Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (224 Страници) +
  • « Първа
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#2001 Потребителят е офлайн   Chihita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 April 2009 - 02:58 PM

Dobi870,не допускай тази грешка да спи при вас !!! Чихита като беше малка след една ваксина я взех и познай - от тогава сме неразделни.Вечер ме чака до последно и ляга винаги с мен.За ушичките щом се почесва сигурно има нещо , води го на лекар .Колкото по-рано се хване , толкова по-добре.

#2002 Потребителят е офлайн   Dobi870 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2009 - 03:12 PM

Ами той беше в петък на док. и са му били ваксина, лекаря го е прегледал и е казал,че е в отлично здраве... Ако продължава така ще го заведа пак...
User's Signature

Качена снимка

#2003 Потребителят е офлайн   Chihita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2009 - 03:14 PM

nivea, вече ще ти викам желязната лейди :aa_002: ,Възхищавам ти се , че си постигнала тези неща.Ние на наще даже им сложихме възглавница да се качват по-лесно на дивана.

И ние имаме един проблем Карлито лае навън като луд : по хора ,кучета ,деца .Просто един малък ужас, зъби се на големите кучета , незнам какво да правя ?Моля дайте съвет!

#2004 Потребителят е офлайн   Dobi870 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2009 - 03:22 PM

Chihita, за съжаление аз съм още начинаеща и не мога да ти помогна... и аз се възхищавам на nivea, дано и при нас да се получи с възпитанието и да се оправим,че е ужас, не мога да спя, през 2 часа се буди малкия и плаче и не мога изобщо да спя...
User's Signature

Качена снимка

#2005 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 02 April 2009 - 04:03 PM

"...характерна черта на породата е, че ако ще и малък замък да приготвите на малкото Чихуахуа, то рано или късно все пак ще спи в кревата ви...!!" - край на цитата.
...

"....според последната (2008г.) класация на породите кучета според агресивността им, на първо място е Дакел, следвани от......Чихуахуа...!"- край на цитата.

Потвърждавам с две ръце и двете твърдения!

Нашата като я изведем подгонва с бесен лай всяко куче, независимо от ръст и порода...!!! Ако онова се озъби по-серозно обаче, си подвиваме опашката. (Това последното вече не знам дали е много чихитско, защото в същата енциклопедия пише, че "вашето чихуахуа ще се изправи дори и срещу лъва, ако е нужно да ви защити!")
НИКОГА НА ПУСКАЙТЕ ЧИХИТАТА СИ БЕЗ ПОВОД, НА СВОБОДА ! САМО В ДВОРА!
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#2006 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 02 April 2009 - 04:09 PM

Показване на мнениетоDobi870, в Apr 2 2009, 01:12 PM, написа:

Ами той беше в петък на док. и са му били ваксина, лекаря го е прегледал и е казал,че е в отлично здраве... Ако продължава така ще го заведа пак...

Как е Добито...!?
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#2007 Потребителят е офлайн   Chihita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2009 - 04:23 PM

Да не те плаша ама тези сладури така ти влизат под кожата ,че е много трудно да им устоиш.Особено като те погледнат с влажния си поглед.Чихитина като не й дадеш нещо от масата и очичките й си пълнят със сълзи , късат ти сърцето и който е по-мека Мара се предава .Другия й номер е танца на просякинята изпълнява се на два крака , може да изкара повече от минута . отново действа безотказно винаги получава това което иска.

#2008 Потребителят е офлайн   Chihita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2009 - 04:27 PM

Показване на мнениетоdrjeliazkov, в Apr 2 2009, 02:03 PM, написа:

"...характерна черта на породата е, че ако ще и малък замък да приготвите на малкото Чихуахуа, то рано или късно все пак ще спи в кревата ви...!!" - край на цитата.
...

"....според последната (2008г.) класация на породите кучета според агресивността им, на първо място е Дакел, следвани от......Чихуахуа...!"- край на цитата.

Потвърждавам с две ръце и двете твърдения!

Нашата като я изведем подгонва с бесен лай всяко куче, независимо от ръст и порода...!!! Ако онова се озъби по-серозно обаче, си подвиваме опашката. (Това последното вече не знам дали е много чихитско, защото в същата енциклопедия пише, че "вашето чихуахуа ще се изправи дори и срещу лъва, ако е нужно да ви защити!")
НИКОГА НА ПУСКАЙТЕ ЧИХИТАТА СИ БЕЗ ПОВОД, НА СВОБОДА ! САМО В ДВОРА!

Малко ме поуспокои!

#2009 Потребителят е офлайн   Dobi870 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2009 - 05:20 PM

Показване на мнениетоdrjeliazkov, в Apr 2 2009, 04:09 PM, написа:

Показване на мнениетоDobi870, в Apr 2 2009, 01:12 PM, написа:

Как е Добито...!?

Добре е, сега спинка в неговото си легло, беше доста разочарован, че не го качихме на дивана, накрая се предаде и си заспа там където трябва! :mc_200: :sd_100:
User's Signature

Качена снимка

#2010 Потребителят е офлайн   Anushka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 April 2009 - 12:11 PM

Хора, а къде точно се намира развъдника на Борис Ямаков? Май ще се ходи на място. Дано има сладки бебчета в момента

#2011 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2009 - 12:37 PM

Аз съм чувала, че има огромна разлика в характера на дълго и късокосместо чихуа. Дългокосместите са много мили и кротки, а късокосместите-агресивни и злобни. Не знам доколко е вярно, но съм виждала две женски късокосмести да се бият много ожесточено. Виждала съм и дългокосместо-много миличко и гальовно.
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#2012 Потребителят е офлайн   Dobi870 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2009 - 12:39 PM

Anushka, мога да ти дам тел, аз му се обаждах преди около 10-12 дена и каза, че ще се раждат бебета след около 15 дена. Ако се интересуваш за тел. пиши.
User's Signature

Качена снимка

#2013 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2009 - 11:07 PM

TokioHotel - няма връзка между дължината на козината и характера на чихитата . Всичко е индивидуално просто всяко куче е с различен характер както и всеки човек . а и голямо значение има дали в ранна възраст контактува с много хора или е изолирано .
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#2014 Потребителят е офлайн   Dobi870 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2009 - 12:41 PM

Здравейте всички! Аз пак имам въпросче... като бяха малки вашите кученца (2 месеца примерно) оставяхте ли ги сами и за колко време и какво се случваше през това време? Понеже аз като оставя малкия Чико дори и за 5мин. плаче докато не се върна в стаята и не спира...
User's Signature

Качена снимка

#2015 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2009 - 12:49 AM

Показване на мнениетоChihita, в Apr 2 2009, 01:14 PM, написа:

nivea, вече ще ти викам желязната лейди :aa_002: ,Възхищавам ти се , че си постигнала тези неща.Ние на наще даже им сложихме възглавница да се качват по-лесно на дивана.

И ние имаме един проблем Карлито лае навън като луд : по хора ,кучета ,деца .Просто един малък ужас, зъби се на големите кучета , незнам какво да правя ?Моля дайте съвет!

Мн ми беше трудно с него,толкова малък и като те погледне,ама после му свикнах на театъра :) големи са образи тая порода.да ти кажа Chihita и ние уж го социализираме,а тези дни ходихме с него извън София на почивка малко и да ви кажа лаеше и ръмжеше по деца и на някой хора който се доближаваха.аз му дръпвам леко повода и му казвам Тихо,а той пак тежко "Баф" и аз му хванах леко главичката да ме погледне и му казах Аладар тихо,но да ти кажа това помогна само за около 3сек.:) Разхождах го без кайшка на по пустите места и засега не смее да се отделя.по-лесно ходим без,отколкото с повод,иначе се върти ту от едната,ту от др страна.и да ви споделя как се уплаших...на едно място имаше един помяр който му налетя зверски,добре че бях го хванала с кайшката,та успях да го вдигна бързо и да го предпазя,добре че бях с приятеля си.мн се уплаших,че ако беше моя мъник пуснат,онова щеше да го нападне преди да успея да го спра. гадни бездомни кучета. иначе прекарахме супер с него.й беше навсякъде с мен,без вечерите в ресторанта де,(ама не го взех само защото е още бебе:) хората само се възхищаваха и се радваха...абе купон. и с хотела нямахме проблем и с колата.беше бижу:)
User's Signature

Качена снимка

#2016 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2009 - 01:01 AM

Прикачена снимка явно тази порода кучета е щастлива навсякъде където и да е и каквото и да прави,само да е със стопанина сиПрикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2017 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2009 - 01:03 AM

Прикачена снимкаПрикачена снимка[attachment=2406
41:P4030360.jpg]

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2018 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2009 - 01:10 AM

Показване на мнениетоDobi870, в Apr 4 2009, 10:41 AM, написа:

Здравейте всички! Аз пак имам въпросче... като бяха малки вашите кученца (2 месеца примерно) оставяхте ли ги сами и за колко време и какво се случваше през това време? Понеже аз като оставя малкия Чико дори и за 5мин. плаче докато не се върна в стаята и не спира...

нашия мънек е мн самостоятелен.ние го взехме на 50 дни,мн малък и нямахме проблеми и със спането и с оставянето сам. е имаше леко драскане по вратата,но отмина.аз го затварях дори и когато си бях в нас докато свикне с пишкането на памперс и вече като свикна сам да си отива го пусках почти навсякъде. аз ходя на курсове по испански и на лекций,така че го оставям за по няколко часа на ден. най-дълго е стоял 4-5 часа и е имало проблеми,като да си е накъсал памперса от скука,но нищо друго,а вече и това не прави-ляга си и кротува.свиквай го и да скимти да издържиш да не отидеш при него.сега се опознавате и малкия Чико опипва почвата,така че калявай се и не се давай ;)
User's Signature

Качена снимка

#2019 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2009 - 07:52 AM

nivea и двамата сте много готини......... :gb_023:
По темата :много си права,че са големи маймуни тези дребосъци и страшни маниполатори......Ние по неволя нашият го оставяме през деня сам(на работа сме)........и съм си правела експерименти да застана и да слухтя пред вратата-и гък даже няма от него...........Но пък седнем ли на масата...отърване няма от него........и така си провира муцунката че направо в чиниите.....му влиза...за това започнах докато вечеряме да го затварям.а бели докато ни няма-не е правел...(веднъж само беше изчоплил една постелка пред банята).И знаеш ли.........мисля си че това неговото хапане......идва от факта,че е сам през деня.......и като ни види не намира правилният начин да ни се зарадва и да търси внимание. :gm_168: Иначе забелязвам лек напредък по нашият случай.

#2020 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2009 - 11:17 AM

Показване на мнениетоdurka, в Apr 5 2009, 05:52 AM, написа:

nivea и двамата сте много готини......... :gb_023:
По темата :много си права,че са големи маймуни тези дребосъци и страшни маниполатори......Ние по неволя нашият го оставяме през деня сам(на работа сме)........и съм си правела експерименти да застана и да слухтя пред вратата-и гък даже няма от него...........Но пък седнем ли на масата...отърване няма от него........и така си провира муцунката че направо в чиниите.....му влиза...за това започнах докато вечеряме да го затварям.а бели докато ни няма-не е правел...(веднъж само беше изчоплил една постелка пред банята).И знаеш ли.........мисля си че това неговото хапане......идва от факта,че е сам през деня.......и като ни види не намира правилният начин да ни се зарадва и да търси внимание. :gm_168: Иначе забелязвам лек напредък по нашият случай.

Зравей Durka,много се радвам за напредъка.ние също нашия го затваряме докато ядем. но сега като бяхме малко извън София и на обяд беше с мен в ресторантите и не го пусках на земята,(защото си оплиташе повода постоянно)а седеше в мен,беше мн послушен и се сгушваше да спи.имаше момент в който като ми оставеха яденето,надигаше глава да души,но му казвах Не и той се отказваше.доста умни са тези кучета и усвояват очудващо бързо.а що се отнася до хапането,може би имаш право,защото нашия като се разиграе много и беснее насам натам,започва да ръмжи и да хапе на игра,може би от превъзбуда.тогава го спирам за малко и му подавам ръката в муцуната и му казвам Не,ако тръгне да си играе с нея.продължавай така и ще се научи,още са бебета
User's Signature

Качена снимка

• (224 Страници) +
  • « Първа
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема