Dog.bg Форуми : Давам дом за кученце

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Давам дом за кученце Немска Овчарка

#21 Потребителят е офлайн   lubo196 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Икона за мнението  Публикувано: 06 September 2009 - 09:37 PM

Много благодаря за съветите ,думите и разбирането което проявяваш ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   Exodus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:-_- animals; martial arts; music; street fitness workout -_-
Публикувано: 06 September 2009 - 10:08 PM

lubo не им чети простутийте. Щом човек посика куче, с което да прекара остатъка от свободното си време и няма възможност да даде някаква сума според тях това е някакво лапе, което си търси играчка. Как се обучава НОК ?? Как се обучава голямо куче ??! Ами много просто с малко търпение и с много грижи и любов. Само големите кучета ли се обучават трудно ??! Що за въпроси... Човека е писал едно, Вие какво спамите с различните си простутий !!?

ПС - Дано си намериш кученце ;0 ще помагам с каквото мога...
User's Signature

Има хора толкова стиснати, сякаш се готвят да живеят вечно, и хора толкова разточителни, сякаш се готвят да умрат утре. -- Аристотел

#23 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 10:10 PM

lubo196, сериозно се съмнявам, че разбираш с какво се захващаш!
Това куче е голямо. Едно 40 кг. да речем. С какво смяташ да го храниш? С хляб? Не става така! Това куче изисква хубава храна. Тя е скъпа. Това са главните разходи. НО ако се окаже, че кучето е болно от нещо изисква лечение, което също няма да е безплатно. А докато е малко, разходите са двойни.
Добре се замислете, дали ще се справите с това!!!

User's Signature

#24 Потребителят е офлайн   lubo196 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 September 2009 - 10:11 PM

Exodus Благодаря за подкрепата :) И аз се надявам да си намеря кученце :)
Goldroks Моля ви пишете неща от които сте сигурен/сигурна че са така . Що се отнася за храната , не мога да разбера защо с такова пренебрежение говорите за грижите които ще полагам за бъдещия домашен любимец .
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   майната Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 10:27 PM

Тук голяма мелодрама се е заформила...

Та едно време и аз исках куче - исках куче откакто бях способен да различавам кучета от котки. Исках и кон, но това е друга тема... wb_052.gif

След около 13-14 години увещаване майка ми се нави да имаме коли. Беше уникално красиво и умно животно - взехме го по време на модата покрай Ласи (по-точно тя го донесе на 11 февруари 1992) и си го гледахме до старост - до 13. Проблемът, Любо, е че чак сега (при второто ми куче) ми е ясно какво е да гледаш куче. В момента си гледам ей този на аватара - няма порода, но е в пъти по-добре възпитан и трениран - просто защото зная какво да правя.

Колито основно се гледаше от майка ми - просто защото аз не бях готов да го гледам - не по нейно желание. Ако в сегашната ситуация ти ще си основния гледач - може и да не си готов - голям ангажимент е. Ако ще е баща ти - той трябва да е наясно с това и да е съгласен. Може би е добре да му дадеш да изчете тази тема от край до край и да го оставиш да реши. Доста е писано, ще се пише сигурно още. Парите са основен момент - трябва животното да е щастливо - ние правим много компромиси заради него - с почивки, с излизания, с пътувания и т.н.

Помисли сериозно и за безпородно куче. Идете до Сеславци - разгледайте ги. Не е нужно да е съвсем малко, за да го обучиш. И на 3-4 месеца да е, и на годинка да е - не е късно. Има и безпородни красавци - мен са ме питали десетки пъти каква порода ми е кучето.

#26 Потребителят е офлайн   lubo196 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 September 2009 - 10:35 PM

Благодаря на всички за критиките с които ме посрещнаха ще направя всичко възможно да няма повече място за такива smile.gif Както и аз споменах пред блока имаме уникален безпороден красавец . Баща ми каза че ще си помисли за него това означава 80% не и 20% да . Мога да ви кажа че кучето на аватара ви наистина е красиво , макар и безпородно ...
Нямам нищо против , бездомничетата с баща ми ще говорим , но и на 2мата ни се иска НОК ....

Още 1ин път много Ви благодаря за изчерпателния коментар и съвета :) Но всичко си има 1ви път както всички в този форум знаете :) :) :) smile.gif smile.gif smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 06 September 2009 - 11:30 PM

майната не, че искам да се заяждам (не го приемай така!), но каква е разликата между НОК и безпородно куче от Сеславци...?!?!?! ud_009.gif Та нали и двете са кучета, и двете изискват еднакви грижи и при двете ще отидат еднакви финансови ангажименти...?
Първо увещаваш Любо, че кучето е голям ангажимент, да не си взима НОК- да премисли. И изведнъж- вземи си безпородно от Сеславци...
Това го приемам като... расизъм!!! ud_009.gif Породно- Безпородно...
Ако може да се грижи за безпородно, той може да се грижи и за НОК!!!
Това е моето мнение. Всяко куче е с индивидуален характер. Истина е- и безпородните имат безупречен... характер и отлични заложби- за обучение и т.н... Истина е- има НОК, които не отговарят напълно на описанието на породата (като характер имам навпредвид).
[Ще дам пример... просто цитирам коментари относно моето куче- не е нок, но все пак го казвам за да докажа думите си, че има изключения и кучета, които не отговарят на характеристиките на породата си... Често ме питат да не би да съм боядисала НОК като Хъски (относно моето куче). Наистина- то е без родословие, не е от развъдник, но се е побрало във всеобщоприетия стандарт на породата Сибирско Хъски. И наистина на външен вид отговаря на родословните хъскита- държа да отбележа, че не искам сега да предизвикам спор отново за РОДОСЛОВНИ и НЕРОДОСЛОВНИ. Това го изтъквам като довод към думите си- без задни мисли и моля да не се отклонявате от главната тема с нападки към мен... Не искам да обидя никой от тези с кучетата с родословие, както и самите кучета (знам, че има и такива, които ще се обидят с това сравнение, затова пояснявам така!)]
Но ти ги делиш. Както общоприетото в България да се делят цигани от българи.
Пак казвам- това за мен е чист расизъм!!!

#28 Потребителят е офлайн   майната Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 11:55 PM

Тали, според мен има две възможности:

1. Не сте разбрала смисъла на написаното от мен

2. Аз не съм се изразил достатъчно ясно

Приемам, че е второто - нямам нито желание, нито намерение да влизам в безсмислени спорове на тема расизъм-България-породно-безпородно-цигани-и т.н. Ако все пак държите да обсъдим темата и да решим проблемите на нашата мила Родина - може би тук не е мястото и времето.

Повтарям се, за което се извинявам на тези, чиито време губя:
В написаното от мен имаше две точки, които се опитах да отделя чрез отделни параграфи.

1. Момчето и баща му трябва добре да помислят дали са готови за куче. Никъде не съм увещавал момчето да не си взима куче - просто се опитах да споделя моя и на семейството ми опит.
2. След това (при положение, че са готови за куче) вече няма никакво значение дали кучето е немска овчарка или безпородно. Аз имам предпочитание към безпородните - това е всичко.

Последно - след като ми задавате директен въпрос - ще трябва да отговоря. Каква е разликата между безпородно от Сеславци и немска овчарка? Разликата е, че едното има минимален шанс да живее нормален живот, докато другото има добър шанс да живее нормален живот. По цял свят се помага първо на по-слабите - има логика. Все си мислех, че не е нужно да се обяснява.

#29 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 07 September 2009 - 12:08 AM

майната съжалявам за разгорещяването, със сигурност не съм прочела/ разбрала правилно поста ви... ae_085.gif
Това за проблемите на България... ами казах го като пример. Ние и да говорим за това (където му е мястото), едва ли ще оправим нещо...
Това за безпородните от Сеславци и НОК... ами прав/а сте- мислим еднакво, но държах да попитам, тъй като го бях разбрала по съвсем друг начин.
Отново се извинявам ae_085.gif

#30 Потребителят е офлайн   Taz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2009 - 12:43 AM

Позната съм във форума от темите : "Силно Благодаря на д-р Бобадова", "Търсим по-добри стопани за Барт" и т.н.
Познавам въпросният младеж само от писменна и вербална комуникация в скайп, от доста време... Когато го видях да пише в темата за Барт, го разубедих по въпроса относно бойните породи, тъй като е много млад....
След дълго комуникиране се убедих, че служебните породи са най-доброто за него /пък и баща му е "за"/ - не че съм експерт.
Лчино аз /без да ангажирам никого/ бих му поверила /след известен мониторинг - както постъпи Albena с мен/ кученце. Вижда ми се много отговорен тип... Поздравявам го за многото четене във форума - аз на 13г. не бях така...

Моля ви да не подхождате с предубеждение към младите, тъй като лично познавам младеж /на 11г./ с огромен АСТ в Южният парк, който има повече контрол над кучето си ,от колкото значително по-възрастните...

П.п.1 Моля ти се Любо - не познавам целия форум..... само много малка част от него...

П.п.2 Моля ви не разводнявайте темата на детето с полемики... То просто иска кученце!
Помогнете му - ако можете /също и с полезно инфо.../

П.п.3 И аз съм съгласна, че не е зле и бащата да прочете темата... За да няма кофти изненади.

#31 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 September 2009 - 09:09 AM

Някой беше казал, че на всяко момче му трябват две неща -кученце и майка, която да му позволи да има кученце. Е, в случая говорим за баща. Ако бащата на Любо е наясно с отговорностите, които съпътстват взимането на куче, какво по-хубаво от това?
Познавате ме, милея за бездомниците, но тук ще препоръчам друго -кученцата НОК не са много скъпи, даже никак. Вероятността някой да ви подари обаче е нулева. Щом искате НОК -купете си. Съжалявам, че трябва да го кажа, но отношението на хората към породистите е съвсем различно. Много са хората, които не биха ссе грижили за помияр, но дават мило и драго за породистото си животно.
Любо, моят съвет е -покажи на баща си, че си сериозен -спестявай джобните си, събери стотина лева и нека баща ти свърши останалото -доплащането, изборът, покупката.
Желая ти успех и дано желанието ти не се окаже детска прищявка.

Exodus, какво означава "простутийте"?
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2009 - 09:13 AM

Всъчност АКО Ви одобрят стопаните МОЖЕ да Ви бъде подарена НОК на 1.5 години. Женска. Има тема по-надолу, но никой не се е обаждал още!
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#33 Потребителят е офлайн   Frica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2009 - 11:52 AM

Цитат(lubo196 @ Sep 6 2009, 06:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
нормално е да яде много , това е дог все пак не е НОК кучета от рода на догове , мастиф , санбернари , кавказци ядат г/д толкова :)

Не е нормално. Не знам за др породи, но нейното видях, че е дого, затова го и казах. :)

Цитат(paloma_blanka @ Sep 6 2009, 06:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кучето ми е Дого Аржентино тежащо 45 кг. За да е пределно ясно, на всеки, който се опитва да ме иронизира - на месец изяжда около 15 кг. храна с цена 150 лв. плюс добавки за козина около 50 лв.

Не съм искала да те иронизирам, прото се шашнах като го прочетох, защото, ако изяжда на месец 45кг, значи дневната дажба е 1,5 кг, разбери ме и ти :) Явно не съм прочела добре, извинявай!
На лични ще те питам нещо, да не спамя тук.

#34 Потребителят е офлайн   lubo196 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 September 2009 - 12:05 PM

Аз търся навсякъде в интернета , моля ако някой засече обява след 15 август 2009г нека да ми пише . Благодаря Ви! :) smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2009 - 12:45 PM

Ето една от този форум :

http://forum.dog.bg/-t28163.html

Ако не се отваря като link, това е заглавието на темата : Немска овчарка седи на спирка 4 дена, с. Мрамор

#36 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2009 - 01:05 PM

Цитат(greeneyed @ Sep 7 2009, 01:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето една от този форум :

http://forum.dog.bg/-t28163.html

Ако не се отваря като link, това е заглавието на темата : Немска овчарка седи на спирка 4 дена, с. Мрамор

Точно за същото куче писах! ae_085.gif
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#37 Потребителят е офлайн   lubo196 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 September 2009 - 01:30 PM

Добри новини хора след 2 дена ще се видим с немската овчарка от темата на Лъчо ba_025.gif be_107.gif af_089.gif Направо се побърквам от кеф beer.gif ba_025.gif ще черпя всички помогнали dog.gif
Изключително съм Ви благодарен!!
Много се надявам да ме одобрят!
Хора по телефона ми казаха че ще ми я подарят!!!! СУПЕР като направя снимки ще кача :))
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2009 - 02:42 PM

да, обадиха ми се и на мен да ми потвърдят - дано се харесате всички - семейството и кучето :-)
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   lubo196 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 September 2009 - 03:08 PM

дам даноо :)))))) ако ни искате и снимки ще качим живот и здраве af_089.gif smile.gif ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   Tara.. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2009 - 04:39 PM

Цитат(lubo196 @ Sep 7 2009, 04:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
дам даноо :)))))) ако ни искате и снимки ще качим живот и здраве af_089.gif smile.gif ae_085.gif

Браво, честито! Много се радвам! be_107.gif И да не забравиш снимките .. beer.gif
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни