Здравейте!
Днес ни беше първата разходка. В началото много се страхувахме, но после тръгнахме уверено. После пак се страхунахме, пак тръгнахме уверено и така общо взето.

Не сме срещаи други домашни кучета, имаше само няколко улични, но всички спяха. Ходихме в една градинка пред театъра. Там има люлки, много деца и изобщо е оживено /за нашия град

/. Много хора ни заглеждаха от разстояние. Изпишкахме се два пъти на тревата.
Една жена ни попита "Какво е това?", аз един час се чудих дали няма в предвид "Каква порода е?", ама накрая загрях и й отговорих "Чихуахуа", а тя го повтори като нова дума, която чува за първи път и тръгна да го гали. Всъщност, само няколко жени от фризьорския салон галиха Спайки.
Следобед ни дойде на гости 3 годишният ми братовчед. Много си игра със Спайки, но и двамата бяхме изморени от дългата разходка /по-голямата част на ръце и при вета за поръчване на чанта/, така че тримата спахме два часа, аз и братовчед ми на моето легло, Спайки на пода до нас.
Учим команда "Седни" и "Прав", "Ринг" сме я тренирали повече, ще започваме да я упражняваме и навън, както и другите команди след време.
Вече тежим 1,800кг, мерихме се при вета, който се хвана на бас, че тежим 2,5кг, но след като му казах, че наскоро Спайки беше 1,6кг, си промени мнението и каза, че е поне 2 кг. А да не коментираме реакцията му, когато казах, че ще стане най-много 3кг. Същия този вет държи кутрета на 47 дни в гаража си и от не-знам-си-колко време са отделени от майка си, защото я хапели и така те ги хранили, а пускали майката веднъж на ден. Майката пък живее с бабата. Също така никой не искал нито едно от 7 кутрета, стана ми ясно и преди да ми каже, защото и без това искаше да ги дава на 30 им ден, пък сега се зачудих как така са се задържали там до 47.