Dog.bg Форуми : Давам дом за кученце

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Давам дом за кученце Немска Овчарка

#1 Потребителят е офлайн   lubo196 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 06 September 2009 - 03:20 PM

Здравейте ! имах кученце дакел , но сега е при роднини по ред причини . Затова си търся НОК до 2'5 месечно да е Няма значение пол ba_025.gif rc_036.gif be_107.gif ae_085.gif Просто с бащата много харесваме НОК и искаме да си вземем , от софия сме , скайп за връзка - osama.benladen5 ab_041.gif и телефон 0895173339
А за хората които се учудиха защо се пиша темата , впредвид догчетата и Барт , мога да им отоговря че се коснултирах с човек който много повече разбира от кучета и ми предложи да потърся НОК и да не се занимавам с такива проди ba_025.gif мерси за разбирането
Малко инфо за мен :) Преди да напиша темета в форума съм говорил с бащата , заедно с него и препоръката на скъпата Taz решихме да се спрем на НОК . значи живея в софия там до заимовия парк :) в апартамент 3 стаен съм. Съседите имат 1 хъски на 5 месеца вече много диво :D та ще си има другарче , сигурен съм че и от форума ще си намерим другарчета :) Аз съм на 13 активно спортувам имам свободно време точно за кученце за да се обичаме да сме приятелчета :) Много ама Много обичам животните но в кучетата като гледам има нещо което ме грабва много повече от зайчето , папагалчето или рибките :) Та ако има човек който търси грижовни стопани за кученцето си съм написал начините за връзка с мен ако иска може първо да се видим да ме прецени дали съм подходящ . Повече инфо на лични или в темата или където сметнете за добре :)
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 September 2009 - 03:33 PM

Защо искате да е подарък?
Ако искате НОК - купете си. Тук можете да се свържите с официалните развъдници.
Ако искате просто куче (дори и да прилича на НОК) - осиновете си бездомниче. Май бяхте от София, в изолатора чакат доста бебета.

#3 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 03:41 PM

Цитат(rodegunda @ Sep 6 2009, 03:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Защо искате да е подарък?
Ако искате НОК - купете си. Тук можете да се свържите с официалните развъдници.
Ако искате просто куче (дори и да прилича на НОК) - осиновете си бездомниче. Май бяхте от София, в изолатора чакат доста бебета.

Родегунда, то май и Барт беше интересен в случая и разни други подобни ...

User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   lubo196 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 September 2009 - 04:22 PM

Просто не всеки човек има възможността да извади 300-600лв за куче :) Търся НОК :) не кученце което прилича на него :)
:) мога да дам известна сума но не повече от 60-70 лв на момента впредвит останалите разходи за кучето
grima @ По горе бях обяснил че ме посъветваха да си взема НОК много ви моля проявете разбиране :(
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 06 September 2009 - 04:33 PM

защо тоолкова държиш да е НОК-само защото са те посъветвали???знам че писа,че ти харесват(няма лошо)но ако сега можеш да отделиш само колкото казваш,какво остава за вбъдеще?ваксини,храна(качествена),профилактика при вет-а,не дай си Боже ако се разболее кучето,ветеринарно-медицинските лекарстава,и то хубавите,са доста скъпи...и куп други дреболии...
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#6 Потребителят е офлайн   lubo196 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 September 2009 - 04:41 PM

защо държа... хм ... защото аз бих харесал всякакво куче , само че баща ми има претенции да е НОК и след като ме посъветвахме решихме че е най добре НОК :)
:) мога да дам известна сума но не повече от 60-70 лв на момента впредвит останалите разходи за кучето
разходите не са проблем след това няма да имаме повече пари от тези 60-70 лв за да заплатим за кучето :S
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 06 September 2009 - 05:07 PM

Нямам идея какво харесвате с баща ти, но явно са големите породи кучета - за 3-4 дни в различни теми питаш за Доберман, Дого, сега и НОК. Хммм, големите породи наистина са величествени, но истината е, че за тях трябва да се полагат неимоверни грижи. Само храната на моето куче около 45 кг. на месец е 200лв., а разходи за играчки, лакомства, обезпаразитяване, ваксини и т.н.? Не на последно място големите породи кучета, независимо от породата трябва да се отглеждат от хора, които знаят какво правят при соцялизацията и обучението. Едно е да водиш 10 кг. куче, друго - 40 кг. ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 06 September 2009 - 05:25 PM

lubo196,

Виждам, че желанието ти за приятелче е искрено, рано или късно ще си имаш такова, пожелавам ти го от все сърце. Почти съм сигурна, че ще си отговорен и съвестен стопанин и ще правиш всичко, което е по силите и възможностите ти. Само имай предвид, че влезе ли животинката в дома ти, ти и семейството ти поемате изцяло отговорността за нея и ако по ред причини тя след време се озове при други стопани или без такива, това твое приятелче много ще страда. Затова наистина е добре да си вземеш НОК, щом баща ти държи на порода (надявам се вашето поколение, когато стане на възраст да е свободно в действията си и да е самостоятелно, да не страда от предразсъдъците за породисто и непородисто куче).

Тук в този форум трудно ще намериш чистокръвно НОК за подаряване, не, че не е възможно. Но потърси и на други места в нета.

И ще се радвам, ако един ден бездомните животинки намерят в твое лице приятел, който освен за своето НОК ще се грижи по един или друг начин и за бездомничета в нужда. От този форум може да получиш достатъчно информация как може да помагаш.

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#9 Потребителят е офлайн   lubo196 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 September 2009 - 05:54 PM

Драги съфорумници - специално Paloma_blanka моля ви преди да пишете прочетете внимателно какво съм написал , пиша за сетен път - мога да дам известна сума но не повече от 60-70 лв на момента впредвит останалите разходи за кучето !!! Пак Ви благодаря за разбирането , ако някой има съмнения за моята самоличност нека да пита Taz :) Както знам тя се познава с целия форум и някъде на 10 ще се запознаем с нея :) Що се отнася за догото и Барт писах , за да получа съобщение от човек с опит , защото не познавам форума и ей така да тръгна да питам и разпитвам :)
Wind - Много Ви благодаря за думите в които пораждат в мен надеждата за куче , но просто съм на такава възраст че какво ще е кученцето не зависи само от мен :) Баща ми не борави с компютри и той като е бил малък също е искал НОК аз искам и сега и 2мата сигурно ще си сбъднем мечтите ... Та къде другаде ще ме посъветвате да потърся НОК :)
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 06 September 2009 - 06:03 PM

A поради какви причини се разделихте с дакела? Това ще те пита всеки, който е съвестен, в случай, че реши да ти даде куче.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   lubo196 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 September 2009 - 06:07 PM

обясних в раздел за НОК и пак ще обясня :
Майка ми и баща ми се разведоха . Аз Майка и Кученцето отидохме в Дружба 1 при баба ми и дядо ми . Кученцето още беше малко . Привикна с баба и дядо. Майка отиде да живее по морето, а аз останах да живея с баща ми . Кучето много обича баба и дядо както те него и немога да ги нараня като ги разделя smile.gif
Както виждате разправям си личния живот , и според мен пак ще се намерят хора , които ще се съмняват ...
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 September 2009 - 06:31 PM

Без да се заяждам или каквото и да било Ви обясних, колко трудно се възпитава и отглежда голямо куче. Дали в един прекрасен момент, кучето няма да стане тежест за бюджета на Вашето семейство?

Цитат(lubo196 @ Sep 6 2009, 06:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Драги съфорумници - специално Paloma_blanka моля ви преди да пишете прочетете внимателно какво съм написал , пиша за сетен път - мога да дам известна сума но не повече от 60-70 лв на момента впредвит останалите разходи за кучето !!!

Ами изчакайте 2-3 месеца, съберете тези пари, които бихте отделели за отглеждането на кучето през това време и след това си вземете куче от породата, която искате!

Разбирам, че сте говорили със съфорумници и главно от тези от Без дом - защо не помислите тогава да спасите някое куче от улицата или някой приют, вечно ще Ви бъде благодарно?!
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   lubo196 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 September 2009 - 06:35 PM

Разбирам , че се обучава трудно нали последния месец само за това чета търся в нета за обучение характер , болести и тнт .... Куче бездомниче имаме пред блока едно много симпатично ще говоря с баща ми но както вече ви казах не всичко зависи от мен :( едит : решихме да е НОК каза че ще си помисли за кученцето , но кой предпочита бездомниче пред НОК от малко което може да се научи на всичко писано е за нрава му а при кученцето от улицата само можем да се надяваме ... :(
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 06 September 2009 - 07:17 PM

lubo196,

разбирам, че баща ти има крайната дума за кучо. И именно за да не стане така, че си вземате безпородно кученце, а той иска НОК и след време безпородното се озовава някъде другаде, хубаво е да си вземете именно НОК или каквото баща ти в крайна сметка реши.

Само не знам къде точно да търсиш без пари или за парите, които може да отделите.

Сигурна съм обаче, че ще си имаш приятелче, може би съвсем скоро. Пускай обяви на различни места в нета!

Успех!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Frica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 08:31 PM

Цитат(paloma_blanka @ Sep 6 2009, 04:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Само храната на моето куче около 45 кг. на месец е 200лв.,

Искаш да кажеш, че кучето ти изяжда 45 кг на месец?! ud_009.gif Сигурна ли си, че имаш само едно куче?

#16 Потребителят е офлайн   lubo196 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 September 2009 - 08:43 PM

нормално е да яде много , това е дог все пак не е НОК кучета от рода на догове , мастиф , санбернари , кавказци ядат г/д толкова :)
Wind - много ви благодаря за разбирането , къде да пусна други обяви , за НОК до 60 лв не е задължително родословие просто да е НОК :):):)
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 September 2009 - 08:52 PM

Цитат(Frica @ Sep 6 2009, 09:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Искаш да кажеш, че кучето ти изяжда 45 кг на месец?! ud_009.gif Сигурна ли си, че имаш само едно куче?

Кучето ми е Дого Аржентино тежащо 45 кг. За да е пределно ясно, на всеки, който се опитва да ме иронизира - на месец изяжда около 15 кг. храна с цена 150 лв. плюс добавки за козина около 50 лв. Ето защо, не смятам, че биха се справили най-малкото с изхранване на голямо куче, след като тавана за покупката е 60-70 лв. И все пак успех в търсенето и дано да греша!
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 06 September 2009 - 08:55 PM

Цитат(Frica @ Sep 6 2009, 09:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Иска да каже, че кучето й тежи 45кг. tb_195.gif

lubo196, истински НОК даром няма да получиш. Дори и срещу 70лв. Безплатен обяд няма! А ако се намери някой, който да ти подари "истински" НОК, бъди сигурен, че нещата не са както трябва. После ще се чудиш защо не прилича на НОК и защо му клепват ушите. А най-неприятното ще е, когато ти отидат мераците на вятъра, че не си получил това, което си искал. Тогава какво ще правиш?

П.п. Писали сме едновременно с paloma_blanka.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#19 Потребителят е офлайн   lubo196 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 September 2009 - 09:08 PM

Хора моля ви пиша за 5 път едно и също вече се отекчавам tb_195.gif имаме пари , които ще покрият разходите за кучето 70 лв ей така остават за да платим за него tb_195.gif
Тогава какво ще правя ... хм мисля че няма изключения - ЩЕ ГО ОБИЧАМ!
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 06 September 2009 - 09:27 PM

lubo196 ми писа на скайп. Вече от доста дни си пишем. Виждам, че не го интересува само това, кучето му да е НОК, ами се интересува и от обучението на самото куче. Отначалото и аз бях скептично настроена към желанието му. Помилих си "Дете на 13 години... как ще може да гледа куче." След това като продължихме да говорим по някакъв начин се уверих, че желанието му е истинско. В смисъл... това да има задължително НОК не е просто някаква Фикс Идея. Убедена съм, че ще го гледа, възпитава, обича, грижи за него през всички години, които им предстоят заедно.
Спомних си аз каква бях на неговите години... Същата! Исках куче! Много исках куче, но в апартамента родителите ми позволяваха да гледам единствено котка. Отраснах с котки. Райа е първото ми куче- така да се каже- Мечтата на живота ми! Обаче като си отидех на село и видех "пумиярчето" на прабаба и прадядо... аз поемах всички грижи за кучето. От хранене и разходки, та дори го бях научила да дава лапа smile.gif ... с тогавашния детски акъл.
Но и аз му казах... едва ли ще бъде истинска НОК, тази, която ще се подарява или ще струва толкова малко пари. В момента имам едни познати...имат "НОК"- подарък... но с клепнали уши. Ами за хората няма значение, че ушите не са изправени, те въпреки това обичат кучето си и заедно работим над възпитанието. Полагат всички грижи за кучето, обичат го... но разликата е от човек до човек.... Дали той е сигурен, че ще обича по същия начин "НОК", който не прилича много на истински НОК... за това трябва а се замисли lubo196 щом иска куче подарък. Трябва и да поговори с баща си за "рисковете"... ако случайно някъде намери да се подарява НОК...
Но щом немогат да отделят достатъчно пари за да купят истински НОК... според мен не трябва да са с големи "претенций"... Трябва да сте наясно с това lubo196
Иначе... убедена съм, че ще полагате всички грижи за кучето.
Успех в намирането на нов приятел!

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни