С куче на море и планина.
Публикувано: 17 July 2009 - 09:02 PM

Вилите им стоят празни, ама май по-добре празни, отколкото някое домашно куче да се появи със стопаните си "в района на вилното селище"

Логично би било, разбира се, да се поставят някакви условия, за да не пречат кучетата на другите почиващи, ама чак пък "Забранява се"?!

Ами празни да си стоят, и фалитчето не е далече...
А уж сме в пазарна икономика.

Снимката е от вилно селище "Романтика"
Публикувано: 17 July 2009 - 09:14 PM
rimela, в Jul 17 2009, 10:02 PM, написа:
Жалко

Бях си набеляза тия вилички за една почивка на язовира...

Публикувано: 19 July 2009 - 12:22 PM
rimela, в Jul 17 2009, 10:02 PM, написа:

Вилите им стоят празни, ама май по-добре празни, отколкото някое домашно куче да се появи със стопаните си "в района на вилното селище"

Логично би било, разбира се, да се поставят някакви условия, за да не пречат кучетата на другите почиващи, ама чак пък "Забранява се"?!

Ами празни да си стоят, и фалитчето не е далече...
А уж сме в пазарна икономика.

Снимката е от вилно селище "Романтика"
Не само стоят празни, обаждах им се преди 2 седмици, много ни се ходеше там тримцата... Така ме отрязаха, и с такъв тон, все едно съм им изяла закуската, обеда и вечерята....
Публикувано: 19 July 2009 - 04:53 PM
Публикувано: 19 July 2009 - 05:31 PM
Те там от години си имат куче-пазач Роко, огромен рошав пес, нещо от шнауцер има в него. Хранят го си риба, можеше да преплува язовира след лодката на стопанина си - страхотно куче! Жалко, че вече остаря...
Та Роко винаги се е разхождал свободен около вилите, не е агресивен, но е достолепен мъжкар и не търпи досадници.
Та един ден си спял той под пейката, а подпийнал летовник се опитал да го погали и го стреснал. В резултат - откарали мъжа в Доспат да му шият ръката. Сигурно са имали бая неприятности покрай тази история, та решили мъдро - Роко на верига и никакви други кучета във вилното селище!
А място там бол да му направят заграждение, за да си седи там, докато има посетители - няколко месеца в годината, да си го разхожда стопанинът му наоколо - планина голяма. През останалото време на годината да го оставят отвързан да пази, щом трябва.
Ама на - измислили решение - "забранява се"! Роко е тъжен вързан - видяхме го заедно с новия им пазач, явно негов син, и той на верига...
Посетители няма - нито с кучета, нито без кучета.
Много "мъдро", ама това е положението... толкова им е акълът!

А иначе аз съм била там с куче преди забраната - имаше и други всякакви, ставаше голям купон!
Публикувано: 19 July 2009 - 07:15 PM

Решихме да ходим на Кум Кашла (плажа) , той е на 3 км от Китен , няма много хора и е много спокойно.От скоро има спасители и табела , че е забранено за кучета .Въпреки това има доста кучовци - 1 голдън , 1 лабрадор, 1 пудел , 1 шнауцер,1 немска овчарка и още 2-3

Публикувано: 19 July 2009 - 07:32 PM
За съжаление, обаче там се строй огромен комплекс и пусковия му срок е 2010 и май за догодина няма да е така.... Все пак, се надявам да не успеят и ако е така догодина 100% пак сме на същото място!
Публикувано: 19 July 2009 - 09:31 PM

Публикувано: 20 July 2009 - 09:36 AM

Е хайде де - ние ще сме там първите две седмици на август

Ще видим , че вчера се върнахме от морето и не се знае все още кога ще ходим и дали ще ходим

Публикувано: 20 July 2009 - 10:03 AM
Значи попския плаж 100% става за кучета ? Има ли камъни/водорасли/медузи по плажа и в морето ? Да не става изведнъж дълбоко, че моята дунда леко я е страх

Аз нямам много свеж спомен къде се намира този попски плаж, но все ще го намерим.
Миналата година ходихме на нестинарка ... и попринцип си имаше табела забранено за кучета, само накрая имаше съвсем малко неохраняема зона, и от време на време имаше някое куче там.
Сега се връщаме от Черноморец.
На централния плаж в края до скалите има нудисти, но е спокойничко и става за кучета. Пясъка е едър и има водорасли.
Имам доста снимки да покажа.
На другия край на плажа пак има малка зона без чадъри и там е доста населено. Плитко е и на кучето ми много му хареса. Има много хора и много деца, но Парис се оказа кротка, никой нищо не ни каза. И без повод я пусках да си подскача.
снимка
На Градина също се е попренаселил плажа - но там хората са от 'друга порода', със собствени чадъри, на палатки, има много кучета и никой не прави проблем.
Публикувано: 20 July 2009 - 10:16 AM
А за Градина - на Арапя е същото :). Има много кучовци, които доволно се радват на водата, без някой да пищи "Аааа, куче, махнете го, махнете го...."
Публикувано: 20 July 2009 - 05:26 PM
Знаете ли как пуска косми далматина? И какви косми? Малки, твърди и къси, които нямат почистване. А виждали ли сте далматин на хотел? Аз съм виждала. Не само далматин, а много кучета. Снимки от една много далечна вече изложба. Снимки вътре в стаите - всички кучета, без изключение бяха налягали по леглата. Леглата застлани с одеялата на хотела. Всички знаят, че бельото се сменя след всеки клиент, одеалата не (аз когато пътувам винаги си нося мои, щото ме е гунс). Но ми е интересно за няколкото нощи в този хотел, как точно ще си почистят одеалата после от космите кучешки? Не е въпрос само до пране - те се набиват и е трудно (невъзможно) да се почистят. Няма да ви обяснявам - всички имате кучета и имате подобни одеала, които са набъкани с косми, особено тези с късокосместите. И как ще погледне на поодобно одеало следващия клиент?
Аз ако съм собственик на хотел няма да пусна дори 2 кг куче никога повече.
Ако сте в някой супер скъп хотел, в който цената на стаята е такава, че после ако решат, могат и ново одеало да си купят или да сменят изгризаната лайсна на пода, само за да не ви загубят като клиент - то в това вилно селище нещата не седят така.
Така че, не само тези, които забраняват са криви.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 20 July 2009 - 08:48 PM
Знаете ли как пуска косми далматина? И какви косми? Малки, твърди и къси, които нямат почистване. А виждали ли сте далматин на хотел? Аз съм виждала. Не само далматин, а много кучета. Снимки от една много далечна вече изложба. Снимки вътре в стаите - всички кучета, без изключение бяха налягали по леглата. Леглата застлани с одеялата на хотела. Всички знаят, че бельото се сменя след всеки клиент, одеалата не (аз когато пътувам винаги си нося мои, щото ме е гунс). Но ми е интересно за няколкото нощи в този хотел, как точно ще си почистят одеалата после от космите кучешки? Не е въпрос само до пране - те се набиват и е трудно (невъзможно) да се почистят. Няма да ви обяснявам - всички имате кучета и имате подобни одеала, които са набъкани с косми, особено тези с късокосместите. И как ще погледне на поодобно одеало следващия клиент?
Аз ако съм собственик на хотел няма да пусна дори 2 кг куче никога повече.
Ако сте в някой супер скъп хотел, в който цената на стаята е такава, че после ако решат, могат и ново одеало да си купят или да сменят изгризаната лайсна на пода, само за да не ви загубят като клиент - то в това вилно селище нещата не седят така.
Така че, не само тези, които забраняват са криви.
Съгласна съм !

Публикувано: 20 July 2009 - 09:12 PM
Никой не е крив, разбира се - всеки си решава за себе си и се е прав!
Щом не може - значи не може, те си търсят други клиенти, а ние с кучетата - други варианти за летуване.
За одеялата - не бях се замисляля, защото моето куче е дългокосместо и ръси косми навсякъде, когато сменя козина, но прахосмукачка обира всичко, не се набиват никъде, както тия на късокосместите.
Но ако се замисли човек - има пликове за одеяла, които го покриват отвсякъде. Та има ли желание, търси се решение. Ама кой както си реши - дали му е изгодно. В това селище цената за наемане на вила е 120лв за денонощие, а само по информацията тук в темата те загубиха клиенти за две-три вили за по няколко дни (нашата за седмица), с по едно куче във всяка. Цената на едно родопско одеяло е към 30лв.
Та за това се чудя - реално оценени ли са неудобствата, свързани с посрещане на гости с кучета, или се робува на предразсъдъци - "Куче? О, не, в никакъв случай!"
Просто така - по презумпция, защото са убедени, че "куче" = "проблеми".
А че има и клиенти всякакви - убедих се миналото лято, като наехме стая за няколко дни в селска къща около Трявна. По телефона, докато резервирах стаята, казах на хазяйката, че имаме куче. Телефонът замлъкна - подухах в слушалката, разменихме си "Ало - Ало" и повторих - "Имаме куче!"
В отговор - "И какво от това, и аз имам!"

Линда тъкмо сменяше козина, та като пристигнахме - извиних се на жената, че ще й оставим косми. Тя едва не ми се изсмя в лицето и ми разказа за една своя клиентка, която наела стая при нея, за да почине пътьом от града, от който си е взела кученце. Бебока бил на месец и половина, стоял си в стаята, щото нямал ваксини, за хигиенни навици не попитах, ама то беше ясно. Е те това не бих направила никога!

А хазяйката се похвали, че пак й се обадила и тази година, резервирала стая за август - с кучо, разбира се! Беше много доволна, че й е харесало и пак ще дойде, а аз й пожелах кучето вече да се е научило да стиска...
Та кой как си реши, ама според мен летуване без домашния любимец - "Не, благодаря! Плащам си, но искам с кучо!"

Публикувано: 20 July 2009 - 10:41 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com