Dog.bg Форуми : С куче на море и планина.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (46 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С куче на море и планина.

#661 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 30 August 2011 - 05:06 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 30 August 2011 - 10:32 AM, написа:

Здравейте :)
Аз ще споделя малко инфо за изкачването до вр. Мусала с куче. Качването е с лофта от Боровец до х.Ястребец. В лифта пускат кучета и то безплатно. Доататъчно широко за голямо куче. Нашият маламут издържа без проблеми. По пътя има езера, ние поне на 2 го топнахме, така че прохлада за кучето има. Пътят е лек до х.Мусала, равен. След това започва леко изкачване, после равно и така се редуват до заслон Ледено езеро. Така се преодоляват към 400м надморска височина. Останалите около 200 са стръмни и хлъзгави. От заслона към върха е към 30 мин и има две маркировки: зимна и лятна. Ние минахме само по лятната. Тя е малко по-дълга и доста пързаля. Пътят е серпентинен с дребни камъчета и ситен прах, които хлъзгат. За кучето нямаше проблеми нагоре. На слизане Боби се бе вързал за него, аз бях зад него и държах кучето за хамута, а кучето вървеше зад мен. Нямахме проблеми. Но ще е грешка, ако пуснете кучето да ви дърпа. Разбира се можете да го пуснете и без каишка, но нашият е див и ако срещне куче, ще го сдъвка. Зимната маркировка е с въжета и едри камъни, които куче трудно би изкачило. АКо е малко и можете да го вдигате, едвали би имало проблем. Престоят в планината ни бе към 7 часа, 4 от които ходене и то през повечето време са камъни, които доста измарят лапичките. Но нямахме проблеми. Гаранция, че два дни само ще спи :). Ето и малко снимки

БРАВО!!! - много полезна инфо, планираме и ние с Чародей катерене до Мусала, имахме нужда от такава информация, чудесни снимки, поздрави, къде нощувахте?
User's Signature

Качена снимка

#662 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 30 August 2011 - 07:26 PM

[/quote]
БРАВО!!! - много полезна инфо, планираме и ние с Чародей катерене до Мусала, имахме нужда от такава информация, чудесни снимки, поздрави, къде нощувахте?
[/quote]

аз това забравих да кажа. Ние спахме на палатка в Боровец, след гондолата, където има стрелбище за бадминтон. Но лифта работи до 6 вечерта. Горе, до лифта има една бяла къща ""White house" там случайно видях, че нощувката е 10лв, питах, пускат и кучета. Сега не знам какви са условията. Но ние направихем прехода за 1 ден. В х. Мусала не пускат кучета, обаждах се да питам. Трябва да знаеш, Катя, че лифта работи от 9 до 6 вечерта без понеделник и вторник. Ето и телефона на момчето от бялата къща 0896 882 993 Крум. Сигурна съм, че с Чари няма да имаш проблеми. Той е доста по-обучен от Арчи :). Хайде очаквам снимки
User's Signature

Качена снимка

#663 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 August 2011 - 03:16 PM

Благодаря за информацията, надявам се в началото на октомври и ние да качим Мусала. Как стои въпросът с водата за пиене на кучето, има ли откъде да пие необходимите му количества, за да не носим толкова вода в раниците. Сърдечни поздрави.
User's Signature

Качена снимка

#664 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2011 - 09:34 PM

Показване на мнениетоCharodei, в 31 August 2011 - 03:16 PM, написа:

Благодаря за информацията, надявам се в началото на октомври и ние да качим Мусала. Как стои въпросът с водата за пиене на кучето, има ли откъде да пие необходимите му количества, за да не носим толкова вода в раниците. Сърдечни поздрави.

Има вода. От лифта до х. Мусала има една чешмичка в дясно. На х.Мусала има езеро. До х.Мусала е < час ходене. След хижата на около 30 мин сигурно е Алеково езеро. Минава се точно покрай него и може да се цопнете :). От Алеково езеро до заслона не се минава през езера пряко. Но до там е още 30-40 мин. Малко преди заслона има чешмичка, а до заслона е Леденото езеро. До него обаче ние не се докопахме, понеже е страшно каменисто, а и нямахме време. От там до върха няма вода. На върха също, освен ако не поискаш от станцията. Не знам дали се продава, но чай се продава. Ако имаш шише няма да имаш проблеми. Арчи има едно подобно и върши работа. Въпреки, че катос е докопа до езерото не мога да го спра да пие вода.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#665 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2011 - 09:56 AM

На хижа Мусала пускат кучета :flagbg: Ние бяхме там .. тази година :) Въпроса е в правилното питане. Моят мъж се обажда по телефона и пита, отговорът беше отрицателен. 20 дни преди пътуването се обадих аз :) запазих легла за 13 души и междувременно го уведомих, че сме с куче :dry: Нямаше проблем за кучето .. :flagbg:
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#666 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2011 - 06:47 PM

Показване на мнениетоnadety90, в 01 September 2011 - 09:56 AM, написа:

На хижа Мусала пускат кучета :flagbg: Ние бяхме там .. тази година :) Въпроса е в правилното питане. Моят мъж се обажда по телефона и пита, отговорът беше отрицателен. 20 дни преди пътуването се обадих аз :) запазих легла за 13 души и междувременно го уведомих, че сме с куче :dry: Нямаше проблем за кучето .. :flagbg:

Не съм съгласна. Какво означава правилно питане? Едно е да запазиш места за 13 човека и да кажеш, че си с куче, друго е да кажеш, че си 1 или двама и сте с куче. И аз първо питам пускат ли, а не поставям хижарите пред свършен факт. Мисля, че е правилно всеки първо да се обажда и да пита, за да не се наложи кучето да спи пред хижата в най-добрия случай. Когато са ни пускали в хижа, са ми казвали "ако хората в стаята са съгласни". Ако сме голяма компания ок, но ако сме двама човека, познай. Мнг хижари не пускат домашни кучета, понеже лаят и т.н. Така че решението не е в правилното питане, а до нагласа на хижарите. На х. Ехо миналата година изкарахме 3 нощувки и не пуснаха кучето, макар да му се радваха адски мнг, така че.....
User's Signature

Качена снимка

#667 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2011 - 12:08 AM

Първо условията и цените са им под всякаква критика. Там където ни настаниха първоначално аз КУЧЕТО си няма там да оставя да спи. Камоли да имат претенции за куче. По твоята логика ТИ ще седиш отвън, а германската двойка които бяха с куче вътре (лабрадор). И пак по твоята логика :) аз с моето куче бях, а ти не ... Схващаш ли логиката .. За съжаление туризмът е толкова слабо развит тук, че няма смисъл от коментар. Факта не е бил свършен може и да ми откаже .. и без това там няма избор :flagbg:
Кафе или чай - 2лв. Поръчваш си дълго кафе със сметана и ти казват " Сметаната ни е развалена" аз любезно казвам 3 в 1 тогава ..
Супа 3лв. ... Бира 4лв. Условията под всякаква критика .. ама буквално (нас ни настаниха в "старата част") Тарикатщината е, че ако идеш сутринта хващаш хубавите стаи, но ако идеш на обяд те настаняват в мизерията независимо кога си направил резервация..
Та точно тези хора ще кажат БЕЗ куче :dog: Според теб редно ли е?
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#668 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 September 2011 - 07:25 AM

Ние с Чародей също сме нощували на х. Ехо, само двама човека с кучето, нямаше много посетители, времето бе адски лошо, пролетна буря с дъжд, Изи и Арчи знаят, бяхме мокри до кости, бяхме в самостоятелна стая, която принципно бе за над 10 човека, хижарката ми каза, че мога да вкарам кучето през нощта в стаята ни, но нека е по-късно, защото се минава покрай столовата и да не се дразнят другите посетители. Нощуващите на х Ехо обикновено са планинци, там няма как да е развит алкохолния планински туризъм, планинците са принципно друг материал хора, но не винаги/ на х Тъжа , поради кучето само дето не ни гърмяха с пушка, въпреки че не нощувахме там , а само преминавахме/, но Чародей спа отвън под един навес, на сухо, но на открито, поради мое решение, видях колко трудно хижарката поддържа добра хигиена и как не може да съхне изпраното спално бельо, а които ме познават от сайтовете, знаят как Чародей е на първо място, после са автомобилите ми и след това съм аз. На х. Мазалат също спа пред хижата, като хижарите ми дадоха възможност да избера, можеше да нощува в антрето , където са чехлите, предпочетох на зелената полянка пред хижата. Така че ИЗБОРЪТ винаги е бил въпрос на ценностна система и житейска философия. Поздрави на всички.
User's Signature

Качена снимка

#669 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 08:27 AM

това че условият са лоши, а че има възможност за добри условия няма общо с това да ми пуснат кучето в хижата. Не навсякъде пускат, това е. Когато се обадя да питам и не го пускат, носим палатка, чували, дебели дрехи. Да, съобразявам се с хижарите, каквито и да са и каквато и мизерия да поддържат или не. Ако на някой не му харесват условията в хижите, да не ходи.
Аз исках да кажа, че е добре да се информират хората, да звънят предварително и ако се налага да мъкнат палатки, а не да мислят, "бе те ще го пуснат" или "виж каква е мизерия, как пък няма да го пуснат". Макар мизерията да е направена от хората, а не от животните. Защото не ми е все тая кучето да спи пред хижата, дори вързано или пък да се случи да има още кучета и да трябва да е с тях. А колибка за кучета да има, пак не бих го ставила в нея. То спи в палатката при нас, как ще го оставя така.....
User's Signature

Качена снимка

#670 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 September 2011 - 09:24 AM

Чета дискусията тук и си задам сама на себе си въпроса: ЗАЩО И АЗ СЪМ ИСКАЛА КУЧЕТО МИ ДА СПИ ВЪТРЕ/където и да съм била, а аз го водя навсякъде със себе си/. На х Дерменка спа вътре, но не в хижата, въпреки че ми разрешиха, а в някакъв склад, нощува вътре, защото бяхме там на 1 април, разбирайте съвсем през зимата, вятър с висока скорост денонощно, температури под нулата, при които след три часа през нощта всичко е обледенено. Нощува вътре най-вече поради дивите животни - мечки и вълци, на чиито следи съвсем пресни попаднахме на сутринта при прехода ни до х.Добрила. Живеем в апартамент, където спи на леглото до мен, има свободен достъп до всички помещения, в мини вана го возя на бял чаршаф, но такива претенции мога да имам само за у дома. Наложи се да го дам на хотел при една моя командировка, в хотела за кучето си плащаш всичко, не като по хижите и хотелите за хора, където минава без пари, втори път дано не ми се налага да го давам в хотел, защото то го преживя, ама аз още - не. Какви претенции може да имаме за хижите, които по принцип са за хора и защо искаме да спи кучето вътре, след като ни е мизерно дори на самите нас. В повечето хижи, високопланинските в спалните помещения е влажно дори през лятото, може ли да очакваме кучето ни да спи вътре в х. Рай примерно, където посещаемостта е многократно надхвърляща допустимата броика легла от 120 капацитет. На х. Мазалат също спа отвън, макар че бе още на месеци и през един или три часа цялата нощ слизах да го гледам, но нямаше да съм по-спокойна ако бе с мен в стаята, където на дюшеци върху голия под спахме десет човека натъркаляни един до друг съвсем непознати.След като така или иначе и на нас ни мирише на влага и мухъл, не е ли по-добре да спи на открито, поне е на чист въздух. Скъпо е по хижите - да ,на някои места неоправдано скъпо, като на х. Рилски езера, нощувката е 57лв, защото лифта стига до хижата, а не защото има условия на хотел три звезди. Но какво да кажем за х. Иван Вазов, която е толкова трудно достъпна, някой задава ли си въпроса как се качва една каса бира на тази височина при дадените географски и климатични условия, не е като х. Плевен, където по въжената линия за багаж може да се качи всичко. Като тръгваме на хижа нали затова не отиваме в спа комплекс, за да ни е диво, първично, адреналиново предизвикателно, като искаме да се глезим отиваме на сауна, тангентор и масаж в тузарски хотел, където плащаме съответната цена и можем да имаме претенция , че на кучето ни не са подрязани съвсем правилно ноктите. На мен ми е най-яко на палатка, с гаджето и кучето, което задължително спи при нас в палатката, освен ако не предпочете да се самоизнесе пред входа, да гледа звездите, да слуша воят на чакалите и да улавя с ноздрите си нощните миризми. Да не забравяме, че кучето има по-различни интереси и нужди от нас.
User's Signature

Качена снимка

#671 Потребителят е офлайн   Имаме мечка вкъщи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:чау-чау , пътешествия , кулинария и др.

Публикувано: 02 September 2011 - 09:26 AM

Здравейте, скоро се върнахме ето от това място http://www.kostenkovci.com/ , бяхме с кучетата, като предварително се бяхме уверили, че можем да ги вземем. Имаше и други хора с кучета. Мястото е страхотно.Намира се в габровския Балкан и има много места за разходка наоколо.
Утре заминаваме за Гърция. Ще останем няколко дни в един къмпинг, но ще се настаним в стаи, за да почиват кучетата през деня на хладно под климатика. Принципно в почти всички кумпинзи в Гърция се допускат кучета , а и в доста от хотелите и къщите за гости.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#672 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2011 - 10:18 AM

Тази година бяхме на о. Тасос, Халкидики и Ксанти. Никъде нямаше проблем за кучето. Не го пускаха само на о. Тасос на плажа в комплекса и ходихме на друг плаж :ba_025: Забелязах, че във всички хотели където бяхме отседнали настилката е мрамор, а на останалите стаи беше или паркет. Мислим и другото лято да почиваме в Гърция тъй като вече сме с две :db_046: а в нашето БГ ме съмнява да ни пускат ... както до сега ..
Моя приятелка ходи на къмпинг в Гърция с кампер и ми каза, че единствения минус бил, че всички са адски нагъсто ..
Имаме мечка вкъщи :) Ще чакаме впечатленията от там :)
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#673 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 12:09 PM

Здравейте ние в Чепеларе август отседнахме в х-л Шоки и много ни хареса приемат кучета без проблем и имат хубав двор ! :re_037:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#674 Потребителят е офлайн   dgindeva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 September 2011 - 08:19 AM

гр. Ахтопол http://www.namore.in...t=0&subsubcat=0
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#675 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 01:40 PM

През почивните дни решихме да си напарвим екскурзия до северното черноморие.Резервирахме си вила близо до Балчик с невероятна гледка към морето и прекрасен двор с ограда,идеално за любопитка като нашата куча.Вилата е малка но си има всичко необходимо,а собственичката е наш човек :smile: когато по имейла пратих запитване дали допускат кучета получих най-милия отговор досега "Разбира се,за някои от нас те са част от семейството" :smile:
Правихме си екскурзии до Дуранкулак,Крапец,Шабла,Калиакра и навсякъде и в заведенията и в обектите за посещения нямаше проблем за кучето.Имах притеснения дали ще ни пуснат в мидената ферма "Дълбока",но и там още на входа когато попитах дали е удобно да влезем ми се усмихнаха с думите "Разбира се и ние обичаме кучета".В Ботаническата градина в Балчик също си влезе с нас.
Честно казано имах чувството че съм на друга планета :ab_041:

Качена снимкаКачена снимка
Дворът:
Качена снимка

На връщане направихме кратка почивка на Камчия като бяхме решили да се разходим с лодка по реката.Първоначално идеята беше да оставим Ло в колата,оказа се че хората дори без да питаме ни поканиха да я качим и нея "Да се разходи и тя" :smile:
Качена снимка

От този сайт видях вилата и направих резервацията:
ТУК

#676 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2011 - 02:03 PM

Ние тази година почивахме тук http://amampuribg.com/ и тук
http://www.kochorite.com/. И на двете места хората бяха супер любезни и веднага се съгласиха да пребиваваме с куче. И разбира се и ние се съобразявахме, че нашия за малко да нападне козичката на едното място, нещо много й се канеше, макар да е пастирско куче, ама дивото го зове. На другото място пък си имаше куче титуляр на хората от комплекса и то нещо не ни хареса, но като правило не сме го пускали безконтролно да тича из комплексите, защото се страхувахме да не уплаши някого. Препоръчвам Пампорово за почивка през лятото /аз не съм скиор и за зимата не мога да кажа/. Това място е вълшебно - безкрайни поляни за тичане, красота, чистота и много приятни температури. Не на последно място усмихнати, любезни и гостоприемни родопчани, готови да те упътят и помогнат винаги. Гореизброените хижи, в които не се допускат кучета не бих посетила, тъй като не си представям да си оставя кучето някъде навън вързано. Нито то ще спи, нито аз и в края на крайщата каква почивка ще е това?
П.С. Лола, както винаги чудесно място за почивка с кученце сте намерили. Изглежда страхотно, дано и да сте изкарали хубаво!

#677 Потребителят е офлайн   Имаме мечка вкъщи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:чау-чау , пътешествия , кулинария и др.

Публикувано: 07 September 2011 - 02:09 PM

Здравейте, завърнахме се от чудна почивка в Гърция!:)
Бяхме на гръцкия къмпинг "Смокиня" ( http://www.camping-s...p?PageID=1&lg=2 ).
Беше повече от супер. В къмпинга няма никакъв проблем за кучетата, даже имаше и други. Ние бяхме в стаи с много хубави тераси и гледка. Кучетата почиваха там през деня заради жегата под климатика. Сутрин и следобеда ги извеждахме. На самия плаж на къмпинга е малко куцо с куче, тъй като самата плажна ивица е мн тясна и някои хора се цупеха, за това ние ходехме на други близки плажове. Повечето бяхе слабо населени и нямаше проблеми.Общо бяхме 6 човека и 4 кучета- голям купон!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#678 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 September 2011 - 07:38 PM

Колеги помощ! :) Та така на кратко. От хъски пофорума решихме да си направим една среща за място около Пловдив. Молбата ми е ако някой от вас знае за хижа или вила, която би приела скромна група от кучкари 8-10 човека и техните кучета 10-15 броя :af_089:. Но да има голям двор с прилична ограда! :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#679 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2011 - 09:24 PM

Само да знаете, че хижите на "Здравец" са масово без огради .. :dry: Казват, че са оградени, а всъщност има два кола с един напречно и това, ако е ограда ..
Може да се обадите на : Къмпинг Нареченски Бани, ако няма хора .. може да ви вземат всичките .. Там си е оградено, а и има и басейн. Бунгалата са хубави. Предполагам, че ресторанта е отворен. Човека обича кучета .. Може да се съчетае примерно с преход Нареченски Бани - Косово. Лек терен е, а и ще уморите децата :flagbg:
Вила Ломар близо до Калофер е хубава, но пътя до там е ИЗНЕРВЯЩ ! Има около 10км. черен път ... и то осеян с пропасти...

Ако се сетя друго място ще пиша ..
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#680 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2011 - 09:40 AM

Показване на мнениетоnadety90, в 14 September 2011 - 07:24 PM, написа:

Само да знаете, че хижите на "Здравец" са масово без огради .. :dry: Казват, че са оградени, а всъщност има два кола с един напречно и това, ако е ограда ..
Може да се обадите на : Къмпинг Нареченски Бани, ако няма хора .. може да ви вземат всичките .. Там си е оградено, а и има и басейн. Бунгалата са хубави. Предполагам, че ресторанта е отворен. Човека обича кучета .. Може да се съчетае примерно с преход Нареченски Бани - Косово. Лек терен е, а и ще уморите децата :flagbg:
Вила Ломар близо до Калофер е хубава, но пътя до там е ИЗНЕРВЯЩ ! Има около 10км. черен път ... и то осеян с пропасти...

Ако се сетя друго място ще пиша ..

Ако е този къмпинг, който намерих в интернет, те са масивни къщики и може да се каже, че около тях не е оградено, което означава, че ако има и др хора, нашите кучета пред-спокойно могат да им ходят на гости и да си обикалят където искат:) Вила Ломар ми се струва много малка, като за нас :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

• (46 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни