Dog.bg Форуми : Хъскита и вълци

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (26 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хъскита и вълци

#241 Потребителят е офлайн   Winnie the Pooh Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 November 2011 - 12:38 PM

Показване на мнениетоГеорги Симеонов, в 22 November 2011 - 01:19 AM, написа:

Хайде сега, виж си горния пост, където ме обиждаш и ми кажи, какво ми пречи да ................
редактирано от мод.

Суперррр :rc_036: Браво , нямам думи просто. Голям мъж се направи , голямо нещо. Що за комплекси избиваш само не ми е ясно .Първо дойде да ни обучаваш и понеже си намери майстора, те изби на агресия. Ами такива сме си ние - заблудени собственици на хъскита, и представи си имаме наглостта да си харесваме породата. Няколко души те помолиха да не спамиш нашия форум, ама ти не та не. Айде поне се научи на обноски ( елементарни поне)
User's Signature

С каквито се събереш - с такива се събираш. Мечо Пух
Качена снимка

#242 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2011 - 12:50 PM

Показване на мнениетоГеорги Симеонов, в 21 November 2011 - 07:16 PM, написа:

Хъски Пауър, не искам да обидя никого, ни най малкото чудесна порода кучета като сибирското хъски. Страхотни са, наистина. Да те наистина са стара порода, а както ни е известно, всички кучета произхождат от вълците. Обаче:

Уини дъ пух, както вече казах, първо се изкефих максимално на вашата тема, а след това съвсем добронамерено писах в нея. Посрещнахте ме на нож, а някои дори направо започнаха да ме обиждат. Модератора на темата нищо не направи по въпроса. Не исках темата да се превръща в говорилня, но не само аз съм виновника за това.
Предлагам, ако е възможно, всички да сме по - малко емоционални и да разсъждаваме повече. Като слагам дори себе си в това число.

#243 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2011 - 12:51 PM

Показване на мнениетоГеорги Симеонов, в 22 November 2011 - 12:36 PM, написа:

Г-н Атанасов,
"Хибрида" между съвременно куче и вълк, дава плодовито потомство.

Съвременното куче дава плодовито потомство и с чакала и с койота. Е, и?

Нещо от популационната генетика май Ви се губи.

А колкото до "маститите учени", всеки презиращ науката е достоен най-меко казано за снизходително отношение с лека насмешка.

П.П. И още едно м-ъ-ъ-ъ-ничко доуточнение - когато се съешават животни и се получава потомство, се говори за кръстоски, а не за хибриди.

Дебелите книги не трябва само да се четат, а и да се разбират!

#244 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 22 November 2011 - 02:40 PM

ето ви една интересна статия About Alaskan Malamutes & Siberian Huskies - Wolves, Wolf-Dogs & Phenotypes
Според мен няма прилика между нито една порода куче и вълка. Хъскитата имат окраски, които наподобяват частично тази на вълка, но приликите свършват там. Вълците са много по-едри, масивни и имат онзи хищнически поглед, който нито една порода куче не притежава. Честно казано (и не го пиша с цел да обидя някой) трябва да си идиот за да не можеш да направиш разлика м/у хъски и вълк (ако някой се чувства засегнат - нека приеме моите извинения). Разликата между куче и вълк е очевидна дори когато го сравняваме с породите, които приличат най-много на него (визирам чехословашкия вълчак и саарлос). Сигурна съм, че при приложени снимки всеки един от вас може много лесно да покаже къде е вълка. Дори така наречените хибриди на вълк с различни породи рядко приличат (фенотипно) напълно да дивите си роднини. С две думи - кучето си е куче и мястото му е до човека, а вълка си е вълк и мястото му е в природата. Независимо колко се диви необуздани са вашите кучета - били те хъскита, маламути, овчарки и т.н. то със сигурност те не могат да се сравняват с дивия темперамент и агресия на едно диво животно - вълка.
Има един доста интересен филм казва се BBC Horizon - The secret life of the dog и в него се говори много за произхода на кучето, за връзката му с вълка и т.н. Аз го свалих от the pirate bay , но ако някой не може да си го намери и иска да го гледа нека ми пише на лични - с удоволствие ще му пратя торента :rc_036:
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#245 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2011 - 04:06 PM

При хъскито винаги има елемент на изненада :ba_025:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#246 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2011 - 04:47 PM

Показване на мнениетоultima, в 22 November 2011 - 02:40 PM, написа:

Независимо колко се диви необуздани са вашите кучета - били те хъскита, маламути, овчарки и т.н. то със сигурност те не могат да се сравняват с дивия темперамент и агресия на едно диво животно - вълка.

Именно !!!

Никой не отчита поведенческите характеристики на домашните кучета и тези на вълците. Защото дори и да има известни прилики по отношение на фенотипа, никой не отчита антагонизма в поведенческата програма на вълка и на домашното куче.

Дори и учените (имена няма да цитирам, защото според някои те са просто пишещи докладчета), доказали ДНК близостта на кучетата с вълците все още търсят отговора на въпроса защо в поведенческо отношение тези животни почти не си приличат.

#247 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2011 - 08:49 PM

Показване на мнениетоultima, в 22 November 2011 - 12:40 PM, написа:

ето ви една интересна статия About Alaskan Malamutes & Siberian Huskies - Wolves, Wolf-Dogs & Phenotypes
Според мен ..........

Благодаря за линка. До сега в тази тема се е коментирало точно това, дори точно в същия дух на 90 процента и няма нищо по-различно или ново. Не знам защо сте си създали впечатления, че ние тук сме хора, дето си мислим, че хъскито е получено чрез хибридизация с вълка, или че имаме вълци у дома си, или пък най-смешното - дори да ни обяснявате как да познаем вълка на картинка.
Давайки този линк, не разбрах, кое точно в тази наша тема ви даде повод да смятате, че мислим иначе? Там са написани неща, които всеки интересуващ се от темата много отдавна е прочел и разбрал. И така са написани, че и децата ги разбират и знаят.
:Може да сте права като твърдите че "Според мен няма прилика между нито една порода куче и вълка. Хъскитата имат окраски, които наподобяват частично тази на вълка, но приликите свършват там". /визирайки фенотипа/ Но според мен е друго и именно в този материал е добре обяснено, защо тези породи КУЧЕТА имат външно сходство с вълка. Елментарно - еднакви условия, приспособимост, оцеляване. това вече е писано многократно и не е ново. Казах го и няколко поста назад.
The phenotype for Northern Breeds describes what works in the Arctic:
Thick, waterproof, double coat;
Bushy tail he can curl around his nose to warm his breath while sleeping;
.................. и т.н и т.н

Не съм видяла някой да твърди, обратното на това, че кучето си е куче, а вълка, вълк. За това малко и не разбирам целта на поста ви. И още нещо искам да кажа със сигурност - хъскитата са едни от кучетата, които етологично стоят най-близо до вълка. Такива едни качества също са закрепени малко или повече в тях. Може имате впечатления от поведението на много от породите най-общо казано, за да разберете, че хъскитата, те са едни малко "други" кучета.

Цитат

Независимо колко се диви необуздани са вашите кучета - били те хъскита, маламути, овчарки и т.н. то със сигурност те не могат да се сравняват с дивия темперамент и агресия на едно диво животно - вълка.

Не става дума за дивост, нито за необузданост, най-малко пък за агресия. Констатираме само приликите и такива съществуват при тази порода. И защо пък да не могат да се сравняват? Ние ги сравняваме, обсъждаме, тълкуваме, ей тъй на говорим си.

и цитат от kangal_bg

Цитат

Защото дори и да има известни прилики по отношение на фенотипа, никой не отчита антагонизма в поведенческата програма на вълка и на домашното куче.

От къде си вадиге заключение, че никой не ги отчита? И кой точно антагонизъм визирате (че с хъскитата ми е малко различно от повечето други)? Нямам представа, до колко сте запознати с темперамента и характерните поведенчески особености на породата сибирско хъски. Какви са техните реакции в различни ситуации, как действат, как общуват по между си и с хората и т.н.. Различно е от другите породи кучета. Запознати ли сте с пробемите на тази порода и например в частност проблема със страхливите хъскита и как ще го обясните? Дори хипотеза, само ваша си ще ми бъде интересна.

==========

И последно, понеже изглежда има нещо вавилонско в тази тема и явно проченетоно не е добре разбрано искам да покажа едни прости картинки за онагледяване.

Така, кое от тези кучета ПРИЛИЧА /или наподобява/ поне малко на пръв поглед по външен вид на вълка? Дали има такова според някой от вас?

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

И защо хибридите с вълк непременно да не приличат на вълк, особено тези, които са правени с хъски като тези?

Прикачена снимка Прикачена снимка

Много приказки, за нищо....
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#248 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2011 - 10:20 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 22 November 2011 - 08:49 PM, написа:

За това малко и не разбирам целта на поста ви. И още нещо искам да кажа със сигурност - хъскитата са едни от кучетата, които етологично стоят най-близо до вълка. Такива едни качества също са закрепени малко или повече в тях. Може имате впечатления от поведението на много от породите най-общо казано, за да разберете, че хъскитата, те са едни малко "други" кучета.

Huskypower поста ми няма абсолютно никаква цел, просто споделям моето мнение. Не задължавам никой да се съгласява с мен, все пак големи хора сме и всеки е достатъчно умен сам да си прави изводите относно темата. Като цяло няма как всички във форума да сме съгласни и единодушни, а тъй като темата ми беше интересна (признавам изчетох само последните няколко страници) реших и аз да се включа. Отново ще напомня, че това е мое лично мнение и не задължавам никой да се съгласява с мен. Единственото, което ми се иска е съфорумниците ми да се отнасят с уважение на индивидуалната ми гледна точка така, както аз уважавам всяко едно чуждо мнение - независимо дали съм съгласна с него или не.
Относно поведението на хъскитата - никога не съм притежавала хъски, но съм имала доста контакти с такива и като цяло съм на мнение, че цяла шпиц група си има едно по-такова специфично поведение. Притежавам шпицеподобно куче и често сравнявам поведението му като цяло с поведението на хъскито на едно моя приятелка. Като цяло допирните точки между различните видове "шпицове" са много и честно казано не знам дали това се дължи на факта, че цялата група е изградена може би от основно аборигени породи или на нещо друго.

Така, кое от тези кучета ПРИЛИЧА /или наподобява/ поне малко на пръв поглед по външен вид на вълка? Дали има такова според някой от вас?

Прикачен файл index.jpg Прикачен файл poodle.jpg Прикачен файл natata.jpg Прикачен файл AmericanPitBullTerrier.jpg Прикачен файл Dachshund (Teckel) Miniatura.jpg Прикачен файл black_white_collie.JPG Прикачен файл Deutscher Schäferhund GERMAN SHEPHERD DOG1.jpg

И защо хибридите с вълк непременно да не приличат на вълк, особено тези, които са правени с хъски като тези?

Прикачен файл minto.jpg Прикачен файл odie.jpg

Ако трябва да кажа, коя порода наподобява вълка (хибридна или не) на пръв поглед бих избрала саарлос:
Хибридите малко или много ще приличат на вълк, независимо дали са хибриди с хъски или с НОК или с нещо друго. Например породата саарлос е създадена чрез кръстосване на немска овчарка с Canis lupus occidentalis (което на практика си е вълк обитаващ Северна Америка и в частност Канада - ако не се лъжа това е най-едрия подвид на сивия вълк.). Това, което имах предвид беше, че много лесно можем да различим хибрида от вълка. Естествено има и изключения, които се базират на това колко гени е взел въпросния индивид от кучето и колко от вълка. Например този сладур, за който ако не пишеше, че е хибрид то аз никога нямаше да се сетя.
Качена снимка
User's Signature

#249 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2011 - 11:03 PM

ultima цяла 5 група е много пъстра и породите в нея са много различни. Аз например не мога да сравня шпицовете с хъскитата. На мен са ми много различни, остави визия ами на поведение, темперамент нямат нищо общо. И ако трябва да сравнявам поведението им с това на вълка, то шпицовете никак не ми се вместват в представите за някаква дори малка близост в етологично отношение. Докато с хъскито, нещата са на съвсем различна основа. Аз съм имала ГОК (НОК) два пъти, имала съм вълчи шпиц, имала съм безпородни кучета (мнго), а последните 19 години са ми посветени изключително на хъскитата. Имала съм и възможност да наблюдавам и общувам, (макар и за кратко) с вълци отглеждани в неволя и такива теми са ми много интересни, особено ако мога да науча нещо ново. И абсолютно ми е безполезен кангал бг, който не желае да води дискусия и да отговори на някой мой въпрос, да не би и аз да науча нещо, та да взема да стана компетентна, :md_064: но поне си признава, че никога не се е интересувал от северни породи. Надценила съм го. Но това си е мой проблем, защото, нито знам, нито помня какво пиша, па и на сичкото отгоре съм нескопосана да се измъкна, като минирам полето. :ab_041:
За саарлос и чешки вълчак не съм достатъчно компетентна, нямам личен опит, чела съм за тях, но не ги цитирам, не за друго, а защото предмета на тази тема са хъскитата.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#250 Потребителят е офлайн   tarja Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2011 - 11:33 PM

извода от тази тема е : "абе толкова ли са готини тези хъскита, че хората които не притежават такова избиват комплекси и си приписват на кучетата качества характерни за (хъскита и вълци)"

#251 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 22 November 2011 - 11:40 PM

Господи слез и си прибери вересиите:eg_033:
Абе вие всички не собственици на сибирско хъски какво очаквате бееее!!! Малунили сте що ли ? Влизате в хъски форум тук пишат ЛЮБИТЕЛИ И ФЕНОВЕ НА ПОРОДАТА!!!!
Нима очаквате,че ние ще кажем нещо лошо за породата ли ?
Това е хъски форум ако не ви изнася марш - на мен лично няма да ми липсвате :me_065: :wg_053:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#252 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2011 - 12:28 AM

Показване на мнениетоtarja, в 22 November 2011 - 11:33 PM, написа:

извода от тази тема е : "абе толкова ли са готини тези хъскита, че хората които не притежават такова избиват комплекси и си приписват на кучетата качества характерни за (хъскита и вълци)"

Странно аз не съм видяла някой в темата да сравнява кучето си с вълк :ud_009: Даже ако сте се зачели внимателно аз съм против сравняването на диво с домашно животно - независимо от породата.
Както и да е... за да няма повече спам и глупави излишни спорове
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

#253 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2011 - 10:11 AM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 22 November 2011 - 10:56 PM, написа:

Светът би бил идеален, ако всеки си знае мястото. Но може би пък тогава нямаше да е толкова интересен.

Абе хора, аз ли трябва да се обадя, където съм на 19 години, за да се спрете ... Първо, това е форум, всеки има право да си изказва мнението, независимо дали е намерил "мястото" си под слънцето или не! Качена снимка
И второ, защо винаги при друга гледна точка се почва с обидите и доказването на кой е по-по-най ?

И за да не съм и аз от офтопиците, въпреки че още се лутам и не съм сигирен в каква посока ще тръгне животът ми, ще кажа, че в Монтана имах възможността да се порадвам на Чехословашки вълчак - женски . Мен ме избягваше точно като див вълк, но с кучето ми доста си играха. Качена снимка Споменатото Куче
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#254 Потребителят е офлайн   Winnie the Pooh Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2011 - 01:35 PM

Аз имам отговор :Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

Да това е форум - обаче е хъски форум и е най - малкото смешно,човек, които сам си признава, че не се занимава и не разбира от хъскита да спами...Освен това , това са едни форумни герои, конкретно визирам kangal_bg, които пише във всяка тема във форума и навсякъде само акъл дава.
И пак както каза Мето ние си пишеме кротко в тази тема,(и никъде не прочетох, че хъскито е вълк) не ни трябват скандали с многообразовани дърдорковци.
User's Signature

С каквито се събереш - с такива се събираш. Мечо Пух
Качена снимка

#255 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2011 - 01:48 PM

http://www.youtube.c...feature=related
За всички, които са влюбени като мен в това диво, първично и свободолюбиво същество! :ab_041: Поздрави! :re_037:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#256 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2011 - 04:01 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 23 November 2011 - 01:48 PM, написа:

http://www.youtube.c...feature=related
За всички, които са влюбени като мен в това диво, първично и свободолюбиво същество! :ab_041: Поздрави! :re_037:

Страхотен филм! Много интересен и образователен.

Благодаря, че го сподели! Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#257 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2011 - 09:01 PM

http://www.youtube.c...h?v=B2M4owdcrDc :re_037:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#258 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2011 - 09:21 PM

Хъскита и вълци! :ab_041: Това ми звучи като една популярна електронна игра от средата на деведесетте "Кадилаци и динозаври".Какви хъскита,какви вълци?Абе вие да не се бъзикате нещо бе .....?
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#259 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2011 - 10:01 PM

Показване на мнениетоalexy, в 24 November 2011 - 07:21 PM, написа:

Хъскита и вълци! :ab_041: Това ми звучи като една популярна електронна игра от средата на деведесетте "Кадилаци и динозаври".Какви хъскита,какви вълци?Абе вие да не се бъзикате нещо бе .....?

Eто такива! :ab_041: Гледам хъскито си и се сещам за вълците...... :ab_041: Не виждам смисъл от заяждането ви.....Просто се наслаждавайте на хубавите снимки и клипове :wub

Прикачена снимка Ето още един красавец :md_064:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#260 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2011 - 12:13 AM

Аз пък сега се сетих, че гледах "Белият зъб" и там вълкът беше брилянтно изигран от едно хъски, а не от НОК! Чудно защо . . .
User's Signature

Качена снимка

• (26 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема