Публикувано: 05 March 2009 - 10:56 PM
И аз ще се включа в разговора ви.Durka не се впрягай, явно човекът си е имал ,а и мн като него имат проблеми с доминиращи кучета и колкото породата е по-сериозна,толкова по-голяма разправия е по-късно. аз преди чихи съм имала Дого Аржентино и ме съветваха да му пипам в купата, и да му взимам от храната докато яде и играчките докато играе,да не спи в леглото ми да не се качва по диваните,(там е място само за лидера).да не ми хапе рацете и дрехите. и мога да кажа,че това правило важи за всички кучета(както учи и Сизър Милан във филмите си). а и чихи предразполага към глезене и позволяване на всичко,което след време ще го превърне в лидер...над вас. четох много американски и руски форуми и съм съгласна,че с бой само ще отблъснем кучето,затова трябва да се въведат правила докато е малко и да се коригират по време на разтежа.много търпение и спокойствие са нужни и постоянство,но това важи за всяко куче. ние с Аладар вече имаме правила-да не е при мен докато се храня,да не му се дава докато ядем,да се храни след нас.да не хапе дрехи,кабели,да има забранени места в апартамента за него,да не му се позволява да се качва по дивани и легла,да минавам първа през вратите.може да ви се струва прекалено,но е и за негово добро,защото ние с любовта си към тях позволяваме да ни се качат на главите,ние сме водачите,не те. Успех и не трябва да изпадате в крайности. обичайте ги,но не е само това. извинете ме, че се унесох