techichi, в May 22 2009, 08:18 AM, написа:
nivea, в May 22 2009, 07:04 AM, написа:
techichi, в May 21 2009, 03:11 PM, написа:
Shonned, в May 21 2009, 02:51 PM, написа:
techichi, много сладки муцункииии и мъничкиии
Поне така ми изглеждат. Единия родител дългокосмест ли е?
Дааа,тати е късокосмест!
А аз пък съм щастливката да си ги гушкам и целувам!

Надявам се,че бъдещите им стопани също ще им се радват така,пък и да ме радват с техни снимки!
Да са ти живи и здрави сладурчетата. искам да ви питам нещо-Аладар е на 5м. и е малко страхлив от хората и понякога спира като се разминавам с някой.и често лае от страх...това е защото е още малък или аз нещо съм объркала във възпитанието? и още един въпрос-ние се храним със гранулирана храна на Virbac, преди я ядеше много, а сега купата му е винаги пълна и не си дояжда храната. не изяжда и 50гр от нея...слагам му и обезмаслена извара, а вчера му я разкиснах малко в топла вода, защото май му е твърда, може ли да е от това, че сменя зъбките? Преди като бях с него извън София му дадох пилешко и агнешко и после имах голям проблем да му пробутам храната, вие храните ли ги и с друго, освен гранули? благодаря ви предварително.
Nivea,за съжаление вие нищо не сте сбъркала във възпитанието,проблема е в кучето Ви.Прекрасно зная за какво става дума,поведението му може с доста усилия да се коригира съвсем малко.Единственото което можете да направите е когато усетите,че ще се сблъскате с това приключение е да го вземете в ръце докато се разминете.Има голяма вероятност да хукне в обратна посока,в този момент изключват и няма хващане.Такива кучета аз не пускам отвързани.По въпроса с храната-започнаха жегите и ще е нормално да му се губи апетитът,не се притеснявайте!Няма нищо лошо в това да сменяте марката на храната от време на време.Тъй като както казвате той е пробал и видове месо,нормално е да проявява капризи.Лично аз храня животните си само с гранулирана храна.
Онзи ден ставам рано и с едно око слизам по стълбите с него да го изведа да пишка в градината и един съсед се качва в този момент...Аладар го залая и с подвита опашка се качи нагоре . викам го...няма никой, викнах го пак и нашия се задава след малко бавно бавно и върти опашка и ушите прибрал назад...ужас...идваше ми да го извлека по стълбите в този момент ама се сдържах. как ми се спеше, а накрая за малкон аз щях да си се разходя и аз да се изпишкам навън

.надявам се с напредването на възраста да не се страхува така. извеждам го сред хора, но това е мъчение и изнервящо,може би повече за мен, отколкото за него. виждам йоркшири по-големи на възраст как си ходят пуснати до стопаните и не обръщат внимание на хората около тях.
Има хора които им готвят, аз съм много против това. първо и мн важно е,че никоя храна не е така балансирана както специално създадените гранули, там протейните, витамините са в правилно съотношени, различно от нашия прием в храната ни, според мен така кучето се развива правилно, а другото води до затлъстяване. и общо взето аз за себе си не си готвя, пък какво остава за едно куче...