Dog.bg Форуми : Тереза и трите й бебета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Тереза и трите й бебета

#1 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 02 April 2010 - 04:56 PM

Преди време си пожелах да открия мъниците на двете майки, в района където живея, за да ги снимаме и да дам възможност на хората да си харесат верен приятел, а на малките да не останат бездомни, както майките им. За едната вече сме пуснали тема.
А сега за другата майка:
Миналото лято я видях за пръв път да се разхожда свободно и беше с нашийник, огледах за човек с нея, но не видях и реших, че е някъде наблизо но извън полезрението ми. Започнах да я засичам все по-често, довери ми се, харесаха се моя хайван и винаги, когато се засечем, пада голяма веселба.
Всички кучкари в района я познават, защото всички я харесват и я хранят, но дотук с добрите новини. Мама Тереза (така я наричат) не е кастрирана dh_188.gif . И сега идва ред на второто кучило, откакто е тук. Сутринта позната ми показа, къде е довела кутретата. Незнам как е преценила, че най-безопасното място за тях е от вътрешната страна на гумата на товарен бус, който е спрял за малко за да зареди близкия магазин dh_188.gif . С жената ги преместихме на относително безопасно, но доста несигурно място,защото е до не особено оживена, но все пак улица. Сега си имат малко кашонче и паничка с вода. След час отидох с консерва и заварих следната картинка - маймуните спят кротко, това че съм там, да не ги занимава md_064.gif , само леко подушиха въздуха, докато не отворих консервата и тогава се почна едно мляскане, а подочувах и ръмжене ab_041.gif .
Сега следва най-трудното: Кой иска да си гледа бездомниче от майка дратхаар? Двете от тях изключително приличат на Тереза, а едното е черничко. За таткото не се сещам, кой от бедомните юнаци, да заподозра smile.gif .
Вероятно утре ще успеем да ги снимаме, стискайте палци всичко да е наред.
User's Signature

#2 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 April 2010 - 10:14 PM

Исках само да споделя, че си имаме три самотни момченца. Тази вечер се надявах мама да ги е открила или поне да ги търси около мястото. А те бяха невъзможно гладни - същински ламички :)
User's Signature

#3 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 April 2010 - 05:45 PM

Моля, модератор да смени заглавието на темата, защото мама прилича повече на курцхаар, почти като това на снимката, само че с повече бяло.
Трите момченца:
Линк1 Линк2 Линк3 Линк4 Линк5 Линк6
User's Signature

#4 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 April 2010 - 06:47 PM

Цитат(klarisss @ Apr 3 2010, 05:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моля, модератор да смени заглавието на темата, защото мама прилича повече на курцхаар

Пусни поне една снимка на мама, която може да се окаже, че не е никаква порода.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 April 2010 - 07:11 PM

Малко доверие в преценката ни, на всички нас, които се грижим и за нея. Определено мама е порода или най-малкото единия от нейните родители е. Но нямахме шанса да се появи тази сутрин, а аз нямам фотоапарат. Все пак, и да няма порода, със сигурност изглежда като кучето на снимката, с разликата, че има бели петна.
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2010 - 10:23 PM

"Поне единия е", не означава, че кучето има порода. Ако тя е "само прилича", а бебетата е ясно, че съвсем не са порода, то при това положение кой на какво и в колко процента прилича е без никакво значение.
Има мама с бебета без порода. Но в заглавието има обявена порода. Това е порочна проктика. Говорено доста пъти тук защо.
Ще се "доверя на преценката ти". След снимката - ще се доверя и на моята, според която ще бъде редактирано заглавието.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#7 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 April 2010 - 12:34 AM

Няма проблем. Но не съм я снимала досега, иначе да й бях пуснала тема за осиновяване, за снимките разчитам на други хора, и майката не съобразява присъствието си с това. Колкото до породата - това не е моя преценка и не съм решила на своя глава че е .....хаар, а всички които са имали контакт с кучето.
След тази вечер съм по-спокойна за бебетата, защото мама ги е намерила и по-притеснена за поведението й към минувачите около тях.
П.П. Оспамихме доста, но ще те помоля да не изкривяваш или изопачаваш, защото написах Малко доверие в преценката ни. Отново ще повторя, че само повтарям мненията на кучкарите, които я познават, за породата й.
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 April 2010 - 11:11 PM

темата за трите малки кученца. Неведоми са решенията на кучешките майки и поради тази причина от понеделник вече не са там, където ги оставихме.
А ето я и мама
Първо силно се надявах да е на някого и просто да я пускат да си се разхожда сама. После предположих, че все пак някой се грижи за нея (най-малкото храна и подслон), но и това няма как да е възможно вече, предвид обстоятелствата, че всички кучкари я познаваме и я храним.
Тереза е едно деликатно и мило същество, спокойна е и преследва само пилета и заплашващи децата й други бездомници (странното е, че към домашни няма същото отношение). Както е видно от снимките не е в първа младост. Това което можем да правим за нея е да я храним, обезпаразитяваме и хормонални таблети срещу разгонването (след двете й раждания dh_188.gif ), и да я погушкаме, когато можем. Това което й е нужно е някой да я направи свой любимец, да я обича и да се наслаждава на присъствието й и тя ще му отвърне подобаващо,както е била допреди почти две години (тогава се появи в района).
Късмет на момичето!!!
Признавам си, че от всички бездомни в района тя ми е слабост и ако имах възможност, моя хайван нямаше да е единствен любимец md_064.gif

User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   Andriana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 11:48 PM

Моля Ви, не и давайте хормонални таблетки, а я кастрирайте, не е много скъпо. Тези хормонални препарати предизвикват рак. Опасни са много, знам го от опит. Прекрасно животно е и не заслужава и да страда и допълнително. Късмет!

User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#10 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 April 2010 - 11:52 PM

Напълно съм съгласна с вас, само че според една от "гледачките" ветеринар изказал мнение, че тя няма да издържи операция. Наемам се, ако някой изяви желание да я приюти поне за 36 часа след операцията или докато премине критичния период, да я заведем на лекар и той да изкаже мнение.

User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2010 - 12:50 AM

Като начало я заведете на лекар, ако е нужно - той ще прецени, да се направят изследвания и да се реши, дали ще издържи операция.
Аз по снимките не мога да преценя, но не ми изглежда никак възрастна.
User's Signature

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни