Dog.bg Форуми : помогнете да спасим две кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

помогнете да спасим две кученца

#1 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 May 2009 - 12:52 PM

Появиха се преди седмица,незнайно как и от къде,но така пищяха,че излязох на улицата да проверя какво става.От хората разбрах, че плачели 2 кученца,едното е избягало надоло по улицата.Другото го открих свито под контейнера за смет.Като приближих така запищя,все едно ще го коля.Оставих шепа гранулки.На сутринта го заварих в дворчето.Пак се разпищя и се напишка от страх на цимента.Скри се в купчина дърва и 2 дена не се показа,на третия го заварих да яде хартийка от баничка.Не издържах и метнах през оградата 2 бисквитки.На другата сутрин все едно се бе клонирало заварих 2 еднакви уплашени тапицирани скелетчета.Метнах им шепа гранулки през оградата трепереха и ядяха като за последно.Вечерта бяха по-смели,след ден вече въртяха опашлета и ми се радваха.Вече преди да започнат да се хранят идват да ме близнат и да ги погаля.Но нов проблем- собствениците не ги искат в двора си.Опитват се да ги изгонят по улицата,кутретата пак се връщат.Разбрах,че мислят да ги отровят, само се притесняват да не би да се скрият в дървата преди да умрат и да замиришат после....
Опитвам се да ги задомя,питах навсякаде,днес ще залепя обяви по зоо-магазините и при ветеринарите.Готова съм да помагам с изхранването,но няма къде да ги подслоня.
Моля помогнете.Те са сладки ,красиви и дружелюбни.Не разбирам много,но според мен са на около 2-3 месеца,на големина са колкото стандартен пинчер,( и на вид приличат малко)със доберманска окраска черни с кафяви подпали и бели лапички.
Приличат малко на това кученце(Зендра) и са даже още по- пъстри и красиви.
По късно ще опитам да кача и снимки
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#2 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2009 - 01:07 PM

От кой град сте?

#3 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 02:41 PM

от Благоевград
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 02:44 PM

За първи път пиша и ми е малко трудно в техническо отношение.
Снимах кученцата ,но не мога да кача снимките на компа,не можах да намеря кабела.
Ако извадя снимка(от фото) и я сканирам дали ще стане.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 06:22 PM

извадих две снимки от фотоапарата,сканирах ги ,дано да се получи

Прикачени файлове

• Прикачен файл  _______.pdf (690.44K)
    Брой сваляния: 410

User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 06:37 PM

Хора,на никой ли не му харесват.
Дайте съвет какво да направя.

За да допълвате пост, ползвайте бутона "редактирай", а не да пускате поредни постове.
мод

User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 May 2009 - 06:40 PM

Пускай много обяви ( но ще трябва да направиш снимките в .jpg формат, за да можеш да ги прикачваш към обявите).
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#8 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 May 2009 - 10:40 PM

Кученцата наистина са уникално красиви. Пускай много обяви, въоръжи се с търпение и съм сигурна, че ще грабнат нечие сърце. Желая им много късмет!

#9 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 May 2009 - 10:17 AM

Наистина са уникални бебоците,но трябва да ги махнете от там преди да са ги убили.Вземете ги и ги преместете на някое по-спокойно място.Но първо се уверете,че няма някое куче там,което да си пази територията и не трябва да се набиват на очи.Сложете им храна там и ги хранете,когато имате възможност,за да се задържат на това място.НО не оставяйте неизядена храна,че ще привлече други кучета.Разпитвайте познати дали не биха ги прибрали временно и ги уверявайте,че вие ще поемете отговорност за търсенето на домове.Ако останат там едва ли ще дочакат осиновяването.

#10 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 07:35 AM

Говорих със собствениците,че активно търся дом за душичките,да ги поизтърпят още малко.
Мисля че проявиха разбиране,но знам ли.То не точно къща а кооперация,много хора живеят и не ги познавам другите.
Няма къде да ги приютя на друго място.Ако някой знае такова място в Благоевград нека пише.
Тъжно ми е, че докато ги хранех дойде едно детенце 7- 8 годишно и вместо да им се зарадва и помилва ми каза"не им давай толкова много ,че ни насраха двора.
А иначе малчовците са станали по-доверчиви,днес едното като ме видя пак подпикна,този път от радост,явно е по- емоционално.
Няма друго същество освен кучето,което така да грейва като го погалиш.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 May 2009 - 10:58 AM

Силно се съмнявам да се намери друго място за приютяване на мъниците, но пробвай да пишеш на този мейл esg_me@yahoo.com с обяснение каква е ситуацията и молба за помощ и съдействие. Мейлът е на момиче, което учи в Благоевград и участва в организация за защита на животните.

#12 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 03:44 PM

Показване на мнениеточери, в May 16 2009, 01:52 PM, написа:

Появиха се преди седмица,незнайно как и от къде,но така пищяха,че излязох на улицата да проверя какво става.От хората разбрах, че плачели 2 кученца,едното е избягало надоло по улицата.Другото го открих свито под контейнера за смет.Като приближих така запищя,все едно ще го коля.Оставих шепа гранулки.На сутринта го заварих в дворчето.Пак се разпищя и се напишка от страх на цимента.Скри се в купчина дърва и 2 дена не се показа,на третия го заварих да яде хартийка от баничка.Не издържах и метнах през оградата 2 бисквитки.На другата сутрин все едно се бе клонирало заварих 2 еднакви уплашени тапицирани скелетчета.Метнах им шепа гранулки през оградата трепереха и ядяха като за последно.Вечерта бяха по-смели,след ден вече въртяха опашлета и ми се радваха.Вече преди да започнат да се хранят идват да ме близнат и да ги погаля.Но нов проблем- собствениците не ги искат в двора си.Опитват се да ги изгонят по улицата,кутретата пак се връщат.Разбрах,че мислят да ги отровят, само се притесняват да не би да се скрият в дървата преди да умрат и да замиришат после....
Опитвам се да ги задомя,питах навсякаде,днес ще залепя обяви по зоо-магазините и при ветеринарите.Готова съм да помагам с изхранването,но няма къде да ги подслоня.
Моля помогнете.Те са сладки ,красиви и дружелюбни.Не разбирам много,но според мен са на около 2-3 месеца,на големина са колкото стандартен пинчер,( и на вид приличат малко)със доберманска окраска черни с кафяви подпали и бели лапички.
Приличат малко на това кученце(Зендра) и са даже още по- пъстри и красиви.
По късно ще опитам да кача и снимки

User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Dorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 19 May 2009 - 03:50 PM

прекрасни са. какво става с тях? къде са? с какво мога да помогна? дано си намерят дом защото са големи сладуреци :) КЪСМЕТ и търпение. Моля те информирай какво става.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#14 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 04:00 PM

Двете душички са все така нежелани от никого.Вече не са гладни(имам грижата),но като всички мъничета искат ласка и човешко внимание.
Сега ги наблюдавам как излизат на улицата и търсят "своя си" човек- само чакат някой да ги забележи и се разтапят.
Големи сладкишчета са,почнаха да се закачат като им сипвам храна и вода,а едното упорито иска да ме близне по лицето.
И се борят непрекъснато,джафкат,дигат шум.....притеснена съм докога ще ги изтърпят.
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2009 - 07:33 AM

Днес сутринта не бяха в двора.Докато оглеждах и се чудех къде са се появиха откъм улицата.Изпадам в ужас да не ги блъсне кола.Уж не е много оживена улицата,но съседната пряка си е направо магистрала...
Явно не искат да са сами,искат да са нечии.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 May 2009 - 10:36 AM

Писа ли на Евгения да попиташ дали случайно няма къде да ги приберат временно?

#17 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2009 - 04:43 PM

Писах,но не е в Благоевград в момента.Обади ми се по телефона едно момиче от организацията вчера да напечатам повече обяви и те ще ги разлепят
по кварталите,но днес-нищо.Преди малко като излизах до банката си поиграх малко с душичките,две момичета ги загледаха със симпатия,заприказвах ги ,че кученцата са за задомяване,но нямали възможност,иначе много ги харесаха и им се радваха.
Съжалявам,че не мога да кача повече снимки,да видите какви сладкишчета са,но мобилния ми няма нито блу-тууд ,нито порт,нито кабел.
Сега два дена няма да съм на работа,но ще минавам да ги храня.Може с фотоапарата пак да изкарам снимки и да ги кача сканирани.
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 May 2009 - 05:05 PM

Не е лошо докато чакате да ги обезпаразитите и после ваксинирате.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#19 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 23 May 2009 - 12:42 PM

Не съм писала от 2 дена,защото съм отпуска,а пък дом.компютър не е редовен - -ще трябва да се преинсталира(кученцата са в дворчето до офиса).Идвам веднъж дневно да ги храня и сипвам водичка,пращам и дъщерята да помага.
Бушка,обезпаразитила съм ги душичките още на втория ден,за ваксини ще мисля на следваща заплата,че много разходи ми се отвориха този месец, а за момента мисля ,че е по важно да ги храня.Те контакт с други кучета нямат,много се страхуват,оня ден мина мини- пинчер -тип" бълха "на каишка и избягаха панически.
Новото при нас е ,че в сряда вечерта след работа ми се обади Евгения и се срещнах с цяла групичка много приятни млади хора от организацията за защита на животните.Показах им кученцата ,много ги харесаха и милите бездомничета доживяха някой да ги гушне,напълни ми се душата.Та дадох им двайсетина обяви да разлепят по кварталите и сега чакам обаждания,ама засега напразно.Как пък нито един човек не се обади,вече почвам да губя надежда...
Иначе кученцата лапат здраво,но днес ги намирам леко наплашени,като шумне нещо и подскачат,дано не ги е малтретирал някой.
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 May 2009 - 06:36 PM

Както и се съмнявах - тормозят ги клетите.3-4деца от кооперацията напълнили шишета с вода и ги пръскат" да ги къпели :eg_033: Помолих да не го правят,че се плашат животинките,ама не....Кученцата се крият под една кола паркирана в двора и толкова нещастни изглеждат,с подвити опашчици и уплашени очички.....А една жена(която искаше да ги трови) се показа на балкона и взе да се оплаква,че не можела да спи от джафкане,обадила се била в общината.
И караше децата да ги хванат кученцата,че тя не успява.Много ми е гадно.Регистрирах се и от домашният компютър да споделя,че ще се пръсна от притеснение...
User's Signature

Качена снимка

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни