това ще е показател за свръх-супер-качествеността-и-пригодността на дадената марка... Ами - не е показател. Показва всичко друго, но не и "превъзходството откъм качество" на дадена храна.
Типичен пример е, че в малките градчета скъпите храни ги няма, защото са скъпи и хората не ги купуват, а и пазарът е толкова малък, че докато се свърши чувалът, храната ще мухляса... А от не-толкова-скъпите храни ги има само тези, на които ДИСТРИБУТОРЪТ/ВНОСИТЕЛЯТ се е сетил да мине през даденото селище и да си предложи стоката. И какво при това положение правят хората?
Друг типичен пример е силата на рекламата. Говориш си, лалаш си, пънеш се... накрая телефонът звъни - храната ХХХ съм взел за кучето, по колко да му давам? Абе, аланкоолу, въпросната храна ХХХ дори НЯМА разновидност за подрастващи кучета, а протеин в нея грам не се намира: по колко хамбургера ти трябват, за да се храни детето ти само в "Макдоналдс" три пъти на ден и да тренира щанги?
Това обаче не пречи въпросната храна ХХХ да е най-често срещаната и най-купуваната - вярвате или не, има я дори в селския магазин на 65 километра от всякакво по-голямо населено място и на 25 от по-малките...
Такива ми ти работи по въпроса за статистиката.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#57 Потребителят е офлайн   myki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2006 - 10:12 AM

Цитат

Цитат

А и не мисля че някоя голяма фирма би си позволила да произвежда храна която да е вредна и най вече опасна

Искам само да дам пример от практиката:
Развъдник за НОК храни с известна марка български гранули.В един момент при всички се явява диария,която колеги продължително време лекуват симптоматично,но тя не отшумява.Решават,че трябва направят анализ на храната.Занасят проба в Катедрата по хранене към Тракийски университет и се оказва,че има пясък в гранулите.Това световна марка храни никога няма да си го позволи.

Да наистина може и сигурно има такива случеи s) но те са единици.Както при човешките храни се е случвало да има натровени така и при кучешки може да се случи s) s) s) Но за най-голямо сажаление човек никога не може да баде напално сигурен какво яде или какво дава на кучето си s) .

#58 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 December 2006 - 11:40 AM

Цитат

Продават пластмасови кофи за различно количество храна. Аз имам на Роял канин за 15 кг, върши много хубава работа. Капакът се затваря добре и храната се запазва.

Мерси за информацията. Не знаех, че продават специални кофи. Аз имам една малка метална кутия, която събира само 1 кг., но и не съм убедена, че за храната е хубаво да се съхранява в метален съд.

#59 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2006 - 11:47 AM

Цитат

Цитат

Мерси за информацията. Не знаех, че продават специални кофи. Аз имам една малка метална кутия, която събира само 1 кг., но и не съм убедена, че за храната е хубаво да се съхранява в метален съд.

http://www.bg-pet.co...l/container.htm
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#60 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2006 - 04:58 PM

Цитат

Щом толкова държиш, сподели с нас с какво храниш кучето си, Джуди b) , слушаме те с наострени уши 1super
Темата за гранулираната храна vs натуралната, заедно с натуралната, отделно от натуралната; за ползите, предимствата, недостатъците и прочие на едното и другото е невероятно необятна; надали в момента или някога в обозримото бъдеще може да бъде изчерпана, още повече че няма 2-ма души на точно едно и също мнение по въпроса.
Пардон, има едно и също мнение: че диета само от "прясно и чисто месце" е ВРЕДНА за кучето, едностранчива и не съдържа всичко необходимо... което не означава, за нещастие, че и храненето само и единствено с гранула осигурява абсолютно пълноценно хранене за животинката. Иначе нямаше да се продават всякакви витаминни добавки dribble
А кой с какво храни и дали ако 40% от пишещите тук хранят с една и съща марка, това ще е показател за свръх-супер-качествеността-и-пригодността на дадената марка... Ами - не е показател. Показва всичко друго, но не и "превъзходството откъм качество" на дадена храна.
Типичен пример е, че в малките градчета скъпите храни ги няма, защото са скъпи и хората не ги купуват, а и пазарът е толкова малък, че докато се свърши чувалът, храната ще мухляса... А от не-толкова-скъпите храни ги има само тези, на които ДИСТРИБУТОРЪТ/ВНОСИТЕЛЯТ се е сетил да мине през даденото селище и да си предложи стоката. И какво при това положение правят хората?
Друг типичен пример е силата на рекламата. Говориш си, лалаш си, пънеш се... накрая телефонът звъни - храната ХХХ съм взел за кучето, по колко да му давам? Абе, аланкоолу, въпросната храна ХХХ дори НЯМА разновидност за подрастващи кучета, а протеин в нея грам не се намира: по колко хамбургера ти трябват, за да се храни детето ти само в "Макдоналдс" три пъти на ден и да тренира щанги?
Това обаче не пречи въпросната храна ХХХ да е най-често срещаната и най-купуваната - вярвате или не, има я дори в селския магазин на 65 километра от всякакво по-голямо населено място и на 25 от по-малките...
Такива ми ти работи по въпроса за статистиката.

d) А ко тук хранят с една и съща марка, това не е показател за свръх-супер-качествеността-и-пригодността на дадената марка...Показва всичко друго, но не и "превъзходството откъм качество" на дадена храна.За това е хубаво по-знаещи те да дадът съвет и препоръки на такива като мен които се опитват от всякаде да намерят информация кое е наи -добре и наи полезно ако не ви затруднява бих ви помолил за по -подробни препоръки и съвети относно всичко свързано с отглеждане то и хранене то cheers

Прикачени файлове

• Прикачен файл  22b.JPG (2.91K)
    Брой сваляния: 122

User's Signature

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни