Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 03 June 2009 - 05:56 PM
1вите 3 снимки са негови, на последните 2 е една доскорошна мама, както се вижда, която определено е смеска с питбул според мен
п.п. на снимката с кучето с дупката на главата се вижда една малка бяла болонка. Много е сладка и също търси дом.
Публикувано: 04 June 2009 - 12:20 AM
кикита, в Jun 3 2009, 04:29 PM, написа:
Тоя агресивния дали е той със сигурност или е тя...
понеже наскоро попаднах на :
"Става дума за женско куче, май е някаква кръстоска - каракачанка и още нещо си. Голямо, хубаво животно, обаче явно е било малтретирано като по-малко и сега реагира много агресивно в стресови ситуации. Има ли шанс гадината?"
Собствниците на горното искаха да се отърват от него, понеже ги хапело.
Много ми наподобява :(
Публикувано: 04 June 2009 - 12:34 AM
Аз слагам снимки на последната болонка-черна, с опадала козина по краката. Днес е докарана. Като бях до нея й говорих, но не реагираше, може и глуха да е, не знам.
И да не забравя да се похваля-днес имахме помощник - dmm, за което много се радваме и сме й благодарни. Бързо влезе в час с обстановката и много ни помогна.
Публикувано: 04 June 2009 - 11:48 AM
кикита, в Jun 4 2009, 10:49 AM, написа:
И нея ли са ловили с упойка? Струва ли ми се или е така, че ползват стрелички за всяко куче?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 June 2009 - 01:18 PM
Иначе казано, в това возило няма отделни клетки -всички животини се трупат на едно място.
По моята логика, ако са с УАЗ-ката задължително ги упояват. Когато са идвали с микробус, просто помагам да ги качат и не ги приспиват.
Публикувано: 04 June 2009 - 03:41 PM
mil_, в Jun 4 2009, 12:59 PM, написа:
.....................
Петър С. : 400 лв. за Сеславци от БГРК http://bulgoldens.com/forum/
.................
Възхищавам се искрено на всеки, който отделя за нещастните животни в беда. Впечатлена съм, че членовете на един киноложки клуб като цяло не са безразлични към тях, браво, голдъни!
И аз искам да изкажа благодарностите си към този клуб и едно голямо БРАВО!
В никакъв случай не пренебрегвам другите

Публикувано: 04 June 2009 - 07:42 PM
rodegunda, в Jun 4 2009, 04:41 PM, написа:
mil_, в Jun 4 2009, 12:59 PM, написа:
.....................
Петър С. : 400 лв. за Сеславци от БГРК http://bulgoldens.com/forum/
.................
Възхищавам се искрено на всеки, който отделя за нещастните животни в беда. Впечатлена съм, че членовете на един киноложки клуб като цяло не са безразлични към тях, браво, голдъни!
И аз искам да изкажа благодарностите си към този клуб и едно голямо БРАВО!
В никакъв случай не пренебрегвам другите

Всъщност,дарителят е само един,но е член на клуба!
Въпреки това целият ни клуб е съпричастен и се опитва да помага,както може!
Аз за пореден път(не знам вече кой по ред),искам да призова и другите породни клубове да помагат на бездомните кучовци!
Все пак приятелството няма порода,нали?!
Публикувано: 05 June 2009 - 08:21 AM
Специални благодарности на голдънците - наистина стопаните май приличат на кучетата си - толерантни и добри

Благодаря на всички!
В събота ще купуваме маркучи и подробностите около тях, дано се справим.
Публикувано: 05 June 2009 - 08:59 AM
evilbaby, в Jun 4 2009, 11:21 AM, написа:
Съжалявам, нищо не мога да кажа за нея освен, че наистина е малка (според мен няма повече от годинка). Козинката й не беше още спластена и може и загубена да е. Не знам нищо за характера й, беше под упойка още и след като един от докторите отмести голямото куче от нея тя продължи да си лежи.
Публикувано: 06 June 2009 - 05:17 PM
evilbaby, в Jun 4 2009, 12:21 PM, написа:
Малка е, но е старичка. Доста зъбки й липсват, наличните - изтрити и със зъбен камък. Иначе е добричка, върти опашлето, подвижна е. Ще я вземеш ли? За измъкването - аз вече я измъкнах, това е най-лесната част.
Днес с Илит, mamiha и mrtn пообиколихме магазините и купихме маркуч, макара и останалите подробности около тях. Измихме основно съдовете отвън и ги напълнихме с прясна вода. Вече няма тиня, водорасли и други мръсотии - доживях да го видя и това. Но в първото заграждение, където беше Дългунчо, съдовете са пробити, затова там не заварихме дори и мътилка. Сложих вътре една голяма кофа. А там са около 15 кучета, повечето 6-7 месечни. Ако не бяхме отишли, три дни щяха да са без грам вода. Колко време може да издържи живо същество без вода при тези температури? В последното заграждение един куч направо скочи в съда и започна да се плиска.
"Насипахме" 110кг гранули - ядоха като невиждали, ще си имат и за утре. На тримата голямчовци, където не смея да отворя вратите - по 3кг наденица.
От мен толкова информация. Днес хубава работа свършихме, те направиха и много снимки, ще пишат повече. И дариха 40лв. за кучовците.
Бушка, добре си се сетила да корегираш заглавието на темата. То си е така - много са.
За макарата, 75м маркуч - оказа се, че толкова е необходимо, и приспособленията платихме 140лв.