Преди време си пожелах да открия мъниците на двете майки, в района където живея, за да ги снимаме и да дам възможност на хората да си харесат верен приятел, а на малките да не останат бездомни, както майките им. За едната вече сме пуснали
тема.
А сега за другата майка:
Миналото лято я видях за пръв път да се разхожда свободно и беше с нашийник, огледах за човек с нея, но не видях и реших, че е някъде наблизо но извън полезрението ми. Започнах да я засичам все по-често, довери ми се, харесаха се моя хайван и винаги, когато се засечем, пада голяма веселба.
Всички кучкари в района я познават, защото всички я харесват и я хранят, но дотук с добрите новини. Мама Тереза (така я наричат) не е кастрирана

. И сега идва ред на второто кучило, откакто е тук. Сутринта позната ми показа, къде е довела кутретата. Незнам как е преценила, че най-безопасното място за тях е от вътрешната страна на гумата на товарен бус, който е спрял за малко за да зареди близкия магазин

. С жената ги преместихме на относително безопасно, но доста несигурно място,защото е до не особено оживена, но все пак улица. Сега си имат малко кашонче и паничка с вода. След час отидох с консерва и заварих следната картинка - маймуните спят кротко, това че съм там, да не ги занимава

, само леко подушиха въздуха, докато не отворих консервата и тогава се почна едно мляскане, а подочувах и ръмжене

.
Сега следва най-трудното: Кой иска да си гледа бездомниче от майка дратхаар? Двете от тях изключително приличат на Тереза, а едното е черничко. За таткото не се сещам, кой от бедомните юнаци, да заподозра

.
Вероятно утре ще успеем да ги снимаме, стискайте палци всичко да е наред.