Dog.bg Форуми : помогнете да спасим две кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

помогнете да спасим две кученца

#41 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 May 2009 - 03:20 PM

Не можеш ли да питаш някой с двор дали няма да се съгласи да ги гледа временно, докато им се търсят стопани, за което да им се заплаща определена сума (в София нали ги настаняват на хотел и плащат престоя им, когато няма къде да ги приберат). Ще помагаме за финансовата страна.

Друго, за съжаление, не ми хрумва.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#42 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 May 2009 - 03:39 PM

Показване на мнениетоwind, в May 27 2009, 04:20 PM, написа:

Не можеш ли да питаш някой с двор дали няма да се съгласи да ги гледа временно, докато им се търсят стопани, за което да им се заплаща определена сума (в София нали ги настаняват на хотел и плащат престоя им, когато няма къде да ги приберат). Ще помагаме за финансовата страна.

Друго, за съжаление, не ми хрумва.

Днес като дойде момичето от организацията да помогне за пудренето,ще попитам за такъв вариант- да дадем "Наем "на някоя баба с двор, и да минавам да ги храня.Ако е навита даже можем да минем да питаме из района.Каква сума мислите е нормално да предложим и дали ще има кой да помогне финансово.Леле чак се размечтах,че то ако намерим терен,и евентуално и парична помощ и ще може и да ги кастрираме.....
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#43 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2009 - 03:48 PM

Днес дойде момичето от организацията и ги напудрихме,първо Софка като по-доверчива,после Славка едва я хванахме-като видя че вършим такива съмнителни манипулации и стратегически се замуши под колата....
Обсъдихме варианта да плащаме за престой на някой с дворче,сега остава да намерим подходящ кандидат и да видим какви пари ще иска и дали ще съберем достатъчно...
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   maria_iv76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2009 - 04:11 PM

Бихте могли да питате баба ми мисля че може да се навие но не знам дали мястото е много подходящо на 14-ти полк е и е близо и до циг махала!Ако искате ще дам адреса на лс да видите мястото!

#45 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2009 - 04:23 PM

Показване на мнениетоmaria_iv76, в May 28 2009, 05:11 PM, написа:

Бихте могли да питате баба ми мисля че може да се навие но не знам дали мястото е много подходящо на 14-ти полк е и е близо и до циг махала!Ако искате ще дам адреса на лс да видите мястото!

ОК
User's Signature

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 10:04 AM

Днес не ме посрещнаха.... :ud_009: ,няма ги.....надявам се заради дъжда да са се скрили някъде...
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 10:04 AM

без да искам го изпратих 2 пъти,извинявам се.
Не издържам повече :zz_020: ,ще обиколя района да ги търся,сутринта нарочно направих повече пържени филии - и за тях по една,сега са ми в чантата надробени......и точно писах на момичето от групата че има надежда ида ходим да огледаме мястото....стискайте палци да се появят.
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 May 2009 - 12:18 PM

Дано да ги намерите и дано още днес да уредите престоя им някъде, че там където са сега очевидно дните им са преброени.

#49 Потребителят е офлайн   Dorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 29 May 2009 - 01:14 PM

Чери, какво става със сладурите? Появиха ли се? Сериозно се притесних като изчетох развитието на историята им. :(
Дано са се скрили само от дъжда. Пиши като ги откриеш. Подкрепям те искренно.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#50 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 02:29 PM

Слава богу,тука са :smile: като спря дъжда и се появиха и се метнаха да ми се радват,да не ви разказвам на какво ми направиха полата с тия кални лапи,ама не ми пука,важно е че са живи :af_089:
Утре ще ходим да се срещнем с бабата на maria_iv76 (на която искам да благодаря за съпричастността),ако не се намери доброволец от организацията мисля да взема щерката за морална подкрепа,ама ще е по-добре да сме повече,да види жената че сме сериозни ,а не съм примерно някаква си жена дето иска да и натресе 2 кученца....
User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 29 May 2009 - 02:31 PM

Уф, Слава Богу!!!
Успех ви пожелавам в търсенето на временен дом. Дано се получи.
:smile:

#52 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 29 May 2009 - 03:09 PM

Стискам палци да се получи!
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 03:38 PM

Благодаря на всички за подкрепата :ab_041: Туко-що получих и първото обаждане за кученцата,но ме питаха за мъжко дали няма :zz_020:
Защо все мъжки предпочитат хората....обещах да кастрираме....дано да дойде да ги види...на живо са по-големи сладури :wub:
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 04:16 PM

Само аз си пиша,ама трябва да споделя с някой който ме разбира(че хората около мен не биха пипнали бездомно куче и срещу заплащане)
Човека който се обади дойде с жена си и детето да ги гледат,детенцето много ги хареса,ама лошо че рият по градината :eg_033: Аз си мисля ,че всички рият,ама знам ли...Сега отидоха да гледат някакво мъжко куче(предпочитат мъжко )
Имали са канадска лисица,ама я отровил съседа.....
Ако се върнат кое да дам,което ми е по-любимо или другото..как мислите
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 29 May 2009 - 04:18 PM

Мисля, че душичките са още малки за кастрация. Не, че не кастрират бебета на по 3 месеца, но най-добре е това да се случи на около 7 месечна възраст.

А за задомяването се изисква време - не е задължително първият обадил се да ги вземе, може да не е много подходящ. Осигури ли им се безопасно временно място, ще можеш да изчакаш по-спокойно.

Късмет!
User's Signature

#56 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 May 2009 - 04:31 PM

Ехххххх .... че познато и тъжно! И как възнамеряват да предпазят новото кученце от злия съсед-отровител :eb_068: ?! Това е риторичен въпрос де. Ясно ми е, че някакви стопани макар и куци е по-добре от никакви точно в този случай ама просто ми става криво. Аз и не знам да има порода канадска лисица. И предишното им кученце е било безпородно ама някой хубавко ги е излъгал като им го е давал/продавал, колкото сега да имат претенции към следващото. Колкото до въпроса ти кое да дадеш щях да кажа по-доверчивото и лесно за хващане, че ако съседката утре пак реши да вика циганите да ги терминират да не им е лесно ама то и на мястото, където евентуално ще иде - съсед-идиот. Мъка!

#57 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 29 May 2009 - 07:17 PM

Нито едното не им давайте.
Най-добре е ако стане номера с бабата тя да ги приюти и да подбирате кандидати внимателно. Предполагам, че сте чели темата как да изберете стопанин, прочетете я още няколко пъти.
Цял живот ще се мъчите, ако сгрешите. Вярно е, че никой не е застрахован от грешка, просто бъдете по-внимателни и не им давайте кучето ей така. Нека дойдат, да го харесат и после ВИЕ им го занесете на място. За да знаете къде ще се намира.
Направете договор, има ги тук примерни във форума, ако откажат да подпишат, забравете ги.
Мечо Пух, къде беше писала наскоро по същата тема, че не се дава животно така, а само лично се носи на място?

#58 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 May 2009 - 07:35 PM

За съжаление в провинцията никой не се блъска за безпородни животни. А тези на улицата са без никакъв шанс дори. Чели сте че ги намират в чували на сметището. Нека даде някое в къща, в апартамент е почти сигурно, че скоро ще го изхвърлят като се изпикае или изяде нещо. Сложи Чери ти ваксините, обещай кастрация на женското. Че организация стои зад гърба ти и няма да забравиш бебето. Поне е някакъв шанс. разбирам притесненията ти и отчаянието, защото почти всекидневно съм в тази ситуация. Дано имат късмет малките, дано и ти имаш късмет, че да не се обезвериш и откажеш съвсем.
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2009 - 09:31 PM

Не се обадиха повече хората,явно са предпочели мъжкото,но не съжалявам много ,че ми се видяха резервирани и без мерак.Аз гушнах Софка,мислех,че ще я погалят по главичката поне,ама не я и докоснаха....пък на нея сърчицето и така биеше- ще изхвръкне......
Само ме е страх,че ако ги настаним някъде и вземат да правят бели или да джафкат,после няма как да ги върна обратно....
User's Signature

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 30 May 2009 - 10:46 AM

Показване на мнениеточери1, в May 29 2009, 10:31 PM, написа:

Само ме е страх,че ако ги настаним някъде и вземат да правят бели или да джафкат,после няма как да ги върна обратно....

Те са още мънички и може да им се огради местенце в двора, от което да не излизат. Така ще се ограничи вероятността да правят бели.

Наскоро гледах едно филмче (а източната философия говори за същото, но много по-завоалирано), в което обясняват как човек може да постигне всичко, стига да си го визуализира и да вярва, че това ще стане. Може да пробваш - не се изискват средства, само усилия. Ако си представяш ясно как малките се осиновяват и отиват в хубав дом и го вярваш така, все едно е станало, току-виж много скоро темичката ти се е преместила в хубавия раздел. Само не трябва да допускаш никакви мисли от рода на "Ами, това не е възможно, Няма как да стане" и т.н.

Опитвам да помогна някак, дори и с такива "налудничави" от западна гледна точка теории (в които аз обаче напълно вярвам)

:ba_025:
User's Signature

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема