Dog.bg Форуми : За нашийниците с ток.Вашето мнение и знаете ли къде се продават!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За нашийниците с ток.Вашето мнение и знаете ли къде се продават! Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 November 2007 - 02:05 PM

Цитат

Искам да дам Cesar Millan, The dog whisperer/Повелителят на кучета/ за пример! Мисля, че тоя човек притежава нещото наречено харизма за кучетата!

Като споменаваш Сизър Милан, днес случайно попаднах в неговата колконка със съвети и в един от случаите ставаше дума точно за нашийник с ток и там той е писал какво мисли по въпроса. Ето го линка към темата

http://www.cesarmill...mn/20060504.php

( материалът е на английски).

#22 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 28 November 2007 - 02:58 PM

Именно! Който не може да се оправи с нормален повод и нашийник според мен не би се оправил изобщо с елктрошоков такъв. Българина пак търси мекото на хляба ми се струва на мен...  :-
Това си е цяла наука- психиката на кучето, характера и начина по който се отнасят с него...! Аз не бих се отнесла по този начин с кучето си...
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 November 2007 - 03:01 PM

Цитат

А някой може ли да го преведе :blink:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#24 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 28 November 2007 - 03:05 PM

Цитат

Тук съм пускала подобна тема преди време:
http://dog.bg/forum/...pic,7877.0.html
(могат да бъдат обединени, ако модератор сметне това за удачно)

Не съм купувала такъв нашийник, понеже не съм намерила да се продават, а бих пробвала дали действат против яростно безпричинно лаене, с което не съм се справила, и май няма изгледи да се справя :blink:

при шелти трудно ще се справиш въпреки ,че на мойта лигла един единствен път  е слаган противолаещ нашийник при точно определена ситоация и  има ефект 

#25 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 03:40 PM

Цитат

Цитат

ще го преведа после като имам време.

#26 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 04:05 PM

Подобно средство според мен би имало положителен ефект, само ако с него работи добре запознат човек. Вероятността да се отклоните със секунди от мига за корекция е голяма, а тогава смисълът пропада. Вероятността кучето да изтълкува случващото се не като корекция, а като нещо друго, заплашване от друг, близък обект е голяма, а тогава последствията са пагубни. Трябва да се прецени и характерът на кучето, психиката му.
Може кучето да се хвърли да лае по непознат, използвате уреда - кучето приема случващото се като акт от непознатия и става още по-агресивно, или пресича без вас, викате, използвате веднага уреда - кучето се паникьосва и хуква през глава през колите, за да избяга от това странно нещо...

Сега си говоря на изуст, защото и аз не съм запозната, но лично мен са ме глождели подобни съмнения относно приложението. Не споменавам и личният ми шок от използването на подобен уред. В един момент се бях замислила сериозно и чаках приятелка да ми донесе от щатите. Търсех инфо, двоумях се, направо се плашех. Чувствах се чудовище. В крайна сметка с много корекции в моето отношение и поведение спрямо кучето успях да променя и поведението и отношението на кучето към мен и командите ми. Не рядко двете преминаваме през различни етапи, в които си доизясняваме отношенията. И както и Мишето с Ашли казва - причината винаги е във стопанина. Да - има по-чепати кученца, може подобно нещо да помага, но ТРЯБВА специалист да помогне в случая. Не мога в никакъв случай да кажа ЗА или ПРОТИВ този уред. Не съм го ползвала, не съм виждала ефект от приложението, не съм имала сблъсък с "трудни" животинки. Мнението ми е, че е възможно да помага, но че ТРЯБВА само опитен човек да предприема работа с него, след като са се преценили и ситуалията и проблемът и самото куче и... всички други възможности.
Аз успях с помощта на съвети от моя приятелка, която можеше да ме гледа отстрани и обективно да вижда къде евентуално се появява пукнатинка. Моят проблем беше лапането на гнусини, когато Кученцето ми не е на повод. Сега в следсвие на мои корекции (корекции към собственото ми отношение), Тя изцяло по друг начин ме гледа и слуша, не само за гнусините, а за всичко. Има още да се уча и винаги ще го правя що се отнася до отношението човек - куче. Знам, че ще имам и други проблеми, знам, че периодично ще пробва да си сяда на ушите, знам че мога да се справям и по друг начин - без такива крути мерки.

#27 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 28 November 2007 - 04:54 PM

Цитат

Не мога в никакъв случай да кажа ЗА или ПРОТИВ този уред. Мнението ми е, че е възможно да помага, но че ТРЯБВА само опитен човек да предприема работа с него, след като  се преценили и ситуацията и проблемът и самото куче и... всички други възможности.

:palec: :palec: :palec:

Да, и аз съм на това мнение!
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 06:37 PM

Мишето и Ашли, може би ти не би го ползвала, защото имаш късмета твоето куче да е безпроблемно, мило и послушно, както впрочем и аз самата, но в случая на моята приятелка  това беше последен шанс и аз се радвам, че подейства. Сега Тара си се разхожда пусната, беснее си на воля и не е необходимо да я " пържат", защото вече само едно НЕ действа.
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 28 November 2007 - 07:01 PM

Определено съм имала късмета точно Ашли да е при мене, но това, че сега е мила и послушна не значи, че като беше по-малка (още в училището за водачи) не беше голяма гад! Иглика (тя пише тук) може да каже каква беше Ашли... във фондацията ми викаха виатнамчето- все си ходех изядена!  :'( А тя беше първото ми куче, а аз- само на 16! Въпреки това я пречупих и сега няма грам от това което беше преди! Не съм използвала нито ток, нито спрей! И аз не бях случила на куче мога да твърдя! Ашла беше с много доминантен характер! Когато ми казваха да я махам, аз казах- НЕ, остава! Ако беше попаднала в "грешни ръце", незнам каква щеше да е сега...?! Сега е от рода на рибките- спокойна, уравновесена и обучена до (мое) съвършенство! Общо взето- куче-мечта!!!  :wub: Но колко пот и сълзи съм проляла по поляните, никой не вижда...  :- За това казах в предния пост, че хората все търсят мекото на хляба...
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 08:46 PM

Цитат

Цитат

Ето го превода горе долу. Превела съм само часта с мнението на Сизър Милан.

Първо ще засегна болната тема за нашийниците с ток. Вярвам, че всяко средство, което действа при вас и с което се чувствате добре от морална гледна точка в това число и ел. Нашийника е допустимо стига да знаете как да го използвате 100% правилно и което в крайна сметка има положително въздействие или придизвиква добро поведение при кучето. В ситуацията, в която се намирате, ако ел. Нашийник е средството, което сте избрали, може всъщност да бъде ефективен начин да спасите живота на кучето ви. С други думи, когато кучето ви по навик бяга от вас, особено такова бързо куче, вероятността то да бъде наранено от кола е много по-висока от колкото то да бъде нарането от ел. Нашийник.
Особено важно е да се научите как да използвате правилно ел. Нашийник, защото той има различни степени на интензивност на тока и вие трябва да знаете коя точно  степен да използвате в зависимост от размера, възрастта, енеггийността на кучето ви и т.н. Идеята , която стои зад ел. Нашийник е без съмнение да спасява живота на кучето. Ел. Нашийник не е създаден да наранява кучето, а леките шокови удари са предназначени да създадат неприятно усещане, което кучето ще иска да избегне. Вие, собствениците, трябва да разучите или дори да се консултирате с професионалист или ветеринар преди да използвате това средство, защото попаднало в грешните ръце или при неправилна употреба може всъщност да създаде травматично изживяване за кучето ви.

#31 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 28 November 2007 - 09:11 PM

Мерси orchid  :wub:
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 November 2007 - 09:46 PM

Ми прочетох мненията на тез спецалисти - разбрах от тях ,че елекрошоковият нашийник е в добра полза ,ако се използва от подготвени люде.
Законът настоящ в РБг e ,че не може да причинавате болка  на животните .По-свирепо обстоятелствени са Законите в  ЕО.Па и се чудя откъде ще се снабдите с туй нещо-зловещо като то е забранено в ЕО.После като си помисля - то тез хорица не са си го измукали от пръстите - сигурно има защо да не ги кефи та и чак и го забранават...
п.п.Тук Милан,ма хич не ми е показателно, че и  да си припадам по неговите твърдения.Пък и като си припомня ПР-а му ...верно не съм му фен ,щото преграването  е на зуко ,ма ..
п.п.п.Не не знам за вас,но аз съм го вижадала туй нещо как работи - верно нямаше го латиното.Ма на една и съща степен 65 кг рот се напика от джаскането - с  Фу и разпръснати парчета кремвирши - да се учило да не взема ....па на същата степен на джаскане  стафът първо не реагрира, па на третия път се почеса зад ухото - бе нещо мe лази....
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#33 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2007 - 01:05 AM

Затова качествените електронни нашийници се продават с много степени - регулира се така, че кучето да не изпитва болка, но да се стряска като се започва от почти 0 и се качва постепенно с по малко до постигане на желаната реакция.

Всяка корекция може да бъде жестока ако се прави неправилно. И дърпането на повода, и настъпването по краката, и плясването, и всичко друго... Ти по-добре от всички би трябвало да знаеш, че въпросът не е толкова в корекцията, а в човека, който я прилага /като радетел на идеята: punish the deed not the breed/ - казахме много пъти, пък и смея да твърдя, че това не е неизвестен на хората факт - че електронния нашийник трябва да се използва само от професионалист, когато другите методи на корекция не действат.

Иначе аз Сизър Милан не бих го наричала специалист в кавички. Преиграва, не преиграва, ПР или обясняване като за малоумни този човек е променил живота на много кучкари и техните кучета, включително и моя, като ми е помогнал да разбера много важни и прости принципи.
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 November 2007 - 01:14 PM

Виж ,аз не знам за качествени или некачествени електрошокови нашийници- този, който ползвах  имаше степени.Споделих това ,което съм видяла.Да ти кажа - сложих го на ръката си - при първата степен - като ме прасна - бая ми се стори гадно ,та чак се изумих ,че правя това на кучето си.След което спрях с това.
За започването с минималната степен и покачването  и до резултат.Ми така правихме .Пак ще кажа - кучето се почеса едва на предпоследната - първите няколко пъти.После му беше все тази.За протокола ще кажа само ,че този, който държеше дистанционното е признат наш и доста вещ в кучешкото възпитане човек.Той чете това - ако иска - нека разкаже.
Зависи си от ръцете ,в които е всяко нещо, да.Да не давам примери с ясни неща.Идеята ми  беше, че щом е забранено на много места туй нещо ,не е като дърпането на повода за корекции или пък плясването...Не се правя на невинна, виждаш.Като с ушите ...- не виждам защо цитираш онава в подписа ми - за породата и деянието в случая.А за Милан - ми така мисля, да.Че е добре обмислен търговски продукт.Че разбира от  кучета - хубаво.Но с маса неща, в  които съм го гледала - ми..заради вашите успехи с негова помощ - ще замълча.Вкл.че прави реклама на забранен в повечето щати продукт.
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   sl1nceto95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 December 2007 - 02:00 PM

за6то не слойите на врата си такова не6то и не видите колко е приятно и ку4ето е доста по малко тегло зависи от породата но аз ли4но много сам против след като не можете да си васпитате ку4ето да не сте го взимали то не ви е кукла която може да биете пускате ток или не6то подобно :angry: :angry:

#36 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2007 - 02:49 PM

B) в някои случаи е приложим, в други не. Стига вече! То е ясно, че е неприятно да те тресне нещо, дето не го знаеш какво е, но по същата логика не удряй животното с вестник, защото ще го шокираш  :huh:. Слънцето 95, обясни ми моля те как възпитаваш твоето животно? От поста ти разбирам, че си говорите на високо интелектуално ниво и не го тупаш, когато направи беля или изяде някое*****, а недай Боже да хукне да бяга от теб или да пресича.
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 08:50 AM

Цитат

Едно ще ви кажа - не върши работа при кучета бул.И друго - това е най-гнусното нещо ,което съм правила наред с рязането на уши....Не го правете никога.

е стига де ... не може поне малко работа да не е свършило .. а иначе че е гнусно верно е гнусно и бих го препоръчал единствено и само като крайна мярка и то под контрола на човек с опит. за съжаление ел. нашийници се ползват масово по цял свят въпреки и именно заради забраната за ползването им ... всичко забранено е любимо за съжаление ... наскоро видях дори един много уважаван от мен дресьор да се опитва да използва ел. нашийника като положителен стимул ... гадничка работа с напълно обратен на желания ефект мен ако ме пита някой!

моят опит сочи че този артикул следва да се ползва от непрофесионалисти единствено при много тежки случаи на агресия у кучето или за отказване от крайно вредни и категорично утвърдени навици (безпричинен лай - "крадене" от масата - нежелан силен ловен инстинкт при неспецифични породи кучета - рушене на заобикалящата го среда ... ъъъъ.... без малко да забравя и вземането на храна от земята ама тва е само за граничарските кучета май :huh:  ) ... изобщо като средство за отказване  да подчертая ... неправилното ползване на този "отрицателен стимул" може да доведе до крайно нежелани резултати с трудно предвидими последствия като засилване на нежеланата агресия или пък до трайно разрушаване на тънката връзка "стопанин - куче" съществуваща единствено ако е основана на взаимно доверие ... а първото нещо което се изгубва при неудачно използване на ел. нашийника това е доверието на кучето към нас ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#38 Потребителят е офлайн   соня Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 January 2008 - 08:03 PM

Цитат

трайно разрушаване на тънката връзка "стопанин - куче"

за това  мисля, че именно подобно нещо би помоигнало за команди от разстояние ( разбира се само от професионалист и само в краен случай)  - при което кучето никога няма да свърже неприятното със стопанина си и според мен е задължително да се използва само от далече и никога когато собственика е близо.  Сега отработваме и затвърждаваме командата ТУК  понякога го замерям с разни неща за да му привлека вниманивето - за щастие има сняг и го целя с топки , ама той вижда че идват от мен. Като му сложа пък дългото въже за да мога да го коригирам при нужда  усеща и слуша като професор . Нещо такова като нашийника с ток би ми било полезно , но честно не бих го пробвала , не съм професионалист и не смея. Да имаше нещо по хуманно.... Та всичко е въпрос на много време и тренировки ако питате мен!!!

#39 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 January 2008 - 08:33 PM

Цитат

Да имаше нещо по хуманно....

Има със спрей.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#40 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 January 2008 - 09:38 PM

Цитат

Цитат

Едно ще ви кажа - не върши работа при кучета бул.И друго - това е най-гнусното нещо ,което съм правила наред с рязането на уши....Не го правете никога.

е стига де ... не може поне малко работа да не е свършило ..

Не свърши.Стана с "древните" методи-постоянство ,справедливост ,търпение,  връзка и за конкретното търсено тогава- намордник  плюс пак  така споменато.
User's Signature

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни