Dog.bg Форуми : С куче на море и планина.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (46 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С куче на море и планина.

#421 Потребителят е офлайн   miass Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 July 2009 - 06:50 PM

А това означава ли че другите плажове са забранени за кучета?
User's Signature

Качена снимка

#422 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 July 2009 - 07:02 PM

Всички плажове, дадени на концесия и охраняеми, са забранени за нашите лщбимци, но само през работното време т.е от около 9АМ до около 17РМ.
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#423 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2009 - 09:02 PM

Чудя се докога ще четем такива табели
Прикачена снимка
Вилите им стоят празни, ама май по-добре празни, отколкото някое домашно куче да се появи със стопаните си "в района на вилното селище" :ud_009:
Логично би било, разбира се, да се поставят някакви условия, за да не пречат кучетата на другите почиващи, ама чак пък "Забранява се"?!
:dh_188:
Ами празни да си стоят, и фалитчето не е далече...
А уж сме в пазарна икономика.
:dry:
Снимката е от вилно селище "Романтика"

#424 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 09:14 PM

Показване на мнениетоrimela, в Jul 17 2009, 10:02 PM, написа:

Жалко :dry:
Бях си набеляза тия вилички за една почивка на язовира... :dh_188:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#425 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2009 - 12:22 PM

Показване на мнениетоrimela, в Jul 17 2009, 10:02 PM, написа:

Чудя се докога ще четем такива табели
Прикачен файл 100_1309.jpg
Вилите им стоят празни, ама май по-добре празни, отколкото някое домашно куче да се появи със стопаните си "в района на вилното селище" :ud_009:
Логично би било, разбира се, да се поставят някакви условия, за да не пречат кучетата на другите почиващи, ама чак пък "Забранява се"?!
:dh_188:
Ами празни да си стоят, и фалитчето не е далече...
А уж сме в пазарна икономика.
:dry:
Снимката е от вилно селище "Романтика"

Не само стоят празни, обаждах им се преди 2 седмици, много ни се ходеше там тримцата... Така ме отрязаха, и с такъв тон, все едно съм им изяла закуската, обеда и вечерята....
User's Signature

Качена снимка

#426 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 July 2009 - 04:53 PM

Тц, това е... Повечето хора мислят че животните ни са някакви мръсни, болни заразяващи с всичко, невъзпитани... Лошото е обаче, че много малко хора отиват на почивка без домашния си любимец, което е зле за тях. Ако искат посещения трабва да има и компромиси, иначе не губим ние а тези хора.
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#427 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2009 - 05:31 PM

Специално за това вилно селище "Романтика" историята на забраната за кучета е такава, поне както ми я разказаха местни:
Те там от години си имат куче-пазач Роко, огромен рошав пес, нещо от шнауцер има в него. Хранят го си риба, можеше да преплува язовира след лодката на стопанина си - страхотно куче! Жалко, че вече остаря...
Та Роко винаги се е разхождал свободен около вилите, не е агресивен, но е достолепен мъжкар и не търпи досадници.
Та един ден си спял той под пейката, а подпийнал летовник се опитал да го погали и го стреснал. В резултат - откарали мъжа в Доспат да му шият ръката. Сигурно са имали бая неприятности покрай тази история, та решили мъдро - Роко на верига и никакви други кучета във вилното селище!

А място там бол да му направят заграждение, за да си седи там, докато има посетители - няколко месеца в годината, да си го разхожда стопанинът му наоколо - планина голяма. През останалото време на годината да го оставят отвързан да пази, щом трябва.
Ама на - измислили решение - "забранява се"! Роко е тъжен вързан - видяхме го заедно с новия им пазач, явно негов син, и той на верига...
Посетители няма - нито с кучета, нито без кучета.
Много "мъдро", ама това е положението... толкова им е акълът!
dh_188.gif
А иначе аз съм била там с куче преди забраната - имаше и други всякакви, ставаше голям купон!

#428 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2009 - 07:15 PM

Здравейте , днес се завърнахме от морето (без кучо, но ще ви разкажа).Така бяхме на Черноморец , обаче на плаже беше "гъз до гъз" и много плитко ,ходихме на Тополите , там пак беше "гъз до гъз" , плитко и миришеше на изпражнения zz_020.gif
Решихме да ходим на Кум Кашла (плажа) , той е на 3 км от Китен , няма много хора и е много спокойно.От скоро има спасители и табела , че е забранено за кучета .Въпреки това има доста кучовци - 1 голдън , 1 лабрадор, 1 пудел , 1 шнауцер,1 немска овчарка и още 2-3 smile.gif Водата е страхотна , въобще за мен е най-хубавия плаж от всички на които сме ходили smile.gif
User's Signature

Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее
...
Just another heart in need of rescue
waiting on love's sweet charity
an' I'm gonna hold on for the rest of my days
'cos I know what it means to walk along the lonely street of dreams.
Качена снимка

#429 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2009 - 07:32 PM

Попския плаж също е неохраняем. Върнахме се преди 3 дена от Царево и сме много доволни. Бяхме с две кучета и не сме имали никакви проблеми с плаж или със заведенията.
За съжаление, обаче там се строй огромен комплекс и пусковия му срок е 2010 и май за догодина няма да е така.... Все пак, се надявам да не успеят и ако е така догодина 100% пак сме на същото място!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#430 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2009 - 09:31 PM

Да почивките в Царево са истински рай smile.gif Ние от около 10 год. ходим там и винаги оставаме доволни , но тази година решихме да разнообразим .Иначе сме ходили по хотели , но не е същото като на квартира при познати хора smile.gif Август , ако се стъкмосаме ще идем в Царево с кучката af_089.gif
User's Signature

...
Качена снимка

#431 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2009 - 08:30 AM

Цитат
Август , ако се стъкмосаме ще идем в Царево с кучката af_089.gif

Е хайде де - ние ще сме там първите две седмици на август af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#432 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2009 - 09:36 AM

Цитат(rally_pat @ Jul 20 2009, 09:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
Август , ако се стъкмосаме ще идем в Царево с кучката af_089.gif

Е хайде де - ние ще сме там първите две седмици на август af_089.gif

Ще видим , че вчера се върнахме от морето и не се знае все още кога ще ходим и дали ще ходим ab_041.gif Но иначе , ако сме там Август може да се видим af_089.gif
User's Signature

...
Качена снимка

#433 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2009 - 10:03 AM

Цитат(jijafka @ Jul 19 2009, 05:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Попския плаж също е неохраняем. Върнахме се преди 3 дена от Царево и сме много доволни.

Значи попския плаж 100% става за кучета ? Има ли камъни/водорасли/медузи по плажа и в морето ? Да не става изведнъж дълбоко, че моята дунда леко я е страх ab_041.gif
Аз нямам много свеж спомен къде се намира този попски плаж, но все ще го намерим.
Миналата година ходихме на нестинарка ... и попринцип си имаше табела забранено за кучета, само накрая имаше съвсем малко неохраняема зона, и от време на време имаше някое куче там.

Сега се връщаме от Черноморец.
На централния плаж в края до скалите има нудисти, но е спокойничко и става за кучета. Пясъка е едър и има водорасли.
Имам доста снимки да покажа.
На другия край на плажа пак има малка зона без чадъри и там е доста населено. Плитко е и на кучето ми много му хареса. Има много хора и много деца, но Парис се оказа кротка, никой нищо не ни каза. И без повод я пусках да си подскача.
снимка
На Градина също се е попренаселил плажа - но там хората са от 'друга порода', със собствени чадъри, на палатки, има много кучета и никой не прави проблем.

#434 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 July 2009 - 10:16 AM

Точно до попския плаж има друг плаж - малко по малък, където не става дълбоко изведнъй. Аз в момента съм тук ( на къмпинга до Царево) и моята дунда я водя на този плаж - попския вчера и днес беше малко мръсен...

А за Градина - на Арапя е същото :). Има много кучовци, които доволно се радват на водата, без някой да пищи "Аааа, куче, махнете го, махнете го...."
User's Signature

Качена снимка

#435 Потребителят е офлайн   miass Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2009 - 05:17 PM

Охх, аз в събота заминавам за Синеморец и се надявам и там да е така и да не правят проблеми - все пак кучо е сладурчо и лигльо. md_064.gif
User's Signature

Качена снимка

#436 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 July 2009 - 05:26 PM

Коментирайки забраната за кучета в тази Романтика, да кажа, че донякъде оправдавам.
Знаете ли как пуска косми далматина? И какви косми? Малки, твърди и къси, които нямат почистване. А виждали ли сте далматин на хотел? Аз съм виждала. Не само далматин, а много кучета. Снимки от една много далечна вече изложба. Снимки вътре в стаите - всички кучета, без изключение бяха налягали по леглата. Леглата застлани с одеялата на хотела. Всички знаят, че бельото се сменя след всеки клиент, одеалата не (аз когато пътувам винаги си нося мои, щото ме е гунс). Но ми е интересно за няколкото нощи в този хотел, как точно ще си почистят одеалата после от космите кучешки? Не е въпрос само до пране - те се набиват и е трудно (невъзможно) да се почистят. Няма да ви обяснявам - всички имате кучета и имате подобни одеала, които са набъкани с косми, особено тези с късокосместите. И как ще погледне на поодобно одеало следващия клиент?
Аз ако съм собственик на хотел няма да пусна дори 2 кг куче никога повече.
Ако сте в някой супер скъп хотел, в който цената на стаята е такава, че после ако решат, могат и ново одеало да си купят или да сменят изгризаната лайсна на пода, само за да не ви загубят като клиент - то в това вилно селище нещата не седят така.
Така че, не само тези, които забраняват са криви.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#437 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2009 - 08:48 PM

Цитат(bushkata @ Jul 20 2009, 06:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Коментирайки забраната за кучета в тази Романтика, да кажа, че донякъде оправдавам.
Знаете ли как пуска косми далматина? И какви косми? Малки, твърди и къси, които нямат почистване. А виждали ли сте далматин на хотел? Аз съм виждала. Не само далматин, а много кучета. Снимки от една много далечна вече изложба. Снимки вътре в стаите - всички кучета, без изключение бяха налягали по леглата. Леглата застлани с одеялата на хотела. Всички знаят, че бельото се сменя след всеки клиент, одеалата не (аз когато пътувам винаги си нося мои, щото ме е гунс). Но ми е интересно за няколкото нощи в този хотел, как точно ще си почистят одеалата после от космите кучешки? Не е въпрос само до пране - те се набиват и е трудно (невъзможно) да се почистят. Няма да ви обяснявам - всички имате кучета и имате подобни одеала, които са набъкани с косми, особено тези с късокосместите. И как ще погледне на поодобно одеало следващия клиент?
Аз ако съм собственик на хотел няма да пусна дори 2 кг куче никога повече.
Ако сте в някой супер скъп хотел, в който цената на стаята е такава, че после ако решат, могат и ново одеало да си купят или да сменят изгризаната лайсна на пода, само за да не ви загубят като клиент - то в това вилно селище нещата не седят така.

Съгласна съм ! smile.gif

User's Signature

...
Качена снимка

#438 Потребителят е офлайн   gloria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2009 - 09:01 PM

Някой има ли на "Арапя" от 1 септември с куче? ae_085.gif

#439 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2009 - 09:12 PM

Цитат(bushkata @ Jul 20 2009, 05:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Никой не е крив, разбира се - всеки си решава за себе си и се е прав!
Щом не може - значи не може, те си търсят други клиенти, а ние с кучетата - други варианти за летуване.
За одеялата - не бях се замисляля, защото моето куче е дългокосместо и ръси косми навсякъде, когато сменя козина, но прахосмукачка обира всичко, не се набиват никъде, както тия на късокосместите.
Но ако се замисли човек - има пликове за одеяла, които го покриват отвсякъде. Та има ли желание, търси се решение. Ама кой както си реши - дали му е изгодно. В това селище цената за наемане на вила е 120лв за денонощие, а само по информацията тук в темата те загубиха клиенти за две-три вили за по няколко дни (нашата за седмица), с по едно куче във всяка. Цената на едно родопско одеяло е към 30лв.

Та за това се чудя - реално оценени ли са неудобствата, свързани с посрещане на гости с кучета, или се робува на предразсъдъци - "Куче? О, не, в никакъв случай!"
Просто така - по презумпция, защото са убедени, че "куче" = "проблеми".

А че има и клиенти всякакви - убедих се миналото лято, като наехме стая за няколко дни в селска къща около Трявна. По телефона, докато резервирах стаята, казах на хазяйката, че имаме куче. Телефонът замлъкна - подухах в слушалката, разменихме си "Ало - Ало" и повторих - "Имаме куче!"
В отговор - "И какво от това, и аз имам!" smile.gif
Линда тъкмо сменяше козина, та като пристигнахме - извиних се на жената, че ще й оставим косми. Тя едва не ми се изсмя в лицето и ми разказа за една своя клиентка, която наела стая при нея, за да почине пътьом от града, от който си е взела кученце. Бебока бил на месец и половина, стоял си в стаята, щото нямал ваксини, за хигиенни навици не попитах, ама то беше ясно. Е те това не бих направила никога! ea_103.gif
А хазяйката се похвали, че пак й се обадила и тази година, резервирала стая за август - с кучо, разбира се! Беше много доволна, че й е харесало и пак ще дойде, а аз й пожелах кучето вече да се е научило да стиска...

Та кой как си реши, ама според мен летуване без домашния любимец - "Не, благодаря! Плащам си, но искам с кучо!"
md_064.gif

#440 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 July 2009 - 10:41 PM

Абе съгласна съм. И мен ме вбесяват такива табели. Но е хубаво стопаните на кучета да се държат цивилизовано, за да може обществото да ги приеме и да отпаднат подобни предразсъдъци.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

• (46 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема