Говорилня
Публикувано: 02 April 2009 - 02:58 PM
Публикувано: 02 April 2009 - 03:14 PM

И ние имаме един проблем Карлито лае навън като луд : по хора ,кучета ,деца .Просто един малък ужас, зъби се на големите кучета , незнам какво да правя ?Моля дайте съвет!
Публикувано: 02 April 2009 - 03:22 PM
Публикувано: 02 April 2009 - 04:03 PM
...
"....според последната (2008г.) класация на породите кучета според агресивността им, на първо място е Дакел, следвани от......Чихуахуа...!"- край на цитата.
Потвърждавам с две ръце и двете твърдения!
Нашата като я изведем подгонва с бесен лай всяко куче, независимо от ръст и порода...!!! Ако онова се озъби по-серозно обаче, си подвиваме опашката. (Това последното вече не знам дали е много чихитско, защото в същата енциклопедия пише, че "вашето чихуахуа ще се изправи дори и срещу лъва, ако е нужно да ви защити!")
НИКОГА НА ПУСКАЙТЕ ЧИХИТАТА СИ БЕЗ ПОВОД, НА СВОБОДА ! САМО В ДВОРА!

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 02 April 2009 - 04:09 PM
Dobi870, в Apr 2 2009, 01:12 PM, написа:
Как е Добито...!?

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 02 April 2009 - 04:23 PM
Публикувано: 02 April 2009 - 04:27 PM
drjeliazkov, в Apr 2 2009, 02:03 PM, написа:
...
"....според последната (2008г.) класация на породите кучета според агресивността им, на първо място е Дакел, следвани от......Чихуахуа...!"- край на цитата.
Потвърждавам с две ръце и двете твърдения!
Нашата като я изведем подгонва с бесен лай всяко куче, независимо от ръст и порода...!!! Ако онова се озъби по-серозно обаче, си подвиваме опашката. (Това последното вече не знам дали е много чихитско, защото в същата енциклопедия пише, че "вашето чихуахуа ще се изправи дори и срещу лъва, ако е нужно да ви защити!")
НИКОГА НА ПУСКАЙТЕ ЧИХИТАТА СИ БЕЗ ПОВОД, НА СВОБОДА ! САМО В ДВОРА!
Малко ме поуспокои!
Публикувано: 03 April 2009 - 12:37 PM
Публикувано: 03 April 2009 - 11:07 PM
Публикувано: 04 April 2009 - 12:41 PM
Публикувано: 05 April 2009 - 12:49 AM
Chihita, в Apr 2 2009, 01:14 PM, написа:

И ние имаме един проблем Карлито лае навън като луд : по хора ,кучета ,деца .Просто един малък ужас, зъби се на големите кучета , незнам какво да правя ?Моля дайте съвет!
Мн ми беше трудно с него,толкова малък и като те погледне,ама после му свикнах на театъра :) големи са образи тая порода.да ти кажа Chihita и ние уж го социализираме,а тези дни ходихме с него извън София на почивка малко и да ви кажа лаеше и ръмжеше по деца и на някой хора който се доближаваха.аз му дръпвам леко повода и му казвам Тихо,а той пак тежко "Баф" и аз му хванах леко главичката да ме погледне и му казах Аладар тихо,но да ти кажа това помогна само за около 3сек.:) Разхождах го без кайшка на по пустите места и засега не смее да се отделя.по-лесно ходим без,отколкото с повод,иначе се върти ту от едната,ту от др страна.и да ви споделя как се уплаших...на едно място имаше един помяр който му налетя зверски,добре че бях го хванала с кайшката,та успях да го вдигна бързо и да го предпазя,добре че бях с приятеля си.мн се уплаших,че ако беше моя мъник пуснат,онова щеше да го нападне преди да успея да го спра. гадни бездомни кучета. иначе прекарахме супер с него.й беше навсякъде с мен,без вечерите в ресторанта де,(ама не го взех само защото е още бебе:) хората само се възхищаваха и се радваха...абе купон. и с хотела нямахме проблем и с колата.беше бижу:)
Публикувано: 05 April 2009 - 01:10 AM
Dobi870, в Apr 4 2009, 10:41 AM, написа:
нашия мънек е мн самостоятелен.ние го взехме на 50 дни,мн малък и нямахме проблеми и със спането и с оставянето сам. е имаше леко драскане по вратата,но отмина.аз го затварях дори и когато си бях в нас докато свикне с пишкането на памперс и вече като свикна сам да си отива го пусках почти навсякъде. аз ходя на курсове по испански и на лекций,така че го оставям за по няколко часа на ден. най-дълго е стоял 4-5 часа и е имало проблеми,като да си е накъсал памперса от скука,но нищо друго,а вече и това не прави-ляга си и кротува.свиквай го и да скимти да издържиш да не отидеш при него.сега се опознавате и малкия Чико опипва почвата,така че калявай се и не се давай ;)
Публикувано: 05 April 2009 - 07:52 AM

По темата :много си права,че са големи маймуни тези дребосъци и страшни маниполатори......Ние по неволя нашият го оставяме през деня сам(на работа сме)........и съм си правела експерименти да застана и да слухтя пред вратата-и гък даже няма от него...........Но пък седнем ли на масата...отърване няма от него........и така си провира муцунката че направо в чиниите.....му влиза...за това започнах докато вечеряме да го затварям.а бели докато ни няма-не е правел...(веднъж само беше изчоплил една постелка пред банята).И знаеш ли.........мисля си че това неговото хапане......идва от факта,че е сам през деня.......и като ни види не намира правилният начин да ни се зарадва и да търси внимание.

Публикувано: 05 April 2009 - 11:17 AM
durka, в Apr 5 2009, 05:52 AM, написа:

По темата :много си права,че са големи маймуни тези дребосъци и страшни маниполатори......Ние по неволя нашият го оставяме през деня сам(на работа сме)........и съм си правела експерименти да застана и да слухтя пред вратата-и гък даже няма от него...........Но пък седнем ли на масата...отърване няма от него........и така си провира муцунката че направо в чиниите.....му влиза...за това започнах докато вечеряме да го затварям.а бели докато ни няма-не е правел...(веднъж само беше изчоплил една постелка пред банята).И знаеш ли.........мисля си че това неговото хапане......идва от факта,че е сам през деня.......и като ни види не намира правилният начин да ни се зарадва и да търси внимание.

Зравей Durka,много се радвам за напредъка.ние също нашия го затваряме докато ядем. но сега като бяхме малко извън София и на обяд беше с мен в ресторантите и не го пусках на земята,(защото си оплиташе повода постоянно)а седеше в мен,беше мн послушен и се сгушваше да спи.имаше момент в който като ми оставеха яденето,надигаше глава да души,но му казвах Не и той се отказваше.доста умни са тези кучета и усвояват очудващо бързо.а що се отнася до хапането,може би имаш право,защото нашия като се разиграе много и беснее насам натам,започва да ръмжи и да хапе на игра,може би от превъзбуда.тогава го спирам за малко и му подавам ръката в муцуната и му казвам Не,ако тръгне да си играе с нея.продължавай така и ще се научи,още са бебета