- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
гранулите
Публикувано: 16 November 2006 - 08:57 PM
е та какво е това "нещо"?има ли изобщо нещо такова!!??повечето хора хранят кучетата/котките си предимно с гранули(суха храна) и животните са им здрави,четави с лъскава козина и живеят дълго!! bl) ако има такова "нещо"-кажете какво е това и нещо повече за него!! bl)
Публикувано: 16 November 2006 - 09:19 PM

Всички гледат породата, търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй че, както при хората, приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!.
Публикувано: 16 November 2006 - 10:34 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 17 November 2006 - 02:18 PM

Публикувано: 17 November 2006 - 03:31 PM
Но и при супер премиум храните например има разлика в това от каво е извлечен протеина в тях. Протеина от месото има най-полезни вещества и аминокиселини. Храните с високи нива на животински протеин са най-скъпи. В други храни се използва по-малко животински и повече яйчен или даже соев протеин. Те също може да са с ниво на усвояемост над 70% (супер премиум), но са по-евтини от първите.
В евтината гранула предимно присъства ярма (с нея хранят селскостопанските животни)
Най-смешно ми е, когато хората смятат че хубавата храна е с различни по цвят гранули (червеното са домати, зеленото зеленчуци, а кафявото - месо) b) b) b)
Искрено се забавлявам с такива изказвания.
Аз не правя компромиси с качеството на храната за моите кучета. ПроПлан, Роял Канин, Юкануба (докато все още я имаше), Адванс. Ако внесат Хилс ще пробвам и нея. Не бих купил непозната марка за цена 7-8 лева. Но никога не бих хранил кучетата си с храна от 3лв. килограм.
При котките не зная как е, но си има например на ПроПлан специална (уринари) храна, която спомага да не се отделят песъчинки в бъбреците. Има и такива с които се подпомага незадържането на топки от косми в стомаха.
Една поправка от друг потребител през модератора:
Цитат
Уринари е ветеринарна диета, която се препоръчва при наличие на струвитни камъни, но при оксалатни или здрав организъм може да влоши нещата.
Д-р Боянов
Приятен ден!
Ваш модератор най-сърдечен: Vabank
Хубавото на гранулираната храна(качествената) е, че е удобна, балансирана и съдържа всички необходими на кучето съставки за да е пълно дневното му меню
Публикувано: 17 November 2006 - 09:47 PM
има много писано по темата за смесването на гранулирана и готвена храна. Пуснете една търсачка, а? Запомнила съм следното: вредно е да се смесват в едно хранене.
По-подробно го обясниха професионалистите - потърсете.

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 17 November 2006 - 09:56 PM
пп.А тва само деца като ми кажат ще убия човек .Това е форум в който не е особено важно кой е възрастени кой не.Викате деца каточели децата нещо не разбират по-малко .
Не искам да ставам лудичка с тва ма поне на мен не ми е много приятно.

Публикувано: 17 November 2006 - 09:58 PM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 17 November 2006 - 10:02 PM
Все някои ми каже нещо не вярно!

Публикувано: 17 November 2006 - 10:03 PM
Не е вредно да яде едно и също през целия си живот. Ако беше така, тогава животните щяха да живеят по 1-2 години l)
Неуместно е и сравнението с чипса - кучето не е човек да му се прище сладко, солено, кисело, пържено, варено, печено, уиски, па после биричка, па за разнообразие кока-кола ...... Именно затова са измислени и създадени храните за домашни любимци. Защото те напълно задоволяват нуждите им.
Публикувано: 17 November 2006 - 10:10 PM

Публикувано: 21 November 2006 - 09:42 AM
мина на консерви 1250 гр за средно голямо куче + витамини + микроелементи = 4 лв на ден
bl) пак е много
гранула от педигри средна дневна дажба за средно голямо куче 500 гр на ден + витамини + още неща 3 лв на ден това бива ама ...
гранула премиум или супер премиум клас дневна дажба 250 -300 гр при цена на кг 4лв ако си купи чувал 20 кг без да дава допълнителни неща - бе много скъп големия чувал ,малка разфасовка 10 кг излиза 5 лв за кг на едро
е накрая реши сама че най добре е да храни с качествена гранула r) - не готви , не се чуди дали е дала витамините днес , и кучето и нама разстройство през ден от смяна на храната
та така мислете и решавайте кое е най добре за вас и вашия любимец , но мое убеждение е хранете със скъпа и качествена храна излиза по евтино отколкото с евтина или поне на същата цена
д-р Гетова 1super
Публикувано: 21 November 2006 - 09:53 AM
Иначе вечно спорещите wink ветеринари и развъдчици са общо взето единодушни, че ниският клас храни често причиняват сериозни здравословни проблеми - на бъбреци, стомах, черва, черен дроб. Ако погрешно съм разбрала - поправете ме...
Моят извод е, че ако няма човек пари за скъпа храна (случва се нерядко, пък и много хора отглеждат осиновен домашен любимец, спасен от далеч по-тежки условия от попара...) - по-добре да вари кокали, шийки, рагу..., да стърже мръвчица и да добавя ориз. Поне със сигурност знае какво яде четирилапият.
Но ако предстои да си купуваш кученце - обезателно в пресмятането на разходите да влиза качествена храна и медицинско обслужване. И никакви залитания по съвети - "щом е на пазара - и от 2 лева килото става!"
И този съвет - да внимаваме за размера на гранулите ме разби! Когато човек купува на кило от отворен чувал - най-вероятно и хабер да си няма как изглеждат истинските. Камо ли да може да прецени, без да има база за сравнение - шепа истински гранули в ръката си. А дори и тогава този, който е решил да ментосва, има далеч по-богатия опит, за да може да финтира многознайкото.
Между другото - освен опасността да си купиш "микс", отвореният чувал не крие ли риск от окислена, изветряла и най-общо казано загубила доста от качествата си храна, пък била тя и висок клас преди това? Малки количества, разфасовани нефабрично, бих рискувала да взема само от човек, на който имам 100 % доверие - за проба, защото в момента кчуо е гладен, а пари се предвиждат след седмица и ей такива битовизми...
Е, така става, като пиша бавно... И аз си правих тази сметка с готвене, балансиране и пр. - та като теглих чертата само приблизително - качествена гранула е спасението!

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 21 November 2006 - 11:05 AM
Същата храна, но вече произведена за Европа е на по-висока цена (въпрос на търговска политика).
Публикувано: 21 November 2006 - 11:24 AM
Но щом някъде има генномодифицирано НЕЩО - хммм, аз бих стояла по-далеч. Категорични резултати засега няма - смята се, че най-тежките поражения върху организма ще блеснат след 20-ина години - тоест, когато се види как се отразяват този вид продукти вурху следващото и по-следващо поколение на хората, които са ги потребявали. Но специалистите по хранене са на мнение, че именно този вид храни са една от причините за пробелмите на американското население със затлсъстяването - след като консумираш храна от животно, тъпкано с какво ли не, за да наддаде максимално бързо - какво да очакваш за себе си.
И това са най-дребните обсъждани проблеми... А в едно сме абсолютно сигурни - ако добрата гранула е синтезиран вид на храни, които кучето яде и в природата, то генномодифицираните продукти по никакъв начин не влизат в природосъобразния му порцион.

Публикувано: 21 November 2006 - 01:34 PM
Цитат
Щом учените не са категорични, кои сме ние, че да решаваме кое е ОК и кое не.
Със сигурност съм много по-сигурен в храните произведени в САЩ, Канада, Германия, Великобритания... отколкото в такива дето се произвеждат у нас, Турция, Бразилия та дори и Чехия. Като знам какви са стандартите за качество в развитите страни, просто изборът е ясен.
- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »