Dog.bg Форуми : Грег с лъвското сърце

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Грег с лъвското сърце

#41 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 December 2009 - 12:34 PM

А някой изобщо говорил ли е с Лъчезар - кучето изобщо при него ли е, търси ли дом, оперирано ли е и т.н.?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#42 Потребителят е офлайн   iva... Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 December 2009 - 12:38 PM

Цитат(bushkata @ Dec 20 2009, 12:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А някой изобщо говорил ли е с Лъчезар - кучето изобщо при него ли е, търси ли дом, оперирано ли е и т.н.?

Не, за съжаление не е звъняла. Аз специално не съм защото нямам възможност да го взема и да гледам два такива вагабонта сладки на едно място в апартамента си и затова не съм му звъняла, но и тя не е.

#43 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 December 2009 - 01:00 PM

Ами преди да се търси дом, трябва да се знае дали има нужда от такъв :))))))))) Можеш да се обадиш и да кажеш, че му търсиш дом, а не че искаш да го вземеш.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   iva... Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 02:13 PM

Но аз смятам, че се изразих пределно ясно в предните си постове, а именно, прочетох за проблема, потърсих хора, открих едно момиче което се заинтересува, и двете се опитахме да се регистрираме, тя от нейния компютър, аз от своя. Аз успях а тя не и естествено, аз потърсих координати. Намерих ги и й ги дадох, за да се свърже и да разбере какво е положението и да се задейства, защото тя беше човекът потърсил чрез мен координатите ви . След това и се обадих, за да разбера какво се е случило и чух разни други обяснения и т.н... Почувствах се отговорна да ви обясня и го направих. Смятам, че каквото се е изисквало от мен съм го сторила и то по своя воля без някой с нещо да ме е задължавал. Ако успея да попадна на по- сериозно същество, за мен няма да има по- голяма радост от това, но както казах, вече и аз незнам към кой да се обърна, затова ви казвам да продължите нататък до пълното изясняване и разрешаване на случая. Хубав ден ви желая!

п.п. Никъде не съм писала че аз искам да го взема, не че не искам, ако можех щях да го направя, но обясних защо не мога, а именно, твърде тясно ще ми стане в апартаментчето с две такива мъжки кучета, а и не на последно място, ако го взема ще се наложи на мен да ми търсите дом защото ще ме изгонят от дома. Не всички в един дом мислят еднакво за съжаление.

#45 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2009 - 11:29 PM

Какво става с Бенджи/Грег?
User's Signature

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2010 - 01:29 PM

Видях за фалита на Лъчезар и съжалявам много,но какво става с кокера Бенджи/Грег?
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2010 - 02:30 PM

http://forum.dog.bg/...=20#entry742287
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#48 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2010 - 05:47 PM

Засега е на добро место, размина му се фалита, но се бавят с операцията - нещо не ми вяърат, някакъв доктор им казал че е на година и половина, че счупването е скорошно, едвам ги убедих да се кротнат малко, дадох им снимките и ги пратих да обикалят по светилата. Имам лошото чувство че накрая пак ще дойде при мен, но в момента там е по-добре от при мен.

Чак сега прочетох коментарите по-горе. Звъняха ми разни хора, преди всичко момичета. Никой така и не дойде да го види. Кучето е МНОООГОО диво, не е за всеки. На аматьор за нищо на света не бих го дал. На някой който го е страх от куче - също. Видяхме се за малко преди празниците - той беше в колата, като ме видя тръгна да кърти за да дойде при мене - явно ме е признал, но за съжаление докато имам други кучета и котки няма никакъв шанс да живее при мен :( Особено с този характер :(
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#49 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2010 - 11:05 PM

Дано в този дом да намери истинските си стопани. af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   slavena_vn Икона

Публикувано: 17 January 2010 - 05:57 PM

Ако мъника се нуждае от дом все още, мога да му предоставя такъв :) Но имам нужда от информация какво става с него и дали е минала операцията.

#51 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2010 - 11:59 AM

Новите му стопани отложиха операцията за пролетта.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#52 Guest_Боряна_*

• Група: Гости

Публикувано: 28 February 2010 - 07:40 PM

Кокер се намира във входа на бл. 202 вх 3. на булевард Бъкстон. Счупен крак и кръв по крачето.
Това ни казаха по телефона. Ще отидем да го видим и ако се налага ще го закараме в лечебница.
Ако ви липсва кокера моля обадете се 0878132226 Боряна
По-късно ще се опитам да сложа и снимка.

#53 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 07:52 PM

Предполагам, че е този?
User's Signature

#54 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 08:56 PM

http://forum.dog.bg/-t31792.html
http://forum.dog.bg/-t32457.html

За втори път го намират. И това са само случаите, за които е писано тук. Предполагам, че кучето просто си се разхожда само. Всъщност дали изобщо го прибират? Кога отново ще се озове в Сеславци?
User's Signature

#55 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 February 2010 - 08:59 PM

И нали щеше да се оперира, уж пари бяха събрани
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   enokitake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 09:02 PM

Същия сладур. Счупването е толкова старо, че момчето има голям мазол, където се подпира.
Намерихме къде живее сега. Нещо като автосервиз, или поне има много коли в двора, срещу блок 1 на булевард Бъкстон. Изглежда живее и във вътрешните помещения, но през повечето време споделя двора с една позната на квартала кучица - Бетина. Така и се е изгубил - двора е отворен. Кучето изглеждаше добре като изкючим крачето. Малко е проклет, но според мен е въпрос на отношение към него това да се промени. Групата, която се заформи по издирване на дома на кокера би се включила в плащането на операцията на животното, като след това му се потърси малко по-добър дом. Въпросът ми е - има ли някакви иследвания и приблизителна оценка на това колко ресурс - време и пари, ще отнеме да се оправи крачето на кокера и да се социализира от специялист?

#57 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 09:07 PM

На кучето е правен преглед в клиника Бест Вет. Ако попитате там ще ви кажат мнението на лекарите - ще си спомнят за него. Възможно е да е посетил и друга клиника,не знам. Ще е добре ако някой има информация да пише.
Кучето явно има поведенчески проблем, прдполагам, че първончално и за това е изхвърлен. Кокерите, осоебно мъжките много си патят от това. Имат умиляващ вид и тежък характер. Повечето стопани не успяват да се справят и кучето става неконтролирумено.
Освен, че ще има нужда от специалист, ще са му нужни и подготвени стопани.
Ако нистина се ангажирате да му търсите нов дом би било трудно, но фантастичен шанс за него. До сега не е имал такъв, той на практика е бездомен. Въпрос на време е да бъде прегазен от кола или наранен от човек.

п.п. В общата банкова сметка за него (ако не бъркам) все още седят 60 лв - за операцията, която така и не му беше направена, можете да ги ползвате ако се захванете с тази отговорност. Имаше и още пари за тази операция, но те вече са взети...
User's Signature

#58 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 09:26 PM

Сигурна съм, че ако се заемете с тази задача, тук във форума ще се намерят много хора, които ще помогнат, за да може най-после момчето да попадне в подходяща обстановка, в нов дом и при хора, които ще ги е грижа!
Аз лично бих помогнала с малко трохички и така, малко по малко ще стане работата!
Никой всъщност незнае как би се държал той ако е в дом, където му се отделя нужното време и внимание...
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   enokitake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 09:28 PM

Има проблвм с поведението, за това му трябва сериозна помощ. Развил е агресия, към всичко, което смята, че го застрашава.
За операцията, ще помислим, ще проверим и ще пишем тук. До колкото разбирам, трудната част е след оперативната - продължителна физиотерапия?

#60 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 09:32 PM

Цитат(enokitake @ Feb 28 2010, 09:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Има проблвм с поведението, за това му трябва сериозна помощ. Развил е агресия, към всичко, което смята, че го застрашава.
За операцията, ще помислим, ще проверим и ще пишем тук. До колкото разбирам, трудната част е след оперативната - продължителна физиотерапия?

ок, сигурна съм, че и двата проблема могат да бъдат решени макар и с продължителни занимания - както поведението, така и физическото му състояние.
Пишете като има новини. Много ще се надявам, че кучето ще е добре.
User's Signature

Качена снимка

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема