Давам дом за кученце Немска Овчарка
Публикувано: 06 September 2009 - 10:08 PM
ПС - Дано си намериш кученце ;0 ще помагам с каквото мога...

Има хора толкова стиснати, сякаш се готвят да живеят вечно, и хора толкова разточителни, сякаш се готвят да умрат утре. -- Аристотел
Публикувано: 06 September 2009 - 10:10 PM
Това куче е голямо. Едно 40 кг. да речем. С какво смяташ да го храниш? С хляб? Не става така! Това куче изисква хубава храна. Тя е скъпа. Това са главните разходи. НО ако се окаже, че кучето е болно от нещо изисква лечение, което също няма да е безплатно. А докато е малко, разходите са двойни.
Добре се замислете, дали ще се справите с това!!!

Публикувано: 06 September 2009 - 10:11 PM
Goldroks Моля ви пишете неща от които сте сигурен/сигурна че са така . Що се отнася за храната , не мога да разбера защо с такова пренебрежение говорите за грижите които ще полагам за бъдещия домашен любимец .

Публикувано: 06 September 2009 - 10:27 PM
Та едно време и аз исках куче - исках куче откакто бях способен да различавам кучета от котки. Исках и кон, но това е друга тема...

След около 13-14 години увещаване майка ми се нави да имаме коли. Беше уникално красиво и умно животно - взехме го по време на модата покрай Ласи (по-точно тя го донесе на 11 февруари 1992) и си го гледахме до старост - до 13. Проблемът, Любо, е че чак сега (при второто ми куче) ми е ясно какво е да гледаш куче. В момента си гледам ей този на аватара - няма порода, но е в пъти по-добре възпитан и трениран - просто защото зная какво да правя.
Колито основно се гледаше от майка ми - просто защото аз не бях готов да го гледам - не по нейно желание. Ако в сегашната ситуация ти ще си основния гледач - може и да не си готов - голям ангажимент е. Ако ще е баща ти - той трябва да е наясно с това и да е съгласен. Може би е добре да му дадеш да изчете тази тема от край до край и да го оставиш да реши. Доста е писано, ще се пише сигурно още. Парите са основен момент - трябва животното да е щастливо - ние правим много компромиси заради него - с почивки, с излизания, с пътувания и т.н.
Помисли сериозно и за безпородно куче. Идете до Сеславци - разгледайте ги. Не е нужно да е съвсем малко, за да го обучиш. И на 3-4 месеца да е, и на годинка да е - не е късно. Има и безпородни красавци - мен са ме питали десетки пъти каква порода ми е кучето.
Публикувано: 06 September 2009 - 10:35 PM

Нямам нищо против , бездомничетата с баща ми ще говорим , но и на 2мата ни се иска НОК ....
Още 1ин път много Ви благодаря за изчерпателния коментар и съвета :) Но всичко си има 1ви път както всички в този форум знаете :) :) :)

Публикувано: 06 September 2009 - 11:30 PM

Първо увещаваш Любо, че кучето е голям ангажимент, да не си взима НОК- да премисли. И изведнъж- вземи си безпородно от Сеславци...
Това го приемам като... расизъм!!!

Ако може да се грижи за безпородно, той може да се грижи и за НОК!!!
Това е моето мнение. Всяко куче е с индивидуален характер. Истина е- и безпородните имат безупречен... характер и отлични заложби- за обучение и т.н... Истина е- има НОК, които не отговарят напълно на описанието на породата (като характер имам навпредвид).
[Ще дам пример... просто цитирам коментари относно моето куче- не е нок, но все пак го казвам за да докажа думите си, че има изключения и кучета, които не отговарят на характеристиките на породата си... Често ме питат да не би да съм боядисала НОК като Хъски (относно моето куче). Наистина- то е без родословие, не е от развъдник, но се е побрало във всеобщоприетия стандарт на породата Сибирско Хъски. И наистина на външен вид отговаря на родословните хъскита- държа да отбележа, че не искам сега да предизвикам спор отново за РОДОСЛОВНИ и НЕРОДОСЛОВНИ. Това го изтъквам като довод към думите си- без задни мисли и моля да не се отклонявате от главната тема с нападки към мен... Не искам да обидя никой от тези с кучетата с родословие, както и самите кучета (знам, че има и такива, които ще се обидят с това сравнение, затова пояснявам така!)]
Но ти ги делиш. Както общоприетото в България да се делят цигани от българи.
Пак казвам- това за мен е чист расизъм!!!
Публикувано: 06 September 2009 - 11:55 PM
1. Не сте разбрала смисъла на написаното от мен
2. Аз не съм се изразил достатъчно ясно
Приемам, че е второто - нямам нито желание, нито намерение да влизам в безсмислени спорове на тема расизъм-България-породно-безпородно-цигани-и т.н. Ако все пак държите да обсъдим темата и да решим проблемите на нашата мила Родина - може би тук не е мястото и времето.
Повтарям се, за което се извинявам на тези, чиито време губя:
В написаното от мен имаше две точки, които се опитах да отделя чрез отделни параграфи.
1. Момчето и баща му трябва добре да помислят дали са готови за куче. Никъде не съм увещавал момчето да не си взима куче - просто се опитах да споделя моя и на семейството ми опит.
2. След това (при положение, че са готови за куче) вече няма никакво значение дали кучето е немска овчарка или безпородно. Аз имам предпочитание към безпородните - това е всичко.
Последно - след като ми задавате директен въпрос - ще трябва да отговоря. Каква е разликата между безпородно от Сеславци и немска овчарка? Разликата е, че едното има минимален шанс да живее нормален живот, докато другото има добър шанс да живее нормален живот. По цял свят се помага първо на по-слабите - има логика. Все си мислех, че не е нужно да се обяснява.
Публикувано: 07 September 2009 - 12:08 AM

Това за проблемите на България... ами казах го като пример. Ние и да говорим за това (където му е мястото), едва ли ще оправим нещо...
Това за безпородните от Сеславци и НОК... ами прав/а сте- мислим еднакво, но държах да попитам, тъй като го бях разбрала по съвсем друг начин.
Отново се извинявам

Публикувано: 07 September 2009 - 12:43 AM
Познавам въпросният младеж само от писменна и вербална комуникация в скайп, от доста време... Когато го видях да пише в темата за Барт, го разубедих по въпроса относно бойните породи, тъй като е много млад....
След дълго комуникиране се убедих, че служебните породи са най-доброто за него /пък и баща му е "за"/ - не че съм експерт.
Лчино аз /без да ангажирам никого/ бих му поверила /след известен мониторинг - както постъпи Albena с мен/ кученце. Вижда ми се много отговорен тип... Поздравявам го за многото четене във форума - аз на 13г. не бях така...
Моля ви да не подхождате с предубеждение към младите, тъй като лично познавам младеж /на 11г./ с огромен АСТ в Южният парк, който има повече контрол над кучето си ,от колкото значително по-възрастните...
П.п.1 Моля ти се Любо - не познавам целия форум..... само много малка част от него...
П.п.2 Моля ви не разводнявайте темата на детето с полемики... То просто иска кученце!
Помогнете му - ако можете /също и с полезно инфо.../
П.п.3 И аз съм съгласна, че не е зле и бащата да прочете темата... За да няма кофти изненади.
Публикувано: 07 September 2009 - 09:09 AM
Познавате ме, милея за бездомниците, но тук ще препоръчам друго -кученцата НОК не са много скъпи, даже никак. Вероятността някой да ви подари обаче е нулева. Щом искате НОК -купете си. Съжалявам, че трябва да го кажа, но отношението на хората към породистите е съвсем различно. Много са хората, които не биха ссе грижили за помияр, но дават мило и драго за породистото си животно.
Любо, моят съвет е -покажи на баща си, че си сериозен -спестявай джобните си, събери стотина лева и нека баща ти свърши останалото -доплащането, изборът, покупката.
Желая ти успех и дано желанието ти не се окаже детска прищявка.
Exodus, какво означава "простутийте"?
Публикувано: 07 September 2009 - 09:13 AM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 07 September 2009 - 11:52 AM
Не е нормално. Не знам за др породи, но нейното видях, че е дого, затова го и казах. :)
Не съм искала да те иронизирам, прото се шашнах като го прочетох, защото, ако изяжда на месец 45кг, значи дневната дажба е 1,5 кг, разбери ме и ти :) Явно не съм прочела добре, извинявай!
На лични ще те питам нещо, да не спамя тук.
Публикувано: 07 September 2009 - 12:45 PM
http://forum.dog.bg/-t28163.html
Ако не се отваря като link, това е заглавието на темата : Немска овчарка седи на спирка 4 дена, с. Мрамор
Публикувано: 07 September 2009 - 01:05 PM
http://forum.dog.bg/-t28163.html
Ако не се отваря като link, това е заглавието на темата : Немска овчарка седи на спирка 4 дена, с. Мрамор
Точно за същото куче писах!

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 07 September 2009 - 01:30 PM

Изключително съм Ви благодарен!!
Много се надявам да ме одобрят!
Хора по телефона ми казаха че ще ми я подарят!!!! СУПЕР като направя снимки ще кача :))

Публикувано: 07 September 2009 - 02:42 PM

Публикувано: 07 September 2009 - 04:39 PM

Браво, честито! Много се радвам!