Jani4ka,моля Ви,знаех,че веднага ще го изтълкувате така за боя,но когато трябва помага.Не се казва да го пребиете, а със сила да му покажете,че вие водите хорото както е в природата.В книгите пише много неща,но практиката е различна.Аз също имам достатъчно голям постоянен опит с различни по големина кучета и не става само да се правим на добрички.Чихито също би се зарадвало понякога на един голям телешки кокал,нищо няма да му стане и ще си отвори достатъчна захапка за да му се покефи.А пък и вашето кученце е с доста здравички зъбки и няма за какво да се безпокоите.Между другото господина преди да се занимава с доста големичките кучета развъждаше така деликатните мопсове, тъй че има представа какво пише.
Говорилня
Публикувано: 04 March 2009 - 11:56 PM
Jani4ka,моля Ви,знаех,че веднага ще го изтълкувате така за боя,но когато трябва помага.Не се казва да го пребиете, а със сила да му покажете,че вие водите хорото както е в природата.В книгите пише много неща,но практиката е различна.Аз също имам достатъчно голям постоянен опит с различни по големина кучета и не става само да се правим на добрички.Чихито също би се зарадвало понякога на един голям телешки кокал,нищо няма да му стане и ще си отвори достатъчна захапка за да му се покефи.А пък и вашето кученце е с доста здравички зъбки и няма за какво да се безпокоите.Между другото господина преди да се занимава с доста големичките кучета развъждаше така деликатните мопсове, тъй че има представа какво пише.

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 05 March 2009 - 04:26 PM
А що се отнася до зъбките на моето кученце мисля, че знам по-добре за какво говоря и щом съм го написала значи имам нещо предвид, но наистина не ми се впуска в продължителни дискусии. Всеки има право на мнение и може да възпитава мъника си както пожелае. Аз на моите двама ОГРОМНИ кокали няма да дам нито ще ги бия. :) Който иска да го прави с неговото чихи, но горкото кученце. И всичко досега което съм го написала не е само от книги, а и от практика. Мога да ви обясня надълго и нашироко и да ви разкажа случки за стресирани кученца, които изпадат в паника само при повдигането на ръката на господаря си, но виждам, че няма смисъл. И със сигурност има разлика между това как се възпитава малко и голямо куче. Имала съм и ротвайлер и разликата е ОГРОМНА :P
Няма ли някой да ни зарадва с някоя снимчица или някоя весела историйка? Нали затова сме тук :)

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 05 March 2009 - 10:56 PM
Публикувано: 05 March 2009 - 11:49 PM
Дурка, недейте така... няма лошо някой да сподели мнение, дори то да не съвпада с вашето. За това е форума, да се открие важното из м/у другото, да си помагаме... не е нужно някой да се чуства обиден. Опити за помощ са, не е заяждане. Никой не ви казва, че не отглеждате кучето си правилно, в крайна сметка всеки сам решава как ще постигне резултатите, които е описала Нивеа. Но те трябва да са на лице, за да е щастливо съжителството ни с кучо, независимо каква е породата. Защото сега може да ви се струва маловажно, но е от огромно значение. Но няма какво да ви обяснявам, имали сте куче и преди, знаете че на първо място трябва да са разбирателството и щастливия живот с любимците ни! ;)
Вашият форум е, той е на всички...
Публикувано: 06 March 2009 - 07:24 AM
Такива разсъждения като нейното и следващото на Frica са за аплодисменти.Аз за това говорех.Лично аз търпя критика, но от възпитан тон.Без налагане на мнение и подвикване като на малко дете.
Публикувано: 07 March 2009 - 12:42 AM
Публикувано: 07 March 2009 - 10:51 AM
Публикувано: 07 March 2009 - 04:49 PM
То ще е голямо приключение сигурно.........
Публикувано: 07 March 2009 - 05:29 PM
Публикувано: 08 March 2009 - 12:49 PM
nivea, в Mar 8 2009, 10:10 AM, написа:
Докладвам
къпането снощи мина учудващо леко.......
Обаче сърбежите продължават.......предимно си яде задните крачета.......Утре ще го заведа до доктора,че и без друго ни предстои обезпаразитяване........иначе няма рани,няма видима екзема или нещо очевадно......
Публикувано: 08 March 2009 - 02:33 PM
Нашия вет изобщо не е привърженик на къпането и съвета е колкото по-рядко толкова по-добре.А шампоана ни го даде вета , името за съжаление не знам , но 10ml струваха 1.50лв.Сега прилагам снимков материал само седнете първо ,че картинките са потресаващи
Публикувано: 08 March 2009 - 02:54 PM
Публикувано: 08 March 2009 - 04:45 PM

Вход

Горе
Цитиране +