Говорилня
Публикувано: 06 March 2008 - 08:42 AM
Публикувано: 08 March 2008 - 04:29 AM
Бъдете живи и здрави , много усмихнатии щастливи, обожавани и с верни истински приятели !!!!
Място за тичане имаме , но с увеличаване на температурите се налага да правим път на детските колички. За това обаче си компенсираме и отиваме в гората , а там може да си вземем всички на веднъж и да се насладим на прекрасна разходка със щури мъници. А после никой даже кожени кокали не иска да гризка ,а се просват да спят ;D
Публикувано: 08 March 2008 - 04:28 PM
Цитат
Бъдете живи и здрави , много усмихнатии щастливи, обожавани и с верни истински приятели !!!!
Място за тичане имаме , но с увеличаване на температурите се налага да правим път на детските колички. За това обаче си компенсираме и отиваме в гората , а там може да си вземем всички на веднъж и да се насладим на прекрасна разходка със щури мъници. А после никой даже кожени кокали не иска да гризка ,а се просват да спят ;D

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 March 2008 - 07:17 PM
Публикувано: 09 March 2008 - 01:29 PM

РАЗВЪДНИК ЗА ЧИХУАХУА "CHARINA"
Публикувано: 10 March 2008 - 12:41 AM
Породата в България ще се развие доста добре по мои очаквания , тук имаме много хубави кучета , надявам се да успея да ги видя всички :blink:
Публикувано: 10 March 2008 - 09:37 AM

РАЗВЪДНИК ЗА ЧИХУАХУА "CHARINA"
Публикувано: 16 March 2008 - 10:44 PM
Искам да ви помоля за малко помощ. Мн искам да си взема кученце от тази порода и от известно време събирам информация за тях (и вашия форум ми беше мн полезен). Проблем са ми само паричките, които искат за тези бонбони.. но ще събера някой ден достатъчно.
Но по темата, попаднах на един сайт 'догсфорсейл', за който нищо хубаво не сте казали, но там има такаова бонбонче... толкова е мъничък и жален, изглежда ужасно тъжен... Та искам да ми дадето мнение, дали е наистина чихуахуа. Аз не искам кученце, което да водя по изложби, а просто да си го обичкам. А този мъник ми спечели симпатиите. Моля ви, кажете какво мислите.Manichkiq sladur
oshte edna
Аз мсиля, че не е съвсем чистокръвно... но ако не порасне мн, направо съм навита да го взема.
Иначе, кученцата на вс, писали тук са страхотни! Поздравления и все така да ви радват!
Публикувано: 16 March 2008 - 11:00 PM
Болни кученца, кученца с поведенчески проблеми, кученца, които не е ясно на какво ще приличат - това е едната страна. Другата е - стимулиране на тази гадост - да се продават кученца, гледани в аквариуми, клекти, пренасяни като картофи напред-назад, майки в ужасни условия, които раждат, раждат...
Всяко кученце е сладко, всяко. Но избора е твой.
Най-лошото е, че аз лично, не мога да ти кажа от къде можеш да си намериш кученце. Дано тук се включат знаещите.
Един сайт - от къде идват кученцата в магазините. И когато спасиш това, за търговеца това е стимул - обричаш следващото, което ще заеме мястото му на неговата участ.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 16 March 2008 - 11:30 PM
Защото има гадове, които търгуват с животеца им и с чуствата ни.
Но за мен това е единствения начин - да се говори и да се спре пазаруването от там. Да стане техния живот нерентабилна стока за търговците. Само така може да се спре това.
Жестоко е, но иначе няма край - един след друг, кой купен, кой умрял...

Публикувано: 16 March 2008 - 11:36 PM
С покупката от борса, не помагаш, напротив-вредиш, защото на негово място ще се появят нови 2 и така се затваря кръга на този АД-експлоатация с живота!!!
Успех в търсенето, и дано да се похвалиш скоро с някое изключително кученце :wub:
Публикувано: 17 March 2008 - 12:13 AM
Публикувано: 17 March 2008 - 09:02 AM
С приятеля ми 30 мин се чудихме дали да не го СПАСИМ
А вчера в магазина на анимо на витошка пак имаше едно ритривърчи БЕЗ ВОДА на 30 градуса в аквариум. Беше като умряло, не мърдаше, направо..... :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh:
Пак извинявайте, че спамя
Публикувано: 17 March 2008 - 09:10 AM
Цитат
С приятеля ми 30 мин се чудихме дали да не го СПАСИМ
Кучета за спасяване има и по улиците. Жалки, окаяни, болни - точно като тези в магазините. Защо те не предизвикват такива чуства, а тези в магазините успяват да трогнат хората до толкова, че да дадат и пари (и то не малко) за тях.

Публикувано: 17 March 2008 - 10:13 AM
Моля те недей да даваш такива прибързани заключения
Публикувано: 17 March 2008 - 10:48 AM
Цитат
Моля те недей да даваш такива прибързани заключения
Ок, не биваше да го "адресирам" с цитат, стана много лично.
По-скоро поста ми е насочен наистина към тези, които търсят оправдание в своите и очите на другите с "искам да го спася", знаейки, че правят нещо грешно. Ако нямаха съмнения, щяха просто да кажат "не ми пука, искам го" - и това щеше да е по-честно.
А ако някой наистина иска да спасява куче от магазин, да си представи и очите на другите, върволицата, която влече след себе си всяко продадено куче и да си помисли, дали може да е отговорен за всяко едно от тези кучета.