Георги Симеонов, в 21 November 2011 - 06:09 PM, написа:

Само не ме разсмивай! Ти ли разби този мит? Поздравления!
Струва ми се вече, че пишеш тук, за да дразниш хората! Дано се лъжа.
Няма по-велика порода от ГОК и ние доста сме се заблудили, като сме харесали СХ!
Прочете ли темата назад? За страха на хъскитата от човека знаеш ли? Каква е отбранителната реакция при ГОК и каква при СХ?
Не знам дали има значение за теб, но очевидно е, че вълкът още не си е отишъл от хъскито и това няма как да стане, защото там са закрепени качества, които са характеристики на породата. И тук не е работил само изкуствения отбор. Говорим за порода останала в непокътнат вид около 3 хил години. В онези условия на севера, за които може би някога си чел.
Знаеш ли как общуват хъскитата в глутница от себеподобни, знаеш ли как вият? Знаеш ли как го правят вълците, знаеш ли как вият? Знаеш ли как лаят ГОК, знаеш ли как се подчиняват на човека ... все интересни неща. Много.
ГОК е порода създадена да служи на човека - изкуствен отбор. СХ освен това, е имала за цел и да оцелее без него (човека) в онези условия - естествен и изкуствен отбор, като изкуствения е подчинен в случая.
Детайли за цвета на ноктите, лапите ... хайде стига. Обърни да видиш ходилото на ГОК, обърни и на СХ , обърни на вълка - открий разликите. И така още за 100 неща.
Явно много малко си запознат с историята и произхода на сибирското хъски. За това спри, тук не е мястото да разказваш и изтъкваш ГОК по някакъв начин. За сметка на СХ.