Dog.bg Форуми : Грег с лъвското сърце

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Грег с лъвското сърце

#1 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 September 2009 - 05:36 PM

В изолатора Сеславци има мъжки кокер жълт, млад с наранена лапа.Търсят му се стопани.Моля ви помогнете му.
http://www.youtube.c...h?v=_tT2yKR3TZQ

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 September 2009 - 11:15 PM

Цитат(Lutchezar @ Sep 28 2009, 09:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За Кокера има много за писане.

Луд за връзване. Лигльо. Тича-скача- няма умора. Любвеобилен - целува, ближе, гали се като котка. Изкъпа се почти сам - аз само втривах шампоана. Луд е да си играе с котките, на тях им писна точно за 2 часа сега са се накатерили колкото може по-нагоре а той им свири отдолу нещастно. Мъчи се да се качи на леглото ама му е високо :-) Умира да си хапне хляб. Сухата храна нещо не му харесва. Млад - около 2 години някъде.

Здравословно - счупването е от най-гадните със срастване. Най-лесно - превръзки за да не разранява лапата. Още по-лесно - ампутация. Най-сложно - външна фиксация с рингове - прави се в "Син Кръст" - Стара Загора и ОВК - Варна. Само те са закупили необходимото оборудване. Предстои снимане на лапата, разпращане на снимките и консултации. След това ще се реши какво ще се прави. за последната операция си мисля че цената ще е полу-космическа, но понеже не съм проверил още нищо не мога да кажа.

Във нас ще му е трудно - става голяма лудница. Търси се кой ще го гледа преди и евентуално след лечението. Иска да е с хора, с животни му е някак скучно.

от тук

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 11:26 AM

Добри новини!

Счупването не е било сериозно. Лека травма придружена с изкълчване - понеже не е била оперирана навреме се е получило срастване. Операцията е съвсем реална - шансовете за възстановяване - доста големи!

Все пак не е зле да се посъберат малко пари за операцията и да му се търси дом!
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#4 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 October 2009 - 11:32 AM

Браво,много се радвам!Наистина чудесни новини mg_062.gif

#5 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 01:43 PM

Цитат(Lutchezar @ Oct 3 2009, 09:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Операцията е съвсем реална - шансовете за възстановяване - доста големи!

Това кой доктор го казва?

#6 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 05:36 PM

Лъчо, няма ли да го кръстиш, заслужва едно име, какво ще кажеш?

#7 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2009 - 10:12 PM

Ах, че хубава новина! поздравления за малкия дзвер! А в порядъка на колко парички ще е тази операция!? утре чакам заплата и пак ще дам нещичко за щурака :) наистина има нужда от име.. колко е голям според вета? защото аз споделям с приятели за него, да имам повече инфо, може да му излезе късмета, поне ориентировъчна възраст..
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 11:05 PM

Дано да не се лъжа, но този кокер живееше в блока до нас. Крачето му е така от много отдавна, ударила го е кола-ако не се лъжа от около 2 години. Стопаните му не го заведоха на лекар и ...От пролетта искаха да го дадат някъде, но без резултат. Виждах го всеки ден-игрив, жизнен, кипи от енергия! От известно време наистина не го виждам и даже се чудех какво се е случило с него.Не виждам и собствениците му за да попитам. Много жалко ако наистина е той dh_188.gif Ако става въпрос наистина за това куче, мога само да кажа, че тези хора, ако можем така да ги наречем, са се "отървали"по-много грозен начин eg_033.gif Не мога да проумея как спят спокойно, а милото кученце.....ДАНО има късмет и наистина намери своите хора!

#9 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2009 - 11:51 PM

Цитат(hrisi14 @ Oct 6 2009, 09:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Дано да не се лъжа, но този кокер живееше в блока до нас. Крачето му е така от много отдавна, ударила го е кола-ако не се лъжа от около 2 години. Стопаните му не го заведоха на лекар и ...От пролетта искаха да го дадат някъде, но без резултат. Виждах го всеки ден-игрив, жизнен, кипи от енергия! От известно време наистина не го виждам и даже се чудех какво се е случило с него.Не виждам и собствениците му за да попитам. Много жалко ако наистина е той dh_188.gif Ако става въпрос наистина за това куче, мога само да кажа, че тези хора, ако можем така да ги наречем, са се "отървали"по-много грозен начин eg_033.gif Не мога да проумея как спят спокойно, а милото кученце.....ДАНО има късмет и наистина намери своите хора!

Ужас! това е направо... нямам думи! но според мен има доста съвпадения, за да не е то. може да се каже, че е извадило късмет милото, то с такива стопани, по-добре да си на улицата. дали случйно си спомяш как се е казвал пакостника, поне името може да си харесва, пак ние тук нали за име говорихме...значи е поне на две годинки... ех съдба, лоши сме ние хората, лоши, многооо лоши..
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 11:58 PM

Честно да си кажа не го даже и знам, защото просто не контактувах с тези хора - те са едни особняци... Но още утре ще попитам другите кучкари и ще пиша. И аз смятам, че има много съвпадения, еднакво счупване, та даже и една и съща лапичка.Ще попитам и за възрастта ако някой от тях я знае.
Само ако наистина е той - да ви кажа въобще не му пречеше лапичката да търчи с другите кучета. От време на време му превръзваха крачето, но много пъти си беше без превръзка. Наистина изглеждаше, че уж се грижеха за него и после като чух, че искат да го махнат ми стана много тъпо и искрено се учудих, защото като минеш през някакво премеждие с животинчето си - то ти става още по-скъпо. Но хора всякакви, уви.

#11 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2009 - 12:39 PM

Да наистина ще е добре да разберем името му и колко годишен е ориентировъчно.За пари и аз чакам заплата другата седмица ще се отчета.Много се радвам че счупването не е сериозно. af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 01:51 PM

Засега кодовото му име е "Бенджи". В 2 часа беше натирен да спи в коридора защото се съдра да лае котките и вдигна блока във въздуха. Иначе си е ОК. Имаше сериозен кръвоизлив в окото като го взех / кърваво червено всичко като вдигнеш клепача/, вече почти не си личи. вчера му беше първото захапване, днес се опита още няколко пъти - залага се да му подстрижа това-онова и той протестира. Особено е чувствителен на тема уши. Лошото е че с котките се кара само когато и аз съм в стаята. Снимах го днес, по-късно ще пусна снимки. Много е луд :-)

Да добавя :около 4-5 години по зъбен статус, но може да е на 2 може и да е на 7 - нали знаете как е - всичко е строго индивидуално...
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#13 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 07 October 2009 - 01:57 PM

Цитат(Lutchezar @ Oct 7 2009, 11:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Засега кодовото му име е "Бенджи". В 2 часа беше натирен да спи в коридора защото се съдра да лае котките и вдигна блока във въздуха. Иначе си е ОК. Имаше сериозен кръвоизлив в окото като го взех / кърваво червено всичко като вдигнеш клепача/, вече почти не си личи. вчера му беше първото захапване, днес се опита още няколко пъти - залага се да му подстрижа това-онова и той протестира. Особено е чувствителен на тема уши. Лошото е че с котките се кара само когато и аз съм в стаята. Снимах го днес, по-късно ще пусна снимки. Много е луд :-)

Да добавя :около 4-5 години по зъбен статус, но може да е на 2 може и да е на 7 - нали знаете как е - всичко е строго индивидуално...

На мен ми изглежда много бебешорест на снимките,с този бебешки пухкав перчем...Какво стана с крачето,ще се оперира ли?
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#14 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 04:24 PM

Цитат(magitt @ Oct 7 2009, 11:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Да наистина ще е добре да разберем името му и колко годишен е ориентировъчно.За пари и аз чакам заплата другата седмица ще се отчета.Много се радвам че счупването не е сериозно. af_089.gif

Днес разпитах кучкарите около блока и наистина се оказа, че става въпрос за този кокер. Преди известно време собственика е казал, че е закарал кучето в кучкарника-така се е изразил когато са го попитали къде е.
За името - казва се Грег и е на 3 години и половина. Не мога да проумея какво са направили тези хора, но..........Факта е,че това младо и енергично куче е в Сеславци. Дано има късмет.

#15 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2009 - 04:48 PM

Е, нали вече не е там Грегиту, а в лапите на Лъчо. Има нужда от помощ за операцийката. Аз се запознах с него на живо, веселяк голям е той.

#16 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2009 - 04:50 PM

Ако Лъчо не го беше взел, досега щеше да е евтаназиран Грег. Сеславци не е хотел, за да си стои просто така, а и с това краче го водеха без перспектива за осиновяване - което си е така.
Особено след като германките - Ренате Бергандер и Хайди Пикел са били в изолатора и са направили забележка, че има по много кучета в клетките, казали са за "нелекувано кокерче" и т.н., сума ти кучета изчезнаха - евтаназирани са най-вероятно. И за кокера ми казаха - взимайте го, или ще трябва да го приспим.

#17 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2009 - 04:54 PM

Добре че има и такива хора които да спасяват кучета. Не мога да си представя как ще евтанизират кучета.Да убият кокер те са болни....
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2009 - 04:03 PM

Всичко се избива в Сеславци :(
Няма да е първият затрит кокер.

Подпалиха ми телефона за него, но всички го искат като се оправи, да имал ваксини и паспорт и гаранция че няма нищо да му има.... Последното направо ме уби - "аз да не съм врачка" - това беше и отговорът ми.

Мръсната гад се чувства като стопанин и адски ми тормози ктараците, а единия е с пневмония и става лудница. Няма ли някой кокер-манияк да го приюти?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2009 - 04:32 PM

"Инвалида" ми порути къщата. Днес съседи ме търсеха по спешност защото у нас било "клане" - пак се е гонил с котараците, като се прибрах - всичко беше нормално, в смисъл живи-здрави, само все едно Стас и Нели са били у нас.

Иначе вижте го колко е кротък:

User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   bebko suri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2009 - 05:45 PM

Здравей, бих искала да ти помогна, ако искаш. Аз ползвам услугите на клиниката към ветеринарномедицински университет Стара Загора, ако искаш мога да се обадя да питам, може да се видим да го заведем там и да ти помогна със средства, за да помогнем на животинчето. Не знам какви са тези хора, които са си изхвърлили животното с ясната идея че не го оставят в хотел, а на място, където вероятността да го убият е повече от голяма. И не знам, защо хората предпочитат да вземат едно животно здраво и с гаранции, че няма да се разболява, че то ако знаехме , кога какво ще става! пиши ми ако искаш на лични.

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни