Dog.bg Форуми : Хъскита и вълци

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (26 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хъскита и вълци

#221 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 November 2011 - 08:22 PM

Показване на мнениетоГеорги Симеонов, в 21 November 2011 - 06:09 PM, написа:

Разбиването на мита, че хъскитата и вълците имат нещо общо, не означава, че трябва да спрете да публикувате снимки и видео на вълци и техните хибриди. Темата е занимателна и интересна. :db_046:

Само не ме разсмивай! Ти ли разби този мит? Поздравления!
Струва ми се вече, че пишеш тук, за да дразниш хората! Дано се лъжа.
Няма по-велика порода от ГОК и ние доста сме се заблудили, като сме харесали СХ!

Прочете ли темата назад? За страха на хъскитата от човека знаеш ли? Каква е отбранителната реакция при ГОК и каква при СХ?
Не знам дали има значение за теб, но очевидно е, че вълкът още не си е отишъл от хъскито и това няма как да стане, защото там са закрепени качества, които са характеристики на породата. И тук не е работил само изкуствения отбор. Говорим за порода останала в непокътнат вид около 3 хил години. В онези условия на севера, за които може би някога си чел.
Знаеш ли как общуват хъскитата в глутница от себеподобни, знаеш ли как вият? Знаеш ли как го правят вълците, знаеш ли как вият? Знаеш ли как лаят ГОК, знаеш ли как се подчиняват на човека ... все интересни неща. Много.
ГОК е порода създадена да служи на човека - изкуствен отбор. СХ освен това, е имала за цел и да оцелее без него (човека) в онези условия - естествен и изкуствен отбор, като изкуствения е подчинен в случая.

Детайли за цвета на ноктите, лапите ... хайде стига. Обърни да видиш ходилото на ГОК, обърни и на СХ , обърни на вълка - открий разликите. И така още за 100 неща.

Явно много малко си запознат с историята и произхода на сибирското хъски. За това спри, тук не е мястото да разказваш и изтъкваш ГОК по някакъв начин. За сметка на СХ.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#222 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2011 - 08:58 PM

Не знам дали има значение за теб, но очевидно е, че вълкът още не си е отишъл от хъскито и това няма как да стане, защото там са закрепени качества, които са характеристики на породата. И тук не е работил само изкуствения отбор. Говорим за порода останала в непокътнат вид около 3 хил години. В онези условия на севера, за които може би някога си чел.
Знаеш ли как общуват хъскитата в глутница от себеподобни, знаеш ли как вият? Знаеш ли как го правят вълците, знаеш ли как вият? Знаеш ли как лаят ГОК, знаеш ли как се подчиняват на човека ... все интересни неща. Много.
ГОК е порода създадена да служи на човека - изкуствен отбор. СХ освен това, е имала за цел и да оцелее без него (човека) в онези условия - естествен и изкуствен отбор, като изкуствения е подчинен в случая.

Huskypower, ти ме разби....... По-вярно и по-добре никой не би го написал! Браво! :rc_036:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#223 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 November 2011 - 09:18 PM

Много му дойде на човека :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#224 Потребителят е офлайн   durex_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 November 2011 - 09:41 PM

Четох четох и не разбрах сега, аз вълк ли си гледам или хъски :ab_041: :ab_041: много ми е щур! Има едни такива странни "маниери" и сега като гледам и чета тук чак се замислям, моята все ми вика че бил вълк ама аз казвам НЕ! :ab_041:
Сивото на тази снимка вълк или хъски е ?

Качена снимка

На тази снимка все едно е сниман наш пръдльо, само дето той е със сини очи :)
User's Signature

Качена снимка

#225 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2011 - 11:21 PM

Като аборигенно и впрегатно куче, нормално е, да е голям дивак и да е самостоятелно. Продължавам да твърдя, че хъскито няма нищо общо с вълка, дори маламута е коренно различен. И не ме убеждавайте, че хъскито е близо до вълка, защото грешите. Ще ви се смее всеки. Порода на 3000 години както твърдите, няма как да бъде близо до вълка, изобщо.

Аз не виждам да има нещо общо дори маламута с чехословашкия вълчак:

Порода ГОК, съществува само в представите на другаря Камен Литов. :flagbg: Породата се казва немско овчарско куче. :re_037:
Снимките на сивото момче, са на моето куче. И не ми казвайте, как изглежда НОК, защото знам по - добре от вас.

Що се отнася до твърденията ви, че вълчите хибриди не могат да се ползват като куче, което да охранява и задържа хора, грешите. В Руската армия използват успешно такива хибриди. Подлежат чудесно на обучение и се подчиняват и слушат водачите, бих казал, повече от отлично.

А хъскитата като аборигенна порода, имат проблеми с послушанието, диваци са и често бягат от стопаните си. На този факт се дължи и страхът им. :af_089:

#226 Потребителят е офлайн   tarja Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2011 - 11:26 PM

абе немските овчарки с тея големи уши къде са тръгнали да ми се сравняват с вълците....
ти знаеш ли какво означава вълчи пръст или да ти го снимам :)

#227 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2011 - 11:33 PM

Huskypower, чета постовете ти в захлас! Страхотно! :rc_036:

Георги Симеонов, НОК-овете, с тая ниска задница и това бавно тичане, сравнено с тичането на Сибирското хъски, просто недей! Знаеш ли какви разстояния изминават вълците и какво тичане изтичват, немската овчарка ще се спомине, ако й се наложи да тича отлкова! Хъскито няма изморяване, научно доказано е, че променят метаболизма си, за да издържат повече и пак, научно доказано никое друго куче не го прави!
Последното клипче, на вълчата кръстоска, кучето доста наподобява Сибирското хъски, поне на пръв поглед и като го гледах последното нещо, за което се сетих е НОК!
User's Signature

Качена снимка

#228 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2011 - 11:34 PM

Показване на мнениетоtarja, в 21 November 2011 - 11:26 PM, написа:

абе немските овчарки с тея големи уши къде са тръгнали да ми се сравняват с вълците....
ти знаеш ли какво означава вълчи пръст или да ти го снимам :)

Дай да видим, какво ще снимаш. Хихи.

Флавълс, много си заблуден. Хибрида от последното клипче е между НОК и вълчица. И хъскитата тичат, защото са селектирани за това, а не че имат общо с вълците. Така както хрътката е бърза, така хъскито е издръжливо, тича, дърпа и тегли. За това е създадено. И не ми говори за Шоу линиите на НОК, които са с ниска задница. Истинските НОК са работни и са с висока задница. :db_046:

P.S. Можете да си живеете в заблуда, колкото ви душа иска. Обаче сте много далече от истината... :re_037: И вместо да отчетете факта, че някой съвсем добронамерено ви отваря очите, продължавате сляпо да вярвате в една очевидна неистина, за която няма нито едно истинско доказателство. И ако ще да повторите 1 милион пъти една неистина и заблуда, тя ще си остане такава. Просто ще си живеете в заблуда.

#229 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 November 2011 - 11:39 PM

Нека ние да си живеем в заблуда, но ти къв го денеш тука не разбрах? Дойде да ни осветиш ли какво? Че ние поискаме ли? Ходи си у НОК форума и си спами там. Първо мерак им беше на доберманчетата да квичат при нас, а сега НОКчета. Май наистина най интересния раздел сме ние в този форум :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#230 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2011 - 11:40 PM

Уважаеми Георги Симеонов искам да ви помоля да провеждате просветните си мероприятия извън нашия форум. Тук не ви разбрахме, като истински гений, за това моля потърсете друга аудитория на вашето ниво!
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#231 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2011 - 11:54 PM

И ако ще да повторите 1 милион пъти една неистина и заблуда, тя ще си остане такава. Просто ще си живеете в заблуда.

Пиша тук, абсолютно по темата. Хъскитата и вълците. Просто истината е, че те нямат нищо общо по между си. И с какво право заблуждавате хората, които са дошли тук да потърсят информация по този въпрос и намират абсолютно невярна такава? Тези хора, имат право да прочетат и моите мнения, които са подплатени с доказателства и да изберат сами на кого да вярват.

#232 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 November 2011 - 11:56 PM

Показване на мнениетоГеорги Симеонов, в 21 November 2011 - 11:54 PM, написа:

И ако ще да повторите 1 милион пъти една неистина и заблуда, тя ще си остане такава. Просто ще си живеете в заблуда.

Пиша тук, абсолютно по темата. Хъскитата и вълците. Просто истината е, че те нямат нищо общо по между си. И с какво право заблуждавате хората, които са дошли тук да потърсят информация по този въпрос и намират абсолютно невярна такава? Тези хора, имат право да прочетат и моите мнения, които са подплатени с доказателства и да изберат сами на кого да вярват.

Щом толкова искаш хората да четат твоите теории направи си и ти една тема у вашия раздел и си спами там. Тук не си ни интересен.
User's Signature

#233 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2011 - 12:30 AM

Показване на мнениетоHuskypower, в 21 November 2011 - 08:18 PM, написа:

знаеш какво става с хибридите от първо поколение (F1) и колко нестабилни са нещата в F2.

Именно - в хибридите !!! Но тук не става дума за хибриди (ако знаете какво означава това и ако въобще сте запознати с работата на Мендел).

Същността на разработения и предложен от Мендел хибридологичен анализ се свежда до няколко основни положения:
- Кръстосване на чисти родителски форми;
- Формите, които са кръстосвани се различават по добре изразена алтернативна проява на всеки признак;
- Получените кръстоски се различават по двойки контрастни (алеломорфни) признаци;
- Проучвани са междусортови, а не междувидови хибриди, поради което картината за унаследяване на признаците е по-опростена;
- Проследявано е унаследяването на качествени признаци, които са по-просто детерминирани и фенотипната им проява почти не зависи от условията на средата;
- Проследявано е разпадането на признаците независимо един от друг.

В кинологията (а и не само в нея) на съвременно генетично ниво не се говори за хибриди от позицията на Менделизма. Както посочих по горе, той работи с „чисти форми” (грахови и бобови зърна) а не с по-висши индивиди (бозайници), при които се следи унаследяване не само на количествени, но и на качествени признаци и те са детерминирани по множество гени.

От гледна точка на кинологията в днешно време да се търси директна (пряка) връзка между вълци и кучета е най-меко казано ненаучна. Биологическата дивергенция е извършена преди повече от 150 000 години (а някой по-смели автори дори твърдят, че е преди около 1 000 000). Фенотипните прилики не са доказателство за нищо, ако не се отчита и генотипнита характеристика, а на днешния етап – ДНК анализите.

Доказателствата на база фосилни находки в днешно време се смятат за несериозни.

Интересно ми е кои съвременни источници посочват в коя съвременна порода кучета (споменава се НОК) има еди колко си процента вълча кръв. Говоря за чисти породи и не за такива, които се считат за нови и доказано проблемни като Чешкия вълчак например.

#234 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2011 - 01:12 AM

Предметът на разговор не бяха законите на Мандел, които май всички са ги учили още в училище (ако не се лъжа в 9 клас, втория срок :ab_041: ) Та за мен нищо ново по този въпрос.

Виж биологическата дивергенция преди 150 000 години е една много интересна тема и ще се радвам да науча повече.
А фенотипните прилики, между другото също се обуславят от "някакви" гени.
А иначе срамота за вас kangal_bg да се изказвате неподготвен и да не знаете за тези 20 процента вълча кръв именно в ГОК /НОК!!! (все тая).

Ще ми интересно да науча и до колко сте запознат с историята, произхода и живота на кучетата от далечния Север. И като говорим в частност за сибирското хъски, дали имате мнение за това към, кой древен тип изкопаемо куче се смята, че спада то? Питам, защото в нета се среща много противоречива информация точно за това. (а преди време попаднах и на ваша публикация на подобна тема)
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#235 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 November 2011 - 01:16 AM

Георги Симеонов Икона

Advanced Member
PipPipPip

Добави като приятел
Лично съобщение

Група: Потребители

Изпратено Днес, 12:03 AM
Много си смел зад компютъра. На живо си голям мишок.

Колко типично само :)
User's Signature

#236 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2011 - 02:35 AM

Георги Симеонов, всички сме безкрайно щастливи от факта, че бяхте така любезен да попишете в нашата тема, но мисля, че е време да си ходите! Идеята да направите ваша си тема, в друг форум е чудесна, но аз не бих се ограничила само с една , ако бях на ваше място, затова препоръчвам да си направите собствен форум, в който подробно да пишете за връзките на Нок с вълка и процентно съотношение вълча и овча кръв в съответната порода!
Също така няма да е лошо да понаучите английски, за да можете да произнасяте и пишете името, което използвам във форума, по възможно най-правилен начин, както и за да разберете, че като пише "female", не е "заблудеН"!
User's Signature

Качена снимка

#237 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2011 - 03:43 AM

Флавълс, истината понякога боли. Така е и във вашия случай. Бях съвсем добронамерен и дори се изкефих на темата ви. Но много си вярвате и сте много арогантни.

P.S. Преди да пиша в нея, прочетох темата от самото начало.

P.S.S. Г-н Атанасов, аз доказателствата за твърденията си, съм ги представил. Вие ако искате, правете си генетични тестове. :rc_036: Ако можете разбира се. :ab_041:

#238 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2011 - 09:21 AM

Г-н Симеонов, може ли да ми покажете във Вашия голяяям раздел за немското овчарско куче в коя тема точно се упоменава приликата му и произхода с вълка, защото честно казано, почти всичко прочетох, ама никъде не видях да се дискутира подобно нещо във Вашия форум. Навсякъде се говореше най-общо казано, че породата била създадена преди 116 години........Единственото изречение, в което видях думата вълк, е че космената покривка на НОК наподобявала тази на вълка?!??!

Надявам се да ми покажете, къде точно да прочетем, да се просветлим.... :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#239 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2011 - 11:24 AM

Някой знае ли каква е съдбата на опитомената вълчица Зорница, която жевееше в двора на резиденция "Бояна"?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#240 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2011 - 12:36 PM

Лети, този въпрос го поставих за разискване отдавна тук:
http://forum.bsv.bg/...15&p=5451#p5451
За съжаление никой не се включи. Подготвил съм доста снимков материал с доказателства от въпросните книги, с подчертани точните пасажи за които става въпрос. И ако някога е имало истерия срещу вълците, то днес не бива да се срамуваме от факта, че са използвани вълци и техни хибриди при създаването на породата немско овчарско куче.
Интересна информация ще намерите и тук:
http://forum.bsv.bg/....php?f=22&t=519
Интересен е и факта, че едни и същи екземпляри са използвани и в развъдната програма за НОК в Чехословакия и в развъдната програма на Чехословашкия вълчак. Вярно е, че половината от тях са чисти немски овчарки, но аз намерих и 2 екземпляра от хибридните поколения.

Г-н Атанасов,
"Хибрида" между съвременно куче и вълк, дава плодовито потомство. Не може да се говори и не съществува какъвто и да е хибрид, между човек и маймуна, за това сравнението ви е смешно и не на място. И не ми давайте примери с мастити учени и техните конференции. За мен, а и не само те нямат никаква стойност.
Истината е, че вълка е тръгнал по своя отделна еволюционна пътека. И без съмнение, след десетки или дори стотици хиляди години те ще бъдат различни биологични видове. Но този процес е все още в началото, а разликата в генетичния материал на вълка и на кучето е доста под необходимото равнище, за да бъдат те определени като отделни видове. В момента, вълка и кучето 99,8% са с еднакъв генетичен материал. За да бъдат определени като отделни билогични видове, според някои учени тази разлика трябва да надхвърли 1%, а според други дори 2%. Едно обаче е сигурно. Вълка е тръгнал по своя отделна еволюционна пътека и го доказват именно тези 0,2% разлика в генетичния материал.
Обаче, така както в НОК и Чехословашкия вълчак има вълча кръв, така и във северноамериканските вълци, доказано има кучешка такава (при това не само в черните, но и в сивите, защото много често, черни вълци се раждат от напълно сиви родители. Просто черния цвят в американските вълци се дължи на кучешката кръв и се дължи на фенотипното проявяване на този рецисивен ген).
Това са фактите. Който иска да вярва, който иска да не вярва.

P.S.Петя, много хубава снимка, на много красиво животно. :ba_025:

• (26 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема